Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a se mea e mafai ona e aumaia mai Croatia o se meaalofa

Pin
Send
Share
Send

Croatia o se atunuʻu ma matagofie natura, tulaga ese tofo ma le tele o numera o tusiata ma tu ma aga faʻatauaina. Ioe, ou te manaʻo e aumai se faʻamanatuga o se faʻamanatuga o isi, o loʻo faʻaalia ai tu ma aga ma uiga o le atunuʻu Balkan. I le iloiloina o iloiloga, o le tele o taimi turisi filifilia meaalofa o le gastronomic natura, ae ui i lea, oe mafai ona piki ni mea faʻamanatu e faʻamanatu ai ia te oe lau malaga mo se taimi umi. O la matou tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mea e aumai mai Croatia, na matou taumafai e suʻe meaalofa mo soʻo se tofo ma mo tagata e 'eseʻese mea fiafia ma fiafia i ai.

Masalo o meaalofa sili mai Croatia o le sun tanning, o ni ata mananaia ma se lagona lelei. Ae ou te manaʻo e faʻateʻia ma faʻamalie oʻu aiga ma uo. Le mea e vaʻai i ai ina neʻi faʻamaʻimau taimi ma tupe.

Paz sisi

Ua saunia le sisi e faʻaaoga ai se tekonolosi tulaga ese mai le susu o le mamoe ma le faʻaopoopoga o le suauʻu olive ma ua aloaʻia o se oloa a le atunuʻu o Croatia. O le vaitaimi faʻatapulaʻa e matutua ai o le lua masina, ae o le umi o le sisi ua toeaina, o le manifinifi ma sili atu ona faʻaleleiina lona tofo avea.

Mea moni manaia! O le pito i luga o le maeʻa oloa e le ufiufi i solo poʻo paraffin; a oʻo ina matua, ua avea ma crusty. E 30 lita le susu e maua ai le tasi ulu o sisi.

O le uiga ese o le fua o le leai o ni vailaʻau faʻaopoopo ma mea faʻasao. Tele turisi matauina le tulaga ese tofo o le oloa, ae o lona lilo lilo pea o se mea lilo. Atonu o le sourdough poʻo herbs o loʻo fafagaina e le mamoe a o fafaga. O le taumafataga autu aofia ai le poto ma le rosemary, lea e maua ai le susu se faʻapitoa manogi ma tofo.

Fesoasoani! Oe mafai faʻatau sisi i le supamaketi poʻo le maketi, o le averesi tau e tusa ma le 200 kuna i le 1 kg.

Suauʻu Olive

Olive togavao ola i soʻo se mea i le atunuʻu, o lea afai e te le iloa le mea e aumai o se meaalofa mai Croatia, lagona saoloto e filifili suauʻu olive. E toʻaitiiti tagata e iloa o le oloa olive olive e leai se auala e maualalo ai lona tulaga i le Eleni ma le Sipaniolo. E foliga mai, o lenei mafuaʻaga ona o le mea moni e le mafai ona tauva tagata gaosi i le lotoifale ma lauiloa lalolagi ituaiga.

Mea moni manaia! O le faʻasoa a le au faʻatinoga a Croatia i le lalolagi le suauʻu olive naʻo le 0.2%.

E sili le aumai o se oloa muamua-oomi o se meaalofa - o le sili ona suamalie ma maloloina oloa. Faʻaopopo i ai vailaʻau ma kalika. O le mea lilo o le tofo o loʻo i le tusi lesona aoina o mea masani ma le tekonolosi o le malulu oomi.

Fesoasoani! I le itu i matu o Croatia, i le Istrian peninsula, e i ai laʻau olive ua sili atu ma le 17 seneturi lona matua. E sili le faʻatau pata ile maketi a le au faifaatoʻaga, e fautuaina e taumafai muamua.

O le tau o le suauʻu olive i Croatia e mai le 65 HRK. Afai e te mauaina oe i luga o le Istrian peninsula, ia mautinoa ia faʻatau tamaʻi pulou, o loʻo faʻatau atu i faleoloa ma supamaketi.

Meli

O uiga eseʻese o le nofoaga o Croatia ua mafai ai ona gaosia le meli suamalie. I le taimi lava e tasi, o tagata faʻatoʻaga lagomeli a le au Keliimeli o loʻo faʻataʻitaʻia ma ofaina le tele o tofo ma tuʻufaʻatasiga o mea e fai. O le meli sili ona lelei o loʻo taua i nofoaga maugā; i le taimi o le malaga i Plitvice Lakes, e mafai ona faʻatau se fagu o mea manogi. O le meli lauiloa e tupu i luga o vaituloto o le paina. O le isi ituaiga manaia o le lavender honey. O nisi tagata faʻatau e matauina le manogi o mea manogi, ae o le tofo o le meli e matua manaia.

I luga o se tusi! Afai e te manaʻo e aumai se mea e le masani ai faʻamanatu, filifili le lanumeamata akasia meli. O loʻo iai ni vaega ole mint, nettle, rejuvenated male broccoli. Ole oloa lea a fomaʻi ile lotoifale.

