Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻateleina champignons i le fale

Pin
Send
Share
Send

Ua leva na manumalo le Champignons i le mea muamua i le sauniuniga o fualaʻau mama. Latou te le faʻafaigataina i le kukaina ma maua se manaia suamalie tofo. Ua matou masani e faʻatau i supamaketi, ae e faigofie ona toto le pulumu i le fale, ma afai e te manaʻo ai, e mafai ona fai sau oe pisinisi.

Ua e filifili e totō oe lava ia puloua? Muamua lava, filifili i se nofoaga mo gaosiga, talu ai o le tekonolosi faʻalagolago tonu ia, mo se faʻataʻitaʻiga: i le atunuʻu, i le potu i lalo o se fale tumaoti, i se potu mautotogi. Aʻo suʻesuʻe tekinolosi totoina ma tausi, ono faʻamaʻi, tulaga o le vevela, ma isi.

O le tekonolosi saʻo mo le faʻateleina o champignons

Mo le totoina, oe o le a manaʻomia fatu poʻo faʻamaʻoti mycelium. Ma se mycelium totoina lelei, filifilia saʻo le vevela ma le susū, o le a mafai ai ona selesele i le tausaga muamua.

Fuafua mycelium i le palapala

A totoina le mycelium o saito, fai ni alavai i le eleele e le sili atu ma le 0.3 m le loloto ma tusa ma le 0.5-0.6 m lautele. I lenei tulaga, tuʻu le lua eliina mo le 2-3 aso e masani ai le vevela. Ona amata lea ma le amataga o le mycelium. E sili atu le tuʻuina o le tino o le supa i se siaki siata i le mamao o le 20 cm.

Vaʻai faapalaga

Afai o le filifiliga pa'ū i luga o se faapalaga ituaiga, o le tekonolosi e fai si ese. Faʻatafe alavai i le pito i lalo o tamaʻi-lua, ma luga - faʻapipiʻi faʻapalaga, i totonu o le nofoaga o le mycelium ma ufiufi ai. Afai e lelei ona fai mea uma ma o le mycelium e maualuga lona tulaga, i le vaiaso mulimuli ane e te vaʻai ai i lala fou o le mycelium.

3 vaiaso pe a maeʻa le totoina lelei, salalau se vaega o le eleele susu i luga o moega. E taua le mautinoa o le vaega mafiafia e le sili atu i le 25-30 cm, a leai o le faʻavaeina o pulou tino e ono poloka. O le eleele e tatau ona i ai peat, penisina ma faʻaputuga eleele, lea o le a maua ai le tatau acidity mo atinae.

Tuʻu le avanoa ile ea ma le ea manaʻomia. Afai tatou te talanoa e uiga i numera maʻoti, o lona uiga mo le faʻagaoioia o spores o le sili ona maualuga o le vevela o le 24-28 ° C, ma mo le tuputupu aʻe o pulou - 16-18 ° C.

Faʻapipiʻi fale le tumau pe ufiufi le eleele i se vaega o vaomago e faʻatumauina le vevela pulega. Ia mautinoa e leai se paʻepaʻe fuga e aliali mai luga o le eleele - o le muamua faʻailoga lea o le soʻona mago o le eleele. Faasusu le palapala ma aveese le vao poʻo le pupuni mo sina taimi.

Oe o le a mauaina le muamua seleselega pulou i le masina ma le afa pe a maeʻa totoina. Filifili vave ia pulou pe a uma ona matua, pei o faʻamago aisa. O le vaitaimi o faʻatoaga e 3-4 aso. O fualaʻau e mulimuli mai e tatau ona faʻamoemoeina i vaitau o le 3-4 masina. O muamua seleselega o le a sili ona tamaoaiga.

Vaega o le tuputupu ae i le potu i lalo

O le ituaiga o faʻatoʻaga i le potu i lalo o le fale o se priori manuia, aua o le sili lelei tulaga mo le matua ua maeʻa fausiaina i le potu i lalo - o le manaʻomia vevela ma moli. O le mea autu o le vaʻavaʻaia o le susū o le ea i le taimi o le incubation vaitaimi, lea e le tatau ona paʻu lalo o le 75%. Ae o lenei foi, o le faʻafitauli e mafai ona foʻia - faʻaaoga se faʻamama masani. Ina ia faʻagaoioia spore, seti le maualuga o le vevela, ma mo le tuputupu aʻe o pulou, tuʻu i lalo. E leai se manaʻoga e fausia ai ni fausaga faʻaopoopo.

