Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aalborg - taulaga, taulaga faʻasolopito ma alamanuia taulaga i Tenimaka

Pin
Send
Share
Send

Aalborg (Tenimaka) o se taulaga matagofie i le itu i matu o Tenimaka, teuteuina i fale mafanafana Renaissance. E ui lava i le mea moni o Aalborg o le fale gaosi oloa o North Jutland, o le tele numera o faʻasolopito ma faʻataʻitaʻiga faatosina o loo taulai atu iinei, lea e mafai ona faamatalaina le tele o tala ofoofogia. O le vaega autu o le Yomfru Ane Street, e aofia uma ai faleʻaiga, fale faʻatau ma faʻamau, tele faʻapotopotoga o loʻo i ai terraces.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Aalborg o loʻo tu i le itu i matu o Tenimaka, i le faʻaopopoga i le tulaga o se nofoaga tutotonu tau pisinisi, o le faʻaiuga e taʻua foʻi o le aʻai aʻoga, talu ai o loʻo iai iinei le tele o aʻoaʻoga.

I tulaga o le faitau aofai o tagata, Aalborg o le lona fa sili lea i Tenimaka. O uluaʻi nofoia na amata mai i le 700 TLM. O le nofoaga ua amata ona atiaʻe tele ona o lona talafeagai tulaga faʻafanua - i auvai o le Limfjord vaitafe. Mo se taimi umi, Aalborg atiaʻe o se tele taulaga ma faʻatau pisinisi.

Lelei e iloa! I aso ua tuanaʻi, sa faʻaigoaina le taulaga o Alabu, o lona uiga "fale i tafatafa o le vaitafe". O toega o nuu anamua na faasaoina i luga o le maupuepue e le amanaʻia le nofoaga.

Mea moni lelei e uiga i le 'aʻai:

  • i le amataga o le seneturi lona 16, na maua ai le toʻatasi tutasi i luga o le aveʻeseina o le puaʻa;
  • i le ogatotonu o le 14th senituri na mauaina le tulaga o se taulaga;
  • i le seneturi lona 19, Aalborg sa le sili atu ona taua nai lo le laumua o Tenimaka - Copenhagen;
  • Aalborg e masani ona taʻua o le "Little Paris of the North".

Mea moni manaia! O faʻaiuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o Aalborg o le taulaga pito sili lea ona fiafia i Tenimaka. 74% o tagata na suʻesuʻeina tagata o loʻo faʻamalieina o latou olaga ma le isi 24% ua faʻamalieina. I se taulaga o 105,000 tagata nonofo, 98% o tagata e fiafia e nonofo i Aalborg.

Vaaiga

Faʻasalalauga polosiua tuʻuina atu i le taulaga masani ona aofia ai atapue o lauiloa taʻutaʻua o Aalborg: o le falesa o St. Budolfi, le Aalborghus maota, le fale o Jens Bang. O le maota o loʻo avea pea ma nofoaga o le aiga tupu i aso nei, ae e avanoa mo tagata lautele - turisi e mafai ona suʻesuʻeina le togalaau ma paka faʻalavelave.

Falemataaga o Lindholm Hee

O le Viking anamua o loʻo tu i le taulaga o Aalborg, i le itu i matu. Ole nofoaga pito sili lea ona tele ile Viking, o suʻesuʻega na faia iinei mo le 60 tausaga ma e mafai ona e vaʻaia le tele o mea mananaia o le Germanic Iron Age ma le Viking Age.

Lelei e iloa! I le 2017, Lindholm Hee ulufale i le lisi o sili ona manaia nofoaga i le taulaga ma Tenimaka atoa.

Mo se taimi umi, o le talaʻaga nofoaga na nanaina e se manaia oneone oneone, ae ui i lea, o se faʻaiuga o eli, mea taua na ua 1000 tausaga le matua na maua. I le nofoaga na eli ai, 682 tuugamau ma le tasi ma le afa selau maʻa vaʻa na maua. I le itu i matu o le eleele eli, na maua ai se nuu, lea na faasaoina ai toega o fale, vaieli ma pa.

I Lindholm Hee, o loʻo iai mea taua na maua ile taimi o eliina. O se nofoaga ofoofogia lea e oʻo mai ai le talaʻaga i le olaga. O toe mea na toe faʻaleleia e atagia mai ai uiga eseese o le Viking olaga ma le olaga. O ata ma toe fausiaina na faʻaalia manino ai le ala na galue ai le Vikings, pe faʻafefea ona latou teuteuina o latou fale, o a ipu na latou velaina, faʻafefea ona lalaga mea ma le mea e teu ai povi.

