Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le adenium transplant

Pin
Send
Share
Send

Adenium transplant o se taua gaioiga e tatau ona faia gardener uma e fia vaʻai i lana laʻau maloloina ma tele fuga. Ae faʻafefea ona mautinoa pe a uma ona tuiina le laʻau ia aʻa ma ola ola?

Lenei tusitusiga o le a taʻu atu ia te oe i auiliiliga e uiga i mafuaʻaga e avea o se mafuaʻaga mo le tuiina o le adenium, faʻafefea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻataʻitaʻiga foliga, faʻapea foi ma fesoasoani i le filifilia o se ulo ma le mea e fai pe a fai e le oʻa le laʻau i se nofoaga fou.

Mafuaʻaga

Adenium totoina mafai ona faia mo eseese mafuaʻaga:

  1. Ina ua maeʻa le faʻatau.

    O le taimi lava na faʻatau ai se kopi ma aumai i le fale, ua tatau loa loa ona toe fesuiaʻi. O le mafuaʻaga o lenei faʻavavevave gaioiga o le i faleoloa teu fugalaʻau o le eleele e masani lava faʻataʻitaʻi mo fugalaʻau uma. Adenium manaʻomia se faʻapitoa faʻaputuga eleele (o le a le ituaiga o eleele e filifili ai mo adenium ina ia mafai e le fugalaʻau faʻafiafia le mata?).

  2. Faʻamaʻi o aʻa ma caudex.

    Afai o le pala o le caudex ma le root system ua tupu, ona ono ono tele lea o mafuaʻaga: masini faʻaleagaina ma le i ai o se manuʻa, ulu i totonu o le susu i totonu o ia, masalosalo suavai ma hypothermia. Ina ia sefe se fugalaʻau, e tatau ona aveʻese mai le koneteina, lulu ese le tele o palapala ma le faʻaaogaina o se maamaʻi disinfected naifi e tipi ese le faʻamaʻi. Le isi mea, faʻapipiʻi le tipi ile antiseptic poʻo le fungicide. O le taimi lava e mago ai aʻa, ona mafai lea ona toe toto i totonu o se substrate fou ma faʻatali mo le ola o le laau.

  3. Sese filifilia palapala.

    O lenei tulaga e aliaʻe mai pe a fai o le adenium na foaʻiina e se tasi ma o le faʻavaeina o le eleele e le o iloa. O le taotoga e tatau ona faia i luma o le amataga o le tuputupu ae vaitau.

  4. Potu avanoa.

    Ona o le leai o se poto masani, fai togalaʻau faʻaaoga se tele tele pusa mo le totoina adenium. I lenei tulaga, e tatau ona suia le atigipusa ma se mea talafeagai i se taimi vave e mafai ai. Afai o le ulo tele ma le loloto pe loloto, o le a le maua se vai, lea e mafua ai le oti o aʻa ma le fugalaʻau lava.

  5. Potu laʻititi.

    E faigofie ona maitauina o le adenium o loʻo vaiti i totonu o le koneteina, talu ai o le fugalaʻau o le a pa lava pa mai le omiga o ona aʻa. E le mafai e le ulo poʻo le eleele ona lagolago le aʻa o le fuata.

E faʻafia ona fai le faʻasologa?

Suʻesuʻe tamaiti talavou faʻataʻitaʻi ile 2-3 tausaga. Ae o tamaʻi laʻau tatau ona faʻatonuina i lenei faiga pe a maeʻa le 3-4 masina mai le amataga o germination.

Faʻafefea ona toe tui i le fale?

Filifiliga ulo

A filifilia se fugalaʻau, e manaʻomia le mafaufau i mea taua pei o foliga ma mea. I le tausaga muamua o le olaga, o le laau ei ai aʻa umi, o lea e taua ai mo ia ia ofi i totonu o le koneteina. E sili le filifilia o se ipu loloto poʻo se ipu malamalama. Mo tamaʻi faʻataʻitaʻiga, o paelo masani e talafeagai, aua o a latou aʻa e lautele ma ola i le lautele.

FAʻAMATALAGA! Ina ia tuʻuina i le fugalaʻau se bonsai foliga, e sili atu le filifilia o se fugalaʻau i foliga o se pesini.

Faʻapea foi, le konateina tatau ona i ai le tele o alavai pu pe a mafai ina ia mafai ona vave aveese sili susū. Ae o le tele o le ulo, e tutusa ma le mamao mai le caudex i le puipui ma o le a mo:

  • laau matutua - 7-8 cm;
  • talavou - 3-4 cm;
  • fatu - 2-3 cm.

Sauniuniga ma sauniuniga o le substrate

O le a le mafai ona e faʻaaogaina le paluga masani mai le faleoloa mo adenium transplant. Ina ia totoina ia faʻatoʻaga, e manaʻomia faʻafefiloi laʻau faʻapitoa.kuka i ou lava lima.

E tele fualaʻau, ae poʻo le a lava le filifiliga e filifilia, e tatau ona manatuaina o le substrate e tatau ona tatalaina, susū ma faʻasusu le vai. Rippers tuʻuina atu nei meatotino i le palapala.