Faʻafefea ona tupu lelei i le atunuʻu

O lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le tupu i le potu i lalo. E taua le faʻalatalata i le filifiliga o le nofoaga mo le totoina - vaʻai mo se nofoaga paolo ma susū. Fausia se pupuni poʻo se fale mafanafana paolo. O le mycelium totoina tekonolosi e masani. Faʻaauau le sao vevela (pulou e le faʻafefe vevela), le manaʻomia sūsū, faʻatonutonu le ea auala.

Faalogo i le filifiliga o substrate, lea e tatau ona aofia ai le itiiti ifo o le carbon dioxide ma le maualuga o meaʻai. O le filifiliga pito sili ona lelei o le fanua vaomatua.

Faʻamatalaga ata vitio

Champignons o se pisinisi - o fea e amata ai?

Talu ai ona o le le faʻaleagaina ma le maualuga o le fanautama, e aoga tele le pulupulu e ola i se tulaga tau pisinisi. Mafaufau i lea laʻasaga ma lea laʻasaga pisinisi fuafuaga.

  1. Filifili i luga o le faʻataga, fuafua le vaega o le potu mo le totoina (mo se faʻataʻitaʻiga, ia maua 3 tone o seleselega, oe o le a manaʻomia se potu o 100 sikuea mita).
  2. Faʻavae i luga o le umi-taimi natura o le mea na tupu ma mea tautupe mafai, oe mafai ona teu faʻafaigaluega i le fausiaina o se fou fausaga, mautotogi pe faʻatau se maeʻa nofoaga. I le amataga laʻasaga, rent sili atu ona lelei.
  3. O le isi luʻi o le sailia lea o se faʻatuatuaina sapalaiina o mycelium. E le aoga sefe iinei. Filifili tagata talitonuina faʻatuatuaina ma tele le poto masani.
  4. I luga o le alamanuia fua, champignons e masani ona totoina i laupapa laupapa poʻo ato. O lenei metotia faʻatagaina oe e faʻaaoga tatau le vaega o le potu.
  5. O se tau taua mea o loʻo faʻafaigaluegaina tagata faigaluega, faʻapea foi ma aʻoaʻoga agavaʻa o tagata faigaluega i le tekonolosi o le tausiga o puloua. O le numera o tagata faigaluega e faʻalagolago lava i le fua o le galueaina ma le tulaga tau tupe.

Faʻamatalaga vitio

O fea e mafai ona ou maua ai mycelium mo toto?

O le lelei o le mycelium fuafuaina le tele o le faʻatoaga. E tele ofo mai eseese sapalai i luga ole Initaneti. Aua le tuliina tau maualalo, o lenei taufaʻamataʻu i faʻafitauli ma le lumanai seleselega.

O le filifiliga lelei o le filifilia lea o se tagata faʻatuatuaina ma taʻutaʻua le au faʻatau, o ia e fautuaina e tagata faʻatau moni i luga o le pulupulu o loʻo tupu ni fonotaga.

Mycelium mafai ona tupu tutoʻatasi i le fale, ae mo le muamua totoina fautuaina e tolopo le faʻataʻitaʻiga ma faʻatau se faʻamaonia oloa.

Fautuaga Aoga

Mo le muamua totoina, filifili se faapalaga ituaiga o mycelium - itiiti picky ma sili atu teteʻe i le faʻalavelave i tuputupu tulaga. O le aoga ma le faapalaga mycelium e laititi le tamaoaiga, ae ui i lea, e faigofie ona maua muamua ma manaʻomia tomai faʻatasi ma ia.

Ae e te leʻi totoina le mycelium, vaʻai totoʻa le faʻavae. E tatau ona fai si springup, aua nutimomoia ma le faigata tele.

Ina ia faʻateleina le fua, o le solofanua solofanua e faʻaopopoina i le substrate. Afai e le o iai, e mafai ona suia i se manulele poʻo se povi, ae o lenei mea e ono afaina ai le tele o le faʻatoʻaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Go with your gut feeling. Magnus Walker. TEDxUCLA (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com