Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Toledo - o se taulaga anamua i Sepania

Pin
Send
Share
Send

Toledo (Sepania) o se tasi o sili ona matagofie ma matagofie taulaga i le atunuʻu. E tu lelei i luga o le maʻa maʻa, lea e toeititi siʻomia e le Vaitafe o Tahoe.

E fia talanoa le Sipaniolo e uiga ia te ia: "O ai e leʻi alu i Toledo, na te leʻi vaai ia Sepania." Ma latou taʻua foi o le taulaga o tolu aganuu, aua i lona fausaga foliga foliga mai o le faatosinaga o tolu aganuu e manino lava sailia: Kerisiano, Arapi ma tagata Iutaia. Toledo, o le laumua o Sepania, toeititi lava taofia lona foliga mai anamua.

Toledo o loʻo tu i le ogatotonu o Sepania ma o le laumua o le itumalo o le igoa tutusa. O le taulaga ua salalau i luga o le eria o 232 km ² ma o le fale e tusa ma le 79,000 tagata.

Mea moni manaia! I le lalolagi atoa ua lauiloa ma lauiloa 'auʻupega ua faʻaigoaina o "Blades of Toledo", o loʻo gaosia i Toledo e fai ma faʻamanatuga.

Vaaiga

E tele nofoaga taua o talafaʻasolopito i Toledo; e lua aso e vaʻai ai latou uma. Ile iloiloga lea, ua matou filifilia ni ata ma ni faʻamatalaga puʻupuʻu o mataaga sili ona mataʻina o Toledo, lea e taumafai uma i ai tagata asiasi ole taulaga e fia iloa.

Faitotoa Bisagra (Puerta de Bisagra)

O le Faitotoa Bisagra o se vaega taua o le 'olo' olo o Toledo. Na latou fausiaina i le ogatotonu o le 16th seneturi ma latou faʻatonutonuina le ulufale atu ma le alu ese mai le Old City i matu. E ala atu ia i latou oe mafai lava ona alu i le Old Town.

E ui lava i lana puipuiga, o lenei faailo e foliga sili ona matagofie. I fafo atu o le faitotoʻa o loʻo i ai ni olo faataaliolio, ma i le ogatotonu, i luga aʻe o le faitotoʻa ulufale, o loʻo i ai se ata vaneina o se aeto tele-ulu lua mai taimi o le Emperor Charles V. I totonu o le faitotoʻa o loʻo iai foʻi 'olo e lua, ma i le va o latou o loʻo i ai le' aʻai o le taulaga - o le aeto faʻaluaʻe le ulu o Habsburg. Lenei fausaga maoaʻe ua faʻapaleina i le faʻatagata o le Guardian Angel o le taulaga o Toledo.

Tuatusi faatosina: Calle Real del Arrabal, 26, 45003 Toledo, Sepania.

Aai tuai

O le taulaga tuai o Toledo o le a mafai ona vaʻaia ma lagonaina pe a e savali i ona auala i vae - i le taʻavale poʻo se turisi nofoaafi, o le a matua eseʻese lava.

Mea moni manaia! O Old Toledo o se falemataaga matala ua faʻavasegaina o se UNESCO Lalolagi Tofi Nofoaga talu mai 1986.

O le labyrinth o tuai vaiti auala e pei o le vaʻaiga mo le tifaga, ae o mea uma e moni iina: o le maʻa auala, o anamua pa puipui, matagofie faʻamau i luga o faʻamalama ma balconies. Tele faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo faʻatali mai turisi i le Old Town.

O le autu faʻatosinaina o le Old Town o Toledo Cathedral o St.Maria. O lenei molimau le leoa i le tele o talaʻaga o mea na tutupu e tatau ona uaʻi faapitoa iai, o le mea lea o loʻo i ai i le upega tafailagi se tusitusiga ma le tele o mea mananaia e uiga ia te ia.

Fautuaga! Talu ai i le vaega faʻasolopito o Toledo o loʻo i ai lava ni auala vaapiapi ma le le mautonu, e fautuaina ia i ai se faʻafanua auiliili o le aʻai ma oe e savali. E mafai ona nono fua mai ile nofoaga faʻamatalaga o turisi.

Iutaia Kuata ma le sunako Transito

I le ogatotonu o tausaga, o le Kuata a tagata Iutaia sa taʻua o le sili ona taugata ma tamaoaiga i Toledo. Sa puipuia i le pa, ma e 11 sunako i ona laufanua. O lenei tamaoaiga na tupu ai le matauʻa o tuaoi kerisiano, ma na muta ai ma le fasiotia o le toʻatele o tagata lutaia i le 1492, ae sosola tagata na totoe mai Sepania.

