Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Trier o le sili ona leva taulaga i Siamani

Pin
Send
Share
Send

Trier, Siamani - o se 'aʻai ma se talaʻaga anamua e mafai ona faʻafiafiaina tagata tafafao maimoa uma e vaʻai mai iinei. E ui lava i lona matua tausaga (i le 1984 na faʻamanatuina lona 2000th tausaga), Trier faʻaauau pea ona ola i se sili ola galue ma o se tasi o sili ona asia taulaga i le atunuʻu.

Faʻamatalaga lautele

Trier o le sili ona leva ma atonu le sili ona manaia aʻai i ona po nei Siamani. O le talaʻaga o lenei nofoaga na amata i le 16 TLM. u - ona faʻaigoa ai lea o Matu Roma ma Augusta Treverorum. O le igoa nei na mauaina mulimuli ane - pe a ma le 3 st. n u

O le taulaga o Trier o se nofoaga tele tau pulega a Siamani, o loʻo tu i le itu i saute o le vaitafe. Moselle i Rhineland-Palatinate. Ile 2017, o lona faitau aofai e ova ma le 110 afe tagata. E tele tamaiti aʻoga faʻatasi ma i latou, aua e faʻaopoopo i le tele o faʻamanatuga faʻamanatuga e fesoʻotaʻi ma le malo o Roma anamua, e tele foʻi aʻoga maualuluga aʻoga.

Vaaiga

Tele o mea faʻatosina a Trier o loʻo tu i le Old Town, o se nofoaga matagofie e faʻataʻamilomiloina e ala paolo, o le Zurlaubener Ufer ma le loloto Moselle. O lenei nofoaga e alofagia e le gata i tagata o le atunuʻu, ae faʻapena foi e tagata faimalaga e omai i le taulaga. O le a tatou savavali foi i ai.

Porta Nigra

Oe tatau ona amata lau masani ma Trier ma le maimoaga i le Black Gate, o le autu faʻailoga o lenei 'aʻai. Fausia i le 180 i le taimi o le nofoaiga a le Emepaea o Roma, o i latou ia o loʻo i totonu o le leva puipui puipuiga i Siamani, lea na sao mai i lenei aso. I lena taimi, Porta Nigra o se vaega o le pa puipui maualuga ma, faʻatasi ai ma isi faitotoʻa e tolu, tautua e ulufale atu i le aʻai. O lo latou maualuga e tusa ma le 30 m, ma o le lautele na oʻo atu i le 36!

Muamua, Porta Nigra i Trier na paʻepaʻe atoa, ae i le aluga o taimi, o le maʻa na fausia ai nei faitotoʻa na mafai ona faʻapogisaina tele lea na tutusa lelei ma o latou igoa. Ae o lenei e mamao ese mai le autu vaega o lenei tosina. E sili atu ona manaia le auala na fausia ai lenei faitotoʻa. Talitonu i ai pe leai, 7200 maa tetele, o lona aofaʻi mamafa e ova ma le 40 tone, pipiʻi i apa vai ma faʻapipiʻi uʻamea mafiafia! O mea mulimuli na faoa faamalosi e le au gaoi i le vaitaimi o le vaitaimi, ae ui i lea, na mafai lava ona ola le fale.

Fai mai le au tusitala faasolopito, o lenei maoaʻe o le maufetuunaʻi e fesoʻotaʻi ma uiga o Simeona, o le monike o le monike na nofo i Porta Nigra mai le 1028 i le 1035 ma na tanu i le latou nofoaga autu. Ina ua mavae le maliu o le faifeau, o se ekalesia na faaigoa ia te ia na faaopoopo i le faitotoʻa. Peitai, i le 1803 na faaleagaina e Napoleonic 'au, o se taunuuga o lea fale na amataina i lona uluai tulaga. O aso nei o loʻo iai ma fale mataaga.

  • Tuatusi: Simeonstrasse 60 | Porta-Nigra-Platz, 54290 Trier, Siamani.
  • Tatalaina itula: Sun - Sat. mai le 09:00 i le 16:00.

Asiasi tau:

  • Tagata matutua - 4 €;
  • Tamaiti 6-18 tausaga - € 2.50;
  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga - leai se totogi.

Falesa o Sagato Peter

St. O le Faletupe a Peter, poo le Trier Cathedral of Trier, o lona fausiaina na amata i le 326 i le amataga o le Emperor Constantine, o se tasi o fale lotu tuai i Siamani. O le Malumalu Romanesque na faʻavae i luga o se vaega o le maota tupu na foaʻiina e Queen Helena i le au epikopo o Trier.

