Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toto se avoka i le fale

Pin
Send
Share
Send

Toatele o tatou manatua tulafono taua e tolu e masani ona aʻoaʻo ai tamaloloa i le lumanaʻi: toto se laau, fau se fale, ma tausi se tamaititi. Tele tagata mafaufau i le muamua, ae le naʻo tamaloloa. I tua atu i na mea uma, o se fiafiaga sili le matamata i se lapoʻa laʻau faʻamataʻu faʻaputuputu mai se tamaʻi ponaivi. O se tasi o sui sili ona manaia o le "togalaʻau" o le avoka. E faʻafefea ona tupu?

Faʻagasologa sauniuni

Ae e te leʻi amata totoina ia lava, e tatau ona e faʻatau se avoka ma maua se lua mai ai. Le isi, e tatau ona e sauniuni muamua se koneteina ma sina laʻititi (tioata) ma le vai. O le suavai tulaga tatau ona sili atu i le tolu senitimita maualuga. Afai e te manaʻo e maua le faʻaiuga vave, oe mafai ona faʻasusu le vai i minerale minerale poʻo malala.

Totoina o se avoka i le fale

E mafai ona vaevaeina le gaioiga i ni vaega taua se tolu: filifiliga o fatu, germination, transplantation. Sei o tatou mafaufau i laʻasaga taʻitasi i auiliiliga:

  1. Ina ia mafai ona tupu mai se laʻau i totonu o se ipu malamalama ua saunia, e manaʻomia se matua ese lava fatu. E manaʻomia le faʻatau o se fualaʻau matua. A naʻo se fua fualaʻau e avanoa, e mafai ona afifi i le pepa mo le tolu aso ma tuʻu i totonu o se mafanafana, pogisa nofoaga. A maeʻa matua, o le ponaivi i totonu o le a saunia. E le tatau ona faʻaleagaina, i ai ni pogisa poʻo niu.
  2. Mo germination, ni pu e faia mai autafa. O nifo nifo ua faʻaofi i totonu. Faʻamau le fausaga lava ia i luga aʻe o le ipu malamalama, aʻo le ponaivi e tatau ona alu i totonu o le vai i le lona tolu. E i ai leisi filifiliga: fofo le ponaivi ma toto ia lua vaetolu o ia i le eleele (lautele pito i lalo). A maeʻa lena, faʻasusu le eleele mai lea taimi i lea taimi. Le faʻagasologa o le faʻatali mo le iʻuga e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa masina.
  3. O le taimi lava na tupu ai le tatupu, ma o le tautotogo i fafo atu o le faʻamalama, oe mafai ona amataina se taotoga. I le taimi nei, o le laau toto sili ona aʻa. E tatau ona e faia lenei gaioiga taʻitasi i le tausaga.

I LENEI FAʻAALIGA! Fuafuaina le matua o le avocado mai lea e maua ai le fualaʻau e le faigata: na o le tatau ona fetaomi i luga o le paʻu ma matamata mea o loʻo tupu. O le tali sili ona lelei o le vaivai ma vave ona toe faʻaleleia mai le faʻaleagaina. O ia fualaʻau e le gata e mafai ona 'aina, ae faʻapea foi totoina.

O le ponaivi na muamua faʻaauau lona olaga i totonu o se atoa laau i totonu o se ulo mai lalo o se fugalaʻau. O alavai (maʻa, faʻalauteleina le omea) e tuʻuina muamua i totonu o le ulo. I le taimi lava e tasi, o le tuʻuina o se ulo avoka i luga o le tulaga ma le vai o se leaga manatu. Ina ia le afaina, e taua le aua le lolovaia le laʻau. O le laueleele mo le toe totoina manaʻomia manaʻomia ma susulu. Ina ua uma ona eli se tamai pu, sa tuu iina se ponaivi, sausauina i le eleele. O le tumutumu laʻau e tatau ona tumau i luga aʻe o le laualuga. Mo le tuputupu aʻe sili atu, oe mafai ona faʻaopopo soʻo se deoxidizer (fuamoa po o le lime).

