Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea Pruning Garden Hibiscus? Tulafono mo le faʻagaioiga i le tautotogo ma le tautoulu

Pin
Send
Share
Send

Togala fugalaʻau "Saina rose" o se tasi o le sili ona fiafia i ai togalaʻau. E mafai ona teuteuina soʻo se paolo paolo o lau togalaʻau ma ona susulu, mataʻina lanu.

Peitaʻi, e oʻo lava i le togavao sili ona taugata na leiloa lona matagofie muamua o fugalaʻau pe a maeʻa ni vaitau.

O le a matou sailia le mea e manaʻomia e faʻatumauina ai le ola o lenei matagofie togalaau fugalaʻau.

Aisea cropping?

E ui lava e le faʻatupuina ni faʻalavelave i tagata fai togalaʻau i le togalaʻau, ae o loʻo i ai lava ni gaioiga faʻamalosi e faʻamaonia ai lona ola atoa ma lona fugalaʻau. Muamua lava, o le teuteuina faaletausaga lea o le laau. E talafeagai mo:

  • Tuʻuina atu o se foliga matagofie i le togavao. I le faʻatautaiaina o le teuteuina o mea, e mafai ai ona tatou tuʻuina atu i le laʻau le foliga o le pale e manaʻomia. O le a le solia pe faʻapepe.
  • Le matagofie o le fuga. O le mea moni o fugalaʻau e aliali mai na o luga o tamaʻi lala. O le mea lea, o le sili atu ona fou o laʻau, o le sili atu o fuga o lau.
  • Totoina atoa o laau. E ala i le teuteuina (faasaʻo pe malosi) matou te faʻaosofia le faʻafouina o le hibiscus. E taua tele lenei pe a fai o le fugalaʻau maliu mo nisi mafuaʻaga.
  • Toe faʻafouina Bush. Tipi ese lala tuai ma maʻi, matou toe faʻafouina le togavao. Aveʻeseina lala mamago faʻasaʻoloto avanoa ma faʻasao le malosiaga mo le atinaʻeina o laʻau talavou.

Afai e te le amanaʻia le teuina o le tino, ona amata lea ona mamae le laʻau, ola fuga sili atu, ma i le aluga o taimi ono ono oti foi.

Faʻafia ma taimi o faʻasologa

E tatau ona faia i tausaga taʻitasi le teuteuina o le hibiscus togalaʻau, ma sili atu ma le tasi.

  • O le teuteuina o le tautotogo e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o laʻau fou i le laʻau, o lona uiga o fugalaʻau matagofie i le taumafanafana. O le teuteuina o le laau i le tautotogo e fuafuaina ai le teuteuina aafiaga o le togavao. O le mea lea, e faʻamalosia.
  • I le faaiuga o le fugalaau, ua toe teuteu le laau. E faia lenei mea i le tautoulu, lea e maua ai le faʻaosofia o le tuputupu aʻe o laulaau itu.
  • E matua le mafai lava ona teuteu i le taumalulu. A leai, i le taumafanafana o le a e le mauaina se faʻamoemoe tele-faʻatali fugalaʻau.

Faʻapefea ona teu saʻo?

O togalaau uma (e oʻo lava i tagata amata) latou te iloa o laʻau teuteu e manaʻomia e teuteu. Ae le o tagata uma iloa pe faʻafefea ona faia saʻo i le tautotogo ma ina ua maeʻa le fuga. Ae o lenei mea na tupu e manaʻomia ona faʻalatalata i ai ma le ogaoga, pei o se moni togafitiga.

  1. Aʻo leʻi amataina galuega, o mea faigaluega uma e tatau ona matua faʻafaiafua. Lenei o le a faʻaititia ai le aʻafia o faʻamaʻi laʻau.
  2. Ia mautinoa foʻi ia faʻamaʻa lelei mea faigaluega. O lau pupula o le a na ona faʻaleagaina ai le laʻau.

Mea e manaʻomia

Ina ia faia teuteuga, oe o le a manaʻomia se masani fagu faitotoʻao kit:

  • seleulu seleulu;
  • naifi maai;
  • lopper;
  • vaai le lima.

O nei mea faigaluega uma e mafai ona maua i totonu o meatau o soʻo se faioloa fai toʻaga. Peitai, afai o meafaigaluega ua tuai pe na o le le malie, aua le paie e aumaia i latou i le tulaga lelei.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Ma, oe ua avea ma mimita pule o le sili ona matagofie laʻau - togalaau hibiscus. Faatasi ai ma le agamalu ma miti o se lauusiusi afu afu i luga o le ono eka, na e totoina i lau pito sili ona e fiafia i ai o lau togalaau. O afea e amata ai le teuina tausiga o lenei laʻau laʻitiiti.

