Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona taofi le slouch o se teine ​​ma se tamaloa

Pin
Send
Share
Send

Tamaʻitaʻi i taimi eseʻese ma vaitaimi, o e na taʻua le ulutala o le tulaga o le lalelei, e tasi le latou foliga - o se matagofie ma faʻamaualuga foliga. I le taimi lava e tasi, o le isi na mafaufau pe faʻafefea ona taofia le slouch.

Na faʻapefea ona e mafaia ona e le faʻatelegese i lou fale? Ina ia ausia lenei mea, latou tatau ona faʻaaogaina togafiti eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i atunuʻu i sasaʻe, na aʻoaʻo teine ​​e sisiva ma se saber i luga o latou ulu.

I le taimi o le malo tsarist, o le cadets o le cadet aoga, oe na punouina, na nonoa io latou tua mo 2 itula, ina ia mai le talavou latou aʻoaʻo ai e mataʻituina o latou tulaga. E leʻi faigofie ona tatalia le faʻataʻitaʻiga, e leʻo le leai se mea na taʻua ai le mea na tupu "toa".

I aso nei, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻafaigata fua, talu ai le tele o faigofie ma aoga auala na atiaʻe e faʻasaʻo ai le tulaga o se teine ​​ma se tamaloa. Peitai, o nisi taumafaiga e tatau ona faia.

Muamua lava, e tatau ona e iloaina o le punou o se faʻafitauli ogaoga lea e faʻatonutonu ai le fatafata ma puipuia ai le mama mai le faʻaaluina atoa, lea e faʻaititia ai le sapalai o le okesene. Ona o le le lava o le okesene i le tino, o se tagata vave ona lelava, ita, ma gaioiga faʻaititia.

Slouching mafai ona taitai atu ai i herniated tisiki po o pinched neura. Afai e te faʻaaluina le atoa aso e aveina se taʻavale pe nofo i se komepiuta, o le tulaga o maso ma uaua o le uaua o le a faʻateleina, ma o le mamafa i luga o le tuasivi discs faʻateleina.

O le le lelei o le tulaga e mafua ai le le toaga i le tino ma mafuaʻaga:

  1. faʻavaivaia o maso;
  2. vae mafolafola;
  3. faaititia tui puipuia.

O le curvature curvature e faʻalavelave ai galuega:

  1. manava;
  2. ate;
  3. neula;
  4. faʻaaliga

Faʻatasi ma se tulaga matagofie, o le savali e matagofie ma mitamita. E pei ona uma ona maitauina, o le faʻapalepe e le gata i le mataga, ae e matua le maloloina foi. Leitioa a tausisi mai matua mai lou laitiiti e tatau ona e nofo i luga.

Faʻafefea ona e taofia oe lava slouch?

  1. Pulea oe lava... Faʻamanatu ia te oe lava i taimi uma e mafai ai e faʻatumau lou tulaga. E faigata i le taimi muamua, ae ua avea ma masani.
  2. O se nofoaga e moe ai... Filifili se aluga e faigata, ae le maualuga (o nisi e faʻaaoga faʻapitoa rollers), ma o le faʻamalu e tutusa ma mausali. O le sofa lelei e le afaina ai foʻi. O faʻatauga Orthopedic o loʻo faʻatau atu, e mafai ona e faʻaaogaina.
  3. Mafaufauga ma mafaufau tulaga... Ua faʻamaonia mai e tagata popoto, o se tagata e faʻapalapala e tele lava ina maua e ia lagona faʻanoanoa poʻo le vevesi o lagona. Taumafai ia e malamalama ia te oe lava pe vaʻai i se psychologist.
  4. Saʻo tufatufaina mamafa... Afai e tatau ona e alu faʻatau, taumafai e ave afifi (ato) i lima uma ina ia mafai ona tufatufa tutusa le uta.

Faʻasaʻoina metotia

O le auala autu e faʻasaʻo ai lou tulaga i le fale o taʻaloga. O taʻaloga e faʻamalosia ai tua o tua, e fesoasoani e faʻamama ai le tino, aveʻese ai le scoliosis ma le lordosis i le amataga o le faʻamaʻi. E mafai ona e alu i totonu mo martial arts pe filifili siva ma gymnastics, aau ma faʻamalositino faʻasaʻo lelei ou tulaga.

O se tasi seti o faʻamalositino ua filifilia mo latou taʻitasi, o le faʻatinoina e manaʻomia ai le tele naunautaiga ma le tumau. E tatau ona e faia ia le itiiti ifo ma le 30 minute i le aso, mo ni nai masina i le laina.

