Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Maua se Rimoni Tele mai se Laiti Laʻau! Faʻafefea ona fai?

Pin
Send
Share
Send

O le rimoni o se fualaʻau maloloina, o se fale teuoloa moni o vitamini ma microelement. O le manaʻoga masani o le tele o tagata e fiafia i flora o le manaʻo ia i ai lenei laʻau i totonu o le fale poʻo tuafale.

Lenei tusitusiga e uiga i nisi o nuances o le toe gaosia ma le faʻatauina o rimoni fatu. I le ata o le a matou faʻaalia ai foliga o sprouts sprouts foliga mai.

O le a matou faʻamatalaina auiliili foʻi le auala e tausia ai se laʻau talavou ma le mea e fai pe a fai e leai ni lala i luga o le rimoni na totoina. Oe o le a iloa pe a mafai ona e faʻaliliuina le rimoni i se isi ulo.

O a ni foliga o le totōina o fatu mai fatu?

O tamaʻi fualaʻau e aliali mai o se paʻepaʻeʻe, o le tupu olaola., lea, a o tupu, faʻasaʻo ma oso i luga o se lanumeamata lanumeamata lanumeamata. E faasolosolo lava, mai "matau" taʻitasi o se totogo e faia ma lua lapotopoto laulaʻau, matua matua le pei o rimoni lau.

Ina ua mavae sina taimi, ua latou tuputupu aʻe ma tuʻu le lua ma le lona tolu paga o laʻau. Vave vaʻaia oe mafai ona faʻamautinoa poʻo fea tupuʻupu o le a olaola ma o le fea e sili atu ona tiaʻi. O se tupu ola maloloina foliga malosi, mafai gafatia, mauoa lanumeamata i le lanu. O le soʻona manifinifi, faʻapipiʻi, vaivai ma lanu samasama e tatau ona aveʻese mai le ulo.

Se ata

I ata o loʻo i lalo e mafai ona e faʻamasani i foliga o pomegranate pupu.





E fia aso talu ona toto le fatu e totogo ae mai se fatu?

O fatu rimoni e iai ni germination lelei - 80% - 90%... Faʻamoemoeina i tuutuuga o le taofia ma le tausiga na saunia, o le muamua tatupu ono aliali mai i se taimi lata mai. Ae e tatau ona maitauina o fatu e totogo le tutusa: o nisi e fananau mai pe a maeʻa 1.5 - 2 vaiaso, o isi e le mafai ona aliali mai seʻia oʻo i le 3 - 6 masina.

O se taua vaega i le faʻagasologa o fatu germination faia i le vaitau na faia ai le luluina. O le rimoni o le toga i saute ma e malamalama foi i le malamalama. E tusa ai, i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le tatupu gaioiga o le a vave, ae o fatu na luluina i le tautoulu ma le taumalulu o le a manaʻomia se faʻaopoopo faʻamalamalamaina e faʻavave ai le germination faʻagasologa ma atoa atinaʻeina o tatupu.

Taua! E tatau ona manatuaina pe a fai o se laʻau e faʻasalalauina e fatu, aofia ai ma le rimoni, o le varietal uiga o le matua laʻau e le faʻasaoina.

O mafuaʻaga mo le le lava o totō

O mafuaʻaga na ala ai ona le aliali mai i le taimi faʻafuaseʻi aofia ai le "freshness" o fatu, le le tausisia o manaʻoga mo le luluina o faʻagasologa, aemaise lava, o le tulaga o le muamua faʻasusuina o fatu na misia, le usitaia o le vevela pulega (o le potu e tatau ona lata i le 25C), leai se faʻaopopo moli i le vaitau malulu.

Muamua e manaʻomia le suʻesuʻeina pe o tulaga uma ma manaʻoga mo le lūlūina o fatu ma le tausiga o laʻau faʻatalia na faʻamalieina... Afai o se mea o loʻo misi, ona tatau lea ona aveʻese uma faʻaletonu i se taimi lata mai. Ma amata atu i le taimi nei, ioe, e tatau ona e sili atu faʻaeteete: ia mautinoa e siaki le ola fata i luga o le fatu afifiina, suesue totoʻa le totoina faʻatonuga.

I ni metotia aoga o le a fesoasoani i talavou tatupu mai pea foliga mai i le malamalama, nisi gaioiga tatau ona mafuaʻaga.

  • Faasusu ma le Epin solution: o le faʻatulagaina o le vailaʻau i le vai e tatau ona tausisia faʻatonuga, lea e tatau ona tuʻuina i luga o le afifi.
  • Faʻasusu fatu i Epin: o nisi e totoina fautua e aveese fatu mai le eleele, toe faʻasusu i se tali o le "Epin" poʻo le "Zircon" (e tusa ai ma faʻatonuga) ma toe lulu i latou i le eleele.

E mafai ona faʻatau se fatu ua uma ona saunia?

Afai e le lava le taimi ma le onosaʻi e faʻatali ai mo le aliaʻe mai o fatu pe leai se manaʻo e faʻataʻitaʻi ma le tofo o le lumanaʻi fualaʻau, ona mafai lea ona e faʻatauina se saunia rimoni fatu.

O fea e faʻatau ai?

Ioe, ina ia mafai ona faʻatau se fualaʻau o le rimoni, e mafai ona e liliu atu i auaunaga a le faleoloa i luga ole laiga, ae maise lava ona o loʻo iai nei le aofaʻi o latou. Ae ui i lea, i lenei tulaga, oe tatau ona vaʻai mo avanoa talafeagai i luga o laupepa o faʻamautuina lelei 'upega tafaʻilagi, a leai e mafai ona e faʻatauina le mea e taʻua o le "puaa i le tui".