  1. Mo tamaʻi laʻititi poʻo laʻititi lava laʻau, matou te faʻatinoina le faʻasologa. O lona ute o le tipi ese o tumutumu o lala. Lenei faʻaosofia ai lo latou tuputupu aʻe. Matou te le o paʻi ile autu autu (lumanaʻi ogalaau).
  2. O le isi laʻasaga o le teuteuina e faʻatoa faʻatinoina pe a maeʻa le tausaga. I le amataga o le tautotogo, matou te toe aveʻeseina ai le soʻoga itu itu. Ae o lea ua matou faʻapuʻupuʻuina le ogalaau lava ia - i le fatugaʻo lona lima. O lenei teuteuga e faia mo ni nai tausaga i se laina, seʻia oʻo ina taunuʻu le laʻau i le lapoʻa e te manaʻo ai.
  3. Ae o lenei ua tupu olaola vao tele ma lapoʻa. Ua oʻo i le taimi e fausia ai lona pale. E taʻua lea mea o le cropping cropping. E aofia ai le teuteuina o le tele o laʻau. E taua le mulimuli i nisi tulafono:
    • O le lala e tatau ona tipi i le tulimanu o 45 tikeri laititi maualuga atu nai lo le node, tusa ma le 5-6 mm. O pito pito i lalo o fasi e tatau ona vaʻai i totonu o le laʻau, ma pito i luga i fafo.
    • E le tatau ona aveʻesea le tele o lala i le tasi teuteuga, na o le sili atu nai lo le 2/3 o le pale atoa. A leai, o le a faʻavaivaia le laʻau.
    • Oe manaʻomia e teuteu lala ina ia mafai ai e le ogatotonu fana tumau umi nai lo le itu lala. Ma i latou, i le isi itu, sa ese i le maualuga. O le ala lea e faʻatupuina ai se foliga matagofie i le togavao.
  4. O nisi taimi, i le amataga o le vaitau, latou te faʻataunuʻuina atoa le teuteuina o le togavao. E faia lea mea ina ia maua ai le fuga mai o le tau mafanafana. Faatasi ai ma lenei metotia, na o 2-3 fualaʻau o loʻo totoe i luga o lala.
  5. E manaʻomia e se laau maʻi pe lata ina teuteu lelei. O le fana e tatau ona tipi seʻia aliali mai laʻau lanumeamata talavou. Ae afai o le lala e mama ma mago i le taimi tipi, o lona uiga ua uma ona oti, ma e tatau ona aveʻese.
  6. E faʻatoa faʻaaogaina le teuteuga mamafa pe a fai e matua leaga le togavao pe toeititi oti foi. O le laau ua tipi atoa i le eleele. E le o se mautinoa lea e toe ola mai i le vaitau fou, ae e mafai lava ona e taumafai e toe faʻaola lau fugalaʻau e te fiafia iai.

Tuua vave i le maeʻa ai o le taualumaga

A uma ona teuteu le tautotogo, e te manaʻomia le fesoasoani i le hibiscus ia toe maua ma maua se malosi fou.

E sili atu le togafitia o vaega i luga o lala ma se sauniuniga faʻapitoa. - Lenei o le a fesoasoani i le laʻau e toe malosi vave pe a maeʻa le popole ma toe amata le tuputupu ae. E mafai ona e mauaina se vailaʻau i soʻo se togalaʻau poʻo se faleʻoloa fugalaʻau.

Ona tatau lea ona fafagaina le togavao i mea fetilaisa (nitrogen ma le phosphorus). Lavalava pito i luga e tatau ona faʻaauauina i vaiaso taʻitasi uma i le vaitaimi atoa o le ola o laʻau toto.

Faʻafefea pe a fai e misi le laʻau?

Afai, a maeʻa ona teuteuina, e le faʻamalieina oe e le hibiscus ma lona tuputupu aʻe poʻo le fuga mai, oe manaʻomia le taumafai e faʻatele le faʻasusu, faʻaauau pea ona fafagaina ma faʻasusu, ae leai se mea e te toe tipiina.

Tausiga, onosaʻi ma le alofa o mea ia e manaʻomia e lau laʻau nei!

Faʻatasi ma le tausiga lelei ma masani, hibiscus o le a faʻafiafiaina oe i greenery ma tele fugalaʻau mo le tele o tausaga. O le mea taua ia aua neʻi galo ona faʻataunuʻu auala talafeagai i le taimi saʻo, e aofia ai le teuteuina o vaitau i tausaga. Faʻataʻitaʻi, ma o lenei i le tepa muamua i fafo fugalaʻau ese o le a masani ai, ma sili ona taua - o se sili ona fiafia i laʻau i lau togalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SHOULD I PRUNE MY HYDRANGEA IN FALL? (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com