Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cascading matagofie Petunia Taidal: faʻamatalaga ma tausiga foliga

Pin
Send
Share
Send

Petunia Taydal o se ituaiga o casunia petunia, lea e iloga mai i se lautele lautele lanu o paolo ma le le mafaamatalaina tausiga. O uiga ia na avea ai le fugalaʻau lauiloa i tagata totō fugalaʻau.

E mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga mo le galueaina o fale ma laufanua o laufanua.

O le asō o le a tatou suʻesuʻeina ai foliga vaaia o lenei ituaiga petunia ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausia lelei.

Faʻamatalaga botani ma talafaʻasolopito o amataga

Mo le taimi muamua, na lauiloa petunia i le seneturi lona 18, ina ua maua i Amerika i Saute. E ui lava i le tau mafanafana e tupu ai fugalaʻau i le natura, ua latou fetuʻunaʻi lelei i le tau i Lusia.

O Petunia Taidal o se laʻau malosi tele e leai se faʻataʻitaʻiga i isi petunias. O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 55 cm. I le taimi o le fugalaau, o se tele numera o fugalaʻau e fausiaina luga. O la latou lautele e 5.5 cm. O le maualuga o lala e oʻo atu i le 1.5 m.

Tusitusiga! E mafai ona toto lenei ituaiga petunia i fafo, tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga o lenei aganuʻu. Faʻapea foi, Taidal ola lelei i fugalaʻau ma ulo.

Galu o Red Velor

O se ituaiga hybrid ma tele fugalaʻau. Lenei o le eleele ufiufi laʻau ma uumi lala - 100-110 cm. O fugalaʻau tupu i le lautele o le 5-6 cm. Latou mafai ona matua eseʻese i lanu:

  • kiona-paʻepaʻe;
  • lilac malamalama;
  • Vaioleti;
  • lanu mumu.

Ole meaola tolotolo lea e mafai ona tupu aʻe i le 1.5 m le lautele. Ole ituaiga e le faʻamatalaina ile tulaga ole tausiga. E ola i vaega eseese o tau.

Isi ituaiga petunias e le itiiti le manaia ma matagofie. Matou te fuafuaina e faʻamasani i ituaiga ituaiga pei o Ramblin, Typhoon Silver, Wave, F1 Gioconda, Starry Sky, Opera, faʻatasi ai ma le tele-fugalaʻau, togavao, laʻititi-fugalaʻau ma tele-fugalaʻau ituaiga o lenei matagofie. O le a latou fausiaina se siʻosiʻomaga o le taugata ma le mafanafana i luga o lau fasi fanua, polotito poʻo le veranda.

Metotia totoina

E lua auala e faʻasalalauina ai Petunia Taidal - e ala i fatu ma tipiina. O le sili ona lauiloa i florists tumau fatu. O le totoina o fatu ei ai vaega nei:

  1. Faʻasalalau le mea toto i luga o le eleele e aunoa ma le loloto.
  2. Mo le totoina, laupapa poʻo ni palasitika pusa e talafeagai. Ina ia tumau pea le susū, ufiufi ia fatulaʻau i le ipu tioata poʻo le polyethylene.
  3. A o laʻititi lava mea toto, e le tatau ona faʻasūsūina. E lava naʻo le faʻasusu o latou fagu.
  4. O mea toto e tatau ona faʻatinoina mai ia Ianuari ia Aperila. O le vave ona lūlūina o fatu, o le vave foʻi ona amata fuga mai o le petunia.
  5. Afai o le galuega o le totoina na faia ia Ianuari-Fepuari, ona tatau lea ona faʻateleina moli e tatau ona tuʻuina atu i totō.
  6. A 1-2 laulaau moni ua fausia, ona latou agaʻi atu lea i le piki. O le totoina i eleele matala e faʻataunuʻuina i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, o le taimi lava na uma ai le faʻamataʻu o le aisa.
  7. A totoina i totonu o se moega fugalaʻau, faʻaaoga se 30x60 cm polokalame.

Eleele manaʻoga

E manaʻomia le eleʻele ma lelei eleele e toto ai fatu o le Taidal petunia. I se faʻaopopoga, e tatau ona faʻatagaina le susu ma le ea e ui atu i totonu. Oe mafai ona faʻatau se saunia substrate i le faleʻoloa pe saunia e oe lava. Ina ia faia lenei, ave vaega nei i tutusa aofaʻi:

  • peat;
  • fanua faʻapala;
  • humus;
  • oneone mama.

Moli ma le nofoaga

E tali lelei Petunia Taidal i ave o le la. Toto se fugalaʻau, filifili se nofoaga malamalama lelei. I le paolo, o le a taofia le totoina laau ma o le a taofi fugalaau.

Taua! A filifilia se nofoaga mo petunia, e manaʻomia le mafaufau e leai se ata faataʻitaʻi ma le susulu o le la.

Tausiga

Faasusu

E manaʻomia le faʻamama totoina mo le atoa atinaʻeina o se laʻau talavou ma faʻatumauina ona foliga teuteu.

I le taimi o le vevela tele, faʻasusu le petunia 2 taimi i le aso - i le taeao ma le afiafi. Faʻasusu e tatau ona tele. Afai e mago le aʻa, ona amata lea ona magumagu le aganuʻu.