I le maeʻa ai o le osofaʻiga mataʻutia a ituaiga o Norman i le 882, na galo ai loa le fale na faaleagaina o le ekalesia mo le tele o tausaga. Na latou manatua e uiga ia te ia i le ogatotonu o le 18th seneturi. - Ona filifili ai lea o Epikopo i le lotoifale e le gata e toe faʻaleleia le faiga o le falesa tele, ae ia faʻaopopoina foʻi faʻaopoopo elemeni i totonu. O le ala lea na aliali mai ai le fatafaitaulaga ma le pa pupuni, teuteuina i ata vane. O le isi toe faʻaleleia o le falesa na faia i le 70s. seneturi talu ai. E pei o isi fale o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga, na matua faʻaleagaina lava e le pomu o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma o lea na manaʻomia ai le toe fausia atoa.

O aso nei, o St. Peter's Cathedral o se tasi o faʻailoga taua i Trier. O lona relic o loʻo iai le ofu tino o le Mesia, o se tasi o nofoaga faʻakerisiano autu. I se faʻaopopoga, iinei oe mafai ona vaʻai i seevae o le Aposetolo Andrew le muamua-Valaʻauina, o le vaʻa ma le ulu o St. Helena ma soʻotaga o le filifili na saisaitia ai le Aposetolo o Peteru.

Tuatusi: Domfreihof 2, 54290 Trier, Siamani.

Tatalaina itula:

  • 01.11 - 31.03: i aso uma mai le 06:30 i le 17:30;
  • 01.04 - 31.10: i aso uma mai le 06:30 i le 18:30.

E faasa le faia o asiasiga i taimi o sauniga lotu.

Lotoa Autu o Maketi

O le lisi o mea e sili ona taʻutaʻua i Trier i Siamani o loʻo faʻaauau pea ma le Hauptmarkt, o le taulaga tutotonu o loʻo tu i le fetaulaʻiga o auala taua o faʻatauga a le taulaga anamua. O le faʻailoga autu o lenei nofoaga o le Maketi Koluse, na fausia i le 958 e le faʻatonuga a le Archb Bishop Henry I. O le fale o se maa pou ma le faʻasatauroina, faʻatusa o le puleʻaga o le ekalesia ma faʻailoa mai ai faʻapitoa avanoa o Trier. I se faʻaopopoga, o le Maketi Koluse faʻamatalaina le ogatotonu o le taulaga, ma o le faitotoʻa o loʻo tu i luga o se tasi o puipui o le koluma faʻatagaina oe e saili le taimi tonu.

O le isi teuteuga o le sikuea tutotonu o le Trier o le Renaissance Fountain o St. Peter, fausia i le 1595. I le pito i lalo o le vaipuna o loʻo i ai ni faʻatusa fafine, faʻatusa uiga tauagafau, malosi, poto ma le faʻamasinoga, ma o le pito i luga teuteuina i se faʻatagata a le Aposetolo o Peter, o le autu lagolago o Trier.

O se vaega laititi o le fale faʻasolopito o Hauptmarkt o loʻo valiina pupula fale anamua ma se tamaʻi auala e tau atu i le senituri o le kuata a tagata Iutaia o loʻo ola pea e oʻo mai i le aso.

Tuatusi: 54290 Trier, Rhineland-Palatinate, Siamani.

Ekalesia a le tatou Tamaitai

O le Ekalesia a le tatou Tamaitai o le Trier, tulaʻi i tafatafa o le Ekalesia a St. Peter, e mafai ona taʻua o le leva fale Gothic i aso nei Siamani. I le fatu o lenei fausaga tetele o se vaega o le anamua Roma basilica, fausiaina i le taimi o le nofoaiga a le Emperor Constantine. O le fale fou na faʻatautaia e le au tusiata mai Lorraine, o le na tuʻuina atu iai le sitaili o le lauiloa Gothic i lena taimi.

Mo le tele o seneturi, o sui o le maualuga ekalesia hierarchy o Trier na tanu i le Liebfrauenkirche, o le mea lea, faasolosolo malie selau o crypts faaputuputu iinei. Faʻafetai i lenei vaega, o le Ekalesia a le Taupou Maria na faigofie ona liua i se tasi o lalolagi lauiloa ossuary, peitaʻi, i le taimi o le taua i le va o Siamani ma Napoleonic Farani, o le tele o nei falelauasiga na faʻaleagaina.

O foliga mai o le Liebfrauenkirche e le itiiti le manaia - e pei o le rosa ma 12 petals ma le semicircular apse. O le teuteuina totonu o le malumalu faʻafiafiaina le mata i faʻatagata, faʻamanatuga faʻamanatuina ma maa faʻamau faʻamau iinei iinei i le faitau afe o tausaga talu ai. O le sili ona taua o latou na siitia atu i le falemataaga i le lotoifale ma suia i matua saʻo kopi. O le isi mataʻina mataʻina o lenei faʻailo o le ufiufi faʻafesoʻotaʻi lea e fesoʻotaʻi le Ekalesia a le tatou Tamaʻitaʻi ma le Faletalimalo ma faʻaliliuina i latou i le Katedral o Trier i Trier.

