Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e masani ai ona faʻasolo le tupe tupe, ma o le a le mea e mafai ona fai e faʻamalosia ai?

Pin
Send
Share
Send

Crassula, o ia o se "laau tupe" poʻo se fafine puta, o se unpretentious laau, ma faatasi ai ma le tausiga lelei ma le onosaʻi, o le a avea ma se matagofie fale laau, fiafia i lau lanumeamata lau i le tausaga atoa. Ae i le faʻagasologa o le tuputupu aʻe, o se novice florist ono feagai ma se faʻafitauli masani: o le laʻau amata amata ona sosolo i le itu ma paʻu.

O le mea lea, e tatau ona iloa e tagata fugalaau uma le mea e fai pe a paʻu le tamaʻi paʻu mai le mamafa, ma faʻafefea ona faʻamalosia le ogalaau o le laʻau. Lenei tusitusiga o le a aʻoaʻo ia te oe pe faʻafefea ona aloese mai na faʻalavelave.

Aisea e punou ai ma paʻu le fafine puta?

O mafuaʻaga mo le leiloa o le mautu e mafai ona ese.

  1. O le pale o le laau e sese foliga. E masani ona ola malosi Crassula, ae maise lava i le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, ma o lona iʻuga o loʻo i ai le mamafa mamafa o le pito i luga o le laʻau. I se faʻaopopoga i le mea moni o sea ituaiga togavao e le foliga matagofie mai fafo, e mataʻutia foi mo se fafine puta, aua e i ai le aso e ono paʻu ai o ia mai le ulo.
  2. Taua! O le pogati o se tupe laau, e le ogatasi ma le tuputupu aʻe o lala ma laulaʻau, magoto mai lo latou mamafa, ma laʻau papaʻu aʻa e le mafai ona lagolagoina le tele o le mamafa.

  3. Tasi-itu tulaga e faʻatatau i le susulu o le la. Tele fugalaʻau, a o lea faʻatoa amata ona latou faʻatupu le uluaʻi tama, e fiafia e vaʻai i le vave o le tolo o faʻaloloa.

    Ae ui i lea, i le taimi o le ola ola vaitau, e taua tele le aua neʻi galo e liliu le ulo i lona au i le taimi ina ia crassula tupu luga, ae le faʻasolosolo. Afai e le amanaʻia e le anaina lenei mea, ona faʻalauteleina lea o le palealiʻi i le tasi itu, e le toe paleni le laʻau, faʻapipiʻi ma vave pe o le a paʻu foʻi.

  4. Faʻasusu le talafeagai. O le tupe laau e afua mai i Aferika, ma o lea e le fiafia ai i le tafe vai. Faʻatasi ma le tele o le taumafaina o le vai, o le aʻa faʻasolosolo malie pala ma avea faʻavaivaia i fungus. I se isi tusitusiga, e mafai ona e sailia le mea e fai pe a faʻaleagaina aʻa ma ogalaau o se laʻau.

    E aʻafia ai foʻi ma le laʻau ma laulaau: e vaivai, suia le lanu, piʻo le laau ma ono feoti pe a leai se mea e fai.

O le a le mea e fai i le laʻau ma faʻapefea ona faʻamalosia lona ogalaau?

Ina ia mafai e le fugalaʻau ona aloese mai le le mafaamatalaina taunuuga o le paʻu mai le windowsill, e taua le aua le faʻatagaina le tuputupu ae gaioiga avea lona ala. ma tausisi i tulafono faigofie mo le tausiga o le laʻau.

Afai e tupu Crassula ma taavale

  1. Muamua, pei ona taʻua i luga, o le fafine puta e le tatau ona faʻasūsū soo ina ia aloese mai pala. Tuʻu atoa le eleele. Afai o le vai i totonu o le eleele stagnates mo vaiaso, ona sili ai lea ona fesiitai le laʻau i totonu o se talafeagai talafeagai substrate. I le taimi o le faʻasusuina, o le eleele na fufulu ese ma aʻa o le a aliali mai, lea e tau atu i le heeling o le laʻau. O le mea lea, o le vai e tatau ona ulufale i le laʻau i le saʻo e mafai ai.
  2. E taua foʻi le filifilia o le tanoa lelei e puipuia ai mai le tipi. E fautuaina e toto le fafine gaʻo i totonu o se atigi paʻu papaʻu ma le faʻamalosia o alavai i le pito i lalo. E sili atu le lautele o le ulo e fai si lapoʻa nai lo le lautele o le palealiʻi mo sili atu mautu. O le loloto o le ulo, o le umi o le fafine gaʻo.
  3. A faʻapea e mamafa tele le pale poʻo le umi o le fugalaau talavou e umi tele, ona pau lea o le vaifofo o le teuteuina ma le faapipiina. O nei metotia e le gata faʻateleina le mautu, ae faʻapea foi ona tuʻuina i le laʻau se matagofie matagofie foliga, ma le ogalaau - faigata.
  4. O le teuteuga e manaʻomia ile amataga o le tautotogo. Ina ia maua se lagolago malosi i se talavou Crassula, o laʻau laʻau maualalo ma laʻau e aveʻese ina ia o le maualuga o le leai se ogalaau ogatotonu e uiga i le afa o le manaʻoga maualuga maualuga. O le faʻamaluluina ma le faʻamamaina o vaega o le a faʻateleina ai le toe faʻaleleia o laʻau. E mafai foi ona fesoasoani le teuteuina i le faasaʻoina o skewing pe afai e tele lau i le tasi itu nai lo le isi.
  5. Faalogo! E le mafai ona e aveʻesea le sili atu ma le afa o lala i le taimi, aua o lenei mea e matua afaina ai le laʻau ma faʻaititia ai le mafai gafatia, o lona uiga ia maua niuterene. E sili atu le faʻasolosolo lemu, tuʻuina i le fafine gaʻoa le taimi e toe malosi ai.

