Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E eseʻese Kalanchoe: fulufulu, paʻepaʻe, mumu, piniki. Ata, faʻamatalaga ma le tausiga o le laʻau

Pin
Send
Share
Send

A filifilia se laʻau mo teuteuina se fale mautotogi, matou te faʻalogo i fugalaʻau teuteuina, le faʻaleagaina ma aoga. E aofia ai ma le fuga Kalanchoe.

O lenei tagatanuu o Madagascar na aumaia i Lusia i se taimi ua leva, ae na vave ona mauaa iinei ona o lona unpretentiousness. Sili atu 100 ituaiga o Kalanchoe o loʻo maua i greenhouse ma luga o faʻamalama o fale ma fale mautotogi.

O le aso o le a tatou vaʻai ai i ituaiga o lenei laʻau i lanu eseʻese. Matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona tausi faalelei o ia. E manaia foi le maimoaina o se vitio aoga i le autu.

O le a lea

MANATUNATUGA: Kalanchoe o se ituaiga o laʻau lololo e totino i le Tolstyannikov aiga. E sili atu ma le 100 ituaiga lauiloa e ola i saute ma teropika o Aferika. O nisi o latou e masani ona tutupu i le fale.

O le maualuga o le laʻau o loʻo i le va o le 120-130 cm. E masani ona i ai lona faʻavae faʻavae, e sinuous ma tino. O laulaʻau aofia ai le tele o aofaʻiga o sua. O le aʻa o Kalanchoe e puʻupuʻu, lala, o lea e le manaʻomia ai se ulo tele.

Eseese

O loʻo i lalo ituaiga o Kalanchoe:

  • Lanu paʻepaʻe.
  • Lanu mumu.
  • Cirrus.
  • Piniki

Se ata

Siaki le ata ma faʻamatalaga o nei ituaiga eseese o loʻo i lalo.

Lanu paʻepaʻe

O se tasi o ituaiga taʻutaʻua o Blossfeld's Kalanchoe... O lenei villa e avanoa ma o se tasi o le sili ona taatele. O le laʻau e tumau, e masani ona maua i le motu o Madagascar. E 40-50 cm le maualuga, ma o latou au e leai ni mea, toetoe lava a le o lala. Ae o laʻau, o loʻo faʻasaga mai, faʻamago, ma e iai le pito pito i lalo. E lanu meamata latou laualuga. O le umi o le lau o 5-10 cm, ma le lautele o 4-8 cm.

O le fuga taimi amata i le tautotogo ma tumau mo ni nai masina. O fualaʻau e aoina i totonu o fugalaʻau i foliga faʻalu. Corolla i le tulaga o se uili, lona lautele o le 1 cm, petals e lapoʻai, lautele lanceolate. O lenei ituaiga e tele ituaiga o ituaiga e ese i le foliga o le fugalaau ma lona lanu. O fugalaʻau papaʻe o uiga ia o nei ituaiga:

  • Miya.
  • Simone.
  • Elsa.
  • Pluto.
  • Cora White.

Lanu mumu

Red Kalanchoe e masani ona puʻupuʻu, e vaivai le lala... O le maualuga e mafai ona oʻo atu ile 0.5 mita. E i ai ona laʻau laʻau e faʻapipiʻi i le ogalaau itu. O fugalaau ei ai mumu lanu samasama, o le lapopoʻa o petals e laʻititi - latou te aoina i inflorescences i le tulaga o faamalu.

Kalanchoe o se mea taua o Kalandive ma Blossfeld. E le eseese tele i le teuga auala, ma o le vaitaimi o fugalaau e fai si umi iinei. O Rosalina e laʻititi i lona tino, ae o loʻo iai le tele o inflorescences. E le fiu e fai fugalaʻau le talanoa e uiga i le maʻaleʻale o lenei laau i le faʻasusu. Ma le tausiga lelei, o le Kalanchoe o le a faʻafiafiaina ai e ona ma paolo malu.

Cirrus

E iloa uma e tagata le fulufulu Kalanchoe. O sea ituaiga laʻau ua mauaina sili ona lelei, talu ai e ona le vaega a le picky ma sili ona matagofie laʻau. Ua taʻua e nisi tagata fai teu fugalaʻau le fulufulu Kalanchoe "o se fomai tipitipi e leai se naifi" ona o lona amataga foliga mai. O sea fugalaau e tele ona aoga meatotino aloaʻia e faʻapitoa vailaʻau. O se faʻamatalaga o ana meatotino mafai ona maua i lenei tusitusiga.

Kalanchoe pinnate o se laʻau laʻau ma se aano tino ma faʻafesagaʻi sessile laʻau i foliga o se tafatolu. Tamaiti e iai aʻa o le ea e fausia i luga o nifo taʻitasi - latou te faʻafaigofieina ona faʻalauteleina le aganuʻu.

Tagata matutua o le fulufulu ituaiga amata ona fuga i le taumalulu., tusa lava pe faʻapuupuuina itula o le ao. I taimi faʻapena, o ituaiga eseese o piniki ma mumu fualaʻau e vaʻaia, lea e aoina i inflorescences i le tulaga o pulumu. O fugalaau e faigofie, tubular - latou te o aʻe i luga o faʻavae i luga aʻe o lanumeamata i luga.

