Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Filifiliga sili ona lelei na saunia e Evgeny Arkhipov: violets "Egorka-Molodets", "Aquarius" ma isi ituaiga. Faʻamatalaga auiliili ma ata

Pin
Send
Share
Send

I nai tausaga ua tuanaʻi, o ituaiga o tagata faʻafailelega a Rusia Evgeny Arkhipov na tosina faʻapitoa i faʻaliga a Saintpaulia.

O ona fugalaʻau faʻatosina mafaufau ma a latou faʻapitoa matagofie matagofie. Eseese, tumu i le mana lilo, e le mafai ona vaʻavaʻai ese mai ia latou.

Na o latou lava, o Vaioleti e faʻamatalaina lelei le tagata lava ia. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai o Eugene, o se tagata poto i mea tau aʻoaʻoga, e matua faʻaeteete lava i le fausiaina o ana viole.

Breeder Evgeny Arkhipov: faʻamatalaga puʻupuʻu

Na amata lana galuega o se faʻatoʻaga i le 1999. Ua maeʻa nei le tausaga, ona fai ai lea o le pollination, lea na mafua ai le tulaʻi mai o ni ituaiga fou:

  • "Talafatu i le sami".
  • "Faʻafiafiaina."
  • "Afio o Afiafi".

O le tagata faʻaola lava ia na ia manatu o nei ituaiga o se mea sese faʻataʻitaʻi, talu ai o nei ituaiga e faigofie, e le faʻalua fugalaʻau i foliga o le fetu poʻo le fia faʻasoesa, e ui lava sa lelei a latou faʻamaumauga i le tulaga lelei o faʻasologa ma le tele o fugalaʻau.

Talu mai le 2006, ua i ai se tulaga faʻapitoa alualu i luma - ituaiga ma se tutasi lanu ua aliali mai, lea e leai lava ni faʻatusa. O lesi foi mea:

  • "Amaketo".
  • Vesuvius Elite.
  • "Sagittarius Elite".
  • "Cupid" ma isi.

Se lisi puʻupuʻu o ituaiga taʻatele e sili ona lauiloa

  1. Cosmic Jaguar - o fetu pāuli-pāuli (faʻalua pe faʻalua-faʻalua). E leai ni tala faʻatusa i fafo. E tusitusi lau, lanumeamata. Tau i le laupepa mai 80 rubles.
  2. "Ua timu" - e faʻalua pe faʻalua-faʻalua lavender-lilac fugalaʻau, ma se paepae paʻepaʻe. O laulaʻau e lanumeamata, foliga masani, e fuga tele. Tau mai le 50 rubles i le laupepa.
  3. "Malaga" - maua loloto lanu viole, lapoʻa, faʻalua fugalaʻau ma papaʻe pito ma papaʻe-piniki ilaila. O le tau e 100 rubles i le laupepa.
  4. "Yegorka-Molodets" - e tele ona paʻepaʻe ma faʻalua-faʻalua fetu paʻepaʻe ma pogisa lanu prints i luga o petals ma ma piniki polka togitogi ia latou. O laulaau e lanumeamata lanumeamata. Tau mai le 100 rubles i le laupepa.
  5. "Starfall" - semi-lua fetu o lanu uliuli lanu viole ma lapoʻa lanu piniki lanu. Faʻatusatusaga mafaufauga. Lau lapoʻa olive. O se tasi o ituaiga eseʻese faʻaaliga vaʻai i le 2013. Tau mai le 10 rubles i le laupepa.
  6. "Mamalu ia Lusia" - e le masani ai pupula mumu faʻalua ma semi-lua fetu ma miti faʻailoga. O laulaau e lanumeamata lanumeamata. Mai 80 rubles i le laupepa.
  7. "Phaeton" - matagofie lanu leai ni faʻatusa - fa lanu lanu eseese. I luga o le peduncle, o fugalaʻau uma e eseese lanu. O le muamua e toeititi paʻepaʻe, o le isi ma le maaleale mūmū sesega, ona lanu piniki "tamatamai lima" ma, mulimuli ane, pogisa lanu viole "tamatamai lima".

