Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le edema a Quincke - faʻailoga ma togafitiga ma vailaʻau ma togafitiga faʻafomaʻi

Pin
Send
Share
Send

O mea e maua i le kanesa o vaega taua ia o olaga o tagata. E faigata ona fai atu pe aisea ua taatele ai faʻamaʻi afaina, ae o le mea moni o tagata a itiiti mai tasi le taimi io latou olaga o feagai ma se ituaiga o allergy e le mafai ona faafitia. O le autu o le talanoaga o le Quincke's edema, o ona faʻailoga ma togafitiga i le fale.

O le edema a Quincke o le fulafula o le paʻu, e tele lava ina faʻamauina i laugutu ma faʻataʻaliʻi mata. O lenei mea mataʻutia ua manatu o le iʻuga o se faʻaletonu tali atu i le faʻateleina gaosia o histamine i le tino o le tagata. O le tele o le histamine e tau atu ai i le fulafula o alatoto toto.

I le amataga o le luasefulu seneturi, o le saienitisi Austrian Mendel, faʻamatalaina faʻailoga o angioedema, na ia aumaia le faigata o faʻailoga le igoa "Quincke's edema", i le faʻamanatuina o le Siamani fomaʻi. I tusitusiga faafomaʻi, o loʻo iai leisi igoa - "giant urticaria".

4 ituaiga o Quincke edema

Fomaʻi, faʻalagolago i le mafuaʻaga, iloagofie tele ituaiga o Quincke's edema.

  1. Allergic... Le ituaiga taatele. E atiaʻe i tagata e iai mea e afaina ai meaʻai. Faʻaalia i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o nisi o meaʻai, iniseti u, le faʻaaogaina o Aspirin ma Penicillin. Ole faʻamaʻi tele ole urticaria e leʻo se faʻamaʻi tumau, aua e mafai ona e faʻailoaina meaʻai na mafua ai le allergy ma mumusu e 'ai e oe.
  2. Vailaau... E aliali mai ona o vailaʻau faʻasaina e mafua ai tuma i totonu loloto o le paʻu. Tusa lava pe taofi e le tagata le tagofia o fualaʻau, e tumau pea faʻailoga o le edema mo se taimi umi. E masani lava, o le vailaʻau ituaiga o se itu aʻafiaga o le leai-steroidal vailaʻau-faʻafitauli teteʻe, proton pump inhibitors.
  3. Idiopathic... Na maua lona igoa ona o le faigata o le iloaina o mafuaʻaga o le tupu. Siama, popolevale, ava malosi, fefe, soona vevela, popolevale, ma e oo lava i lavalava ofu e fesoasoani i le atinaeina o edema. E i ai le manatu e mafua mai i faʻafitauli o le tiroida ma le le lava o le folate.
  4. Tupuaga... O se matua seasea lava ituaiga o Quincke edema. E masani lava ona atiaʻe i tagata na maua le tofi le atoatoa. E iloga i le faifai malie o le atinaʻeina o faʻailoga e aliali mai pe a maeʻa le talavou. Maitaga, manuʻaga, faʻamaʻi, ma e oʻo foi i le faʻamalosi e mafai ona saofaga uma i auga.

I le amataga o le tusitusiga, na ou faʻailoa atu ia te oe le kopi a Quincke, lisiina ma faʻamatalaina ituaiga ma nofoaga o loʻo tupu ai. O le taimi ua oʻo mai e toe auiliiliina atili i mafuaʻaga o le amataga, o faʻailoga iloga ma, ioe, togafitiga ma tagata ma vailaʻau.

Faʻailoga o le edema a Quincke i tagata matutua ma tamaiti

Soʻo se tagata e mafai ona aʻafia i le angioedema, ae o tagata e maua i le faʻamaʻi lea e faigofie ona aʻafia ai. I aliʻi ma tagata matutua, o le edema a Quincke e tupu laiti tele nai lo tamaiti ma teine ​​talavou. I pepe, o le faʻamaʻi e seasea lava.