Vitio fesoasoani

Laʻau Tausi i Laʻau

Moli! Ina ia lagona le mafanafana i le avoka i totonu o se ulo, e tatau ona e teuina le potu i le 16 tikeri. Talu ai e te manaʻomia moli lelei, oe mafai ona faʻaopopo faʻaali atu phytolamp i le tautoulu ma le taumalulu. O le soona fai e mataʻutia foʻi: o ave tuusao o le malamalama e faʻatamaʻia ai se fualaʻau aina i fafo.

Meaʻai paleni! Pei ona e iloa, ole avoka ose laau vevela. O le mea lea, e manaʻomia tele le avanoa ma susu. Oe mafai ona fafaga le "lanumeamata pepe" ma citrus substrate, na o le a aoga ia te ia.

Faasusu! Ae mo le vai, ina ia faʻatumauina le susū, e tatau ona e masani ona faʻasusu le ea i totonu o le ulo (e aunoa ma le oso i luga o laulaʻau), ma faʻasusu i isi taimi le laʻau lava ia, faʻatagaina le eleele e mago.

Faʻatalanoaga vitio

Taua mataupu i le tuputupu aʻe avoka

Pei o isi laʻau, o faʻalafua e mafai ona osofaʻia avoka. Scabbard ma spider mites e masani ona asiasi mai. Peitaʻi, o le faʻafitauli e sili ona tele e ono faʻatali mai ai tagata e ana le leaga le tausiga o fualaʻau.

O lea matou te talanoa, ioe, e uiga i le faʻamagoina o laulaʻau. E amata le gaioiga ile motugaafa ona puʻeina atoa lea ole laʻau. O mafuaʻaga e amata mai i le ea matagi i le faʻasusu sese. Afai na amata ona toʻulu lau laʻau, lona uiga o le potu e masani ona palapala ma malulu. Ae a fai laulaʻau e lanu sesega, e manino lava le leai o se moli.

Tupu mea lilo

  • E tatau ona manatuaina o avoka e masani ona tupu i eseʻese tulaga, i se tau vevela. O le mea lea, e manaʻomia mo ia na te faia ni tulaga talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga se fagu pasī e faʻasusu ai.
  • I le tau mafanafana, e tatau ona natia le laʻau mai le susulu o le la, ae tuʻu i totonu o se pito pupula tele o le potu. Ma i le taumalulu, faʻafesoʻotaʻi moli uila, faʻaopoopoina, "sulu" moli.
  • Faʻasusu faʻamoemoe i le vaitau. Afai e mafanafana i fafo, ona tatau lea ona e faʻaopopoina vai i le ulo pe a maeʻa le tumutumu o le lalolagi. I le taumalulu, o le eleele e mafai ona tu malu filemu atoa mo ni nai aso. O le tulafono autu lava: o le malulu, o le faʻaititia o le vai.
  • E tupu le avoka, o lona uiga e manaʻomia e le ulo le tele ma tele. Faatasi i le tausaga, o se totoina e faia i se fou, tele "fale" mo le laau ma fou eleele. A oʻo ina matua le laʻau, e mafai ona faia le taotoga i ni nai tausaga.
  • Afai e te manaʻo e maua se maloloina laau ma fualaʻau suamalie, oe mautinoa manaʻomia se sulu. Oe mafai muamua faʻatau se grafted seedling. A aunoa ma le tui, o le fualaʻau faʻagasologa o le a telegese pe le amataina foi. E toʻaitiiti tagata e mananaʻo e 'ai le avoka e leai se uiga. Ina ia faʻaosofia le atinaʻeina o fugalaʻau, aua neʻi galo e uiga i le pinching.

I se aotelega, e tatau ona fai mai o le avoka o se fualaʻau i fafo ma se uiga tulaga ese. Aʻo laʻititi, e manaʻomia e ia le tausiga faʻapitoa, ma mataala e le aunoa. I ou lava lima, oe manaʻomia le fauina laʻasaga uma i lona olaga ina ia mafai ona maua le lalelei ma fualaʻau suamalie mai le laʻau. Mai le totoina o le fatu i le oomiina o le pito i luga mo le lauolaola lauusiusi o se tagata matua laau, mea uma i lalo o le vaʻaiga lelei. Ae e aoga tele, aua o se matagofie laʻau teropika e seasea maua i le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BI Phakathi - This carguard has no idea the food trolley (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com