Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Colomares - o le maota sili ona manaia i Sepania

Pin
Send
Share
Send

Afai o le tusitala lauiloa Amerika o Mark Twain na te leʻi nanaina ona uiga faʻamalieina i le mauaina o le Lalolagi Fou, o lona uiga o tagata Sipaniolo, o loʻo moemiti e folafola lo latou atunuʻu o le nuʻu o le lauiloa Christopher Columbus, e sili atu ona mataala i lana mataupu. O le faʻamaoniga sili o lenei o le Colomares Castle, o loʻo tu i le itumalo o Malaga ma o se tasi o nofoaga sili ona asia i lona itulagi.

Faʻamatalaga lautele

Colomares Castle i Sepania, e ana le taulaga o Benalmadena, e mafai ona taʻua o se tasi o nofoaga taʻutaʻua taʻutaʻua i le atunuu. O le maʻa o lenei maafaamanatu maoaʻe na tuʻuina atu i le tagata sili na mauaina Christopher Columbus, o loʻo sailia ai le talaʻaga atoa o le mauaina o le Lalolagi Fou, ma le mulimuli ane nofoia o Amerika.

Castillo De Colomares aitalafu lona fanau mai e le i se lauiloa tusiata fale poʻo le lalolagi lauiloa tusiata, ae i se masani fomaʻi o le faʻasaienisi faʻafomaʻi, e leai se faʻapitoa aʻoaʻoga, ae e masani lelei i talaʻaga ma tusiata fale. Faʻaauupegaina i le lagolagosua a ni tagata faigaluega se toʻalua, i le taimi lena sa naʻo le faia o piliki, na mafai ai e Esteban Martin ona faʻataunuʻuina le mea faigata - ia fausia se faʻavae tulaga ese e mafai ona tauva ma mea taua o le atunuʻu ma faʻatagaina le sailia o le ala o le tautai lauiloa i le Vasa Atalani.

O le fausiaina o le Colomares Castle i Benalmadena na amata i le 1987, na tumau mo le 7 tausaga ma na faʻaiʻuina i le taimi tonu mo le 500th anniversary o le mauaina o Amerika. O le iʻuga o na galuega maeʻaeʻa o se maota tele o le openwork, o lona fanua e tusa ma le 1.5 afe sikuea mita. M. Afai e te talitonu i taunuʻuga o tulaga o le lalolagi, o aso nei o le faʻamanatu sili ona tele ia Columbus, e le gata i Sepania, ae i le lalolagi atoa.

Mo le tele o tausaga talu ona maeʻa le tatalaina aloaʻia, sa faʻaaoga lava Castillo De Colomares mo falconry. Moni, ina ua amata ona mou atu pusi o tagata o le nuʻu ona o manufelelei, o lenei faʻafiafiaga sa tatau ona lafoa. O le maota na tapunia mo sina taimi, ona lemu ai lea ae mautinoa na amata ona avea ma se tasi o nofoaga sili ona asia i Benalmadena. O le mea moni, e le faʻatusalia se taua faʻasolopito, ae le avea lea ma mea e faʻaititia ai - e faʻafiafia e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foʻi ma tamaiti.

Tusiata fale

O le tilotilo i le ata o le Colomares Castle i Sepania, e mafai ai e se tasi ona maitauina o foliga mai o se tasi o fale taʻutaʻua sili ona lauiloa i le atunuʻu, o elemeni o le tele o ituaiga ata e mafai ona maua i le taimi e tasi - Byzantine, Gothic, Arapi ma Romanesque. O lenei eseʻesega na faia mo se mafuaʻaga: i se auala le masani ai, E. Martin mafai ona tuʻufaʻatasia i le tasi fausiaina elemene o 3 vaitaimi ogatotonu i Sepania - Islam, Iutaia ma le faʻa-Kerisiano.

E tatau foi ona maitauina o elemeni taʻitasi o lenei fausaga e le masani ai, fausiaina o tioata, piliki ma fafie, o loʻo faʻatusalia mea na tutupu na aʻafia ai le vasega Sipaniolo talaʻaga. O le mea lea, o le ata o le fuʻa Santa Maria, lea i lenei tuʻufaʻatasiga o loʻo tuʻuina atu i ai se tasi o nofoaga tutotonu, na toe aumaia ai i tatou i taimi na folau atu ai Christopher Columbus i le Vasa Atalani ma na teʻi lava ua maua se konetineta fou. O le numera 11 o loʻo taʻu mai ai mea tutusa na tutupu, e faʻailoa mai ai le ulufale atu o seila i luga o le vaʻa ma le nofoaga o le 'olo o le Kerisimasi, lea na tupu i le 1493.

