Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ma le mea e malolo ai i le taumafanafana taugofie

Pin
Send
Share
Send

Talofa lau au faitau! I le tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i se mataupu manaia, faʻafefea ona malolo i le taumafanafana i tafatafa o le vaitafe, i le togavao poʻo luga o mauga. A amata le vaitau o le taumafanafana, oe mafai ona galo mo sina taimi e uiga i aso uma galuega ma mafaufau e uiga i le mea e faia ai se taugata tafaoga ma lou aiga.

E tofu tagata ma a latou lava tofo ma fiafia i ai, o lea e malolo ai tagata uma i a latou lava ala. I lenei tusitusiga, O le a ou le mafaufauina se tafaoga i fafo atu poʻo luga o le matafaga, o le a ou mafaufauina na o sili ona taugofie ma taugofie filifiliga.

Ina ia malolo i le taumafanafana, e le tatau ona tuuina atu se tusi folau ma tuua le atunuʻu pe o atu i le sami. I totonu o le taulaga, oe mautinoa o le a maua ai se vaitafe, o se matagofie matagofie atumauga poʻo se vaomatua tumu i le ea fou. Soʻo se tasi o nei nofoaga o le a ofoina atu tele avanoa i tulaga o faʻafiafiaga ma e fai lava si taugata.

Laʻasaga i lea laʻasaga sauniuniga mo malologa

  • O le malologa o se avanoa e suia ai le siosiomaga. Afai e te nofo i se taulaga, alu i se tafaoga i se nofoaga o le a fesoasoani ia te oe galo mo sina taimi e uiga i auala feoaʻi, vevela asphalt ma taulaga pisi. Nai lo o le pasi pasi i taulaga tetele, agaʻi i se nofoaga filemu.
  • Afai o le a e alu i se malaga umi, faʻatau pepa muamua, sauniuni tupe ma pepa. E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, euphoria e tulaʻi mai aʻo leʻi faia se tafaoga, e le faʻatagaina ai le aoina o mafaufauga.
  • A e alu i le tafaoga, tapuni faitotoʻa ma faʻamalama, tapuni paipa ma faʻapipiʻi masini eletise. Tatala faitotoʻa i le masini fufulu ma le pusaaisa, a leai se manogi leaga e aliali mai i totonu o masini.
  • Afai o loʻo e fuafuaina e faʻaalu se tafaoga i se tasi o tulimanu mamao o le atunuʻu, faʻaoga lelei vailaʻau o le a fesoasoani ia te oe e fetuʻunaʻi ai i tulaga fou. O le faguina o tipolo poʻo le ginseng o le a fesoasoani ia te oe e fetuʻunaʻi i vai, meaʻai, ma le sone taimi fou. Ave tupe ae le o le tafaoga, ae mo le masina ae le i faia le tafaoga.
  • Afai e te le o fuafuaina se taumafanafana tafaoga ese mai malo, ia mautinoa o lau ato faafafa o loʻo i ai ni savaliga sitaili laiti o le a faia ai lou taimi i le natura faʻalelei. Tuʻu se thermos, ti, afitusi, ofu mafanafana ma isi mea i lau ato.
  • Aua neʻi galo e aumai lau pusa fesoasoani muamua. Faʻaaofia antipyretic ma faʻamafanafana tiga, vailaʻau mo le mu ma le manava. Aumai se patch ma se vailaʻau. Atonu e te le manaʻomia lenei pusa, ae pe a naʻo le tulaga, oute fautua atu e teu ia oe.

O lenei o le a ou mafaufau i ni filifiliga mo se taumafanafana tafaoga ma talanoa e uiga i penefiti. Ou te manatu faʻatasi ma le fesoasoani a le fautuaga, e faigofie lava ona e filifilia le filifiliga o tafaoga i le taumafanafana e sili ona fetaui ma tofo ma mea e fiafia iai tagata o lou aiga.

Faʻafefea ona malolo i le taumafanafana i tafatafa o le vaitafe

I le taunuʻu mai o le taumafanafana, tagata, taumafai e aveʻese le vevesi i aso uma ma pisi ma faʻatosina le tino i le malosi, teu a latou mea ma alu i tafaoga mamao. O tafaoga mamao e taugata. Ae peitaʻi, o lau tafaoga o le taumafanafana e mafai ona sili atu le umi ma taugofie pe afai e te alu o lou aiga i le apitaogalu o se vaituloto matagofie, faʻatu se faleʻie taulaga ma fiafia.

