Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea pe a fai o le orchid e laumei ona lau? Aisea ua tupu ai lenei mea ma faʻapefea ona fesoasoani i le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

O Orchids o ni fugalaʻau eseʻese e faʻafiafiaina ai latou e anaina i le olaola umi o laʻau ma laʻau malosi. Ma le tausiga lelei, o le a avea ma mea teuteu teuteuina uma windowsill. E manaʻomia e le phalaenopsis le faʻalogo faʻapitoa le mafaufau faʻapitoa ma uiga popole, a leai o le mea lea e vave ona mamae ma oti le laʻau.

O le a le mea e fai pe afai o le lau o se laʻau mago, o a fua ma o afea e tatau ona faia e toe faʻafoi ai le fugalaʻau i se maloloina foliga vaaia? Faitau e uiga i lenei i auiliiliga i la matou tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

O le faʻafitauli o le faʻapalapala laulaʻau i se laʻau

O le faʻagasologa o le lauina o lau mo orchids o se natura masani... Afai e te vaʻaia ua 1-2 lauulu pito i lalo o se fugalaʻau vevela ua e mate, e te le tau popole fua. Oe le manaʻomia e tipi ese i latou - pe a magumagu, laulaʻau tuʻuina atu i le laʻau a latou kalama vaega, mo lenei mafuaʻaga e tatau ona e faʻatali seʻia latou mouʻesea na o latou.

MANATUNATUGA: Afai o le orchid o loʻo i ai uma poʻo le tele o laulaʻau e malū ma faʻaletonu, o lenei ua manatu o se faʻailoga o laʻau faʻamaʻi. Laʻau aulelei ma malosi e paʻuʻu, leiloa la latou lanu lanumeamata susulu ma liliu samasama, maanuminumi foliga mai ia i latou. O lenei ituaiga fugalaʻau e manaʻomia vave se fesoasoani.

Se ata

Lalo o ata o se laʻau ma ona lau mago ma samasama.




Aisea e liu samasama ai ma magumagu le fugalaʻau?

I le itu taua, e tatau ona e malamalama pe aisea ma mai le a le orchid i ai laumei laʻau e liu samasama. Lenei faʻaaliga mafai ona tupu mo le tele o mafuaʻaga:

  • aʻa vevela tele;
  • tele tele susu;
  • le lava le susu;
  • le talafeagai le faʻaogaina o le fetilaisa;
  • palapala le lelei.

O le sili ona lauiloa tala o le lafoaʻi ua manatu o le sili atu le vevela ulufale i fugalaʻaaʻa.... E ui lava i le mea moni o le orchid teuteuina le mafanafana, e le mafai ona tuʻuina i taimi uma i se nofoaga e mafai ona tuia ai ave malosi a le la poʻo le vevela e sau mai le ea malulu.

Ma afai i le taumalulu o le fugalaʻau o loʻo i luga o faʻamalama, i lalo o lea o loʻo i ai le maa e faʻaalu ai le vevela i le potu atoa, ona leai ai lea o se mea e faʻateʻia ai ona o lau o le orchid ua magumagu, talu mai le taimi o le faʻamafanafanaina, o le faʻaumatia o oe lava o le susū e tupu.

Taua: O aʻa o Orchid e le gata e mafai ona soʻona soʻona, ae e aʻafia foʻi i le le faʻalelei o le fugalaʻau ma le palapala.

Le mafuaʻaga lona lua mo le lafoa lau o le sese vavaeʻeseina o susu.... E manaʻomia le malamalama faʻapitoa i le tele o taimi i le vaiaso e faʻasusu ai le orchid. O lenei e manatu o se manaʻoga aua o le laʻau na leai ni lala ma latou te le faʻapalepale i taimi uma i le suiga faʻasologa faʻasologa lelei.

E masani lava, e talitonu tagata e ona e tatau ona faʻaalu se tele fetilaisa i le latou lava fagafao. Ae o le mea moni e leai. Soʻo se laʻei o loʻo iai se faʻatulagaina faapitoa o minerale, e tatau ona e masani faʻamasani aʻo leʻi faʻaaogaina. Ma e le gata i lea, e le tatau ona galo i se tasi le tele ma le matua ole orchid, e taua tele ile tausiga.

Pe a tuiina se oketi i totonu o se koneteina o se isi voluma, i le aluga o taimi, o aʻa le lagona le saolotoga ma lagona le leai o se ea. E ui lava i le mea moni o lenei ua naʻo se faʻafitauli ma aʻa, o se mafuaʻaga tutusa mafua ai ona matua afaina foʻi lau. Mo lenei mafuaʻaga, a maeʻa le totoina o le orchid, o laulaʻau e mou lemu nai lo isi filifiliga filifilia i luga.