O tamaʻi maa o loʻo i ai le faʻatusa o tamaʻi ma faʻailoga faʻa-Iutaia, o loʻo pipiʻi i le va o maʻa maʻa ma luga o fale, e ootia tele.

O le Jewish Quarter e tu i le itu i sisifo o le taulaga o Toledo, Sepania, i le eria o le Reyes Catholicos Street. E ui lava o le Modern Quarter a Iutaia ua naʻo se vaega laititi o le ancient Yahudi Kuata, e tele mea taua faʻatosina mai iinei. O se tasi o ia lotu o le sunako del Transito.

O le potu masani a le sunako e natia ai totonu o le fale pei o le Moorise. Talu mai le 1985, o le fale na avea ma fale o le Sephardic Museum - o le ala lea e valaʻauina ai Sipaniolo Iutaia. O le Museo Sefardí o loʻo faʻaalia ai faʻamaumauga faʻasolopito, uiga faʻalelotu, galuega o faatufugaga e faʻamatalaina ai talaʻaga ma aganuʻu a tagata Sephardic mai anamua. I totonu o fale faʻafiafia o loʻo iai pepa faʻasalalau i le Igilisi ma se faʻamatalaga lautele o le faʻaaliga, ae le o faʻaaliga taʻitasi.

O le tuatusi o loʻo tu ai le sunako o Transito: C / Samuel Leví, s / n45002 Toledo, Sepania

O le nofoaga o lenei tosina atu o www.culturaydeporte.gob.es/msefardi/home.html.

O se tiketi atoa i le fale mataaga tau 3 €, o se paʻu paʻu (mo tagata asiasi i lalo o le 18 ma sili atu 65) - 1.5 €. Ulufale fua i le Aso Toonaʻi ina ua uma le 14:00 ma le Aso Sa.

Tatalaina itula o le Sephardic Museum:

  • Aso Sa mai le 10:00 i le 15:00;
  • Aso Lua-Aso Toʻonaʻi: Novema ia Fepuari mai le 9:30 i le 18:00, ma mai ia Mati ia Oketopa mai le 9:30 i le 19:30.

Fale Mataaga a El Greco

O le Jewish Quarter o loʻo i ai se mea taua tele, e le gata i Toledo ma Sepania, ae i fafo atu foi o le atunuʻu: o le Museo del Greco. O le fale mataaga e le pei uma o faʻataʻitaʻiga ata o fale - o se fale e toe fauina ai le olaga o le lauiloa tusiata o le lona 16 seneturi. O mea uma iinei e matua faʻatumuina lava i le le vaʻaia ma le malosiʻaga o le El Greco. E ui i lea, o le autu aseta ma tosina mai o le falemataaga o le lalolagi-lauiloa atisi foafoaga a le valivali.

Mea moni manaia! O le fale mataaga na faia ma le faʻamoemoe e taofia ata a El Greco mai le auina atu i fafo mai Sepania ma faʻatau atu i faʻapitoa aotelega.

Museo del Greco tuatusi: Toledo, Paseo del Transito, s / n 45002, Toledo, Sepania

'Upega tafaʻilagi fale mataaga: www.culturaydeporte.gob.es/mgreco/inicio.html.

Faʻasologa:

  • Aso Gafua o le aso malolo;
  • Aso Sa - mai le 10:00 i le 15:00;
  • Aso Lua - Aso Toʻonaʻi: 9:30 i le 7:30 pm mai ia Mati e oʻo i le iʻuga o Oketopa ma mai le 9:30 am i le 6:00 pm mai ia Novema e oʻo i le faʻaiuga o Fepuari.

O le ulufale ulufale tau 3 €, mo tagata matutua ma tagata asiasi i lalo o le 18 tausaga le matua, ulufale e leai se totogi. O le ulufale fua mai mo tagata omai uma e saunia i Aso Toonaʻi mai le 16:00 e oʻo i le tapunia ma i Aso Sa.

Ekalesia a Santo Tome

O le isi faʻatosinaina o Toledo o le Ekalesia a Santo Tome. Toe fausia mai se faletapalo i lalo o le Tupu Alfonso VII, na ona faʻatosina mai ma lana logo logo, o se faʻataʻitaʻiga o le Mudejar style. I isi uma itu, o lenei o se tauagafau ae le o i uma maota fausia fale.

