Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Primrose tausiga ma tuiina i le tautoulu

Pin
Send
Share
Send

O le Primrose e tupu i latitude feololo, e mafai ona e mauaina lenei laau i Amerika, i Saina, i le Himalayas ma luga o le motu o Java. E fiafia o ia e nofo latalata i le vai, i auvai, e faapena foi i luga o atumauga ma laufanua.

E fuga susulu, o fugalaʻau e eseese ona foliga, vaevaeina e tusa ai ma le faʻavae o le tufatufaina o fugalaʻau i luga o le tulimanu - tiered, faamalu, aluga ma isi. Latou lanu e matua eseʻese, mai monochromatic i polycolour. O le totoina o le primrose e aofia ai lona totoina muamua i le eleele ma totoina i le lumanaʻi.

Faʻatoʻaga tausiga o laʻau tumau

O afea ma e faʻapefea ona tatau ai?

Totoina pe totoina primrose mafai ona faia i le tautoulu... O afea le taimi sili ona lelei e tui ai pe totō ai le primrose? O se avanoa tatala tanoa faia na o le lona lua tausaga o le laau o le ola. A maeʻa fugalaʻau, o le primrose ua manatu sauni mo le fesuiaʻiga gaioiga:

  1. Ina ia saunia le laʻau mo le tuiina, e tatau ona e faʻasūsūina le palapala i le aso ae le i tupu le gaioiga.
  2. O le laʻau e aveʻese faʻatasi ma le 'eleʻele ma faʻamatuʻu ma le faʻaeteete i se pu fou.
  3. Faʻaeteete ufiufi ia avanoa i le palapala, laititi teisi le eleele latalata i le laʻau.
  4. Faapipiʻi sina vai.

MANATUNATUGA: I le tutusa mataupu faavae, o se talavou primrose fatu ua mauaa i le fanua tatala.

Vaega autu

Pe a oʻo mai i le tautoulu o le tanuina poʻo le totoina i fanua matala, e taua le fuafua ina ia lava le taimi mo le laʻau e aʻa ae le i amataina le maualalo o le vevela, ae le i totoina.

I le tautoulu, primroses manaʻomia faʻapitoa tausiga.:

  • O mausa masani a le laʻau e faʻaosofia ai, pe a maeʻa le vaitaimi o fugalaʻau, e faʻateleina le lau o lau, lea o le a puipuia i le taimi o le malulu o le tau. O le mea lea, e taua le taofia o le auala i fafo seʻia oʻo i le iʻuga o le tautoulu.
  • O le faʻasusu e faia i se tulaga faʻatapulaʻa, tausia le palapala laʻititi susu.
  • Primroses e malo ma vevela. E ufiufi ituaiga fualaʻau aisa, saunia i se auala faʻapitoa mo taimi o le taumalulu, ma e faʻaputuina i le potu malulu seʻia oʻo i le tautotogo.

O le mea lea, o se faʻapitoa faʻapitoa vaega o le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o faʻamatalaga i luga o le varietal uiga o le primrose.

Sauni mo le taumalulu

Ina ia mafai e le laʻau ona ola saogalemu i le taumalulu, e tatau ona tupu i le eleele saʻo, sili ona lelei mo le tuʻuina atu o ituaiga ma faʻavaivaia taimi.

Le palapala

E fiafia le Primrose i le eleʻele hygroscopic, malamalama ma le gaoia... E sili ona ola i vaega oneone-oneone. O le faʻamalosia o le mafaufau e totogi atu i le faʻaaluina o le eleele. O le eleʻele-ituaiga eleele e mafai ona faʻasaʻolotoina ma faʻamamaina e ala i le faʻatamaoaigaina i le oneone, otaota ma sphagnum ma perlite.

Faʻafefea ona fafaga?