E i ai se vave auala e faʻasaʻo ai tulaga - ofuina o se corset. Naʻo le 6-8 masina, fai mai fomaʻi, ma o le iʻuga o le a ausia. O le ofu e faigofie lava ona ofuina i lalo o lavalava lavalava, na o le matua taofia ai le gaioi, talu ai o le ie afifi afifi le tino ma faʻalelei le tuasivi. Corsets e sili ona aoga ma sailia-mulimuli ane auala e taofi slouching. E faʻatau se corset pe a maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua e eseʻese le tikeri o le stoop mo tagata uma.

Toʻatele e le faʻalogo i le faʻasaʻoina o tulaga ma tuʻu ese seʻia oʻo mai mulimuli ane. O sea uiga le popole i le tino e taitai atu ai i taunuuga faanoanoa. O le mea lea, faʻatonutonu au gaioiga, ia mautinoa o lou tua tumau tumau, aua le faʻatagaina oe lava e faʻapalepale.

Afai o se tagata o nofo i luga o se nofoa, o latou vae e tatau ona i ai ma o latou vae atoa i luga o le foloa, latou le tatau ona faatautau pe tautau mai le nofoa, tulivae ma suilapalapa tatau ona i ai le tulimanu o 90 tikeri.

Afai e le oʻo ou vae i le foloa, faʻaaoga se tulaga faʻapitoa. E le tatau ona i ai se avanoa i le va o le tua ma le tua o le nofoa. Tuu se aluga i lalo o le pito i lalo, tausi ou tauʻau saʻo ma malolo.

Fautuaina o vitio

Fai mai tagata popoto, o le tagata ua faʻasaʻoina ona tulaga, ua faʻateleina lona umi, o lona maualuga e oʻo atu i le 5 cm.

Faʻamalosi tino mo fafine ma aliʻi

Toʻatele e finau o le faʻamalositino sili ona malosi o le tosoina i luga o le pa. O maso e faʻamalosia lelei uma ma le masani toso-luga i le pusa ma le tosoina i tua o le ulu. Moni, o lenei faʻamalositino e sili atu ona talafeagai mo aliʻi, ae e mafai e fafine ona faigofie ona see atu i le puipui Suetena (apefai), lea e mafai ai ona e faʻasaʻoina lou tulaga e ala i le tautau i ou lima.

A faʻapea e le mafai ona faʻaoga se faʻamau faʻamau poʻo ni puipui puipui, o se seti o faʻamalositino ua atiaʻe e fesoasoani e faʻatumauina ai lou tua, maua ai se malamalama ma se agavaʻa faʻasolosolo, ma aloese ai mai le ogaoga o taunuuga o le soifua maloloina.

I le aluga o taimi, o le a e vaʻaia ai iʻuga, faʻamalosia ou tua tua ma atiina ae se masani o le vaʻavaʻaia o ou tulaga. O le a fesoasoani se tusi o talaʻaga i lenei. Mafaufau i ni faʻamalositino lelei i le fale e faʻamalositino ai.

Faʻamalositino e faʻatoa faia pe a maeʻa le faʻatalanoaga faamalosia ma se fomaʻi. O le vailaʻau o oe lava e mataʻutia ma e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina.