Meaʻai 'ai

I Croatia, o itulagi uma e faʻafiafia i mea taumafa e le masani ai. O le tele o taimi, e faʻatau e turisi ni sukalati a Dalmatian, pai, ma otioti.

Prshut - puaa ham na kuka i luga o malala ma faʻamagoina i le la. E mafai ona e filifilia i soʻo se supamaketi poʻo se maketi. Afai e te manaʻo e aumai le prosciutto o se meaalofa, filifili se meaalofa afifi meaʻai. Latou te 'aʻai i meaʻai manogi ma sisi, aniani ma olive. Ae maise lava prosciutto suamalie e faʻatau atu i fale fasi manu; oe mafai ona faʻatau i le tau o le 100 kn mo le 1 kg.

Lelei e iloa! O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai ituaiga e lua o oloa - mago (mama, e i ai le manogi manogi) ma ulaula (pogisa, o loʻo i ai se uiga masani ulaula manogi).

Afai e te le iloa le mea e faʻatau i Croatia mo se gourmet moni, filifili le sosisi lauiloa. O le sili ona lauiloa o Slavonsky kulen, sosisi Zagorsk.

Uaina

O se matagofie souvenir o le a faʻamalieina tagata uma tusa lava po o le a le tofo. O le uaina Blackberry e sili ona manaʻomia; e faʻatau atu i fagu meaalofa. O le uaina Croatia e masani ona faʻavasegaina e tusa ma itulagi o gaosiga - Dalmatia, Istria, Slavonia, Danube, Kvarner. Nisi fuainumera:

  • 64 fualaʻau eseese ua ola i Croatia;
  • 800 fale gaosi uaina ua lesitalaina aloaia;
  • tusa o le 20 afe tagata fai uaina totino;
  • 70% o uaina paʻepaʻe ma naʻo le 30% o mumu ma rosesa.

Oe mafai ona aumaia i lalo faʻapitoa uaina mai Croatia:

  • Grashevina;
  • Malvasia;
  • Aitalafu;
  • O le vao tuitui;
  • Bogdanusha;
  • Babich;
  • Plavac Mali;
  • Dingach.

E mafai ona faʻatau le uaina i le tau 70 i le 743 kuna. Ae a, i supamaketi, o le tau o se fagu e paʻu maualalo - mo le 35 HRK e mafai ona faʻatau se uaina lelei.

Liqueur Maraschino

O se mea sese le mafaamagaloina le sau i Croatia ae le tofoina le lauiloa Maraschino liqueur. O le uluaʻi fua mo le vaiinu o loʻo teuina i se talitonuga sili ona malosi, o le amataga tekonolosi na faʻamaumauina i le 16th seneturi e Dominican monike. Mo le sauniuniga o le vai inu, o fualaʻau o se pula pula o se ituaiga faapitoa "marasca" e faʻaaogaina, lea e aoina i Zadar. I se faʻaopopoga i fualaʻau, o lala ma laulaʻau o se fualaʻau e faʻaopoopoina i le vai inu. O le maeʻa liqueur e manino, o le malosi e 32%, o le vai inu o loʻo faʻatau atu, tausaga mo le tolu tausaga. O le tau o le fagu 0.7 lita e averesi i le Kuna 160.

Manaia le iloa! E i ai le talitonuga o le ava o se faʻailoga o le alofa mo le lalolagi ma le galue malosi. Sa onā e Napoleon, Masiofo Victoria, Casanova ma Hitchcock, ma Honore de Balzac taʻua Maraschino i ona laasaga muamua o le olaga. O le lauiloa Cuba liqueur na tautuaina i malo o le Titanic.

Lavender

Croatia o se tasi e manatu o le laumua o le lalolagi o le manogi laau; o le tele o mea faʻamanatu e gaosia mai lavender iinei. E talitonuina ole lavender sili ona maualuga na tupu i le motu o Hvar. Lenei o le itulagi sili ona susulu i Croatia, o lea la umi ona ola lavender lavender. Tagata tafafao maimoa eo mai e faamemelo i le le uma lavender fanua mai Iuni ma i le taumafanafana atoa. E mafai ona faʻatau lavender ile tele o ituaiga - fugalaʻau mago, ato fugalaʻau, teuteuga, suauʻu, aluga, moligaʻo, laʻau lauti.

Lavender o se sili ona aoga ma aoga meaalofa o le a talafeagai i le fale, i le ofisa, i totonu o le taʻavale, o le a fesoasoani e faʻafetauia ai ulu tiga, mafatiaga ma faʻamalosia le immune system.

Fusiua

O le vaega lea o ofu o aliʻi na muamua faʻaalia i Croatia, e talitonuina o ata sili ona faʻalelei o fusiua o loʻo faʻaalia iinei. Afai e te manaʻo e aumai se lalelei souvenir mo se aliʻi talavou poʻo se aliʻi e mulimuli i faiga, ia mautinoa e faʻatau se mea faʻaaoga i se tasi o faleʻoloa.