  1. O le palapala laʻau, peat ma humus e lelei mo le laʻau. Faʻaopopoina i le taimi o le totoina / totoina, latou te saunia primroses ma meaʻai ma le malosi e manaʻomia mo le lumanaʻi vaitaimi. Latou te faʻaleleia foʻi le lelei o le eleele, ia atili ai ona faʻalelei.
  2. O sauniuniga o minerale e faʻaaogaina mai le ogatotonu o le taumafanafana e oʻo i le faʻaiuga o Setema. Latou te aveina tutusa mea e tasi pe a tausia se fale faʻamatalaga o le laʻau.
  3. Ae le i ufiufi le primrose mo le taumalulu, sausau le palapala ma humus, faia se laʻititi laʻititi mafiafia, ma na o le taimi lena e tuʻu ai le laʻau ma se talita o spruce vae poʻo ni fetuʻutuʻuna lala o laʻau. I le faʻaopopoga i ana meaʻai, o le humus e maua ai se faʻaopopoga o le faʻasaoina o le vevela ma le vevela.

E te manaʻomia le teuteuina o laʻau?

  • O le teuteuina o laulaʻau o le primrose i le vaitau o le tautoulu e le i faia. I se faʻaopopoga i le mea moni o lenei o le a faʻaalialia le laʻau i se sili atu gaioiga aʻafiaga o le malulu o le tau, fausiaina se tulaga lamatia o le oti, o le a taofia ai foi le tele o fugalaʻau, ma faʻaititia le laʻau mafai mo atinae ma faʻalauteleina. Na o le tautotogo e aveʻese ai lau mamago, pe a liusuavai le kiona.
  • Afai o le primrose e le o le aisa-tetee ma e tatau ona e aveina i totonu o le fale i le taimi o le taumalulu malulu o le tau, ona laʻau na teuteuina vave ae le i aveʻesea mai le eleele, ma o le aʻa vaega ua lafoina mo le teuina i sphagnum.

Le isi mea, e tatau ona e faia ni nai metotia e faʻasao primroses i le taumalulu.:

  1. Fufuluina moega fugalaau. O le faʻamamaina o vaega o laʻau e ono afaina ai mo le taumalulu, talu ai i lalo o le kiona e mafai ai ona pala ma faʻatupuina le faʻaletonu, avea ma eleele faʻatupuina mo iniseti iniseti. Poʻo le a lava le mea e tafe faʻamago luga o le eleele luga i le tautoulu o le a amata ona faʻasusu ma pala i lalo o le kiona pulou, fausiaina se le maloloina ma ono lamatia siosiomaga.
  2. O le faʻamamaina o le palapala e manaʻomia mo lona faʻavaivaia, lea o le a faʻaititia ai le aʻafiaga o le pala ma pala.
  3. Faʻafeinu feololo.
  4. Ae le i ufiufi le primrose, faʻasusu lelei le eleele ile vai.
  5. A faia se puipuiga vaega o humus, faia ia o le pito i luga o le rosette tumau vaʻaia.
  6. Ufiufi i se lapnik pe a maeʻa le vevela pa'ū i -10 tikeri.
  7. O le ufiufi e tatau ona fitu i le sefulu senitimita le mafiafia.
  8. E mafai ona e faʻaogaina ni vaomago nai lo o spruce vae.
  9. E taua tele le faʻamagoina o mea e faʻamamago.
  10. Afai o le malulu e malulu, o lona uiga latou te le ufiufiina i lala pisi, talu ai o lenei gaioiga e faʻamanuiaina lelei e se ie afu. O le manaʻomia ma sili ona lelei ufiufi mafiafia tatau ona 25-70 cm.
  11. Afai e tatau ai, afai e manifinifi le ufiufi, e mafai ona e luluina lima le primrose i le kiona, tiaʻi ese mai isi nofoaga, fausia ai le mafiafia manaʻomia.

Na matou talanoa atili e faʻafefea ona saunia se primrose mo taumalulu iinei.

Faʻafefea ona e toto?

Lulu ma fatu

Fesoasoani: O nisi o ituaiga muamua, pei o le Akaulis ma le Tibetan primroses, e toe gaosia ma le manuia e ala i le totoina o oe lava. O le olaola o a latou fatu e matua maualuga lava. A maeʻa ona toto e le laʻau ia fatu, ona latou mauaʻa lelei lea, ma o le tele o fatu fou e aliaʻe mai i le tautotogo.

Latou tuputupu aʻe malosi e mafai foi ona latou aveʻesea isi tagata mai le fugalaau moega. E mafai ona e luluina ia fatu i le tautoulu, i le maeʻa ai ona saunia o le eleele e tusa ai ma tulafono uma ina ia lava le malamalama, tatalaina ma lelei.