  1. Tu i luga saʻo, aumai i tua ou lima ma oomi i totonu o le loka. Taumafai e siʻi i luga ou lima i le maualuga e mafai ai (i tauʻau o tauau). Ma ave i tua ou tulilima ma tauʻau, fetaomi i lou tua, togi i tua lou ulu.
  2. Taoto i lou tua, faaloloa ou lima i autafa. E fai le lagolago ma ulu. Siʻi i tua lou tua ina ia tumau pea le tumau. Faʻatino le faʻamalositino 15 taimi i le 3 taʻamilosaga.
  3. Tootuli i lalo, ave mulivae o ou vae i ou lima, loloʻu lou tino i tua, togi i tua lou ulu. Taofi le tulaga i le umi e mafai ai. Fai 5 toe fai.
  4. Taoto i lou manava, tuu ou lima i le loka ma tuu i tua o lou ulu, pei o oe o le a pamu le masini lomitusi. E sili le faʻamau o ou vae i le pusatu poʻo le moega, siʻi lou ulu ma lou tino i le mea e gata ai le mafai. Ma tofiga taʻitasi, faʻapipiʻi tulilima i autafa. Faʻatino le faamalositino 15 taimi ile 3 seti.
  5. Taʻoto i lou tua, tuʻu se tusi poʻo se aluga i lalo o tauʻau o tauau ina ia o se loloʻu i luma aliali mai i tua. Piki i luga se uta, mo fafine - 500 kalama, mo tamaloloa a avega o le 2 kilokalama e faʻatagaina. Faatasi ma lima saʻo, sisi i luga ma tuʻu i lalo le avega i le 150 taimi i le aso i le tele o auala. Faʻamalositino o le a fesoasoani aveʻesea o slouching ma faʻaleleia foliga o ou fatafata.
  6. O le faʻamalositino e faʻatinoina a o e nofo i luga o le nofoa. Tuu ou lima i tua o le ulu, loloʻu le tino i tua. Muamua, aua neʻi sili atu ma le 5 faʻaletino faapena, mulimuli ane faʻateleina le avega.
  7. Nofo i luga o se nofoa, tuʻu faʻatasia ou lima i ou luma i se "loka", mimilo ma faʻasaʻo. Tuʻu i lalo lou ulu i lalo, manava malu ma tutusa. Faʻamau ou maso i tua i le mea e mafai ai, malolo lou ua. O le faʻamalositino e fesoasoani i le tiga o le ulu.
  8. "Alalaupapa". Taumafai e fai se alalaupapa. Aua le faʻavaivai pe a le taunuʻu i le taimi muamua, onosaʻi ma finafinau. E le mo fua na fai mai le au atamamai "ma o le e savali o le a pulea le auala ...". O ai na mauaina le "alalaupapa", o le fesili pe faʻafefea ona taofi le slouching o le a mou atu na o ia.
  9. Le faʻamalositino faigofie. Faalagolago ma lou tua i le puipui ma ou mulivae, faʻamau, tauʻau, ma le ulu o loʻo faʻasaga i luga o le puipui. E faʻamalosia le manava ma tua maso. Tu i tafatafa o le puipui seʻi vagana ua e fiu, ae i le muamua e le sili atu i le 3-4 minute. A maeʻa, faʻaloaloa ma savali faataamilo i le potu ma le saʻo i tua. Faʻaaoga le faʻamalositino soʻo se avanoa e te maua ai, e le afaina ai.
  10. O le faʻamalositino e fesoasoani e faʻamamaina ai le feteʻenaʻi. Toso lou ulu i ou tauʻau i le loloto e mafai ai, taumafai e aapa atu i ou tauʻau ma ou taliga. Ina ia vaʻai saʻo, e sili atu le filifilia o se vaega ma faʻamau lou mafaufau i ai. Manava e tutusa ma loloto. Ia i ai i lenei tulaga mo le sili atu i le 40 sekone, ona faifai malie lemu lea ma malolo. E lelei le faʻamalositino mo i latou e i ai ni galuega le tumau. Faʻatino muamua pe 2 itula pe a maeʻa le taumafataga.
  11. Tufa mai le lima i le lima i tua o le tua (tasi lima mai lalo, le isi mai luga) se penitala po o se peni. O lenei faʻamalositino o loʻo faia uma tu ma nofo. O se mafanafana lelei mo galuega uumi i le komipiuta.
  12. Savalivali faataamilo i le potu ma se tamaʻi aluga poʻo se tusi i luga o lou ulu. Fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga ma atiaʻe se savali lelei.
  13. O le "pusi" faʻatupuina atiinaʻe maso o le tua, lea i ai le tua punou ma punou. Muamua, fai le faʻamalositino a itiiti mai 5 taimi, ona faʻateleina lea o le avega.

Manatua e tausi lou tua tua ma lou ulu i luga. A savali, aua le tuʻu i lalo lou ulu i lalo, aua le tilotilo i lalo o ou vae, aua o lenei e amata ai le punou.

Vitio faamalositino

O isi vailaʻau e fesoasoani ia te oe e taofi ai le faʻaletonu. Fomaʻi osteopathic, faʻaaogaina le tusi faʻamaʻi togafitiga, fesoasoani i le tino e faʻagaoioi ai faʻasologa faʻaopoopo ma faʻamalolo ia lava.

E i ai foi masini e fesoasoani ia te oe e faʻasaʻo ai lou tulaga. I tulaga ogaoga, latou te o atu i le taotoga laveaʻi. Ae e sili le aua le amata ae le o le aumaia i se tulaga faʻapenei, ae ia toso faʻatasi oe ma fai le punou. E le mo le leai o se mea o le tuasivi ua taʻua o le "mafuaʻaga o le soifua maloloina", aua o le tele e faalagolago i le tulaga o le tua.

Faatasi ai ma le laʻititi solia o le fausaga o le tuasivi, o le tino atoa mafai ona aʻafia ma mafai ai ona tupu se maʻi tuga. Ma lou ulu uu maualuga ma faasaʻo ou tauau, savali lotoa agai i lau miti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Seagrass Slouchy Beanie - Shape Top (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com