Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Bohinj o le vaituloto tele i Slovenia

Pin
Send
Share
Send

Lake Bohinj o le sili tele vaituloto i Slovenia. Tele tagata faimalaga valaʻauina lenei nofoaga o le sili ona vavalalata ma toʻafilemu. E leʻo turisi uma e omai ii, faʻatapulaʻaina latou i le asiasi i se nofoaga taʻutaʻua - Lake Bled. Ae ui i lea, Bohinj e aoga tele e manumalo ai i le 26 km ma maua oe i le sili ona tele vaituloto i Slovenia i le teritori o Triglav Park.

Ata: Lake Bohinj (Slovenia).

Faamatalaga lautele

Bohinj o se vaituloto tulaga ese na aliaʻe mai se vaʻaia. O le faatosina o loʻo tu i le Julian Alps i le maualuga o 525 m.O le vaituloto e iai se foliga umi, o mauga e siʻomia i itu e tolu, ma o se auala e faʻalatalata atu ia te ia i le itu lona fa.

O le itulagi o se vaega o le atunuʻu paka. O le pito maualuga o le atunuʻu o loʻo tu iinei - o le Triglav tumutumu (toeititi 2900 mita). O le vaega o le vaituloto o 3.18 sikuea kilomita, ma o le loloto e oʻo atu i le 45 mita. O le vai i le vaituloto e faʻafouina faʻatolu i le tausaga atoa.

Mea moni manaia! I le seneturi talu ai, Bohinj o le sili ona tele metallurgical nofoaga autu i le atunuu. Faʻafetai i taumafaiga a le Baron Sigismund Zeuss, ua avea le itulagi ma nofoaga faʻamalositino ma ua tosina mai nei le faitau afe o turisi.

Tagata eo mai iinei e savali i totonu o le matagofie eria ma tofo suamalie sisi Bohinj.

O fea e nofo ai ma o le a le mea e fai

O felauaiga mai le laumua o Slovenia eo mai i le itu i sasae o Lake Bohinj (Slovenia), e lua nuu: Rybchev Laz ma Stara Fuzina. O sina mea i sisifo o le nuu o Ukants.

Manaia le iloa! O le umi o le vaituloto e 4.5 km, o le lautele lautele o 1.5 km. E 2.5 itula e savali faataamilo ai i vaituloto.

Afai o loʻo e malaga i se taʻavale, filifili soʻo se nofoaga e te manaʻo e nofo ai. Tagata fiafia i le filemu ma le filemu o le a mauaina nuʻu o Stara Fuzhina ma Ukants. Rybchev Laz o se nofoaga pisapisao; o le tele o mea taua uma o loʻo taulaʻi ii.

Rybchev Laz

Lenei nuʻu mafai ona taʻua o le ogatotonu o agafesoʻotaʻi olaga i le Bohinj Lake eria. O loʻo iai le ofisa turisi, supamaketi ma oloa talafeagai uma, faleʻaiga ma tamaʻi faleoloa. E ese le matagofie o le nuʻu. Lenei e mafai ona e asiasi i le falesa, fausia i le 11th seneturi, savali i auala faʻavasega, totogi uila, paopao poʻo kayak. O vaʻa turisi e o ese mai le uafu i totonu o le nuʻu.

E taua le iloa! Uma felauaiga mai le laumua o Slovenia Ljubljana sau i le vaituloto i Rybchev Laz. E tele pasi e o ese atu i Ucanza, o pasi e afe i le taumatau ma oʻo atu i Old Fuzina.

Fale i Rybchevoy Laz e mautotogi muamua, o lea afai e te manaʻo e nofo iinei, tusi se faletalimalo potu po o le fale muamua.

Stara Fuzhina

Faʻaliliu Fuzhina mai le gagana i le lotoifale uiga - o se maina. I le amataga, na nofoia le nuʻu e tagata maina, o aso nei o se nofoaga sili ona matagofie na teuteuina i fugalaʻau. E iai le supamaketi ma le ofisa turisi iinei. O loʻo tu i tafatafa ane o le fale pasi.

E iai le siʻosiʻomaga i le filemu ma le toʻafilemu. E toatele tagata faimalaga eo mai iinei e lagona le lotogatasi ma le natura ma na o le mafaufau loloto i laufanua matagofie o le mauga Slovenia.

A o resitalaina mea e nonofo ai i lenei nuʻu luga o Lake Bohinj i Slovenia, mafaufau i le mamao i turisi atinaʻe ma mataaga. E tatau ona e savali pe a ma le 2 km. E te mafaia, ioe, totogi se uila.