Taua! O ituaiga uma o Vaioleti, na totoina e le tagata lava ia, e mafai ona faʻatau i le "House of Violets", lea o le a talanoaina i lalo.

Lalo o se vitio o loʻo faʻaalia mai ai ituaiga eseese o Vaioleti.

Faʻamatalaga atoa o ituaiga taʻatele masani

"Yegorka uso"

O le ituaiga na tupu i le 2013. O se Vaioleti sili ona matagofie ma se tulaga masani mo Saintpaulia... E i ai papaʻe semi-lua fetu ma lanu paʻepaʻe lolomi luga o petals ma papaʻe ma piniki togi polka io latou luga. E i ai lona pito gaugau i pupula, faʻapea foi ma laulaʻau lanumeamata mama. E i ai le avanoa o le totoina i keramika ulo.

FAʻAMATALAGA! Ua fautuaina e le aufaipisinisi poto masani le 'aloʻese mai ipu palasitika atoa.

O le ituaiga lava ia e fiafia i le malamalama masani, o lea la o le susulu o le paʻu o Saintpaulia e faʻamoemoe i lona pupula. E le gata i lea, o fugalaʻau e le mou atu.

Lelei sili atu latalata i sisifo ma sasaʻe faʻamalama na lanu mai le susulu o le la. O pupuni i saute e manaʻomia tele ona paolo. O moli faʻaopoopo i le vaitau o le tautoulu-taumalulu ma faʻapitoa fualaʻau poʻo moli malamalama e fautuaina i luga o faʻamalama i matu.
I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pa'ū i lalo o le 18 tikeri Celsius ina ia mafai ai ona aloese mai le maalili o le aʻa. I ipu palasitika, e manaʻomia le mataituina o le susū, faʻatagaina ia mago ina ia mafai ai ona aloese mai lologa ma, o se faʻaiuga, o le tutupu mai o faʻamaʻi namu ma le oti o le laʻau. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina i totonu o se fata poʻo le pito o le ulo.

"Akarasi"

O le ituaiga na tupu i le 2012. Matua tele, lapotopoto, lautele-matala fugalaʻau-lanumoana "saucers" ma le lilac lanu samasama; eseʻese papaʻe ma piniki pi ua faʻasalalau solo i tua o talaʻaga o petals. Laumei lanumeamata lanumeamata ma puʻupuʻu.

Pei ole Egorka, ole thermophilic, o lona uiga o tuʻutuʻuga pe a tuʻu i totonu o fale e tutusa lelei. O le faʻasusu e faʻatoa faia i le palalet. E aoga le totoina naʻo tamaʻi ulo, talu ai o palasitika e le talafeagai mo lenei ituaiga, ma e foliga mai e mate le fugalaʻau mai se ulo faapena. Fertilizer tatau ona faʻaopopoina i le vai mafanafana e ala i le apa.
O le Vaioleti na faaigoaina o le Aquarius e le gata ona o le lanu o petala, ae faapea foi mo le fiafia i le vai. Naʻo latou, e le fiafia Vaioleti pe a susū a latou laulaʻau i taimi e faʻasusu ai, ae e le faʻatatau lenei Vaioleti ia latou, ae i se isi itu, a o Yegorka e atili ai ona susulu mai le tele o le susulu o le la, e faʻapena foi le Aquarius. mauaina se pupula lanu ma le lelei sapalai sapalai.

Taua! E ui i le alofa mo le susu, e le tatau ona lolovaia le laau. Lenei mafai ona tau atu i aʻa pala.

Fugalaʻau mafai ona tupu aʻe i le 6 cm le tele.E i ai tulaga masani. O fugalaʻau e faʻapipiʻi tele.

Se ata

Pei ona e iloa, e sili atu le vaʻai faʻatasi nai lo le faʻalogo i le selau taimi: matou te valaʻaulia oe e faʻamasani ia oe lava i ata o Vaioleti "Yegorka-Molodets", "Aquarius" ma isi ituaiga taʻutaʻua.