E ui i lea, o le tele o turisi taumafai e asiasi i lenei mataʻaga, aua i le Concepcion Chapel o loʻo iai se tasi o foafoaga taʻutaʻua a El Greco - o le ata "The Burial of Count Orgaz". O le atavali, o lona lautele e (4.8 x 3.6) mita, o loʻo tusia i le faitotoʻao le fale, ma e leʻi aumaia i tua atu o ona puipui.

Mea moni manaia! O le tele o tala o loʻo faʻaalia i luga ole tapoleni na kopi e El Greco mai ona aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaʻi itulau o se ata o le atisi tama tama o Jorge Manu, ma o le tamaʻitaʻi e masani na o ia lava.

O le Ekalesia a Santo Tome o loʻo tu i totonu o le Jewish Quarter: Plaza del Conde, 4, 45002 Toledo, Sepania.

E tatala i aso uma i lenei taimi:

  • mai ia Mati 1 e oʻo ia Oketopa 15 - mai le 10:00 i le 18:45;
  • mai ia Oketopa 16 ia Fepuari 28 - mai le 10:00 i le 17:45.

O se tau atoa tiketi 2.5 €, o se tau paʻu 2.2 €.

Taua! Le ata a El Greco "O Le Tanu o le Faitauga o Orgaz" e faʻasa ona toe pueina!

Monastery o San Juan de los Reyes

O le isi mea manaia o le monastery Katoliko o San Juan de los Reyes, o loʻo maualuga i luga o le matafaga i luga atu o Tajo i le itu sisifo o le taulaga.

O le monaseri na faavaeina e Katoliko Isabella I ma Ferdinand II i le seneturi lona 15, ma o loo galue pea i aso nei. O le falesa ma le lotoā e avanoa mo turisi.

O le falesa monaseri na fausia e avea o se falelauasiga mo le ulugaliʻi, lea e faʻamatalaina ai le matagofie o le fale. A o faʻamaonia mai ata ma faʻamatalaga, o lenei faʻailoga o Toledo e moni lava o se tupu tautupu. O puipui o le falesa e ufitia i le tele o ofu talaloa o le tupu ma talita talita. O le pito i luga o ata o loʻo faʻaalia mai ai se taualuga matagofie, ma le le faʻamalieina.

O le poletito e sili ona manaia ma mafanafana. Gargoyles e sili ona manaia, o loʻo i ai ata o le pusi, o se monike.

O le tuatusi o le monaseri o Calle Reyes Catolicos, 17, 45002 Toledo, Sepania.

O le tosina e matala mo asiasiga i aso uma:

  • i le taumalulu (mai ia Oketopa 16 i le Fepuari 28) mai le 10:00 i le 17:00;
  • i le taumafanafana (mai ia Mati 1 i le Oketopa 15) mai le 10:00 i le 18:00.

Mo tamaiti i lalo ole 11 tausaga, o le ulufale e leai se totogi, mo isi tagata asiasi - 2.8 €. Totogi i tinoitupe, ae afai o le aofaʻi sili atu 5 €, oe mafai ona totogi i lau kata.


Alcazar Castle

Alcazar Castle atonu o le sili taua taua faatosina o le taulaga o Toledo i Sepania. Lenei fale tele o loʻo tu luga o le mauga maualuga o le taulaga, o lea e matua vaʻaia mai soʻo se eria.

O le Alcazar o se matagofie matagofie quadrangular fausaga ma se maumaututū, faʻatulagaina saʻo silhouette. O ona sikuea olo taʻitasi e iai lona taualuga faʻataʻutaʻu ma e faʻamau i le tumutumu maʻai, ma e teuteuina foliga i ituaiga eseese: Medieval, Renaissance, Plateresco, ma Herresco. O le lotoā matala o le maota, lea e tu ai le maʻa faʻamanatu ia Charles V, e faʻataʻamilomiloina e se potu e lua tulaga ma faʻataʻaliʻoliʻo faʻataʻaliʻoliʻo.

O le faʻavae o le maota o le Alcazar na faʻataʻatia e tagata Roma i le seneturi lona 3, na latou fausiaina se 'aʻai ii. I le tele o seneturi ua leva lona talaʻaga, o lenei fale sa avea ma falepuipui a le tupu, o se fale o le militeri, o se fale faigaluega silika ma le Royal Infantry Academy. Na faʻatele ona faʻamaeʻaina ma toe fausia, ma i le taimi o le taua a le malo i le 1936 na toeititi faʻaumatia atoa. I le ogatotonu o le luasefulu seneturi, na faia ai e le au tusiata Sipaniolo se toe fausiaina tele, o lea e mafai ai ona finauina o le mea ua taʻua nei o le Alcazar Castle o se toe faia.