E i ai le cafe i totonu o le nofoaga - Mikhovch, i ona autafa o loʻo iai le fale mataaga, e aoina mai ai ata tuai ma mea a le aiga mai vaitau eseese o talaʻaga. O loʻo faʻailoa mai ai foʻi le faiga o kusi i le lotoifale.

Faʻamatalaga aoga! O le aoga sili o le nofo i Fužine o le alu i luga i le Triglav tumutumu amata iinei.

Ukants

O le sili mamao ese nuu ma le mulimuli taofi o le felauaiga e mulimuli mai Ljubljana. E tele fale latalata i le fale taofi, ae afai e te savali i sisifo, e te maua oe i totonu o potu vateatea, lata ane o loʻo iai se vaitafe mai mauga. O le tele o turisi e faʻaigoaina lenei nuʻu o le sili ona aulelei, ae o fale iinei e fai lava si taugata.

Faʻamatalaga aoga! O se auala tafafao maimoa i le afu o Savica e ui atu i totonu o le nuu; o loʻo iai faʻailoga e faʻapipiʻi mai le tu ma agaʻi atu i le ala.

Tau o mea e nonofo ai

O le tau o le olaga e faʻamoemoe i le ituaiga o mea e nonofo ai, lona nofoaga ma potu potu. O tau faʻatatau mo fale e faʻapea.

  • Potu faletalimalo 3 * - mai le 55 € i le aso;
  • Fale nofo i fafo - mai le 65 €;
  • Potu tumaoti i fale o tagata o loʻo nonofo ai - mai le 40 €;
  • Nofoaga i se fale mautotogi o le a tau mai le 75 € i le po.

E mafai foi ona e tusiina se potu i le fale talimalo, o lona tau e mai le 50 € i le aso.

O le taugofie nofoaga e ofaina e tolauapiga - 30-40 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mea e fai i Lake Bohinj

Muamua lava, e manaʻomia le faʻatau o se turisi pepa, o lona lua o ituaiga:

  • mo e anaina taʻavale (o loʻo tuʻuina mai taʻavale), tau 15 euro;
  • mo turisi e aunoa ma se taʻavale, e tau le 10 euro.

O le pepa e aoga mo le vaitaimi atoa o lou nofo ai i luga o le vaituloto ma agavaʻa ia te oe e sili atu asiasiga i mataaga ma le lisiina o taʻaloga masini. Faʻatasi ma le kata, e maua e se tagata se taimi o femalagaaʻiga, nofoaga ma faʻamatalaga o fale faigaluega uma ma faleʻaiga. E mafai ona faʻatau le kata ile ofisa turisi.

A maeʻa le faʻatauina o le card, oe mafai ona amata suʻesuʻeina le siosiomaga. E faigofie le vaituloto e savali pe totogi se uila. E tele auala o eseʻese tulaga faigata ua atiaʻe mo tagata tafafao.

Vaitafe o Savitsa

O le Vaitafe o Savica e tafe mai i le vaituloto, lea e tu ai le afu o Savica. E totogi le faitotoʻa. O le vaitafe sili ona puʻupuʻu i Slovenia - O Isalaelu e tafe mai i le afu. O loʻo iai foʻi se siʻitia i le tumutumu o le Mauga o Vogel.

Faiva ma toaga taʻaloga

O le isi gaioiga lauiloa i luga o le vaituloto o le fagota. E faʻatagaina ona fagota e le gata i le vaituloto, ae faʻapea foi i le vaitafe. Lenei e manaʻomia le faʻatauina o mea faigaluega ma se laisene. Afai e te le manaʻo e faʻamaimau taimi i autafa o le vaitafe, naʻo le okaina o se iʻa a le atunuʻu i le faleʻaiga.

E mafai ona e aau i le vaituloto, ioe, afai e te le fefe i le vai, o lona vevela e le sili atu i le +15 ma naʻo masina o le taumafanafana e mafanafana e oʻo atu i le 24 tikeri. O le pito i lalo o le vaituloto e togitogia i tamaʻi maʻa, o lea mo le aau e sili atu le i ai o ofuvae faʻatasi ma oe.

I le vaitaimi o latou aso malolo, e fiafia tagata iinei e auai i taʻaloga eseese - o le taʻavale, folau solo, alovaa. Mo tagata fiafia i le mafanafana, ua saunia se vaʻa.