2 fale o loʻo tu i luga o le teritori o le maota tatau ona faʻaititia. O se tasi o ia fale, o le Maota o Aragon, o lona maota na teuteuina i le Fetu a Tavita, o loʻo faʻailoa mai ai le amataga o tagata Iutaia o Columbus. Le lona lua, le Maota o Castillo León, faia i le sitaili o Castigliano, faʻatusa le lotogatasi o le lua setete amataina i tua i 1230. I se faʻaopopoga, i le lata ane o Colomares e tele isi elemene o taua fausaga:

  • Punavai o le Faamoemoe - Fausia e faamamaluina Martin Pinson, kapeteni o le Pinta. Oe mafai ona iloaina lenei fausaga i le tautau aufana o le vaa;
  • Punavai o Faʻaevagelia - faʻatusa o le salalau o le faʻa-kerisiano i le lalolagi atoa;
  • Punavai Culebrian (serpentine) - faʻatupuina tagata lautele. O le autu o lenei faʻatagata o se gata tele;
  • Lovers 'Fountain - foafoaina e faamamaluina ai le faaipoipoga a Ferdinand o Aragon ma Isabella o Castile, o le na pulea Sepania i taimi o femalagaaiga a Columbus;
  • East Tower - faia i le Initia-Saina sitaili. Faamanatu i le autu sini o le tautai lauiloa, o le na moemiti ia mauaina le itu i sasae o atunuu, mulimuli i le auala i sisifo;
  • Moli "Faʻatuatua o le Tautai" - o se faʻamanatuga mo seila o le vaʻa "Santa Maria", lea na magoto i le isi malaga;
  • Unification Portico - o se ata matagofie, teuteuina i le Mexico Baroque fale fausaga, mafaufauina o se faʻailoga o le faʻaopopoga o Navarra i isi malo o Sepania;
  • Colonnade of Spanishism - faʻailoa le lotogatasi o tagata o loʻo nonofo i Sepania;
  • Hispaniola map - le motu, lea ua lauiloa nei o Haiti, na maua foi e Columbus. E maitauina o luga o le faʻamanatu faʻamanatuina o loʻo i ai se ata o le paionia lava ia;
  • Mausoleum - tagata faigaluega o le maota faʻamoemoe e le o toe mamao ae toega o Christopher Columbus o le a malolo ai i totonu.

Falesa o Santa Santa Isabel de Hungria i Colomares

O le isi vaega o le Castillo de Colomares i Sepania o le Santa Isabel de Hungria i le falelotu o Colomares, na fausia e faamamaluina ai St. Elizabeth o Hanikeri ma lisiina i le Guinness Book of Records o se ekalesia pito laitiiti i le lalolagi. O le vaega o lenei falelotu e le sili atu i le 2 sikuea mita. m, o lea naʻo le patele e tuʻu iai i totonu i le taimi o le Misasa.

E oʻo lava i ana fesoasoani, ae le taʻua le aulotu, e tatau ona nonofo i fafo. Ae o le teuteuga totonu o le malumalu, o lona autu foliga o le faʻatagata o Elizabeth, i ona lima o se faʻaputuga o rosa o loʻo puʻeina. O lenei faatagata na faaali mai iinei mo se mafuaaga. E ui lava i le mea moni o le lagolago o le Poloaiga a le Crusaders sa auai i le pito i luga o sosaiete o sosaiete, na te leʻi faagaloina e uiga i tagata masani ma, e ui lava i lona aiga, e masani ona tufatufaina falaoa i tagata matitiva ma tagata aisi. I se tasi aso na maua ai o ia e ona aiga o faia lenei mea, sa liua le falaoa i rosa, lea na avea ma leitmotif mo le fausiaina o le faatagata.

I luga o se tusi! Colomares e tu latalata i le taulaga faʻapitoa o Fuengirla.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Castillo De Colomares, tu i Finca La Carraca, Carretera Costa del Sol, S / N, 29639, Benalmadena, e tatala i le tausaga atoa:

  • Tautoulu - taumalulu: mai le 10:00 i le 18:00;
  • Tautotogo: mai le 10:00 i le 19:00;
  • Tau mafanafana: mai le 10:00 i le 14:00 ma mai le 17:00 i le 21:00;
  • O aso malolo o le Aso Gafua ma le Aso Lua.

Asiasi tau:

  • Tagata matutua - € 2.50;
  • Tamaiti ma tagata matutua - 2 €.

E tele faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o le upega tafailagi aloaia - www.castillomonumentocolomares.com.

O le faʻasologa ma tau ile tusiga e mo Ianuari 2020.

Fautuaga Aoga

A o e fuafuaina se asiasiga i Colomares Castle i Sepania, o ni fesoasoani fesoasoani ia:

  1. Ia mautinoa e te alu i luga o le faleoloa vaʻaia - o loʻo i ai se matagofie vaʻaiga o le atoa Metitirani talafatai mai iina.
  2. E leai ni leo faʻataʻitaʻi i Castillo De Colomares, ae o loʻo iai faʻamatalaga taiala polosiua e lagolagoina le tele o gagana Europa (e aofia ai Lusia).
  3. E mafai ona e alu i le maota e le gata i femalagaaʻiga lautele (pasi Nu. 121, 126 ma le 112, mulimuli mai le nofoaga o le Torremolinos Centro), ae faʻapea foi i lau oe lava pe totogi totogi taʻavale. E i ai se laʻititi paka leai se totogi latalata.

O nofoaga sili ona matagofie o le maota o Colomares:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Benalmádena Pueblo - Castillo De Colomares (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com