O le Falemataʻaga a le Militeri ma le Faletusi o Castilla-La Mancha o loʻo tu i luga o fola e tolu o le fale. O le falemataaga mataʻaga e tele ma faʻaonapo nei, ae o le tele o faʻaaliga o le a naʻo tagata fiafia i le tala faʻasolopito o le Sipaniolo 'autau.

  • Tuatusi faatosina: Cuesta de Carlos V, 2, 45001 Toledo, Sepania 'Upega tafaʻilagi: http://www.museo.ejercito.es/.
  • Tatalaina itula: Aso Lua i le Aso Sa mai le 10:00 i le 17:00.
  • O le ulufale ulufale tau 6.15 €, ulufale e saoloto i le Aso Sa. Ina ia vaʻai i le pito i luga o le foloa, e tatau ona e totogia le 3.69 €.

Alalaupapa o San Martin

O le San Martin Bridge na fausia i le senituri lona 13 e ofi atu ai i Toledo mai sisifo.

O le matagofie ma le maoaʻe alalaupapa na i ai 5 spans: o le ogatotonu tasi ma se matagofie vault, i ona itu e 2 spans ma vaapiapi vaults. I itu uma e lua, o le auala laupapa e faʻamalosia i faitotoʻa-olo:

  • o le saʻo, latalata i le taulaga ogatotonu, hexagonal, aso mai le 13th seneturi;
  • o le agavale, mamao, na fausia i le seneturi lona 16 ma foliga sili atu ona lalelei: ua teuteuina i le ofutele o le Tupu o Charles V ma le faʻatagata o St. Julian.

Mai le Alalaupapa o St. Martin, matala vaaiga o le nofoaga tutotonu faʻasolopito ma le Vaitafe o Tagus tatalaina (iinei e foliga mai o se vaitafe, ae le o se vaitafe - o lenei o se mea faigata mo vevela Sepania). E iai le alu ifo mai le auala laupapa, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e alu e savali i autafa o le vaitafe. I tafatafa ane o loʻo iai se tamaʻi paka e tutusa igoa, e manaia foʻi le savali atu i totonu. A e asiasi i le auala laupapa ma nofoaga latalata ia te ia, o le a tele avanoa e puʻeina ai ata mananaia o vaaiga o Toledo i Sepania.

Tuatusi faatosina: Bajada San Martín, 45004 Toledo, Sepania.

Nofoaga Toleni

Estación del Ferrocarril o le muamua tosina mai tagata tafafao maimoa mai i Toledo i nofoaafi mai Madrid (na Madrid nofoaafi taunuu mai iinei).

O le fale na fausia i le 1919 i le neo-Mudejar style ma ua lauiloa o se tasi o sili ona manaia faʻataʻitaʻiga o lenei sitaili. O le nofoaga foliga mai o se vaitaimi tutotonu Moorish maota: matagofie, malamalama, matagofie. O pupuni tioata pupula matagofie, pupuni uʻamea faʻamaa ma pa puipui, vaneina ma valivali faʻalo, puipui ufiufi i tile - o nei mea uma na avea ma se lagona faʻaumatia. Ae maise le maofa o le puipui ma le tuai tupe lesitala, lea e le o toe galue mo se taimi umi.

O le fale autu ua faʻafesoʻotaʻi e le matagofie 5-tier 'olo, lea e tuʻu ai se uati tele-fua foliga.

Taua! O pasi turisi "pasi turisi" tuua le nofoaga sikuea i itula uma, o le auala e faʻatagaina ai oe e maua se aitia lautele o Toledo ma faʻalauiloa vaaiga autu o le taulaga.

Tuatusi nofoaga o nofoaafi: Paseo Rosa s / n, 45006 Toledo, Sepania

Manatu Mirador del Valle

A maeʻa ona suʻesuʻe ma suʻesuʻe auala o Toledo i taimi o savali, ua oʻo mai le taimi e asiasi ai i le potu vaʻai: o le taulaga o le a foliga mai e matuaʻi ese lava, ae le o le auala e vaʻaia latalata ai. O le Mirador del Valle o loʻo iai ni manatu i le ogatotonu o Toledo ma le Alcazar ma isi mataʻaga.

