Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma faʻafefea ona totoina lelei geraniums ma se fana e aunoa ma ni aʻa i le fale

Pin
Send
Share
Send

Geranium o se lauiloa laʻau e toetoe lava o tagata totō uma iloa ma ola e aunoa ma ni faʻafitauli. Poʻo le mea sili latou maua poto masani i le faʻafofoaina o lenei unpretentious fugalaʻau.

E alofa seasea, ae i le taimi lava e tasi, tele faʻasusu, na te le fefe i le ea tatala. O le Geranium e sili atu ona fesoʻotaʻi ma tatou tinamatutua, ae leai se tasi e faʻasaina o ia ona faʻatuputeleina mo i latou e matutua tele. Faʻafefea ona toto lelei geraniums ma se fana, e aofia ai aunoa ma aʻa, faitau pea. Ma matamata i se vitio aoga ma manaia i luga o le autu.

Pupuu e uiga i le laʻau

MANATUNATUGA: E pei ona uma ona taʻua, o se masani lenei fugalaʻau i totonu e. Faʻatasi ma le tausiga lelei, e fuga i le tausaga atoa ma mafai ona faʻamalieina tagata uma o loʻo siomia ai ma susulu, matagofie pulou o lanu eseese i le tausaga atoa.

O lenei fugalaʻau na aliali muamua mai i Aferika i Saute... Na muamua faʻaalia i Europa i le amataga o le 18 seneturi.

E lua ituaiga: herbsaceous ma shrub. Ae i le taimi e tasi, mo ituaiga uma e lua, e tutusa tulafono mo le tausiga.

Oe mafai ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻatupuina geraniums e le gata i le fale, ae faʻapea foi i le atunuʻu i fafo, mai la matou tusitusiga.

Folau foliga

O afea e toto ai pe toe tipi ai foʻi lenei fugalaʻau? E tatau ona faʻataʻitaʻia oe e lua tuʻutuʻuga:

  1. Foliga mai o laʻau: afai e telegese le ola o se fugalaʻau, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona vaʻaia lelei, ia o lona uiga e ono faʻapea ua oʻo i le taimi e toto ai i se isi, ulo lapoʻa.
  2. Lalolagi i totonu o le ulo: afai, a maeʻa ona faʻainuina, o le eleele faʻamago vave lava, lona uiga o lenei o aʻa o le fugalaʻau na tupu, ma ua oʻo i le taimi e suia ai le ulo i se lapoʻa.

O loʻo iai foʻi se auala lautele e fesoasoani ai e faʻamautinoa pe ua oʻo ile taimi mo le toe tui pe leai. E te manaʻomia le aveʻeseina o le laʻau mai le ulo, vaʻai totoʻa le faʻaputuga eleele. A faʻapea o aʻa e ulu moni lava i totonu o le eleele ma tele o latou, o lona uiga ua oʻo i le taimi e toe toto ai le laʻau.

Fesoasoani: Ae e te leʻi tuiina, e fautuaina le sasae uma o fugalaʻau. Lenei o le a fesoasoani i le laʻau toe faʻafoi vave mai peʻa uma le tuiina.

Matamata i se vitio e uiga i le tuiina o geraniums:

Fautuaga Lautele

  • O le mea e sili ai, geraniums e sili ona totoina i le tautotogo.... E taua tele le saunia muamua o se ulo lapoʻa i se taimi vave, lea o le fugalaʻau o le a "gaioi".
  • E le manaʻomia le toe tipiina o geraniums i totonu o se ulo fou, ae tatau ona tipiina.... Faʻapea foi, mo le tuiina o geraniums, oe o le a manaʻomia se vai faʻasusu i le vai ma le eleele fou.
  • Totoina geraniums i le taimi o fugalaʻau e le manaʻomia, ae e te mafaia... Afai e mafai, e sili le aloese mai ai.
  • Ina ia maua ni geranium mai se ipu tuai, e tatau ona e faʻainuina muamua... Ona tatau lea ona e uuina le ulo i le lima e tasi, ma toso ma le faʻaeteete le fugalaʻau ma le isi. I le avea ai o se mulimuli auala, o loʻo i ai le filifiliga e faʻaaoga se naifi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e te manaʻomia le matua vavaeʻese le lalolagi mai puipui o le ulo.

E le faigata tele ona tausi geraniums, e tatau ona e iloa le mea e fiafia iai lenei fugalaʻau:

  1. Malamalama o le la (ae o se moli paolo e le taufaafefe mo ia), na ia sili onosaia le i ai i le itu i saute ma sasae faamalama.
  2. Tau mafanafana (ae leai se mea e tupu i le fugalaʻau e oʻo lava i nai malulu o le aisa).
  3. Faasusu: seasea tupu, ae tele.
  4. O le ulo tatau ona lelei alavai.
  5. O le mea e malie ai, o le eleele e tatau ona feololo lafulemu, e seasea lava foi. I isi tulaga, o le a tele ni fugalaʻau, ae o le tele o lanumeamata.
  6. Ina ia mafai e le geranium ona faʻaauau ona fuga, e taua le aveʻese na inflorescences ua maeʻa.
  7. E taua le fafagaina masani o le eleele, e manaʻomia le amata fafagaina i le tautotogo, ma faʻaauau pea seʻia paʻu tasi i le 2 vaiaso.

O le a le mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi faʻasalalauina se fugalaʻau?

Faʻafefea ona faʻalautele? E tele auala geraniums tuputupu ae... Ae o le sili ona lelei o le tipi poʻo le laʻau.