O le fusiua o se vaega taua o le laʻei a le atunuʻu i Croatia, ona faʻaaogaina ai lea e fitafita a le au fitafita a Croatia o loʻo tau i Europa, faʻafetai na vave ona aliaʻe mai isi fesoasoani i isi atunuʻu. I le taimi muamua, o le fusiua na avea ma vaega o mea faigaluega a le ami a Falani - o fitafita o le vaega au solofanua a le tupu na nonoa lipine mumu io latou ua. I aso nei, o le fusiua ua avea ma sili ona taua uiga o le tama tane foliga ma se manaia souvenir mai Croatia. O le faʻatau e tatau ona faʻaalu mai le 50 i le 100 kuna.

Lelei e iloa! E talitonuina ole upu "kravata" e mafua mai ile igoa ole atunuu - Kroate.

Lace lace

O tagata o le taulaga o Pag e faʻaigoaina o le lace "auro paʻepaʻe". Lenei o se lalelei matagofie souvenir faia ma se nila ma se filo, faʻafetai i lea le lace e maaleale ma maaleale. I le taumafanafana, o tamaʻi fafine o loʻo galulue e tatau ona faigaluega i faitotoʻa o latou fale, o lona uiga o le filifilia ma le faʻatauina o se meaalofa e le faigata. Oe mafai ona faʻatau lace i le tau o 700 kuna i le aitema.

Lupe Vucedol

Mo le tele o seneturi, Croatia masters o ipu omea na fausiaina se vaʻa i foliga o se manulele - o se lupe. Mo tagata nonofo i Croatia o se faʻalelotu mea, o se vaega o le Vucedol aganuʻu. O le vaʻa muamua na maua e tagata suʻesuʻeina eleele i le 1938 ma e amata mai i le 3000 TLM. Maua se vaega o faatufugaga i Vucedol ma o aso nei o le sili ona lauiloa archaeological maua i Croatia. O le lupe Vučedol ua avea ma faʻailoga o le taulaga o Vukovar, ma mo Croats uma, o lona uiga o le filemu ma le tauiviga mo le saolotoga. Ole tau maualalo ole meaalofa ole 45 HRK.

E taua! O le suvenir e matua maaleale, o lea e tatau ai ona e aveina ma le faʻaeteete.

Oloa mai papaʻe (brac) maʻa

O le maa Brac o se maʻa papaʻe-lanu paʻepaʻe na eliina i le motu o Brac. Ua lauiloa o ia i le mea moni sa faʻaaoga e fausia le White House i Uosigitone. E ui lava i le mea moni o le aveʻesega o mea na faia i luga o le motu o Brac, maa faʻamanatuina mafai ona faʻatau i soʻo se taulaga i Croatia. E faʻaaogaina e fai ai ipu, pepe, uati, faʻatagata ma sili atu. Manatu faʻamanatu matagofie mai Croatia faia i maa maʻa tau mai le 4 euro.

Morcic

O le faʻamanatuga o le a avea e le gata o se uluaʻi meaalofa, ae o se talisman foi. Mo le tele o seneturi, sa faaaoga ai e seila ma faifaiva Croatia ia teuteuga o se puipuiga mai malosiaga leaga.

Tasi talafatu e fesoʻotaʻi ma le foliga mai o le amulet i Croatia. O le aliʻi feudal lord Zrinsky na faia se taua ma le au tau a Take, lea na tatalo ai se tagata mai Rijeka i le lagi e togi maa i fili. Na taliina lana tatalo ma na faiaʻina le au Take.

O le amulet o se ulu Aferika i totonu o se pulou papaʻe, teuteuina i mama ma pulu. Tele taimi, o le faʻatusa e faʻaaogaina e fausia ai mea teuteu - tautaliga, tautaliga, mama, broochhes. O mea taugata e teuteuina i penina, amu ma penina. O le tau maualalo o se mea faʻamanatu o le 8 euro.

Peni Punavai

Croatia o le nofoaga fanau mai o punavai, o se tasi o lauiloa igoa o Nalivpero. Tusitusiga meafaigaluega na gaosia talu mai le amataga o le 20 seneturi; o latou fausiaina o le inisinia Slavoljub Penkala. O lenei peni lalelei peni o se sili lelei meaalofa mo se pisinisi tagata. O le tau o peni e amata ile 40 Euro.

A filifilia le mea e aumai mai Croatia, ia faʻataʻitaʻia e le au iloilo o turisi ma, ioe, mea e fiafia i ai le tagata o loʻo manaʻo iai le faʻamanatu. I Šibenik, e mafai ona e faʻatauina 'eseʻese' amu oloa. O tagata o Rovinj e taʻutaʻua i lo latou mafaia ona fai moligaʻo, o moligaʻo molimoli. O le turisi okaina le foliga, lanu ma ina ua mavae sina taimi ave le maeʻa meaalofa. O taulaga tu matafaga uma i Croatia e tele latou atigi atigi, sami masima, iʻa ma figota o le sami. Ma, ioe, o se atavali ma le lalelei matagofie faalenatura o le a avea ma meaalofa faapitoa mai le atunuʻu Balkan. O lenei ua e iloa le mea e aumai mai Croatia e teʻi ma faʻafiafiaina ai lau pele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Felela Boys - Tago mai lou lima - Dr. Rome Production HQ (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com