Oe mafai ona liliu atu i faʻavasega faʻasalalauga nofoaga ma saili se tagata e manaʻo e faʻatau atu le sola ese o loʻo e sailia. Ae o lea lava e sili le alu ile faleoloa faʻapitoa lata mai poʻo faʻatoʻaga pepe ma fai ai sau faʻatau iina... E i ai i le taimi o le vaʻaia vaʻaia vaʻaia o fatu e mafai e se tasi ona mautinoa le lelei o le totoina mea.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo?

A faʻatau se fualaʻau o le rimoni, e tatau ona e iloilo le mea e faʻatau atu ai: o auala ma auala e leʻo sili ona lelei e faʻatau ai 'oloa lelei. Afai o le tagata faʻatau atu e leai ni faʻapitoa pepa, e le aoga le aʻafiaga. O le nofoaga sili e faʻatau ai o togalaʻau poʻo nofoaga pepe!

I le taimi o asiasiga vaʻaia, oe tatau ona mataala i le tulaga o le aʻa faiga o le fatu: afai e i ai ni nai aʻa pe latou te maloloina (peeling, mafiafia, ma isi), ona e le manaʻomia le faʻatau o se laʻau. O le maloloina aʻa sisiva foliga malosi, ofuvae, aunoa ma le faʻaleagaina, ma le tele numera o lala lala aʻa. O le suʻesuʻeina o le paʻu o se fualaʻau o le rimoni o le a maua ai foʻi faʻamatalaga aoga: o le soifua maloloina paʻu e lamolemole ma aunoa ma se vaʻaia faʻaleagaina.

E le tatau ona tuliina se lava "matua" toto toto. Ioe, e sili atu le malosi ma sili atu le ola, ae o le a tiga mo se taimi umi ma atonu e le mauaa uma. I le isi itu, e le tatau ona faʻatau tele laʻau. O le maualuga maualuga o le rimoni na faʻatauina mo le totoina i le fanua tatala e tatau ona le itiiti ifo ma le 70 cm ma ia le itiiti ifo i le 4 itu itu maloloina.

Faʻafefea ona filifili se aisa-teteʻe fatu?

O le fualaʻau o le rimoni taofiofia o le aisa-o se uiga masani. E oʻo lava i ituaiga sili ona faigata o le a le ola i le aisa o le -15C - 20C... Ma o lenei e aunoa ma le amanaʻia o matagi agi malosi na matua 'oa i le taumalulu tau.

O le mea lea, afai e tupu le rimoni i le fanua matala, ona faʻapipiʻi lea o lona fale e tatau ona avea o se sitepu laʻasaga i le sauniuni mo le taumalulu.

E tatau ona faitau muamua faʻapitoa tusitusiga ma faʻamasani ia oe lava i le lisi o taumalulu-malo ituaiga... A faʻatau, ia mautinoa e faʻamaoti mai le igoa o le ituaiga. I se faʻaopopoga, i faʻapitoa togalaʻau nofoaga tutotonu, o se faʻailoga ma le autu uiga o loʻo faʻapipiʻiina i fatu taʻitasi, o le malulu teteʻe o se tasi o latou.

Le tau

I totonu o Moscow ma le itumalo o Moscow, e mafai ona faʻatau se fualaʻau o le rimoni i le tau e 600 rubles ma sili atu. I St. Petersburg - mai 250 rubles ma sili atu. Ae o tau e faʻatatau: e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia se tagata tumaoti e ala i faʻasalalauga ma malie i se faʻatau. O le tau, i lenei tulaga, o se faʻatonuga o le maualuga maualalo.

Faʻafefea ona popole?

  1. Mo le faʻalauteleina o fatu pe a maeʻa germination, o le container e tatau ona tuʻu i totonu o se susulu, mafanafana nofoaga.
  2. E manaia pe a fai e mafai ona e avatua lalo faʻamafanafanaina o le koneteina (e mafai ona faʻapipiʻi luga o se maa).
  3. O fualaʻau e tatau ona faʻasusu taimi i le fagu paʻu: e le tau mago le eleele.
  4. E taua foʻi le tatalaina faʻasolitulafono o le ata poʻo le taualuga e ufiufi ai le koneteina ina ia mafai ai ona faʻafefeteina fatu, a leai e ono pala.
  5. A faʻapea e oso mai vao o le rimoni i le tautoulu poʻo le taumalulu, e mautinoa la latou te manaʻomia ni moli uila.

O afea e mafai ai ona e fesiitaʻi?

I seisi ulo

Faʻatasi ai ma le aliaʻe mai o ni lua pe tolu laulaau moni, o le laʻau mafai ona totoina i totonu o se tasi ulo, aʻo faʻapuʻupuʻuina lona tuasivi e le lona tolu. E le tatau ona loloto, talu ai e papaʻu le aʻa o le rimoni.

Tusitusiga! Eleele mo le totoina o rimoni e mafai ona faʻatauina i le faleʻoloa, pe mafai foi ona e sauniaina oe lava: palu laufulu humus, peat, oneone, vao i le fua faʻatatau o le 2: 1: 1: 4.

I eleele matala

A o le fatu e tusa ma le 50 cm le maualuga, e mafai ona totoina i fafo i fafo i le tautotogo. O sea laʻau o le a fuga i le 3 - 4 tausaga, ma o le a amata ona fua mai i le 4 - 5 tausaga.

Pomegranate o se sili unpretentious laau e manaʻomia le mafanafana ma masani tausiga. O le mea lea, e leai se mea faigata i le toe gaosiaina o lenei laʻau poʻo lona faʻatoʻaga. Ua lava le onosaʻi, ma o faʻaiuga e le o toe umi i le oʻo mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Easy Crochet Tank Top. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com