E mafai ona e oʻo atu i luga o le tulaga i vae, sopoʻia le Vaitafe o Tagus luga o le Alcantara poʻo le alalaupapa o Juanelo - e le mamao tele lenei mea, ae fai si tau lelava, talu ai e tatau ona aʻea luga o le auala. E mafai foʻi ona e taunuʻu ile pasi masani a le taulaga poʻo pasi pasi - e taofi faʻapitoa lava le vaega lea mo ni nai minute, ia maua ai e tagata uma le taimi e faʻatauaina ai ona ata ma puʻeina ata. Ata o le taulaga o Toledo ma ona siʻosiʻomaga lata mai, puʻeina mai le 'upega tafaʻilagi, e foliga mai o ni pusameli.

Mirador del Valle tuatusi: Ctra. Circunvalación, s / n, 45004 Toledo, Sepania

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau i Toledo mai Madrid

Toledo ma Madrid e 73 km le va ma e mafai ona ufiufi e pasi poʻo nofoaafi.

A e filifilia pe faʻafefea ona e alu na o Madrid i Toledo, e tatau ona e faʻaaogaina le auaunaga a le Omio - www.omio.ru. Lenei auaunaga mafai ai ona faʻatusatusa uma avanoa malaga i luga o ituaiga eseese o felauaiga lautele i le umi ma le tau o le malaga, ma mafai ai foi ona e faʻatau lugalaina nofoaafi pasi ma pasi o soʻo se vaʻalele.

Pasi pasi

E leai ni faʻafitauli i le auala e sau ai mai Madrid i Toledo i pasi: i le ao, e i ai vaʻalele mai nofoaga eseese o pasi i le 20-30 minute. Tele kamupani i Sepania o loʻo aʻafia ile felauaiga ile ala lea: Alsa, Samar, Eurolines, Jiménez Dorado.

Alsa

O pasi o lenei kamupani faʻagaioia mai le 7:00 i le 24:00 ma le va o le 30 minute-1 itula. O le mea e amata ai o le nofoaga pasi pasi i le nofoaga taofi pasi metro Eliptica.

O malaga tuusao e tuusaʻo, o le malaga e 1 itula. E i ai foʻi vaʻalele e pasi ai pasi 8-10 - i lenei tulaga, e faʻateleina le taimi malaga i le 1 itula 30 minute.

Le 'upega tafaʻilagi aloaia a le vaʻalele, e te vaʻai ai i le taimi saʻo: www.alsa.com.

O le tau o le pasese mai Madrid i Toledo e 5.55 €, e mafai ona e faʻatauina i le ticket ticket poʻo le terminal i le pasi pasi.

Samaria

O pasi a le kamupani lea e amata mai i le 7:00 i le 22:00. O le tuʻuga o Madrid South Bus Station.

Faʻamoemoeina ile numera o taofi, ole taimi malaga e 1-2 itula.

O le tau o le ticket e 6.92 €, e mafai ona e faʻatauina i le ofisa o pepa o pasi pasi poʻo luga o le upega tafaʻilagi a le feaveaʻi: http://samar.es/

Nofoaafi saoasaoa

E i ai le masani nofoaafi tautua i le va Madrid ma Toledo, ma maualuga-saosaoa nofoaafi Renfe tamoe mai Atocha Tutotonu Station. O nofoaafi e tamoe i aso o le vaiaso mai le 6:50 i le 22:00, i le faaiuga o le vaiaso mai le 8:50 i le 22:00 i le 1-2 itula. Ole taimi ole faigamalaga e naʻo le 33 minute.

Faʻatulagaina taimi o nofoaafi mo le auala Madrid - Toledo e mafai ona maua i le masina ae le i manaʻomia le aso i luga o le 'upega tafaʻilagi a le kamupani Renfe, o le autu auala nofoaafi i Sepania: www.renfe.com.

Tiketi mai Madrid i Toledo (Sepania) tau 13.90 €. E sili atu le faʻatau uma o latou auala i le taimi e tasi, talu ai atonu e leai ni nofoa i luga o vaʻalele lauiloa. E faigofie ona faʻatau faʻailoga i luga ole laiga gagana Rusia i luga ole laiga Rail Europe, e faʻapitoa i auala o nofoaafi i Europa atoa.

O tau uma ile itulau e mo Ianuari 2020.

O vaaiga o le taulaga o Toledo o loʻo faamatalaina i lenei tusitusiga ua faailogaina i luga o le faafanua i Lusia.

O vaʻaiga sili ona manaia a Toledo - o se aotelega i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Family Conquers Toledo Spain (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com