Faʻafefea ona fesoasoani i se laʻau: laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga

A maeʻa ona filifilia le mafuaʻaga faʻapitoa o le lauina o le lau, e manaʻomia le faʻatinoina o faʻasologa faʻasolosolo:

  1. E tatau ona siaki pe o le orchid o loʻo mausali i le eleele. Uu malie le paelo i lou lima ma lulu laitiiti. I le avea ai o se tulafono, latou nofo aulelei mautu ma o se faigofie teʻi o le a le faʻaleagaina ai mataupu.
  2. O le ulo ma le laʻau e tatau ona seti i le mamao e mafai ai mai se nofoaga mafanafana ma faʻatagaina e nofo filemu iina mo le itiiti ifo i le tasi pe lua itula.
  3. A maeʻa ona malolo i se nofoaga le mafanafana tele, o le fugalaʻau tatau ona faʻaalu le tasi itula i totonu o se tamaʻi koneteina faʻamamaina vai i le vevela o le tusa o le 30 i le 40 tikeri.
  4. I le vaitau o le faʻafouga o se meaola ola, ia matua aveʻesea atoatoa uma fetilaisa, aua o le a latou faʻatupuina tele le faʻafitauli atoa.
  5. Faʻaaogaina se fagu pasī, faʻasusu le atoa orchid luga o lona atoa vaega, ma faʻatulagaina se feololo feololo ma vai mafanafana.
  6. Afai o le suavai atoa faʻalu ese ese ma leai se tasi mataua tumau i uma, e tatau ona faʻamaligiina soʻo se lau eseʻese ma se aano masani, e oʻo i le matua mago. E sili ona saʻo le faʻaaogaina o ie vavae mo lenei taotoga, aua e tuusaʻo lava le manatu o le sili ona vave mitiia.
  7. Ma o le vaitaimi mulimuli o le faʻafouina o le laʻau - tuʻu i totonu o se potu malamalama, peitaʻi, e le tatau paʻu ifo i luga le ave o le la. Ma i totonu o 2-3 aso, i le ea vevela mai le 18 i le 25 tikeri Celsius, o laʻau uma o le a tulaʻi aʻe atoa ma maua lona lava natura leo.

Puipuia o faʻafitauli toe tupu

E tele mea e faʻanoanoa ai, e le o se mea manaia na maua, pe a fai o le orchid ua matuaʻi le talafeagai e sefe ma e le mafai ona toe faʻafouina. Tele o tagata manatu i ai, ae o loʻo i ai foʻi tagata faʻapipiʻi o teuina fale o le a o atu i le mulimuli ma o le a mautinoa fesoasoani i a latou lava fagafao. O na tagata na popole ma auiliiliina le faʻavae o aʻa, o le poʻo o le fugalaʻau ma laulaʻau ina ia mafai ai ona iloa ma faʻamautinoa atoatoa e mafai ona faʻaolaina, e aofia ai taimi sili ona faigata.

I le mea na tupu sa i ai le matua leai o le toefaafouina, o aano o laulaula atrophy, po o se vaega o le aofaiga atoa o aʻa na ona oti atoa. E tatau ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete le aʻa, aua e iai le avanoa e vaʻaia atili ai ola poʻo aʻa pala.

O aʻa ola e tatau ona ese lanu lanumeamata... E iloga i latou i le mimigi, fetuʻutuʻunaʻi, malosi ma faʻatumuina. A faʻapea o aʻa e talavou lava, e i ai sina latou paʻepaʻe lanu, e susū e masani ona liu lanumeamata, ma o latou tuai e lanu pogisa.

O aʻa pala e tu matilatila i foliga vaaia. Latou e enaena enaena i le lanu, vaivai ma le faʻaseʻe. A oomiina, o se vaitafe manifinifi o le vai e puna ese mai ia latou. A faʻapea e maua ni vaʻaiga taua, e tatau:

  1. Sii i luga se naifi ma aveese ma le faʻaeteete mea uma e le manaʻomia. O vaega pala uma ma mago e tipi ese seʻia maeʻa atoa le vaega saʻo.
  2. Faʻagasologa o vaega uma ma le nutimomoia o le karaponi, e aunoa ma le faʻaaluina o avanoa avanoa.

Fesoasoani: O vailaʻau uma lava, aofia ai ma sina mataua o le 'ava malosi, e le tatau ona faʻaaogaina, a leai o le a latou afaina ma o le a matua le talafeagai ai le faʻafouina o le fugalaʻau mulimuli ane.

E oʻo foʻi i le tasi aʻa ola e mafai ona toe ola le laʻau., mo lenei mafuaʻaga, tasi le tatau ona leiloa le faʻamoemoe i le muamua le manuia taumafaiga. Afai e te manaʻo moni i ai, o le a sologa lelei mea uma.

Matamata i se vitio e uiga i le mafuaʻaga o le lethargy orchid lau ma pe faʻafefea ona toe faʻafouina le laʻau:

E tele mafuaʻaga a le orchid mafai magumagu. E sili ona faʻanoanoa ona o le vaʻaia o le aulelei o lou aulelei ma i le taimi e tasi ua amata ona mamae le fugalaʻau ma le fuga, liliu samasama ma leiloa lo latou faʻalelei. Afai oe aʻafia i se faʻafitauli, o le a fautuaina e matou tagata atamamai le mea e fai i lenei tulaga.

Faaiuga

O le orchid e manatu o se sili ona tali mai fugalaau. Na te tali lelei atu i le tausiga ma le faaeteete o ia. Aua neʻi e manatu e faigata tele. Ua lava le avatu ia te ia 5-10 minute i le aso.

Vai ma faʻalafua le laʻau i taimi uma, tipi eseʻese aʻa mamago ma faʻamaʻafuʻau au i le taimi. O nei aʻafiaga uma e mafai ona fesoasoani e faʻafouina laʻau vaivai ma faʻatupuina le tuputupu aʻe o ni fou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 53 Donʻt Be Luʻuluʻu Come and Enjoy Some ʻUlu (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com