Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le nuances o le tuʻuina o se laulau-aquarium, faia oe lava

Pin
Send
Share
Send

O le laulau o se tasi o sili taua meaafale. E leai se potu e tasi e mafai ona faia e aunoa ma ia, a le o le umukuka, potu malolo, vasega pepe poʻo le aʻoga. Faʻatasi ai ma le tele o meaafale, o tali e le masani ai e masani ona maua, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusa vai iʻa, e lelei tele mo soʻo se mea i totonu. O sea laulau e le gata ina atagia mai ai le tagata lava ia, ae faʻapea foi ona tosina mai ai manatu o isi, o e o le a fiafia e fiafia i lalo o le lalolagi lalolagi ma se ipu kofe.

Foliga foliga

Laulau ma iʻa o masani aquariums, lea o loʻo i ai mea uma e tatau ai mo le ola o le tagata. I se faʻaopopoga, o le laulau faʻapipiʻiina i latou faia se gaioiga matafaioi faʻalagolago i le faʻatulagaina nofoaga. O le laulau 'aisa e fofoina le tele o galuega i le taimi e tasi:

  1. O vaituloto i totonu e fai o se matagofie teuteuga ola.
  2. O le maitauina o iʻa o loʻo nonofo i totonu o le tane, o loʻo iai se faʻafilemuina o le mafaufau o tagata.
  3. Soʻo se pito i totonu e matua suia ona o le laulau aquarium. Afai e te tuʻuina se mea i totonu o le potu, ona sili atu lea ma le lua galuega e foʻia: teuteuina o le potu ma se mea manaia e faʻatinoina nisi o gaioiga masani i aso uma (pei o isi laulau).
  4. O sea oloa e faʻaleleia ai le microclimate i soʻo se potu.

O le lelei o le faʻapipiʻiina o na laulau aofia ai:

  • aulelei;
  • galuega tauave;
  • sefeina avanoa.

O mea le lelei aofia ai le mea moni o iʻa o ni manu fefefe, o lea e le manaʻomia le faia faʻafuaseʻi gaioi. O le togiina o se nusipepa i luga o le laulau kofe, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a mafua ai le fefefe i tagata o le fale tioata.

Ae o le itu faʻapitoa, pei o se laulau masani, o le fausaga e iai ona vae, o se laulau e faia i mea mama. E avea foi o se ufiufi mo le pusa vai.

Faagaioiga

Sefe le avanoa

Faʻafiafiaga

Faʻataʻitaʻiga lauiloa

Tabletops o eseese foliga e faʻaaogaina mo eseʻese faʻataʻitaʻiga:

  1. Tafafa. Le masani taatele. Tele tagata e mafai ona ofi i le laulau faatafafa.
  2. Oval. E i ai galuega a le laulau faia i le tulaga o le tafatolu, ae e foliga vaai laʻititi.
  3. Lapoʻa O le leai o ni tulimanu e aumaia le mafanafana i le potu. I se faʻaopopoga, o le ata e saogalemu, aemaise pe a fai o loʻo iai ni tamaiti laiti ile fale.
  4. Lotoa O se sili sefe avanoa, faia lelei mo laiti avanoa.

O le fua o le countertops mafai ona sili eseese. Latou te faʻamoemoe i le tele o le pusa vai, o mea e fiafia iai lē e ana ma le vaega o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fua o le averesi aquarium o 25 cm lautele, 45 cm le umi, ona faia lea o le tapunia 60 cm lautele, 80 cm le umi. O le tele o le tane mo tagata vai nonofo mai le 15 i le 20 lita (laʻititi), mai le 20 i le 50 (feololo), mai le 100 ma luga atu (lapoʻa).

O le uluaʻi potu laulau a aquarium mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fale, ae faʻapea foi i nofoaga faitele. Oe mafai ona faʻapipiʻiina se le masani ai faʻataʻitaʻiga o se pa fata - o le a i ai se aoga aoga i cafe tagata asiasi. O sea laulau e foliga lelei i totonu o pisinisi, lea e masani ona faʻaalu ai e tagata le tele o taimi e faʻatali ai.

Lotoa

Lapoʻa

Oval

Tafafa

Mea ma masini

Mo le gaosiaina o laulau, o le tioata agamalu e faʻaaogaina, lea e tele lona teteʻe atu i le aʻafiaga. O le mafiafia sili ona lelei o le 6 i le 12 mm. Tele taimi, tioata mo le laulau i lalo o le koneteina ua faʻapipiʻi i totonu o se laupapa, uʻamea, palasitika faʻavae. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina se laulau faʻapipiʻi e fetaui i totonu o le potu.

