Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le aoga ma le afaina o kaliki, meli, tipolo. Le fua masani mo le faʻamamaina o ala toto: faʻapefea ona sauniuni ma ave?

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, o le tino o le tagata e maua i taimi uma le faʻalavelave ona o le televave o le olaga, tele tiute, ma le le lelei o meaʻai. I nei tulaga, o loʻo i ai le faʻateleina faʻateleina o faʻamaʻi fatu fatu, aofia ai ona o le leaga tulaga o toto toto. E oʻo lava i le tele o filifiliga o vailaʻau, e tele tagata e mananaʻo e faʻaaoga vailaʻau masani a tagata e tausi ai lou soifua maloloina. O se tasi e sili ona taʻutaʻua o le palu o lemoni, kaliki ma le meli.

Vaega o le fua masani mo le tuʻuina i lalo o le kolala

O le uiga ese o lenei fua o vailaʻau faʻaleaganuʻu e masani ona faʻaaogaina mo le mafuaʻaga faʻapitoa o le faʻamamaina o toto toto, tuʻuina i lalo le maualuga o le kolisi ia i latou, ma le aveʻesega o le faʻamataʻu o le toto i totonu o le tino. Ma naʻo le maeʻa o se togafitiga, o le a amata ona malamalama le tagata na ia le gata faʻamalolo vaʻa, ae faʻamalosia foi le tino atoa atoa.

Aisea e maitau ai lenei aʻafiaga? O le a se mea sili ona ofoofogia e uiga i le tuufaatasiga o le fua faʻamaloloina? O vaega taʻitasi e tolu o le vailaʻau lava ia e iai lona malosi faʻamalosi tino. A faʻaaogaina faʻatasi, latou te faʻaopoopoina ma faʻamalosia atili le gaioiga a le tasi ma le isie tau atu i iʻuga ofoofogia.

Tulafono

O faʻamaʻi kolisi e faia i totonu o ala o le toto e avea ma faʻamataʻu tuusaʻo i le ola o le tagata. Latou faʻasolosolo faʻateleina tele, mafai ona gagau ese ma poloka le lumen o se vaʻa i le fatu poʻo le faiʻai, mafua ai se fatu faʻamaʻi po o le afaina.

Ina ia puipuia le vaʻaia o atherosclerotic plaques, o vaʻa e faʻamamaina ma le palu o lemoni, kaliki ma le meli.

Gaoioiga gaioiga:

  • malosi puipuia aafiaga;
  • tuʻu i lalo ole toto suka;
  • faʻamalosia o alatoto toto;
  • tuʻuina i lalo tulaga ole suka;
  • faamautuina o le toto maualuga.

O penefiti ma faʻafitauli o mea o loʻo i luga ole fatu ma vaskular system

O vaega taʻitasi o le fua o le faʻamalologa o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga tulaga ese, tele o uiga aoga, e i ai sona aoga aoga ma faʻamama le tino. Lemon o se tasi o faʻamaumauga umia mo vitamini C. E faʻamalosia o alatoto toto, lea faʻaititia ai le aʻafiaga o toto toto ma faʻaititia le maualuga o le leaga kolisi. I se faʻaopopoga, lemoni faʻamalosia le fatu maso ma le totonugalemu sisitema sisitema.

Inu tipolo ma faʻateleina acidity o le manava mafai faʻaoso ai se exacerbation o masani gastritis po o le manava papala.

Faʻaaoga mo se taimi umi le sua o le tipolo e avea o se vaega o se fofo a le nuʻu e mafai ona taitai atu ai i le faʻaleagaina o nifo enamel. E fautuaina e ave le vailaʻau oloa e ala i se paipa.

Meli o loʻo i ai aoga aoga minerale, acid oona, vitamini ma faʻasologa o elemeni. O le a faʻaleleia atili ai le aʻafiaga o fualaʻau, ma o le a fesoasoani foi i le faʻamamaina o le moe, faʻaititia le toto, ma faʻamama le tino i le kololo leaga.

E tatau ona faʻaeteete le meli i tagata e maua i le maʻisuka ma le tali atu i le oloa.

  • Garlic e aofia ai vitamini C, B vitamini.
  • E mauoa i le uʻamea, kalisiu, potasiuma, alava, ma le phosphore.
  • O le vailaʻau tulaga ese allicin faʻamaʻapeina totoga tisiki ma faʻalauteleina lo latou aveʻesea mai le toto toto.
  • Adenosine, o le vaega lea o le kaliki, e fai sina manifi le toto ma puipuia ai le gagase toto.

E fautuaina le faʻatapulaʻa le taumafaina o kalapu i tagata e maua i faʻamaʻi gastrointestinal.

Faʻailoga

  • Toto maualuga
  • Ua osooso le mamafa.
  • Angina pectoris.
  • Mesh capillary luga o foliga.
  • Sclerotic lesions o ala toto.
  • Fuafuaina o alatoto ma alatoto.
  • Ova tele pe lapoʻa.