Afai o le edema a Quincke e tupu i luga o foliga, ua, vae ma lima, e faʻailoaina ia faʻailoga. E sili atu le faigata pe a fai o le faʻamaʻi e aliali mai lava i soʻoga, o le ufiufi o le faiai ma totoga i totonu.

  1. Puffiness... Edema o le autu faʻailoga i fafo. O faʻailoga o le fulafula e aliali i luga o le manava, fatafata, alatoto, ua, laugutu, laumata, mucosa nasal, ma larynx. E i ai lagona o le feteʻenaʻi luga o le paʻu. O le salalau o edema e maualuga tele. A aunoa ma le agavaʻa fesoasoani, e mafai ona taitai atu ai i le faʻateʻia anaphylactic.
  2. Faʻapapaina le paʻu... O le allergy na mafua ai le faʻamaʻi mafai ona faʻaalia i le paʻu o le mamafa, lea e mafua mai i le faʻaletonu o le taamilosaga ona o le edema. O le neoplasm e faʻamalosi ai le toto ma faʻatelegese ai le alu o le toto. E lagona e le tagata maʻi le tiga i totonu o malumalu ma le niniva.
  3. Faanoi ma puaʻi... O lologa faʻamalosi na mafua ai le niniva ma o isi taimi e puaʻi ai. O le allergy masani e le o o mai faatasi ma ia faʻailoga, e le pei o le Quincke's edema.
  4. Vevela... O le fulafula o maso e pei o se faʻagasologa o le faʻavevesi. I le vaega ua aʻafia, o le gaioi o le toto ua le masani ai, ona o lea e oso le vevela. A faʻapea e le sili atu i le 38 tikeri, pei o le fulū, e leai se aoga e faʻaaoga ai vailaʻau faʻafomaʻi antipyretics.
  5. Lanumoana laulaufaiva... Mafuaaga e edema o le mucous membrane o le nasopharynx ma larynx. O le faaletonu o le taamilosaga ma le le lava o le okesene e mafai ona mafua ai ona liu lanu moana isi vaega o le tino.
  6. Fula o meninges. Faʻailoga foliga o le matuitui meningitis aliali mai: tiga o le ulu, niniva, niniva tuga, fefe i le malamalama, tete ma isi neura faʻafitauli.
  7. Edema o le genitourinary system... O le ata falemaʻi foliga mai o se osofaʻiga o cystitis, eo mai ma le tiga ma taofia urinary.
  8. Edema o totoga i totonu... O le edema a Quincke e o mai faatasi ma le tiga o le manava tiga, e aunoa ma se faʻapitoa nofoaga.
  9. Fula o sooga... O le faʻamaʻi e aliali mai ma le faʻatapulaʻaina le feoaʻi ma le fulafula o soʻoga. Ile taimi nei, ole faʻagasologa ole faʻalavelave e le tupu ile soʻoga.

E masani a, e maua ne tino a te fulafula o mata mo mucous membranes. O le edema a Quincke ose tulaga matautia i le ola o le tagata, ma afai e aliali mai ni faʻailoga, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani.

Mafuaʻaga o le edema a Quincke

Faʻaauauina le autu o le talanoaga, O le a ou mafaufau i mafuaʻaga o Quincke's edema i tagata matutua ma tamaiti. I le taimi masani o le faʻagaioiga o le immune system, e le toaga le histamine. A ulufale loa le vailaʻau ile tino ma faʻaputuputu, amata loa ona faʻamatuʻuina tagata faʻatosina. Faʻalautele maso, o le gaosia o gastric sua faʻateleina, spasms o lamolemole maso aliali mai, mamafa faaitiitia. Sei o tatou vaʻavaʻaia poʻo fea o alalaʻau e mafua ai le lapopoʻa o le ofaga.