Cosmic Jaguar:

"Faʻafiafiaga":

Starfall:

"Mamalu ia Lusia":

"Phaeton":

Feiloaʻi i mea matagofie na foafoaina e na ituaiga: T. Pugacheva (PT), N. Puminova (YAN), T. Dadoyan, N. Skornyakova (RM), S. Repkina, E. Lebetskaya, Fialkovod (AV), B .M ma T.N. Makuni, K. Morev, E. Korshunova.

Vaega iloga

O le autu faʻaaliga o le lautele alofa mo ituaiga o Evgeny Arkhipov. O lana Saintpaulias ua avea ma masani malo i Amerika faʻaaliga. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga:

  • I le faʻaaliga 2013 faʻaigoaina o le "AVSA" violet "Fetu Penina", lea na tupu e K. Thompson, na amanaʻia o le sili ona lelei tulaga.
  • O le sili ona lauiloa ituaiga o Saintpaulia Eugene i tagata Amerika o "Cupid Elite"... I le toeititi lava o faʻaaliga AVSA, e mafai ona e mauaina 4-5 rosette o lenei Vaioleti, totoina e tagata eseese aoina. O ata o lenei Vaioleti na faʻasalalau faʻatele i le Aferika Vaioleti Mekasini.

E taua le maitauina atoatoa i faʻaaliga AVSA uma, Amerika amateurs tuputupu ae "Lusia ituaiga"latou te fiafia tele i ai. E le gata i lea, o le toʻatele o i latou e talitonu moni o mea ia a Vaioleti. Masalo, o lenei mea mataʻutia e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni o le igoa o le faʻatoʻaga e le o tuʻuina atu luga o igoa i luga o le AVSA faʻaaliga, ma o la matou faʻatoʻaga e masani na o le pau lea o Rusia iina.

E tatau ia Evgeny ona faaleaogaina le au fai vao violet o Amerika, faamatala e le o auai o ia i le faafaileleina o manu, a o taʻu atu ia i latou e faapea, i totonu o Lusia ma Iukureini e ova atu i le luasefulu tagata faifaatoaga e fauina i tausaga uma le tele o ituaiga matagofie fou, latou te faʻaalia i a matou faʻaaliga i le Maota o Vaioleti.

O le Vaioleti latou te i ai se amio tama tamaʻi. E le pei o isi Vaioleti, o ituaiga e gaosia e Eugene e laʻititi nai lo isi ituaiga o Vaioleti. Faatasi ai ma isi mea, uma Vaioleti Eugene maua:

  1. lanu taʻitasi ma tulaga ese;
  2. eseʻese mafaufauga;
  3. faʻapea foʻi ma le tolu i le fa lanu lanu.

E mafua ona o nei foliga e mafai ai ona amanaʻia le violet mai le fugalaʻau muamua.

I le tautalagia o le tagata lava ia, ou te manaʻo e faʻaopoopo o Evgeny Arkhipov o loʻo i ai se nofoaga tumau i luga o se tasi o fata i le Maota o Vaioleti, lea na ia faʻaalia ai ana oloa fou ma ituaiga sili ona lelei. O laumei lauti na mauaa e le fai faʻatoʻaga o loʻo faʻatau atu foi ii.

I le faaiuga, e tatau ona fai mai lena uma lisi violeti o se atoa atagia mai o Evgeny Arkhipov... Pogai malosi, laʻititi faʻafuaseʻi faʻatusatusa i isi ituaiga o violet, faʻapea foʻi ma se lanu uiga ese lanu o le a faʻateʻia ai e oʻo lava i le aufaifaʻatoʻaga uo. O le tau o Vaioleti e matua eseese lava. Mo i latou e fiafia i viole, o le fiafiaga autu o le avanoa e faʻatau ai laulaau na totoina e Eugene lava ia i luga o le "Fale o Vaioleti" ua taʻua muamua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tagata Asiasi mai fafo a le Ekalesia a le Atua 04 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com