Contraindications tagata fofo mo le faʻamamaina

  • Tausaga e oʻo atu i le 5 tausaga.
  • Tali atu i le kanesa i soʻo se vaega.
  • Faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
  • Maitaga po o lactation.
  • Vaitaimi mulimuli ane.
  • Matuitui vaitaimi o faamaʻi o le Cardiologist faiga.

Fea beekeeping oloa e sili ona lelei e filifili mo le saunia o se vailaʻau?

Eseese ituaiga meli e mafai ona faʻaaogaina e sauniuni ai le faʻamalologa palu.

  • I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina o le buckwheat. E talitonuina o lona faʻaaogaina e i ai se lelei aafiaga i le setete o le Cardiologist faiga. E faʻamalosia le maso fatu, faʻamalosia le toto faʻataʻamilomiloina ma faʻatulagaina toto masani.
  • Melilot meli aofia ai se vailaʻau ua taua o le coumarin, e manifinifi le toto ma puipuia ai le tupu mai o fatu fatu ma afaina.
  • I le leai o ni ituaiga luga, oe mafai ona faʻaaoga masani fugalaʻau meli, o loʻo aofia uma ai vitamini ma minerals talafeagai.

I le auala, o le faʻamamaina o ala toto o le a sili atu le manuia pe a fai e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o se vailaʻau e faia mai le tipolo, meli ma kaliki ma le faʻaaogaina o le propolis, o se tulaga ese pi faʻapipiʻi e mafai ona faʻaititia ai le toto.

Faʻafefea ona vave sauni ma ave i le fale?

E i ai le tele o fua mo le faia o se faʻamalologa vailaau .. Lenei o se tasi o na mea, o se masani masani ona faigofie e saunia. Mo lenei oe o le a manaʻomia le faʻamamaina elemeni i vaega nei:

  • meli masani (suavai) - 350ml;
  • 6 lemoni;
  • 4 ulu o le kalapu lapoʻa.

Mo kuka:

  1. Faʻamama lemoni i le vai pupuna, aveʻese ia fatu, 'otiʻoti i ni fasi mea ma tuʻu i totonu o se ipu tioata.
  2. Fofo le kaliki ma oomi i totonu o se masini lomitusi i totonu o se koneteina ma tipolo.
  3. Faʻaopopo meli o loʻo i ai i tipolo ma kaliki, faʻagaeʻe maeʻa.
  4. Ufiufi le koneteina i le gaosi ma tuʻu i se nofoaga pogisa mo le 10 aso.
  5. Faʻapipiʻi solo le tele o gaʻo aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻafefea ona fai - ae le i faia pe pe a maeʻa foʻi le taumafataga, faitau pea. Ave le paluga faʻatumuina o se vasega mo 14 aso, faʻalua i le aso, tasi le sipuni afa afa itula ae le i 'ai. O le vasega e faʻalua faʻalua i le tausaga.

E oʻo atu foi isi faʻamanuiaga o le a mauaina e ala i le faʻaopopoina o seleni greens i le fua... E i ai le tele aofaʻi o alava ma o le a aveʻesea sili atu cholesterol mai le tino, lea o le a i ai se aoga aoga i le tulaga o toto toto.

Nai lo le meli, oe mafai ona faʻaopopoina ginger ma sina vai i le vailaʻau vailaʻau. I lenei tulaga, o le vailaʻau o le a fesoasoani le gata i le faʻatonutonuina o le mamafa ma faʻamamaina le toto toto, ae faʻapena foi le faʻamamaina o le amataga faʻamaʻi manava.

Ae e te leʻi 'aina le seleri ma le ginger, e tatau ona e mautinoa e leai se afaina i meaʻai!

E faʻasā le seleri mo tagata o loʻo mafatia ile papala ma papala tau ole manava.i ai fatugaʻo fatugaʻo. Ole toto e faʻaititia ai le toto o Seleri e mafai ona oʻo atu i le palapala toto, e aofia ai le papala ma le palapala toto.

E le tatau ona faʻaaluina le fafine i fafine maʻitaga, aua e mafai ona faʻaosoina ai le faʻauʻupu o ute e mafua ai le vave fanau. E faʻasaina mo tagata e maua i faʻamaʻi gastrointestinal, suka. O tagata mamaʻi e ave fualaʻau e tatau ona malamalama o le tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete e mafai ona iʻu atu ai i ni taunuuga le maalofia.

Aafiaga o le paluga

Tele o i latou na togafitia i se fofo a tagata tali lelei i le iʻuga o lona taliaina. Ae ae e te leʻi amataina togafitiga, e sili atu ona faʻafesoʻotai se fomaʻi... O aʻafiaga e masani ona tupu i le faʻamamaina o le vailaʻau, o le tali atu i le suka ma fualaʻau.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le soifua maloloina o le tino, e le manaʻomia le faʻatau taugata vailaʻau ma faia faigata togafiti. O le saʻo o le faʻaaogaina o mea faigofie ma gafatia o le a fesoasoani e le gata i le faʻamamaina o ala toto, ae faʻamalosia foi le tino atoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lau Tautoga (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com