Mea moni manaia! O se tasi o tala faʻafiafiaina sili ona manaia na tuʻuina atu i se afi na tupu ona o ni mafuaaga le manino ma lilo. O le afi na faʻatamaʻia faʻatoʻaga i le lua afe tausaga talu ai.

E mafai ona e alu i le falelauasiga o Viking e ala i se taavale totogi, uila poʻo le pasi # 13.

Tatalaina itula:

  • vaitau maualuga (mai ia Aperila ia Oketopa aofia ai) - mai le Aso Lua i le Aso Sa mai le 10-00 i le 17-00;
  • tau maualalo (mai ia Novema ia Mati aofia ai) - mai le Aso Lua i le Aso Sa mai le 10-00 i le 16-00

Tau tiketi:

  • tagata matua - 75 DKK;
  • tamaiti aʻoga ma tagata matutua - 60 DKK;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua - e saoloto le ulufale.

Aalborg Zoo

O le faʻailoga iloga o le tamaoaiga o Tenimaka o tamaiti. O lenei faʻavae e faʻatatau e le gata i sootaga faaleaiga, ae o loʻo faʻaaogaina foi e tagata e ana le pa manu o loʻo i ai le atunuʻu. O le misiona autu a ana tagata faigaluega o le tuʻuina atu o le sili atu le lelei olaga tulaga mo fagafao taʻitasi. Faʻafetai i lenei, o le fale o manu e masani ona fanauina ni polar bear, leona tamaʻi, giraffes, anteaters, pandas, armadillos ma oryx.

Lelei e iloa! O le mea lilo o sea lafulemu o le sili ona saʻo faʻafiafiaga o le natura nofoaga o manu.

Na faʻafeiloaʻia e le fale manu le au malo mo le taimi muamua i le 1935 ma o aso nei ua pito sili ona tele manu e nonofo ai i Tenimaka. I luga o le teritori o le tosina, e le gata i le tele o ituaiga o manu o nonofo, ae o loʻo faʻatautaia foʻi galuega faʻasaienisi, o loʻo faia mea faʻavaomalo iinei mo le faʻasaoina ma le faʻatupuina o manu seasea.

O le fanua o loʻo nofo ai le 8 hectares o fanua, lea e ova atu ma le tasi ma le afa afe manu e nonofo ai. I tafatafa o le faitotoʻa autu, e iai le lisi o meaola uma o loʻo nonofo i le paka ma le lisi o tautua.

Uma tulaga tau mo le mafanafana ma masani ai nofoaga o manu ua toe fausia i le paka. O vaitafe na faia faʻasolosolo e lelei tele mo korokotaila, o vaomatua totō o se fale lelei mo manuki, o le savannah Aferika e nofoia e elefane, giraffes, liona, cheetahs, rhinos.

I luga o se tusi! O vaega faʻapitoa e faʻaauupegaina mo malo, mai le mea e mafai ona e matamata ai i meaola.

O le paka e tu i le 4 kilomita mai le taulaga tutotonu, e mafai ona e taunuʻu i pasi Nu.11 poʻo le S1.

Tau tiketi:

  • tagata matua mai le 160 i le 190 CZK;
  • tamaiti (sili atu ile 3 tausaga) - 99 CZK.

Tamaiti i lalo ole 3 tausaga le taliaina e leai se tau.

Modern Art Museum

Na amata galuega fausia i le 1968 ma o le poloketi na fausia e tagata tusi ata o Finelani. O le mataaga na tatalaina i turisi 4 tausaga mulimuli ane i le 1972. O faʻaaliga o loʻo tu luga o le eria o le 6 afe m 2. O le faʻafoliga o le fale ua maeʻa ma Carrara maamora. O le tulaga ese o le poloketi o le nofoaga o fale faʻafiafia e mafai ona suia e fuafua i le autu ma foliga o faʻaaliga o se faʻapitoa faʻaaliga. E masani ona faʻaaoga le ao e faʻamalamalama ai fale tetele.

O le fale aofia ai potu e fitu:

  • autu;
  • musika potu;
  • faletusi;
  • potu fono;
  • lua potu tetele;
  • fale aʻoga.

O loʻo iai foʻi le cafe ma nofoaga faʻafoe. E latalata ane o iai se togalaau matagofie ua teuteuina i faʻatagata.

O se vaega iloga o le faʻaaliga o le faʻaali lea i tagata asiasi le evolusione mai le natura i le toʻesea. O le faʻaaliga "Mataga pe Matagofie?" E fiafia tele i ai.

E mafai ona e taunuʻu i pasi # 15, 23N, 38 ma le 50N. O le taofi e taʻua o le "Skovbakkevej".