  6. Pinching - tipi ese laʻau i le pito o lala - e faia masani i le tausaga atoa. O gaioiga o le a faʻatagaina ai oe e fausia le pale, ma o lala o le a tutupu uma i luga ma i autafa. O le aano paʻu lalo i lalo. A toʻa 4 paga o totoe i luga o le lala, ona sosoʻo ai lea o isi laʻau oomi, ma le nofoaga o le faʻaleagaina e sausauina i le carbon faʻagaoioia.

    E leʻi umi ae aliali mai ni fua fou, ma e mulimuli ane, pe a latou tutupu, o le gaioiga lava e tasi e toe faia. Afai o paga o laʻau e muamua sili atu i le fa, ona faʻaopoopo ese lea o le vaega faʻaopoopo ma faʻapena foi ona pisia i le malala. I le taimi lava e tasi, e te manaʻomia le liliuina i taimi uma le laʻau e faʻatatau i le malamalama, ona vave ai lea ona faia e le crassula le pepa manaʻomia.

Afai na pa'ū i lona itu

Ua tupu lena mea O Crassula e le gata ina punou, ae o lona pito i luga ma le ogalaau e oʻo i le eleele. O se suiga i tulaga e mafai ona tupu vave, i se mataupu o aso.

  • I lenei tulaga, o le faʻapipiʻiina o se lagolago i lalo o le laʻau o le a fesoasoani, lea e aveʻese pe a faʻamalosia le laʻau malosi.
  • E fautuaina foi e tipi ese lālā le mamafa manaʻomia faatasi ai ma lenei.
  • Ina ia fesoasoani i le aʻa faiga o le lapisi e nofo i le substrate ma le pa'ū i ona itu, oe mafai ona faia mea nei: faaaoga cobblestones po o maamora e ufiufi luga o le eleele. Afai e le lava lea, ona tatau lea ona toto le laʻau i totonu o se ulo e tatau ona lapoʻa nai lo le tasi.

Afai ua malepe Crassula

O nisi taimi e alu ai i le oʻo: o le au a le fafine puta e le tu i luga ma gagau. O mafuaʻaga e tutusa: mafiafia mamafa pale ma paʻu pou.

Afai e malepe le crassula ona o le mamafa o le pale, ona muamua loa lea ona e manaʻomia e teuteu ma le faʻaeteete vaega uma e lua o le laʻau. Faʻamamago le afa pito i luga ma toto i se eleele fou, ma sausau le afa pito i lalo i le koala ma tuʻu i totonu o le ulo lava e tasi. Talu ai o le gaʻo fafine e le faʻamaoni, o le a leai ni faʻafitauli ma le tuputupu aʻe, ma e le umi ae leai sau toʻatasi, ae lua laʻau.

Afai o le ogalaau ma aʻa ua pala, ona i ai lea o se maualuga ono ono avea foi le pale i se tulaga faanoanoa. Ona fautuaina lea e tipi ese ni lala maloloina poʻo ni laʻau mai le laʻau toto ma aʻa papau i le vai poʻo le eleele susu. Afai o le faʻamaʻi e le afaina ai latou, ona o le tuputupu ae o laʻau o le a le umi i le sau.

E ui i le faigofie o le tausiga, o le fafine puta e le masani ona faʻalataina e le ana e aunoa ma ni faʻafitauli ma maua ai le faʻamoemoe foliga ma le mautu. O mea taua mo le faʻamanuiaina i lenei mataupu o le uaʻi ma malamalama lelei i le mafuaʻaga e mafai ai ona faʻasolosolo ma paʻu le laʻau i ona itu, ma le malamalama i mea e fai i lenei tulaga. Mataitu le tulaga o le tupe laau ma faʻatonutonu le tuputupu aʻe o lala, ona faʻamalieina lea o le ola-Crassula o le a tumau mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Casio G -Shock Gulfmaster GWN-1000B-1BER Watch Review inc Macro Close-ups (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com