Ou te le iloa pe na e feiloaʻi i le tafa o ata o le vaitafe, manava le malulu o le taeao, fiafia i pesepesega o manulele ma le gogolo o lauvao. A leai, o le a ou fai atu na e misia se vaega taua o lou olaga. Malolo i tafatafa o le vaitafe o se ola-maua ai cocktail o le magafagafa, fiafia ma le fiafia. O le asia o se tasi o nei nofoaga, faʻatumu lou agaga i lagona le mafaamatalaina, ma malu ma mama vai o le a aumaia le tele o le fiafia ma tele soifua maloloina penefiti.

I le ao atoa, o le lagi, faʻatasi ai ma le la, vai ma le oneone, o le a faʻaeeina i le malosi faʻamaʻi. O ni nai aso o le a mavae atu, ma talavou fiafia o le a tumau mai le au muimui lelavava o le olaga. Tusa lava pe matagi pe timu i fafo, e te maua lava se mea e fai. Alu e savalivali i totonu o laufanua fugalaʻau, lea o le a aumaia manogi fugalaʻau i le le malamalama.

Ma se vaaiga ina a matagofie o le goto o le la. O le vaitafe faia lenei mea na tupu o se vavega o le atulaulau. I le taimi lava e tasi, o mea lata mai e faia foliga fou i aso uma. Malolo i tafatafa o le vaitafe o se filifiliga mo se tafaoga taumafanafana mo se aiga, se vaega o uo po o se ulugalii i le alofa.

Faʻamanuiaga o le malolo i tafatafa o le vaitafe i le taumafanafana

  1. O se faiva fagota galo... E faigata ona vaai faalemafaufau pe fia ni lagona lelei o fagotaina mo kapoti kolose i auvai o se vaitafe matagofie aumaia. Faʻafiafia, faʻamoemoeina o se leva na faʻatali moʻa, tauivi ma se iʻa tele. O lona iʻuga, o le a e maua se lagona lelei ma maua le filemu o le mafaufau. O se taliga manogi o le a avea ma teuteuga o le laulau afiafi.
  2. O le ea fou e tupu ai le manaʻo... O taumafanafana tafaoga o le a le maeʻa e aunoa ma le maualuga-kalori meaai. O le mea e lelei ai, i soo se taimi e mafai ona e kukaina se papakiu pe tao ni iʻa i luga o malala. O le mea autu o le uuina o se brazier ma se seti o sate. E leai ni faʻafitauli i le fafie i le natura.
  3. Faatasiga a aiga i le afi... Faʻeseese lou malologa e ala i le kuka sosisi i luga o le afi, lea faʻatasi ma se fasi falaoa fou ma le ketchup o le a faʻamanatu ai ia te oe le taimi o lou tamaititi ma aumaia le tele o le fiafia.
  4. Tafaoga talafeagai mo aiga ma fanau... I le ao, e mafai e tamaiti ona tamomoe i le ea fou, aau, sunbathe ma fau ni oneone olo. E faʻalauteleina le atinaʻe o le mafaufau ma le tino.
  5. E le tau tauanauina tamaiti e 'aʻai... O le manaʻo ia maua se isi vaega o lagona, o tamaiti e mitiia meaʻai na ofoina atu i ni nai minute. Na o le tulaga, uu se mea suamalie, ituaiga o le a le afaina.
  6. Avanoa avanoa mo soona fai... O loʻo matou talanoa e uiga i fagotaga i lalo o le vai, asiasi atu i motu, aʻau i tala atu o le vaitafe, ma isi.

I tafatafa o le vaitafe, oe o le a mafai ona faʻaalu se le mafaagaloina tafaoga latalata i lou fale. Ma o lenei e lelei, aua o le a fesoasoani e sefe ma faʻalauteleina lau tafaoga, aua e te le tau faʻamaʻimau taimi i se malaga umi.

Faʻafefea ona fuafua se tafaoga i le togavao

Tagata nonofo i le taulaga faʻaalu o latou aso malolo i le natura, lea, nai lo le faʻaaluina kasa, mama ma le ea fou, ma se puaoa suavai o le fesiligia fesili ua suia e le mama vai. O le lisi o ia nofoaga e lautele, ma o se tasi o taʻitaʻi tulaga o loʻo nofoia e le togavao.

E le aunoa ma se mafuaʻaga na ou filifili ai e iloilo le mataupu, talu ai o nofoaga e leʻi paʻi i ai lima o tagata ua tumu i le tele o tulaga lamatia. Ina ia faia lau tafaoga aumai na o lagona lelei ma lagona le mafaagaloina, faʻalogo i fautuaga.