Tuatusi faatosina: Liebfrauenstr. 2, 54290 Trier, Rhineland-Palatinate, Siamani

Itula faigaluega:

  • Mon, Wed, Fri: mai le 08:00 i le 12:00;
  • Aso Lua, Aso Gafua: mai le 08:00 i le 12:00 ma mai le 14:00 i le 16:00.

Rhine Falemataaga

O le Rhine Museum of Local Lore, na faʻavaeina i le 1877, o se tasi lea e le gata i le tele, ae faʻapea foi ma le sili ona taua archaeological freak faʻaali i Siamani. O ana fale faʻafiafia o loʻo i ai le tele o faʻaaliga o loʻo tau mai ai le olaga i auvai o le Rhine. Ole toʻatele o latou e sili atu ile 200 afe tausaga. Ae atonu o le sili ona taua vaega o lenei aoina o le archaeological maua ai o tusitalafaʻasolopito mafua mai i le vaitaimi o Roma o Trier atinaʻe.

Savalivali i totonu o le faʻaaliga lotoa o le Rhineland Museum, lea nofoia se vaega o le 4 afe sikuea mita. m, oe mafai ona vaʻaia seasea ma moni tulaga ese faʻataʻitaʻiga. Faʻatasi ai ma i latou, e taua le maitauina o vaega o faʻamaumauga masani a le Falesaʻi, o mea taua i aso anamua na faia i maa ma apamemea, meatau ma teuteuga na maua mai i falelauasiga o Frankish, tuugamau o le tamaloa Celtic, maʻa faʻamanatuina ma faʻatusa o le vaitaimi o le amataga o le vaitaimi faʻa-kerisiano. O se faʻaputuga tele o anamua mosaics, tupe siliva, keramika, atavali, aiga mea ma galuega o aso anamua teuteuina ma faʻaaogaina ata e tatau ona le faʻaititia.

  • Tuatusi: Weimarer Allee 1, Trier.
  • Tatalaina itula: Aso Lua mai le 10:00 i le 17:00.

Asiasi tau:

  • Tagata matutua - 8 €;
  • Tamaiti 6-18 tausaga - 4 €;
  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga - leai se totogi.

Basilica o Constantine

Vaʻai i ata o Trier, oe mautinoa o le a matauina se isi taua tosina o lenei 'aʻai. O loʻo matou talanoa e uiga ile Aula Palatina Basilica, na fausia ile seneturi lona 4. i le faʻamamaluina o le Emperor Constantine ma o le sili ona tele ola potu o le anamua vaitaimi.

O le fausiaina o le Basilica o Constantine, lea e masani ona taʻua o le Palatine Hall, e iai lona foliga o se faatafafa masani. Muamua lava, na faʻaaoga e talia ai malo, ae a o alu le taimi, e le gata o foliga o le basilica na suia, ae o lona mafuaʻaga foi. Ma, i le 5th Art. Aula Palatina na faʻaleagaina e ituaiga Siamani, mulimuli ane avea lona apse ma olo mo fale o le epikopo. I ni seneturi mulimuli ane, na avea ai le basilica ma vaega o le maota fou, ma i le amataga o le seneturi lona 19. o le lotu Porotesano lea a le Faʻaola.

Tuatusi: Konstantinplatz 10, 54290 Trier, Siamani.

Faʻapaele Taʻele

Masani ma le vaaiga o le taulaga o Trier i Siamani e faigata ona faia e aunoa ma se savaliga i le malo pati. O toega o le taele tele muamua o faʻamaoniga sili ia o le silisili o Roma i Matu. O le fausaga ma ni vaega puipuia puipui, o lona maualuga e oʻo atu i le 20 m, o se tasi o le tele fale o lenei ituaiga.

O le fausiaina o le Imperial Roman Baths na amata i le 3 seneturi. ma faʻaiʻu i le taimi o le pulega a Constantine le Sili. Ae o le mea e ofo ai, latou te leʻi faʻataunuuina lava le latou faamoemoe sa faamoemoeina, ma mulimuli ane faaliliuina i se fonotaga.

Ina ua maeʻa le paʻu o le Emepaea o Roma, ona avea ai lea o fale taele ma nofoaga o fitafita solofanua, ona avea ai lea ma vaega o le 'olo puipui e puipuia ai le auala e ulufale ai i Trier. I le taimi nei, o loʻo i ai se paka archaeological luga o le teritori o le malo taʻele. Ma faʻapitoa foʻi faʻaaliga e masani ona faia iinei.

Tuatusi: Weberbach 41, 54290 Trier, Federal Republic o Siamani.

Itula faigaluega:

  • Novema - Fepuari, mai le 09:00 i le 16:00;
  • Mati, Oketopa: 09:00 i le 17:00;
  • Aperila - Setema: 09:00 i le 18:00.