Faʻasologa:

  • Aso Lua, Aso Tofi, Aso Faraile, Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa - mai le 10-00 i le 17-00;
  • Aso Lulu - mai le 10-00 i le 21-00

Aso Gafua o se aso malolo.

E tapunia le cafe 30 minute ae leʻi tapunia le fale mataaga. O le fale faʻamanatu e faʻagaioia i le taimi lava e tasi e pei o le fale mataaga.

Tau tiketi:

  • matua - 110 CZK;
  • tamaiti aʻoga ma penisiona - 60 kroons;
  • tamaiti i lalo ole 18 tausaga le taliaina e leai se totogi.

Falemataaga o le Ami

Faʻatasi ai ma faʻaaliga e mafai ona e mauaina mea a le ami, mea faigaluega a le ea, leoleo, au laveaʻi. O le faʻaaliga faʻaaliga aofia ai se vaitaimi vaitaimi o le lua selau tausaga. O le vaega autu o le faʻaaliga o le mafai e tagata asiasi ona latalata i faʻaaliga taʻitasi ma iloiloina. O tane ia, mea tau militeri, meatau. O se mea e fiafia iai, o le faʻaaliga a le Ea Fosi, lea e faʻaalia ai le atinaʻeina o le US Air Force talu mai le 1951. O se tasi o faʻaaliga e tuʻufaʻatasia i le pulega tautupu. O se faʻaaliga faʻaalia mo le vaitaimi mai le 1940 i le 1945 na tatalaina i le 2009. Ile taimi nei, na avea ai Aalborg ma 'aʻai fitafita. I se faʻaopopoga ia Tenimaka, o le faʻaaliga mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi e aofia ai isi atunuʻu e 14.

Faʻaaliga! A manaʻomia, e mafai ona e faʻatau se pasese tuʻufaʻatasi i le Army Museum ma le Maritime Science Center.

E mafai ona e taunuʻu i le laina pasi 2. O le igoa o le taofi o le "Skydebanevej".

Faʻasologa:

  • mai ia Aperila ia Iuni aofia ai ma ia Setema ia Oketopa aofia ai - mai le 10-00 i le 16-00;
  • mai ia Iulai ia Aukuso aofia ai - mai le 10-00 i le 17-00.

Tau tiketi:

  • matua - 60 DKK;
  • mo tagata litaea - 50 DKK;
  • tamaiti - 30 DKK.

Paka Musika

E tele paka matagofie i Aalborg, ae o le Paka Faʻafiafia e sili ona manaia. Lenei faʻatosina ese mai liua i se ofoofogia sailiga mo malo. O loʻo i ai atigipusa musika i tafatafa o laʻau, e tofu ma le kopi o musika lauiloa. O le feʻau mai le laʻau i le laʻau faʻalogo i pese lauiloa e ono tele itula e alu ai.

O le paka na faʻavae i le 80s, pe a, i le faʻatinoina o le taulaga pulega, musika faʻafiafia i Aalborg totoina laʻau - oaks ma sieri. I le taimi nei o le paka ua silia ma le 80 laau. I le 2012, o laʻau totino na mauaina le leo o le tusiata na totoina. O le laau ei ai faʻapitoa masini slot ma lauiloa lauiloa. Naʻo le fomiina o le faʻamau ma fiafia i lau musika.

O le tosina atu e matala i le uati ma o loʻo tu i le ogatotonu o Aalborg.

Port of Aalborg - faʻamatalaga ma foliga vaaia

O se taulaga tele taulaga i Tenimaka, e tusa ai ma le tulaga lelei o le laufanua o le lalolagi, o loʻo olaola pea, e oʻo mai lava i aso nei, o loʻo faʻaaogaina pea le uafu mo fagotaga (vaʻaiga ma tuna) ma vaʻa faʻatauoloa.

Tala faasolopito, olaga i totonu o le taulaga na totonugalemu i totonu ma faataamilo i le taulaga. O loʻo i ai foʻi le kalapu vaʻa i le uafu, e omai tagata afeleti mai le lalolagi atoa i le tausaga atoa. E toʻatele turisi e omai i le uafu e totogi se vaʻa papaʻe paʻepaʻe ma faʻafiafia i le latou tafaoga, ma sulu i ave o le la i matu.