Ina ia faia le faʻavaʻa o le laulau koneteina, o mea nei e faʻaaoga:

  1. Wood. O loʻo ufiufi le siʻosiʻomaga laʻau ma tumau le laʻau i se faʻaputuga faʻapitoa e teteʻeina ai le vai.
  2. Laupapa. O mea e faigofie ona faʻagasolo ma e maualalo le tau.
  3. MDF Anagata, taugofie mea e faigofie ona teuteuina.
  4. Uamea. O se faʻalagolago uamea faʻavae o le a tumau mo se taimi umi, e tatalia ni faʻalavelave. Faʻaoga paipa uʻamea poʻo faʻataʻitaʻiga faʻamatalaga faʻapitoa.

Faʻasaʻo tioata

Wood

Laupapa

MDF

Uamea

Faʻaaoga e fai ma mea faigaluega mo le pusa vai:

  1. Pamu vai Auauna mo le ea o le vai, faʻatulagaina o gaioiga, palu faʻafefiloi o vaega.
  2. Faamama Lagolago le biobalance manaʻomia e iʻa ma laʻau i totonu o le pusa vai.
  3. Compressor E faʻaaogaina e maua ai le okesene i mea ola.
  4. Fale faamafanafana Taofi le vevela manaʻomia, pei o le iʻa tali le lelei i lona suiga.

O le filifilia o meafaigaluega saʻo, o loʻo totoe e teuteu matagofie ai le vaʻa vai i le tuʻuina atu o meaola i totonu.

Compressor

Fale faamafanafana

pamu vai

Faamama

Tisaini ma teuteuga

Ina ia foliga faʻaosofia le avanoa i totonu o le pusaoloa, e tatau ona e faʻavasega lelei. Teuteuina o se vaʻa vai o se moni faatufugaga. E mafai ona e teuteuina i se sitaili masani, faʻaaogaina le aofaʻi laʻititi o elemeni i le tulaga o limulimu, maamaʻa, taʻina o alava, atigi, laʻau ma maualalo moli. O vaega nei e tuʻu i se tulaga faʻapitoa i le ata:

  1. Faʻaola. E mafai ona e filifilia le eleele faʻaleaganuʻu poʻo teuteuga i lanu eseʻese.
  2. Maa. Natura ma faʻafoliga e faʻaaogaina. Mafai ona avea o se malutaga mo nisi ituaiga iʻa.
  3. Laʻau talavalu Latou te avea ma malutaga mo iʻa ma o se lagolago mo laʻau.
  4. Laʻau. O laʻau ola e masani ona faʻaaogaina e aveʻese ai le nitrogen mai le pusa vai.
  5. Atigi ma amu. E faʻamama lelei atigi atigi e tuu mo le malutaga ma le tosoina o manu.
  6. Iʻa E mafai ona avea ma se mea. O le mea taua o le filifilia ituaiga mafai ona nonofo filemu ma le tasi ma le isi. Mo tamaʻi koneteina, guppy, danios, neons, mollies, swordtails, tamai pusi, cockerels e talafeagai. Gourami, scalars, nannakars, astronotuses, parrot mafai ona nofo i sili atu avanoa laulau.

O le laulau faʻaalia ai le sili ona lauiloa sitaili tisaini faiga tisaini.

Faiga

Vaega:

IapaniSe faʻataʻitaʻiga o laufanua laufanua e fesoʻotaʻi ma tu ma aga a Iapani.
SiamaniEseese i ituaiga eseese o laʻau faʻatulagaina i vasega.
NaturaLe latalata i le mea e mafai ai ile siosiomaga masani.
NautasiO se vaega taua o le faʻatumuina o le vai i le sami ma meaola o loʻo nonofo ai.
MafaufaugaNa fuafuaina e mafaufau i mea e fiafia i ai: avanoa, malumalu anamua, tala faʻasolopito, ma isi.

E tatau ona filifilia le teuteuga o laulau faleaʻoga fuafua i le potu o le a tu ai le oloa.

Ae e te leʻi tuʻuina se mea i totonu o le pusa vai, e tatau ona tineia.

Siamani

Mafaufauga

Nautasi

Natura

Iapani

Manaʻoga tautua

Ina ia tausia se lelei aquarium, e i ai le numera o tulafono e mulimuli ai. E taua le moli o le tane - o le a faʻateleina ai le aulelei ma faʻalelei atili ai le tulaga o mea i totonu. Afai o lau koneteina o loʻo i ai ni laʻau ola, ona le o lea o ituaiga uma o moli o le a ola. Faʻaaoga na o lamepa ma le fusi o alaleo e faʻatupu ai le photosynthesis. Afai e leai ni ola meaola i totonu o le tane, ona talafeagai lelei lea o moli malamalama. Aua le tuʻuina le pusa vai i totonu o le susulu o le la.

O le faʻamamaina o tane ma suiga o vai e faʻamoemoeina i le tele o le pusa vai: o le laʻititi, o le tele o taimi e te manaʻomia ai ona fai lenei mea. Oe mafai ona suia le vai na o oe e aunoa ma le suʻe i le fesoasoani a se faʻapitoa, o le mea sili ona taua o le faitau i fautuaga. E tatau ona e siaki i taimi uma le faʻagaioiga o meafaigaluega, mataʻitu le vevela ma matau le aofai o iʻa. E manaʻomia le tausiga o laʻau, aveʻese limu, mama mea teuteu.