  • Meaʻai... Fuamoa poʻo oloa o loʻo iai - cutlets, buns, cheesecakes. E mafai foi ona taitai atu le suasusu o le povi i le edema a Quincke. O loʻo iai le lactoglobulin, e mafua ai le tali atu ile faʻamaʻi. E masani lava, ole faʻapalepale faʻaalia o ia pe a uma ona 'ai pata poʻo sisi fale. Suka suamalie, ava malosi, meli, mea manogi, ma strawberry e mafai ona faʻaosofia ai le faʻamaʻi.
  • Vailaau ma vailaʻau... Tele vailaʻau e taitai atu ai i le Quincke's edema. Faʻatasi ai ma ia: acetylsalicylic acid, inisalini ma vailaʻau eseese. O le metotia o le faʻatautaia o fualaʻau e le afaina.
  • Inu... O le lisi o mea e ono aliaʻe ai le faʻamaʻi o loʻo fai ma sui o poleni o laʻau, fulufulu ulu, pefu, aluga o fulufulu, meaola mama a le fagafao.
  • Faʻafesoʻotaʻi... O le edema a Quincke e amata pe a maeʻa ona fesoʻotaʻi se tagata ma se vailaʻau oona. Mo se faʻataʻitaʻiga: vali ma varnishes, faʻamamaina ma detergents, cosmetics.
  • Siama ma fungal... I nisi tagata, colibacillus, staphylococci, poʻo streptococci mafua ai tele urticaria. O le taulaʻiga o faʻamaʻi e masani lava ona faʻataʻamilo i nifo e afaina i caries poʻo se cyst ma supa.

O le mafuaʻaga o le edema a Quincke e mafai ona avea ma siama ninii e tuʻu ai otaota oona, tui o seu, faʻamoe, namu, lapisi ma pi.

Mo le aliali mai o angioedema ma se tupuʻaga predisposition, o le faʻaputuputuina o allergens e le manaʻomia. E oʻo lava i sina faʻaaliga ia latou e mafua ai le afaina o le tino. Ole vaega faʻafitauli e aofia ai tagata e iai faʻafitauli o neula, maʻi suka, faʻamaʻi tumau, fafine maʻitaga ma fafine i le taimi o le menopause.

Togafitiga o le edin a Quincke i tagata matutua ma tamaiti

O le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o se faʻalavelave ogaoga, ono lamatia ai le ola, lea e aliali mai i le le maalofia o foliga o le lapoʻa o le paʻu, vaega o le tino ma maso maso.

E masani lava, o tagata e ova atu i le luasefulu tausaga le matutua latou te mauaina le Quema's edema. I tagata matutua, e foliga mai e seasea tupu. I tamaiti, allergy o lona tupuʻaga ma tuputupu aʻe i se maoaʻe tele. Tele taimi e o mai faatasi ma urticaria.

O le togafitia o edema i tamaiti e sili atu ona faigata aua latou te le mafai ona tuʻuina atu se saʻo suʻesuʻega o lo latou manuia. O le mea lea, e tatau i matua ona vaʻavaʻaia totoʻa le tali a le tamaititi. Faʻafefea ona togafitia le edema a Quincke i tagata matutua ma tamaiti, faitau i lalo.

Fesoasoani muamua mo le edema a Quincke

Afai e aliaʻe faʻailoga o le edema a Quincke, e tatau ona e sailia loa se fesoasoani. Ae e le gata iina le misiona. Ae le i taunuʻu mai le falemaʻi, e tatau ona maua e le tagata maʻi le fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le auala muamua fesoasoani mo Quincke's edema o loʻo faʻamatalaina i lalo. Ae e te leʻi alu i le gaioiga, e tatau ona e faʻatoʻafilemuina oe lava ma faʻafilemu le tagata maʻi. Talitonu ia te aʻu, o lagona lautele o le a le fesoasoani i le mafuaʻaga.