Ina ia saunia le paluga, oe mafai ona avea se fua pei o se faʻavae, lea e aofia ai vaega nei:

  • fanua faʻasolo - 1 vaega;
  • lau humus - 1 vaega;
  • humus povi - 1 vaega;
  • oneone - 3 vaega.

Faʻagasologa

A maeʻa sauniuniga uma gaioiga, ona tatau lea ona mulimulitaʻi i le auala lenei:

  1. Faasusu le laʻau i le aso ae e te leʻi toe totoina e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia mai le ipu tuai.
  2. Faʻaaogaina le auala transshipment, lafo le togavao i se fou container ma fou substrate.
  3. Faʻasaʻo le laʻau, ufiufi le aʻa i le eleele ma faʻamama.
  4. Mo le 5-7 aso, aua le faʻasusuina le fugalaʻau pe fai lelei.

Faʻafefea ona toto lelei se laʻau i le eleele tatala?

E manaʻomia le tuiina o faʻataʻitaʻiga a tagata matutua i le eleele matala i le amataga o le tautotogo, pe a tupu olaola fou. Taualumaga:

  1. Aveese le adenium mai le ulo. Fufulu ma le faʻaeteete aʻa o le eleele ua tuanaʻi ma fufulu i lalo o le vai tafe.
  2. Taʻu aʻa, aveʻese mago ma vaivai lala.
  3. Faʻamamago vaega, ma togafitia manuʻa tetele i le vailaʻau.
  4. Toto laʻau i le malologa saunia i le togalaau. O lona loloto e tatau ona tutusa ma le tele o le aʻa faiga.
  5. Faapipiʻi i le eleele ma faʻasusuina i le vai mafanafana.

Teuteuina

Ina ia maua le pale pale ma le matagofie, fugalaʻau faʻasolosolo faʻaaogaina le fausiaina ma teuteuina o adenium. O isi taimi e manaʻomia ai nei fua, talu ai o le tele o laʻau, o le atinaʻe o le apical ua manatu e sili ona malosi, o lea e le mafai ai ona totoina isi totoga, seʻi vagana ai le ogatotonu.

MANATUNATUGA! A maeʻa ona aveʻese le apex, ona faʻagaoioia lea o laupepa i luma ma amata ai ona lala.

Faʻafetai i lenei teuteuga, o le iʻuga o lenei ua ausia:

  • o le aofaʻi o laulaʻau faʻateleina;
  • o le aofaʻi aupito maualuga o fuga ua faʻatulagaina;
  • e pale le pale, lauolaola ma mafiafia.

E le gata i lea, o le teuteuina e faʻafouina ai matutua laau, ma nisi lala ua iloga ona vaivai i le matua. Faʻatino le teuina o taʻi 2 tausaga uma, ma faʻapuʻupuʻu ia laʻau i le 5-8 cm. Ina ia mafai ona teuteuina le adenium, e manaʻomia mea faigaluega ma mea taua nei:

  • totini lima lafoaʻi;
  • pruner tusi lesona;
  • fasimoli;
  • 'ava malosi;
  • vai mafanafana.

Taualumaga:

  1. Fai ni totini lima i luma o le galuega.
  2. Pinch nisi o au i ou tamatamailima e tuʻimomomoina le tuputupu aʻe.
  3. Faʻatusatusa vaʻaia le mafiafia o au. O elemene pito sili ona manifinifi e tatau ona teuteuina.
  4. Faʻaaoga ou tamailima e siaki uma vaega o le laʻau mo le mausali. Aveʻese lemu, piʻo ma leai ni laʻau. E le gata i lea, o au e ola i totonu e mafai ona aveʻese.
  5. Matua mafiafia lala e tatau ona teuteuina e faʻaosofia ai le atinaʻe o le atoa adenium.
  6. Tipi ese ia toega au ina ia maua e le togavao le foliga o manaʻomia. Fai le tipi i luga aʻe o le nonoa. O fugalaʻau e fausia mai i fuga o loʻo i lalo o le tipi.

Faʻafefea pe a le o le laʻau totoʻa?

Sili i mea uma, adenium o soʻo se ituaiga eseeseʻa mauaʻa peʻa uma tuiina, pe a fai i le tautotogo. Afai e le lelei le aʻa o le laʻau, ona tatau lea ona faʻapipiʻi i se nofoaga paolo mo le 2-3 aso ina neʻi faʻalavelave i ai ave o le la.

Faʻapea foi e aoga le taofi le faʻasusu mo le 7 aso... Afai, i lalo o le malosiaga o ia tulaga, e le ola le fugalaʻau, lona uiga e tatau ona e lafoaia. Adenium transplant o se taua gaioiga i le gaioiga o le totoina o se teuteu fualaʻau.

Atonu e tele mafuaʻaga mo lona faʻatinoina, ae i soʻo se tulaga, e tatau i le fai togalaʻau ona mulimulitaʻi i tulafono uma i le filifiliga o le eleele, ulo ma le tausiga pe a maeʻa ona fesuiaʻi.

Lenei vitio faʻamatala auiliili pe faʻafefea ona toe tipi se laʻau:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Adenium Repotting in Monsoon if Urgently Necessary Extra Precautions are Must (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com