Asiasi tau:

  • Tagata matutua - 4 €;
  • Tamaiti 6-18 tausaga - € 2.50;
  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga - leai se totogi.

Alalaupapa Roma

Alalaupapa Roma i Trier, lea mo le 2 afe tausaga na faʻaoga e sopoia le vaitafe. O le Moselle na fausia i le va o le 144 ma le 152. O lona muamua sa o se laupapa laupapa, o maʻa lagolago na ola pea e oʻo mai i le aso - e mafai ona vaaia i latou pe a paʻu le vai. O mea tumau fale o le mafuaʻaga sili lea mo le faʻasaoina o nei fausaga. Fai mai a latou, o papa basalt na maina i le lua o se maugamu na mou atu na faaaoga e faasaga ai i le lagolago. Muamua lava, sa ufiufi le alalaupapa i laupapa laupapa manifinifi, ae na oʻo i le taimi na suia ai ma maʻa.

I le 1689, na pa le alalaupapa a Roma e le 'au a Napoleone, ae e oʻo i le amataga o le seneturi lona 18. na ia mafai lava ona toe maua ona foliga muamua. Ona le gata na toe fausia, ae na teuteuina foi i le faʻatagata o St. Nicholas ma le ata o le faʻasatauroina o le kerisiano. Ae o le Taua Lona Lua a le Lalolagi e leʻi afaina ai le iʻuga o lenei faʻailoga taua iloga i soʻo se auala. Mo ni mafuaaga le mailoa, o le solomuli Siamani 'au na tuua ai o ia maopoopo.

I le vaitaimi o le maea ai o taua, sa faia ai le eliina o eleele o le eleele i le vaega o le Alalaupapa o Roma. O pou uma e 9 a Roma anamua o lenei fausaga o loʻo faʻaauau pea ona faʻataunuʻuina a latou galuega autu - ia lagolagoina le pisi o auala savali ma taʻavale, e 15 mita le maualuga mai le vai.

Tuatusi: Romerbrucke, 54290 Trier, Republic of Siamani.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai i le taulaga

O se tafaoga i Trier o le a le atoatoa e aunoa ma le asiasi i faleoloa i le faleoloa ma faleʻaiga o loʻo ofoina atu le tele o ituaiga o ipu ma maofa tagata asiasi ma le maualuga o le tautua. O le Kartoffel Restaurant Kiste, Kasefalle - Das Kase-Restaurant, Pizzamanufaktur Pellolitto ma le Coyote Cafe Trier o nisi ia o nofoaga e sili ona lauiloa e malolo ai pe a maeʻa le maimoaga.

  • Ae mo tau, o le tau faʻatatau o le 'aiga o le aoauli poʻo le taumafataga mo le lua o le: 25 € i se faleʻaiga taugofie,
  • 48 € - i le ogatotonu vasega faʻavae,
  • 14 € - i faleʻai ituaiga a McDonald.

O fea e nofo ai?

O le taulaga o Trier i Siamani o loʻo ofaina le tele o fale i le tele o tau. Totogi aso o se potu mo le lua i le 3 * faletalimalo o le a tau 60-120 €, i le 4 * faletalimalo - 90-140 €. E mafai foi ona e mautotogi i se fale mautotogi mo le tau o le 30 euro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

I le iuga, o ni mea mananaia ia e fesoʻotaʻi ma le talafaʻasolopito o le Trier.

  1. O le lauiloa economist ma tusitala Karl Marx na fanau iinei.
  2. O punavai a Trier e taʻua i totonu o sili ona lalelei i Siamani.
  3. Mo se taimi umi, Adolf Hitler, le Fuhrer o le Tolu Reich, sa avea ma tagata aloaʻia o le taulaga.
  4. I luga o se tasi o fale, oe mafai ona vaʻai i se tusitusiga o loʻo faʻapea mai Trier na aliaʻe 1300 tausaga i luma o Roma. I lenei auala, sa taumafai le 'aʻai nofo e "solo o latou isu" i le latou tauva autu.
  5. I se faʻaopopoga i le masani ai felauaiga lautele, o se malie malie nofoaafi alu atu i le auala o le taulaga, tuua Porta Nigra ma faia taofi i uma taua taua. O le umi o sea malaga e afa itula.
  6. Trier e 9 tuafafine taulaga ua salalau i luga o 3 konetineta.
  7. O le 'aʻai o loʻo aofia i le UNESCO Lalolagi Aʻoaʻoga Tuʻufaʻatasi Lisi.

Trier, Siamani o se laʻititi ae sili ona matagofie taulaga, o se asiasiga lea o le a tuua ai le tele o le manaia lagona.

Vitio e uiga i mea taʻutaʻua a le taulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lesona 3: Tulafono o se Faiaoga (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com