O le eleele mo totō e talafeagai mai le eleʻele laufanua palapala fefiloi ma le oneone, i le fua faatatau o le lua i le tasi. Primrose fatu e le tanuina, ae naʻo sina mea sausau lava ile eleele... O le filifiliga lona lua, e sili foi ona aoga, o le faʻatali mo tautotogo mai le luluina o ia lava ma totoina fatu na maua le malosi.

O isi ituaiga primroses mo le totoina mai mea toto e tatau ona luluina i le taumalulu ina ia oʻo i le tautotogo ua saunia fatu mo totoina i le eleele. Lenei o se sili atu taimi e faʻaalu ai ma taimi faʻaalu faʻagasologa. I le aluga o taimi, o fualaʻau a le primrose e foliga mai e le maua a latou germination, o lea o le tautoulu o le lulu, i se isi itu, e sili atu ona lelei, pe a fai e te le amanaʻia ni varietal uiga.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻateleina o le primrose mai fatu:

E mafai ona e mauaina ni faʻamatalaga e sili atu ona aoga e uiga ile faʻateleina ma le vaʻaia o primeres iinei.

Tipiina i le eleele (fana fana)

Afai o aʻa e vaivai pe o le auala i fafo e i le tuʻufaʻatasi, ona lelei lea o lenei auala.

  1. E tuʻu ese le laulaʻau ma se vaega o le petiole, fuga ma se vaega o le pu.
  2. O le ipu lau ua tipi i le afa.
  3. Gata i lea, rooting o loʻo faʻatinoina i le substrate.

Rooting o primrose tipi tupu i le vevela o 16-18 tikeri... O le mea lea, oe o le a manaʻomia se tamai fale vevela mo po malulu ma aso. Afai o se fana e tolu i le fa lau e aliali mai le laʻau, o lona uiga o le laʻau ua aʻa ma ua mauaʻa.

O le faapipiina o le pito i luga muamua o le a faʻaosofia ai le primrose e faʻagaoioia le taua gafatia o laʻau laʻau ma o le a fausiaina tele tipi.

Na matou talanoaina atili auiliili foliga ma taimi e toto ai le primrose i se isi tusitusiga.

O afea le taimi sili ona lelei e tui ai?

O le tui e faia i le tautotogo poʻo le tautoulu, o le taimi sili lea ona talafeagai pe a sili atu le tipiina. A tupu le primrose i itulagi mafanafana, e leai se eseesega tele pe a faia lenei mea, ae i nofoaga malulu e sili atu le totoina o le primrose i le tautotogo, ina ia lava le taimi mo le laʻau e fetuunai ai ma le malosi e toe oso ai i tulaga ogaoga o le taumalulu.

Faʻamaʻi ono pe a maeʻa le faʻagaioiga ma latou togafitiga

O le Primrose e teteʻe tele i faʻamaʻi uma ma faʻamaʻi... Peitaʻi, e i ai foʻi lana lava "mulivae Achilles". O lenei vaivaiga e sili ona taua i le vaitaimi maʻa o le toe totoina. Nei o paura malulu, antracnose, pala, ele. Faʻapea foi soesā o le fungus ramularia cercosporella ma siama siama.

E aafia uma laulaʻau fou ma tuai. Togafitiga ma fungicides fesoasoani lelei mai nei maʻi. E i ai foi le aʻafiaga o le faʻasusu i le Bordeaux suavai ma le kopa oxychloride. Phytophthora ono aliali mai, e afaina tele lava laʻau laʻau.

Faʻaitiitia le faʻasusu o le a fesoasoani iinei. Faʻafefe primrose aphids, weevils, fleas, ticks, slugs ma nematodes... Fesoasoani iniseti - Iskra, Ragor, Intavir.

Faaiuga

Totoina primrose i le tautoulu eo mai ma nisi foliga e tatau ona amanaʻia ina ia mafai ai ona ausia le iʻuga i le tulaga o se malosi ma atiaʻe laʻau. O le tele ma le anagata o le fugalaʻau faʻamoemoe foi i le usitaia o tulafono o le tautoulu totoina i le togalaʻau ma le tausiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tui Na Spine Check and Yi Zhi Chan Master Xiao Part 1 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com