  1. Afai e iloa le vailaʻau, e tatau ona vave motusia le faʻafesoʻotaʻiga. O le a le afaina le tatalaina faʻamalama, aveese fufusi lavalava mai le tagata maʻi, tatalaina kulupu ma fusipaʻu.
  2. O le tagata onosaʻi e tatau ona i ai pea i se nofo pe reclining tulaga. I lenei tulaga, e faigofie atu mo ia manava. O le mafanafana vae taele ua manatu o se sili ona aoga faamalositino. Liligi pei o se vai vevela i totonu o se lautele fagu e pei o le onosaʻi mafai ona tatalia. Liligi vai vevela i taimi uma seʻia taunuʻu fomaʻi.
  3. Faʻaoga se mea malu i le edema. E mafai ona e faʻaogaina se solo ua faʻasusu i le aisa vai. Toto vasoconstrictor paʻu i isu o le tagata maʻi. O le filifiliga lelei e taua o le Naphthyzin, e faʻaaoga mo le malulu masani.
  4. A maeʻa le taunuʻu mai o le falemaʻi, o le a tuiina e fomaʻi le tagata maʻi i se inumaga lelei o vailaʻau oona ma ave o ia i le falemaʻi. E le tatau ona e teteʻe i le falemaʻi e tusa lava pe iai se faʻaleleia atili o le tulaga.
  5. E manaʻomia le faʻailoa i fomaʻi mea na faia aʻo leʻi o latou taunuʻu mai. Afai o le atinaʻeina o edema e fesoʻotaʻi ma se faʻapitoa gaioiga, taʻua foi lenei. O lenei faʻamatalaga e taua tele mo filifiliga ma togafitiga filifiliga.

Vitio fautuaga i fesoasoani muamua mo Quincke's edema

Ou te faʻamoemoe moni i lou olaga atoa e te le tau faʻaaogaina lenei faʻamatalaga i le faʻataʻitaʻiga. A tupu se faʻalavelave, tumau toʻafilemu ma talitonu ma le mautinoa faʻatonuga.

O vailaʻau

Togafitiga o le Quincke edema aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau. Soʻo se isi lava metotia e le talafeagai. E taua le manatuaina o lenei mea mo tagata ua masani ona faʻaaoga fofo a tagata. O lo latou faʻaaogaina e faʻafitauli mo le afaina o le tino.

E tatau ona vave tilivaina togafitiga o vailaʻau. E oʻo lava i sina tuai faʻatuai e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli faigata, o le matuaʻi leiloa o le malamalama poʻo le oti.

  • Antihistamines... Faʻaitiitia le gafatia e le tino i le allergen. O le latou lisi e aofia ai Suprastin, Tavegil ma Diphenhydramine.
  • Tui tui hormonal... Naʻo le tasi le tuiina o le vailaʻau oona ole a faʻaititia ai le fulafula ma faʻateʻaina le fiva. Mo lenei faʻamoemoe, Dexamethasone, Hydrocortisone poʻo Prednisolone o loʻo faʻaaogaina.
  • Malolo maso... E i ai masani mataupu pe a Quincke's edema taitai atu ai i se osofaʻiga o asphyxia. Faʻaoso foi e fomaʻi le vailaʻau ma se paipa faʻapitoa e faʻafaigofie ai le manava. Sosoo ai, maso relaxants Ephedrine po Adrenaline ua faatonuina.
  • Glucocorticoids... O vailaʻau oona e taofi ai le tele o faʻailoga o le aliali ma puipuia le teteʻi o le anaphylactic. O vailaʻau e faʻaaogaina faʻatasi ma sauniuniga o loʻo iai le sodium ma le calcium.
  • Diuretics... Togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o diuretics. Latou te faʻateʻaina le fulafula, aʻo latou faʻatelevaveʻa le aveʻesea o le susu mai le tino ma faʻamautuina le toto maualuga. O diuretics sili ona aoga o Phytolysin ma Kanefron.
  • Vitamini complexes... O le faʻaaogaina o vaitamini o se faʻaopoopo togafitiga. Vitamini fesoasoani se tino faʻapipiʻi tino toe maua mai se faʻaleagaina tali. O se agaifanua le faʻamalosia o le puipuiga ma le fesoasoani o le ascorbic acid ma le B vitamini.