Aisea e sili ai lenei metotia? O se tasi mea lelei o le filifiliga lea e mafai ai ona e iloa le geranium i lenei auala - e manino le mea o le a tupu i le lumanaʻi. O lona uiga, o le tuputupu aʻe o le laʻau, le a le lanu o le a fugalaʻau. O le a le taimi e sili ai le ave faʻailoga? E mafai ile tausaga atoa, sili ona lelei ia Iulai-Aukuso ma Fepuari-Mati.

O afea e tatau ai ona e puʻeina se fugalaʻau mai le fugalaʻau? Ae e te leʻi faia se scion, e tatau ona e mulimuli i ni numera o faigofie tulafono.:

  1. E tatau ona filifilia se faʻataʻitaʻiga felanulanuaʻi lelei e avea o se tina toto, ina ia mauaa rooting faia, oe manaʻomia e tipi ese le apical shoot, o loʻo iai se tupuola lelei tuputupu aʻe. O le umi o le tipiina tatau ona tusa ma le 7 cm O lenei tipi tatau ona i ai e uiga i 4 lau. O lalo e lua e tatau ona saeia.
  2. Ona manaʻomia lea ona e tipiina i le vai ina ia mafai ai ona mauaʻa aʻa. E masani lava e 2-3 vaiaso le umi.
  3. E mafai ona toto se 'au e leai ni aa i le eleele? O se mea uiga ese, ioe. Ae i lalo o tuutuuga faʻapitoa. Tele o fai togalaʻau, pe a maeʻa ona teuina lala i le paolo mo le tusa o le aso, ma talu ai na fufuiina i latou i totonu o malala ola, e tatau ona e totoina i latou i se malamalama fefiloi i le vevela o le + 20 ... + 22 ° °. E tusa ma le masina e faʻatali ai le mauaa i lenei auala.
  4. E taua le faʻapipiʻi lelei o le eleele i le fuata ma taimi uma i se faʻatele.
  5. E taua le faʻaavanoaina o le scion ma moli lelei i le vevela o le potu.
  6. Faʻafefea ona e iloa pe a o latou tipi na mauaʻa? A iai ni laulaʻau fou, o lona uiga la ua atinaʻe le latou equine system ma e le toe tau faʻatali. E mafai ona e tuiina le laʻau i totonu o se ulo tumau.

Saili atili auiliiliga pe faʻafefea ona tuiina geraniums i totonu o se isi ulo ma tupu mai tipi iinei.

O a tuutuuga e tatau ona faʻamalieina?

Ina ia mafai e le geranium ona tipiina, e tatau ona taofi le faʻasusu atoa 2-3 vaiaso ao le i fuafuaina le vaʻaia o laʻau. Ae e le tutusa lenei ma le tuʻuina atoa o le fugalaʻau e aunoa ma meaai. E manaʻomia le fafagaina o le Geranium i se tali o lefulefu laupapa. Ona tatau lea ona e aveʻese i se potu pogisa.

Faʻafefea ona toto lelei i se faʻaputuga eleele?

Faʻafefea ona toto saʻo? Muamua e tatau ona e sauniuni lelei mo lenei. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i faʻatonuga o i lalo:

  1. Faamaai le naifi i le maai e mafai ai.
  2. Faia se disinfection maeʻaeʻa ma fomai ava.
  3. Tipi lemu le au i le mea e mafai ai. Tatau mai luga mai ma 3 i le 4 lau. Ae leai se mea ma fuga! A leai, o aʻa e le ola i luga o ia laʻau mo se taimi umi lava.
  4. Tuʻu le mea mata na maua i le paolo mo sina taimi. Mo le a? A oso se ata fou i le 'upega tipi.
  5. Fafasi le tipi i le "Kornevin", e mafai ona e faʻaaogaina le pefu malala nai lo ia.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻalauteleina o geraniums e tipi e aunoa ma aʻa:

Isi tausiga

E manaʻomia le saunia faʻapitoa o ipu - ia fai ni pu i totonu mo le faʻaaluina o le vai... I se faʻaopopoga, ona o pu, o le ea e ati i aʻa, e matua lelei foi.

Le isi, e tatau ona e mulimuli i faʻatonuga i lalo:

  1. Faʻaopopo sina vermiculite i sina susu, susu susu.
  2. Faatumu ipu taʻitasi i le palapala,
  3. I le mea na tupu na togafitia le laueleele i vai pupuna, ioe, e tatau ona e faʻatali seʻia malulu. Mea e laki ai, e le tele se taimi e faʻaalu ai. Na o ni nai minute.
  4. Tuʻu laʻau na muamua faʻasaʻoloto mai laʻau lalo, ma faʻalolotoina i latou i ni nai senitimita.
  5. Tuʻu ipu i luga o le pallet (ina ia faigofie ona aveʻese), ma tuʻu mo sina taimi i se nofoaga pogisa,
  6. A maeʻa aso e 5, e tatau ona ave le matatioata i le faʻamalama. Sili AUA ile itu i saute.

Faʻafefea pe a fai o ni fualaʻau e lanu samasama, vaivai le laulaʻau? E mafai ona e tuʻuina i lalo o fagu. O lona uiga, ia fausia se mea e pei o mini-greenhouse mo latou. Ona o le microclimate faʻapitoa, o le a toe ola ai laʻau i ni nai aso..

Galuega Faatino

O se-fugalaʻau maloloina-soifua maloloina. O le mea lea, e aoga uma i latou e fiafia i totonu o laʻau laʻau ia iai i le fale. O lenei ua e iloa faʻatupuina se fugalaʻau i le fale i totonu o se ulo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mid Summer Cuttings Part Two Regals First Phase (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com