Ae e oʻo lava i le malosi o le tafe o le vai o le a matua afaina ai le setete o le petunia. O le tumau vai o le mafuaʻaga autu lea o le pala atinae. Mo faʻasusu, faʻaaoga le faʻamamaina poʻo le faʻamautuina vai i le vevela o le potu.

Fetilaisa

E mafai ona faʻatulagaina ni paleni lelei ile 20-25 aso pe a maeʻa le filifiliga. Faigofie vai-soluble fofo minerale e sili ona talafeagai. Ae o le faʻatulagaina o le paleni fofo mo faʻasusu tatau ona 2 taimi vaivai nai lo faʻailoa mai i le faʻatonuga. Ma o le a le maaleale aʻa faiga o le a le faʻaleagaina e le tele o nitrogen. Le isi taimi e faʻamalie ai pe a maeʻa le 2 vaiaso, faʻaaogaina o minerale poʻo organo-mineral formulasi.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi nei e mafai ona aʻafia ai le petunia Taidal:

  1. Ua tuai le malaia. Ole faʻamaʻi lea o le fungus, lea e mafai ona iloaina e le pouliuli. Afai e le faʻagaioia le totoina i se taimi faʻatulagaina, o le a mate le togavao. O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le maualuga susū ma le lava moli.
  2. Efuefu efuefu. O lenei maʻi ua mafua mai o se faʻaiuga o le le tatau faʻasusu ma faʻafuaseʻi le fesuiaiga o le vevela. O le iʻuga, e fuga mai sina moli enaena i luga o laulaʻau. Ole lapopoʻa ole a faʻateleina aso uma.

    Faalogo! E le toe mafai ona sefe le laʻau, o lea e tatau ai ona e tiaʻia.

  3. Powewy pulupulu. Ole isi lea faʻamaʻi lea e tupu aʻe ona o le suavai o le eleele. E matua faigofie e iloa ai: papaʻe papaʻe foliga pei o falaoa fala i luga o laulaʻau. Ina ia sefe petunia, e tatau ona e aveʻese uma afaina elemeni elemeni, ma ona faia lea o le togafitiga ma le teio.

Faʻatasi ma meaola faalafua, o mea nei e sili ona mataʻutia:

  • aphid;
  • apogaleveleve mite;
  • papala

O iniseti sisitema e faʻaaogaina e tau ai latou.

Fanafanau foliga

O le fatu auala o le toe gaosia na tuuina atu teisi maualuga, o lea e aoga le taofi i le lona lua - tipi. O le gaioiga o le faʻalauteleina e tipiina o loʻo faʻatinoina i lalo:

  1. I le amataga o le tautoulu, fesiitai le tina laʻau i ulo ma aveʻese mai tuai laʻau.
  2. Taofi nei ulo i se nofoaga susulu ma lelei-faʻafilifili i le taimi atoa o le taumalulu, ma feololo feinu.
  3. I totonu o le potu, maitau le vevela pulega e le sili atu i le 12 tikeri Celsius. O le taimi lava e taunuʻu mai ai le tautotogo, o le a totogo ai le laau. Oti ese tipi 10 cm le umi.
  4. Aveʻese laulaʻau mai le laʻau, tuʻu na o le 2 lau i luga.
  5. Tuʻu mea toto i totonu o se koneteina ma le Kornevin solution.
  6. Tui le tipiina i le susu susu ma ufiufi i le tioata i luga.
  7. O le potu e faʻatupuina ai tipi e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete, ma o le faitauina o le vevela e 23 tikeri Celsius. O le umi o ao ao e le tatau ona itiiti ifo i lo le 10 itula. Tuʻu atu isi moli i laʻau pe a manaʻomia.
  8. A maeʻa aso e 7, o le a sosolo aʻa. O le taimi lava e fausia ai laʻau muamua, toto le petunia i tamai ulo.

Faʻafitauli e ono tutupu

Ma e ui o petunia Taidal e faigofie ona tupu, amata feagai tagata totoina faafitauli nei:

  • Pe a tupu petunias, oe manaʻomia le puipuia mai le matagi malosi ma timuga. Afai e le faia lenei mea, o le teuteu foliga o le laʻau e faʻaletonu, talu ai ona o le leaga o le tau o le maaleale laʻau o loʻo manuʻa.
  • O le a le fuga ma tupu tele Petunia pe a toto i se nofoaga le lava faʻapaʻiaina. I le aluga o taimi, o le a mou atu ma ono oti atoa.
  • I eria e timu ai i le taumafanafana, naʻo le totoina o petunias peʻa iai se alavai lelei. A leai, ona o le maualuga o le susū, o le a mate le laʻau.

Petunia Taydal o se mea manaia manaia o loʻo faʻateleina i tagata fai togalaʻau i tausaga uma. O lona foliga o se lautele palette o paolo ma agavaʻa i tulaga o talosaga. E mafai ona e totoina se togavao i totonu o se moega fugalaʻau, i totonu o se fugalaʻau, ulo poʻo se ulo. Pe a fausia ni tulaga atoatoa mo le tuputupu aʻe ma atinaʻe, o le togavao o le a salalau moni ma susulu ma tetele fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Time To Trim Your Supertunias! (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com