  • Afai o loʻo e tafafao i le togavao, filifili se nofoaga mo tolauapiga na malolo ai tagata muamua. Aua le tuliina le alofa i le vaomatua ma aua e te alu i le vao, a leai o le tafaoga umi na faʻatalia e ono avea ma faʻalavelave: fealualuaʻi i se taufusi pe se se.
  • E le o tagata uma e nonofo i le taulaga e avea o se forester poʻo se tagata o le nuʻu e masani ona alu i le togavao e tuli pe piki ni puloua. Woodland e le o se nofoaga e taʻalo ai ma maso ma faʻaalia le lototele. E sili atu le alu i le nofoaga o faʻafiafiaga o vaomatua, o le a maua ai se malologa lelei.
  • O le vaomatua o le nofoaga o eli, urosa ma isi meaola, ae ou te fautuaina oe ia aua le fefefe ia latou, ae o namu. I le taulaga, e seasea e fetaiaʻi ma latou, ae i le natura o le a latou aumaia le tele o faʻalavelave. O lea alu i le tafaoga i le ofu talafeagai.
  • Galo e uiga i ofuvae mananaia ma ofu atamai mo sina taimi. O ofu ma uumi uumi ma se pulou, ofuvae uʻu i lalo e talafeagai mo le togavao. E le afaina le tausi o ou seevae.
  • Afai na e filifilia se nofoaga saunia e tu latalata i taufusi ma togavao, aumai se ofisa faʻapitoa e faʻateʻaina le motu o tagata o tutotonu ma namu. Faʻatau se vailaʻau e faʻaititia ai le tali atu i le namu ma uʻuina le faʻamalolo vave.
  • A i ai i le togavao, manatua ia e saogalemu. Aua le soʻona alu i totonu o le vao. Tusa lava pe o le a e suʻea le vaomatua ma se kamupani tele, e tatau ona i ai se tagata i totonu o oe e malamalama i ala o manu ma faʻatautaia le laufanua.
  • Malolo i le togavao mafai ona manaia. Faʻaputuputu pulou ma fualaʻau, poto e puʻeina laufanua, vaʻai mo vao vao.
  • O le malolo i le togavao e aunoa ma le faia o se afi e le mafaufauina. Fai se afi ese mai laau ma vao vao, a leai o le a amata se afi. E le tau tipiina laʻau e fai ai le afi, aua e tele laʻau mago i le togavao.
  • Ia mautinoa e faʻamama pe a maeʻa le tafaoga. Aua le togiina fagu poʻo otaota i lata ane o vai. Ave uma otaota ma oe ma tiaʻi i le lapisi kalone. O lona iʻuga, aua neʻi tuua ni faʻailoga i tua, ma tagata e o mai e malolo pe a maeʻa oe o le a fiafia e i ai i lenei nofoaga.

I se tasi taimi i se togavao vaʻaia, manatua o oe o se malo o le natura ma o ia o le tamaitai pule iinei. O totoe o le togavao malolo o se taumafanafana malologa filifiliga mo tagata lelava i le taulaga pisi. E le manaʻomia tele tupe teu tupe, o le a faʻafiafiaina oe i vela vela ma compote mai vao vao.

Mea e te manaʻomia e malolo ai i le taumafanafana i luga o mauga

E faʻatasia e tagata le tafaoga o le taumafanafana ma le sami ma le oneone. Malolo i luga o le mauga aofia ai le gata i savali i luga o le kiona-tumutumu tumutumu ma faaseʻe. I le tau mafanafana, o nofoaga faʻapitoa i luga o mauga e ofaina ai tau o mea e nonofo ai, ma faletalimalo e tu latalata i le sami, e siitia ai le tau i ni tulaga maualuluga.

Afai e te manaʻo e faamasani ia te oe lava i le aoga o se taumafanafana tafaoga i luga o le mauga, faitau le tala. A o ou tusitusi, na ou faia se faʻaituau i le faʻamatalaina o le taua o le faʻafiafiaina o mauga. A maeʻa ona faitau mea, atonu e te filifili e faʻaalu lau tafaoga o le taumafanafana i lalo o le mauga latalata mai.