Ou te manatu o lea ua manino le mafuaʻaga e faigata ai ona tauivi ma le edema a Quincke i le faʻaaogaina o metotia masani a tagata. I le tulaga o faʻafitauli, e matua faigata lava ona fesoasoani i le tagata maʻi i le fale.

Fofo a tagata

E naʻo le talafeagai e togafitia angioedema ma vailaʻau, o oe lava vailaʻau mo lenei ogaoga faʻamaʻi mafai ona afaina ai.

Faʻaalia togafitiga o le Quincke's edema atiaʻe vave, o le faʻaaogaina o fofo a tagata i le taimi o le faʻateleina e mafai ona iʻu ai i le oti. Fomai tatau ona aofia ai i le togafitiga.

Folk fofo e faʻatagaina ona faʻaaogaina pe a maeʻa le osofaʻiga. Latou te fesoasoani e taofi le toe paʻu. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, e manaʻomia le filifili ma faʻaoga se fofo a tagata pe a maeʻa ona fefaʻasoaʻi i se fomaʻi.

  1. Aoina vao... E sauniuni ai, tuʻu faʻatasi le alder ma rose hips, immortelle fugalaʻau, manoa mutia ma solofanua, aʻa o le aralia, dandelion, avega, elecampane ma licorice i tutusa aofaʻi. Liligi se sipuni o faʻaputuga ma se ipu vai pupuna, uu mo le lua minute 30, malu, faʻamama, ma faʻaopopo vai pupuna e faia ai le 200 ml o le suavai. Inu 0.33 ipu tolu taimi i le aso pe a maeʻa le 'aiga.
  2. Nettle infusion... Ina ia saunia le 10 kalama o le nettle tutuli, sasaʻa 250 ml o vai. E fautuaina le faʻaaoga o le tasi vaetolu o le laulau tioata faʻatolu i le aso.
  3. Fausiaina o ephedra... Lua kalama o laulaʻau lala o le laʻau e sasaʻaina i le 250 ml o le vai pupuna. Latou te inuina le 100 mililita i le tolu taimi i le aso, ma mataituina pea le toto.
  4. Datura tincture. Liligi se sipuni o dope efuefu ma 150 ml o vodka sili ona lelei, tuʻu mo le vaiaso ma ave faʻatolu i le aso. E tasi le tui e le tatau ona sili atu i le 15 mataua.

I totonu o le tagata ono maua i allergy, homemade vailaʻau vailaʻau mafai mafua ai le atinaʻe o le tagata lava le faʻapalepale. O le mea lea, e tatau ona e faʻaaogaina ma le faʻaeteete fofo a tagata.

I le iʻuga, o le a ou faʻaopopo atu o tagata na manumalo i le edema a Quincke e manaʻomia le mataituina masani o lo latou soifua maloloina ma faʻaeteete pe a oʻo atu i ni vailaʻau o le tino.

Vitio mai le polokalama Ola lelei

O le mea e tatau ai, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga mamafa, le tuʻuina i fafo ia fualaʻau 'aina, meaʻai o le sami, sukalati, fuamoa, nati, meli ma koko mai meaʻai. I le taumalulu, aua le 'ai fualaʻau, aua o loʻo iai latou meaola faʻapipiʻi e faʻateleina ai le olaga. E le manaʻomia le faʻaumatia o oloa o loʻo iai GMO ma vali, ma faʻaoga vailaʻau ile fale ma se manogi manogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What is Inflammation? Inflammatory Response - PRR - Explained in 5 Minutes! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com