Ekalesia a Ioane le Papatiso

Tagata asiasi e tatau ona asiasi i le Ekalesia a Sagato Ioane le Papatiso, lea e aloaʻia o se faʻamanatu faʻamanatu faʻamanatuina. I totonu o le falesa o loʻo iai ni frescoes tulaga ese na amata mai lava i le 14 senituri.

Faʻamatalaga aoga! E le tele ni nofoaga e te 'aʻai ai i le apitaogalu. O nisi faleʻaiga e tatala faʻapitoa i le ao, o le tele o latou tapunia i le afiafi ma oe mafai ona nofo e aunoa ma le 'aiga o le afiafi.

E i ai le faʻamanatuga o le papaʻe chamois i le matafaga o le vaituloto. I Slovenia, o loʻo iai le tala faʻasolopito e uiga i le chamois ma nifo auro, sa nofo o ia i se faʻatoʻaga oa o loʻo tu i le tumutumu o le mauga. O le tulimanu mo auro na fanaina le chamois, ae o se vavega na tupu ma na toe ola le manu.

E i ai leisi tala faʻasolopito e faʻapea o Bohinj o se laueleele na foaʻiina e le Atua lava ia i tagata na faʻatalitali ma le onosaʻi mo latou avanoa i le taimi na vaeluaina ai e le Atua le laueleele. Faʻaliliuina mai le gagana i le lotoifale, Bohinj o lona uiga - o le nofoaga o le Atua, e patino i tagata.

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

O le masina sili ona mafanafana i Bohinj o Iulai. O le ea vevela e +12 ° C i le po, ma +23 ° C i le ao. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le vai i le vaituloto mafanafana e oʻo atu i le + 24 ° C. O le timuga laʻititi e tupu ia Tesema, ma o le tele o taimi e timu ia Iuni.

O le tau i Bohinj e fesoasoani i le malolo i le tausaga atoa. I le taumafanafana e mafai ona e savali i luga o le mauga i le afu, tiʻeti uila, aau i le vaitafe ma le vaituloto. Lenei vaituloto i Slovenia e lelei atoatoa mo tagata fiafia i le filemu malolo ma mafaufau loloto i le natura. Ae ui i lea, tagata fiafia i fafo gaioiga o le a mauaina foi iinei le tele o mea manaia mo latou lava - o le avanoa e manumalo ai i le tumutumu mauga. Laki, e te le tau avea ma aʻeaʻe mo lenei, o auala ua mafaufauina i fafo ma faataatia i se auala e mafai ai e tagata uma ona aʻea le mauga.

I le taumalulu, Bohinj o se tafaoga tafaoga i Slovenia; faasee o tomai uma tulaga sau iinei. E avanoa le faaseʻe mai ia Tesema ia Aperila. Afai e le lava le kiona i luga o le malifa, e faʻaaogaina ai fanafanua o le kiona.

Faʻafefea ona e alu i le vaituloto

O le auala sili ona faigofie e alu ai mai Ljubljana i Lake Bohinj (Slovenia) o pasi. O malaga e alu ese i itula uma mai le nofoaga tutotonu o pasi i Ljubljana.

  • O le mamao e na o le 86 km ma pasi pasi e pasi ai i le 2 itula.
  • O le vaalele muamua e alu i le 6-00, ma le mulimuli i le 21-00.
  • O le tau o le tiketi 8.3 euro.

Oe mafai ona vaʻai i le taimi nei taimi ma tusi se tiketi i luga o le 'upega tafaʻilagi o le vaʻaia Alpetour - www.alpetour.si.

E mafai foi ona e alu i le nofoaafi, ae o lenei auala e le faigofie tele, talu ai e te ufiufi le isi 8 km mai le auala o nofoaafi - i pasi poʻo pasi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Lake Bled e masani ona taʻua o le potu malolo o le Julian Alps, ma Bohinj e taʻua o le fatu o mauga. Tagata omai iinei mo ni nai aso e maua atoatoa le poto masani leisurely olaga, fiafia i le mamalu matagofie matagofie o le natura.

Lake Bohinj e tosina ma lona vavalalata, le tago natura ma, ioe, maualuga tulaga o le tautua. E ofoofogia ii. Alu i Bohinj, manatua o mea uma paka e totogiina iinei, ae o lenei atonu e le faʻamalumaluina isi.

O le a se isi mea e tatau ona e iloa e uiga i Lake Bohinj - auiliiliga i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TASTING CAKES FROM A SLOVENIAN STORE (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com