Afai e te mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa mo le tausiga o fulufulu Kalanchoe, ona fiafia lea ma fugalaʻau susua ma lauolaola mo se taimi umi. Muamua lava, o ana vailaʻau vailaʻau na lauiloa i Saina, ma i Asia o sea laʻau ua avea faʻapitoa lauiloa. E mafai ona maua i Aferika vevela ma luga o le motu o Madagascar. O le lauʻeleʻele o le laʻau o Amerika i Saute. Na aumai mai iina i le fia sefulu tausaga talu ai. E mafai ona e iloa atili e uiga i le vailaʻau Kalanchoe i lenei tusitusiga.

Piniki

Kalanchoe ei ai sona foliga manaia lalelei i le taimi o fugalaʻau - o loʻo aliali mai ai fuga ma o le laʻau liua i se pupula pupula. O le lanu piniki Kalandiv o le iʻuga o le tuʻufaʻatasia o se faigofie ituaiga ma Blossfeld's Kalanchoe... E iloga i lona laʻititi ma puʻupuʻu peduncles. O lenei ituaiga e sili ona lalelei ma fuga mo le ono masina. Fugalaʻau mafai ona i ai ni paolo eseese, e masani ma faʻalua.

E manaʻomia le tausi lelei o lenei meaola i le auala lava e tasi e pei o isi, talu ai o latou e vavalalata aiga. O le tuputupu ae e mafai i le vevela o le 15-25 tikeri i le taumafanafana ma le 14-15 i le taumalulu. O le laʻau e tatau ona faʻasusuina faʻatauvaʻa, o le vai e tatau ona mamā ma mafanafana. O le faʻasusu i le vai malulu e mafai ai ona pala le laʻau. O le vaitaimi malolo o le piniki Kalanchoe e umi atu - e 2 masina le umi.

E le gata i lea, e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i le samasama Kalanchoe. O le lanu o fugalaʻau o lenei ituaiga e eseʻese foi - mai maaleale pastels i susulu nuanua. Na matou talanoa e uiga i lenei mea ma sili atu i se isi tusitusiga.

Tausiga laau

Pei o isi suculents, Kalanchoe manaʻomia moli lelei.... E mafai ona e tuʻuina i le paolo, ae i le tulaga lea, o le a faʻaloaloa ia au, ma e ono taofi uma le fuga. A tupu Kalanchoe i le fale, filifili sisifo ma sasaʻe faʻamalama. I le taumalulu, e tatau ona e ave le fiafia i le itu i saute, ae i le taumafanafana e taua le mataala faʻapitoa. I le vevela, o laulaʻau e mafai ona mumu mumu, ma afai e leai se mea e faia ai, o le a mate le laʻau.

Taua: O le faʻatutuina o fuga fugalaʻau i lenei laʻau e tupu i le taimi e puʻupuʻu ai le ao (e 8-10 itula). Ae o se aso faapena e tatau ona susulu ma susulu. Naʻo lenei tulaga o le a fausia ai i se aofaʻiga tele, ma o le a faʻatumuina lanu.

Pei o isi gaʻoa, e ola lelei Kalanchoe ile vevela o le tau.... Ae o nisi o latou e matua toa, o lea latou te ola ai tusa lava poʻo le a le vevela pulega i le taumafanafana ma le taumalulu.

I le taumalulu, e leai se mea e tupu i le Kalanchoe, tusa lava pe paʻu le vevela i lalo o le 8 tikeri, ma i le taumafanafana e 30 tikeri. A faʻamafanafana le ea e oʻo atu i le 10 tikeri i le tautotogo, i le taimi nei e mafai ona e aveina le Kalanchoe i le poletito ina ia mafanafana ma amata ona tupu olaola. O nisi fai togalaʻau latou te totoina i le eleele i le togalaʻau mo le taumafanafana, ma i le tautoulu latou eliina i fafo, fesiʻi i totonu o se ulo.

Kalanchoe mafai ona taofia vai i laulaʻau - o lea na ia sefeina mo se faʻaalu lemu tupe faʻaalu i ana ia manaʻoga. E le manaʻomia e le laʻau le tele ma masani ona faʻasūsū. O le tele o le susu e mafua ai le pala o aʻa. I le taumalulu, o Kalanchoe e seasea faʻasusu - e taua le faʻatali seʻia maeʻa atoa le eleele. O le taua lenei tulafono mo le tausiga o sui. I le tau mafanafana, i le vevela, tatau ona masani ona faʻasusu, ae tatau foi ona e taulaʻi i le tulaga o le palapala.

E le o manaʻomia e le laʻau ni fetilaisa. Lavalava pito i luga e faia i le taimi o fugalaʻau ma fua.

I le taimi o le tuputupu ae vaitau, oe mafai ona faʻaogaina se lautele fetilaisa. Lavalava pito i luga tasi i le masina o le a lava. Ma i le taimi o le moe vaitaimi, e taua le fiu fafaga.

Matamata i se vitio e uiga i le tausiga lelei o le fuga Kalanchoe:

Faaiuga

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o Kalanchoe o se sili lelei laau mo teuina i totonu e. Oe mafai foi faʻapipiʻiina e teuteuina lau windowsill, aemaise lava ona e le manaʻomia tele mafaufau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Propagating Kalanchoe from leaf (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com