  1. I le taumafanafana, o le ea vevela i luga o le mauga e le sili atu 25 tikeri. I lenei vaitaimi, o le tau i le laueleele maualuga e malu. O le mea lea, o lenei ituaiga o taumafanafana tafaoga e talafeagai mo tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga.
  2. Ae mo faʻafiafiaga e ofaina e aso malolo o le mauga, e umi le lisi. E aofia ai le fagota uila i vaituloto o le mauga, tiʻetiʻei solofanua, catamarans, vaʻa ma uila, ma le rafting.
  3. O atumauga e malie mo tagata uma, tusa lava pe o le a le matua ma le tulaga. O mauga e maua ai e le autalavou le avanoa e faʻataʻitaʻia ai le tutumau ma maua se faʻanatinati adrenaline. Mo tagata tafafao ma tagata matutua, o le a latou faʻamamaina le popolevale, fesoasoani ia latou e malolo ma faʻagalo e uiga i le faʻamamaina o taʻavale ma le taulaga o le taulaga i taimi o latou tuʻuaga.
  4. Afai e te leʻi alu muamua i lalo o le vaitafe, o le a ofaina e le mauga se toʻa malie o rafting. O le a latou faʻafiafiaina tagata sili atu le poto masani ma le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le lototele, malosi ma le tumau i luga o se vaitafe tele ma se saoasaoa o le taimi nei ma maai liliu.
  5. O le natura mauga e tatau ona vaʻai totoʻa i ai, e iloga mai i le tutasi o laʻau ma manu vaʻa, vao lauolaola ma vai manino o vaitafe i le lotoifale. Faʻafefea ona le taumafai e faʻamatala le aulelei, ia iloa lona fuaina o le a mafaia faʻatoa maeʻa vaʻaia mea uma i le tagata.
  6. A maeʻa ona faʻaalu se tafaoga i luga o mauga, faʻaleleia lou soifua maloloina, toefuatai ou foliga lanu, faʻaleleia lou manaʻoga ma siitia lou agaga. Le mea e fai atu ai e uiga i lagona ma lagona o le a tumau i le manatuaina mo le olaga atoa.

Ua fautuaina e fomaʻi le asiasi atu i vaega maugā i le vaitaimi mafanafana, talu ai o suiga o le tau e fesoasoani e faʻaleleia ai le tino. O nofoaga muamua e faʻatutuina ai mauga i Finilani, Suetena, Suiselani ma Farani. Ae, e matua le manaʻomia lava le tuua o le atunuʻu, aua o loʻo iai foʻi tatou nofoaga taua mo faʻafiafiaga i luga o mauga ma atumauga e salalau solo i le setete atoa.

Faʻafefea ona seti saʻo se tolauapiga

O le vaega mulimuli o le tala e tuuto atu i tulafono o le faatuina o se tolauapiga. Tusa lava poʻo fea e te alu i ai, o le lelei o lou nofo nofo faʻalagolago i le filifilia o le nofoaga saʻo e faʻatu ai lou faleie.

O le sitepu muamua o le sailia lea o se nofoaga sefe e puipuia ai oe mai le agi o le matagi ma le uila. Aua le tolauapi i se vaega maualalo ona o le a faaputuina le susu i le eria i le tulaga o timuga tau.

Filifiliga - o se nofoaga faʻataʻamilomiloina e faʻafitauli o le tupuaga faʻanatura. Latou te puipuia oe mai le vevela, timu ma le matagi. E fautuaina le faʻatuina o le tolauapiga e lata ile mea e maua ai le vai, e aoga mo le kukaina ma mea e manaʻomia e le aiga.

Ae le i faʻatuina le tolauapiga, vaevae se nofoaga talafeagai i le fa sone, o ia taʻitasi ma a latou lava mafuaʻaga.

Tuʻu faleʻie i le tasi eria. Tuu i luga o se mea laugatasi luga o se maupuepue. A faʻatutu lau malologa le tumau, ia mautinoa ia filifili ma fusi faʻamau faʻamau, a leai o le faleoloa e le mafai ona faʻatonutonuina le mamafa mai matagi malosi.

I le vaega lona lua, faʻatulaga se umukuka. O le mamao mai le umukuka i le umukuka o loʻo i totonu o le tolusefulu mita. I le tepa muamua, e foliga mai e tele, ae leai. I se mea mamao lava, aloiafi mai le afi o le a lele atu i le faleie ma faaleagaina ai. Teuina meaʻai i totonu o koneteina faʻamau, ma fufulu vave ipu eleelea, a leai o le manogi o meaʻai o le a tosina mai ai manu o le a mafua ai le tele o faʻafitauli.

O le vaega lona tolu o se vaega mo le fufuluina o ipu, fufuluina ma taele. Ina ia faʻafaigofie, taumafai e saili se puna vai latalata i lenei eria. Faʻaeteete aua neʻi faʻatagaina le vai fasimoli e alu i totonu o le vai e te faʻaaogaina e inu ai.

Faʻatulaga se faletaele i le tulaga lona fa. E tatau ona i ai le le itiiti ifo 70 mita mai le tolauapiga i luma o le fausiaina. Eli se tamaʻi pu e fai ma nofoaga e tiaʻi ai oloa leaga.

Sa ou taʻuina le auala e malolo ai i le taumafanafana i tafatafa o le vaitafe, i le togavao ma luga o mauga le taugata, ae malie ma manaia. Ua e masani i mea faigata o le faʻatuina o se tolauapiga, lea o le a faʻafiafiaina lelei ai i tafaoga i fafo. Ia manuia lau taumafaiga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LEO o le POTO: O ala o le Atua - 3082020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com