E manaʻomia foʻi ona e faia se fafagaina o iʻa, ia mautinoa latou te le soʻona 'ai, a leai o le soʻona fafagaina e iʻu ai i le oti. Lona uiga masani, ua lava mo iʻa e 'ai tasi i le aso i le taimi e tasi. I le avea ai o se tulafono, o le laulau pito i luga o se ufiufi foi mo le pusa vai, lea e mafai ona siʻiina e fafaga le iʻa. E mafai ona e fafagaina tagata nonofo i le tulimanu o le sami i ni pu faʻapitoa.

Fuafua taimi

Moli

Faatumauina le vevela

Faamamaina

Filifilia o se laulau ua maeʻa

O nisi tufuga e mafai ona faia se latou potu teu vai i latou lava lima, ae tele o le uluaʻi oloa e faʻatau i faleoloa faʻapitoa. A filifilia se laulau aquarium, oe manaʻomia le uai atu i nisi foliga ina ia o le oloa o le a tautua mo se taimi umi, faʻafiafiaina isi. Talu ai o se laulau-faleaʻoga tumu i le vai e mamafa, e tatau ona e sailia pe o a mea o loʻo faia ai le faʻavae. O le filifiliga pito sili ona lelei o le uʻamea poʻo le malo.

E tatau ona mataala ma le faʻaeteete i soʻoga: e tatau ona pipiʻi e aloese ai mai le suavai. Ma le taua tele o totoga, lea e tatau ona anagata ma faʻatuatuaina.

I se faʻaopopoga, o le countertop tatau ona talafeagai i le tele ma foliga. Lenei o le filifiliga o le a faʻamoemoe i le mafuaʻaga o le aquarium laulau. Afai o se tamaʻi aquarium ma le sikuea laulau luga e talafeagai mo se tamaʻi potu, ona i totonu o se potu tele e mafai ona e faʻapipiʻiina se volumetric tank ma se sikuea faʻatafaʻi poʻo le pito i luga oval. E tatau foi ona e mafaufau pe o le a le ituaiga potu e te manaʻomia ai se laulau-aquarium: potu malolo, vasega pepe, potumoe, pa, taliaina. O se pusa vaʻaai ma se tamaʻi sifi e talafeagai mo se potu o tamaiti, ma e sili atu le faʻapipiʻi o se tane tele i se ofisa avanoa.

Faʻafefea ona faia oe lava

E mafai ona e faia sau oe lava laulau vai teu vai peʻa iai sau mea manaʻomia. Mo le gaosiga o mea tau DIY, e manaʻomia le vaega lea:

  • koneteina - 76 l;
  • tapuni laulau faʻata;
  • fua vevela;
  • moli moli - 2 fasi;
  • uaea fata 91 x 36 cm;
  • faʻaopoopoga;
  • moli uila;
  • ea faamafanafana;
  • nofoa fesoasoani - 4 afifi;
  • faʻamama;
  • palapala poʻo maamaʻa;
  • uliuli foam;
  • tolu adaptor.

Mai mea faigaluega e te manaʻomia ai se samala laupapa, uʻamea, fusiua.

Koneteina

Meafaigaluega vai faʻaulu

Teuteuga mo le pusa vai

Moli uila

Fola

Lisi pito i luga

Paʻu uliuli

Matai vasega i le faia o se laulau-aquarium:

  1. O le fata e tatau ona filifilia ma le pou tele o 36-46 cm.
  2. O le luminaire uaea ua tuʻu i lalo o le fata. I lenei tulaga, o se moli uila ma se mea faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina.
  3. Ua tuu se pusa vai i totonu o le fata. Tulaga fua mafai ona maualalo nai lo le maualuga fata.
  4. O le pito i luga o le fata e aveʻese, tuʻua le itu ma luma laina.
  5. O motugaafa mo nofoa e faʻamau i pou.
  6. O se ea faamafanafana ma se faamama i lalo o le vai ua faapipiiina, uaea mai lea pasi i lalo o le fata.
  7. O le thermometer o loʻo faʻamautuina ma se ipu faʻasusuina.
  8. O le pito i lalo o le tane o loʻo ufiufiina i luga o le eleele.
  9. Ua tapuni le tapuni.
  10. O le laulau pito i luga o loʻo tuu i luga o le tapuni.

Ina ia le vaʻaia le inisinia eletise, ua faʻapipiʻi lalo le pogisa i lalo. I le laʻasaga mulimuli, ua teuteuina le laulau vai i mea talafeagai.

Faʻapipiʻi lamepa i le fata

Tuʻu se koneteina i le fata

Faʻapipiʻi nofoa fesoasoani i lagolago

Liligi vai i totonu o le pusa vai ma tuʻu teuteu ma masini

Faatu se countertop, tuu foam i lalo o le koneteina

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hawaiian Food Explained: How Laulau is Made (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com