O le uafu o se nofoaga sili ona fiafia i ai tagata tafafao ma tagata tafafao. O le uafu na toe fausia talu ai nei ma teuteuina i le sili atu le mafanafana mo turisi. O loʻo faʻapipiʻiina nofoaafi ma mea e faʻamafanafana ai le la i luga o le faʻamalama, nofo i totonu e mafai ona e matamata ai ile uafu ma le sami. Uamea elea, apamemea ma sima na faʻaaogaina e teuteuina ai le faʻamau. O laʻau na totoina i se auala e pei ai o laufanua laʻau ma vao. Mo se taimi umi, e leai se mea i le uafu eria vagana falefaigaluega falefaigaluega ma se maketi. Ina ua maeʻa le toe fausiaina, o le uafu o Aalborg na suia ma avea ma amataga faʻailoga o le taulaga. Sa maua e tagata le avanoa i le vai, toto se paka i luga o le faʻamalama, faʻatulagaina nofoaga mo faʻafiafiaga ma toaaga taʻaloga.

Mea moni manaia! 11 tausaga na faʻaaluina i le toefausiaina o le faʻailoga ma le uafu. O aso nei o se maila-umi faʻataʻamilo lea e tuʻufaʻatasia ai laufanua faʻanatura ma taulaga.

E mafai ona e oʻo i pasi i pasi # 1, 2, 12, 13, 15, 21N, 22N, 23N, 24N, 27N, 50N, 54N, 70N, 71N, 72N, 73N, 74N, S2 ma le S3.

Nofoaga i Aalborg

O le mea moni, Copenhagen ofo mai le sili ona tele filifiliga o mea e nonofo ai turisi, ae o Aalborg e le itiiti ifo faletalimalo, faletalimalo, fale mautotogi ma faletalimalo. O le tele o nofoaga e nonofo ai e faʻalauteleina i le vaega tuai o le taulaga, i tafatafa o maota, fale mataaga ma falesa.

Lelei e iloa! E leai ni fale talimalo i Aalborg, ae e mafai ona e tusi potu i le fale talimalo, e maua ai paka, meaʻai i le taeao ma le leai se totogi.

O le tau maualalo o le ola i se faletalimalo fetu e tolu i le taumafanafana e 89 euro, ma i le faletalimalo 4-fetu - 98 Euro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Aalborg o le itu i matu o le taulaga, o lea e leai ai se tau vevela ma se aso faʻatetele ai iinei. O le tau i le taulaga o le sami, ma tele timuga i le tausaga atoa.

O le tau mafanafana i Aalborg o Iulai, o le ea mafanafana e oʻo atu i le 23 tikeri, ma o le malulu ia Ianuari e -1 tikeri. O le taimi sili e malaga ai o Iuni, Iulai, Aukuso ma Setema. I le taimi nei, o le timu laʻititi e toʻulu, ae o le la e susulu atu i le 17 aso i le masina.

Lelei e iloa! O matafaga sili ona lelei i Aalborg o loʻo tu i fafo atu o le taulaga.

Faʻafefea ona alu i Aalborg

E i ai le malae vaʻalele faʻavaomalo 7 km mai le taulaga tutotonu. O pasi e tamoʻe mai le malae vaʻalele fale i Aalborg taʻitasi 30 minute. E talia e le malae vaʻalele vaʻalele e 28 vaʻalele, faʻapea foʻi ma vaʻalele.

Siaki i totonu mo se vaalele i totonu o le atunuʻu e amata 2 itula ao le i tuʻua ma maeʻa 40 minute. A faʻapea e faʻavaomalo le vaalele, e faʻalauiloa le siakiina i le 2 itula 30 minute ae faʻaiʻuina le 40 minute ae le i alu le malaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E i ai se auala nofoaafi sootaga i le va o le laumua o Tenimaka ma Aalborg. E 4.5 itula le faigamalaga.

O pasi pasi e feoaʻi foʻi mai Copenhagen i Aalborg. Ua taunuʻu turisi i Kennedys Plads.

O le auala sili ona faigofie e fealuaʻi ai i le aʻai o pasi, pasi pe totogi se taʻavale. Toetoe lava o auala pasi uma pasi i le taulaga ogatotonu, o le tau maualalo tiketi o 22 DKK.

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

Afai e te iloiloina Aalborg (Tenimaka) mai le manatu o se tagata faʻatau fale, oe mafai ona fai mai o lenei o se 'aʻai ma sili gafatia. Sili atu i le tolu selau kasino, faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa ma fale kalapu o loʻo faigaluega iinei. O manu seasea ola aʻe i le pa manu, ma o vaaiga a le taulaga o le a taʻu atu ai i turisi tala ofoofogia mai le faitau afe o tausaga ua mavae.

Vitio: "Afio mai i Aalborg, Tenimaka".

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TuHiRe. Tola Tola. Unplugged. Sai Tamhankar. Tejaswini Pandit (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com