Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Chiang Rai o le laumua o le itumalo pito i matu o Thailand

Pin
Send
Share
Send

Chiang Rai o se tamai taulaga mo se toʻafilemu ma fuaina malologa. O fale taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua i Taialani o loʻo tu iinei, ma e tele foʻi nuʻu moni ile mea o loʻo lata mai. O lenei eria o le a apili ia i latou ua fiu i le pisi o auala o Bangkok ma Phuket's nightlife.

Faʻamatalaga lautele

Chiang Rai o se taulaga o loʻo tu i le itu i matu o le atunuʻu, lata i le tuaoi ma Myanmar ma Laos. O le eria e taʻutaʻua ona o ona mataaga, ma, muamua lava, mo le Malumalu Paʻepaʻe.

O se nofoaga ofoofogia lenei mo Thailand, aua e le gata i Thais ma Saina, e nonofo foʻi tagata laiti iinei: akha, karens, foxes ma miao. Mo seneturi, Chiang Rai o le taulaga autu o le malo Lanna, ae o le teritori na nofoia e le Burmese, ma mulimuli ane faapipiiina i Taialani. I le amataga o le seneturi lona 20, na avea le taulaga ma laumua o le itumalo o le igoa tutusa. O le taimi nei o le fale e tusa ma le 136,000 tagata.

Vaaiga

Talu ai o Changrai o se tamaʻi taulaga, e le tele ni mea faʻatosina iinei, ma e tele nofoaga mananaia o loʻo tu ai i pitonuu. I Chiang Rai aoga le vaʻai:

Malumalu paʻepaʻe

O le Malumalu Paʻepaʻe o se tasi o nofoaga sili ona matagofie ma matagofie i Taialani. Lenei oe mafai ona vaʻai atu i le ofoofogia o ata vaneina o alapata ma mosaic faʻata. Tele o tagata faimalaga eo mai i matu o le atunuu e matamata i lenei faatosinaga. E mafai ona e faitau atili i ai ii.

Malumalu lanumoana

O le Blue Temple o se tasi o sili sili ona lelei e le gata i Chiang Rai, ae faʻapea foi i Thailand e tusa ai ma turisi. O lenei o se malu matagofie ma le faʻafilemuina o le Faʻasaʻoga Thai faʻalelagi pupuni matagofie ma puipui pupula pupula. O le faitotoʻa i le mea e faʻatosina mai e leoleoina e tarako tarako, ma taika o loʻo faʻaalia mai i luma o le fale. Masani ai, i le ogatotonu o le potu o se maʻa mapu o Buddha. Tagata vaʻavaʻaia matauina o lenei o se sili ese ea ma manaia nofoaga e te le manaʻo e tuua. Ma e oʻo lava i tagata femalagaaʻi ua maeʻa oʻo atu i le tele o nofoaga faʻataʻitaʻi Asia fai mai o le Blue Temple o Chianggra na mafai ona faʻateʻia i latou.

E foliga e ofoofogia, ae o le malumalu fou na toe fausia i luga o toega o le tasi tuai i le na o le tasi le tausaga, ma, e le masani ai mo Taialani, e tele faʻatagata o atua e auai i isi tapuaiga i le teritori o le malumalu nofoaga.

Nofoaga: 306, Moo 2 | Rim Kok, Chiang Rai 57100, Thailand

Itula faigaluega: 09.00 - 17.00

Malumalu o le Emerald Buddha (Wat Phra Kaeo)

O le Malumalu o le Emaramo Buddha o se tele faigata aofia ai le lautele o le 95 hectares. O fale uma e faia i le Thai style, ma o le penina o le faʻaputuga o le faʻatusa o le emerald Buddha, lea na maua e monike latalata i lenei nofoaga i le 1436. I le faʻamanatuina o le faʻatagata, na fausia ai se malumalu, lea mo se taimi umi sa na o le ulu o le malo ma lona aiga. E tusa ai ma tu ma agaifanua a Thai anamua, 3 taimi i le tausaga, o le sauniga o le "laʻeiina" o le Buddha i ofu o lanu eseese e faia iinei (faʻamoemoe i le vaitau).

Tagata femalagaaʻi oe na o mai i le malumalu e tatau ona mataala i leona auro e 12 o nonofo i tafatafa o le faitotoʻa o le malumalu, ma puipui faitotoʻa na faia i le 17th seneturi. O le mea e ofo ai, i le tele o seneturi o lona olaga, o le faʻailoga iloga na mafai ona taofia lona amataga mai.

Nofoaga: Na Phra Lan Road | Phra Borom Maha Rajawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand

Tatalaina itula: 8.30 - 15.30

Doi Mae Salong Village

Mae Salong o se tamai nuʻu Thai o loʻo tu i le tuaoi ma Burma. Tu 60 km mai Chiang Rai. O lenei nofoaga e aofia ai le tasi auala o loʻo iai le maketi, ma fale o tagata e nonofo ai, ma faletalimalo mo turisi.

O le vaega autu o le eria e le nonofo Thais iinei, ae o Saina, o le na sola ese iinei e saili se olaga sili atu. O tagata sulufaʻi na maua i se auala uiga ese: na latou faʻatupuina ni opium poppy ma faʻatau atu i fualaʻau. Naʻo le 80s o le 20 seneturi, na mafai ai e le malo o Thai ona faʻamalosia tagata o loʻo nonofo i totonu e totoina e le o ni fatu popi i fanua, ae o ti ma fualaʻau. Ma o le eria lava na mauaina se igoa fou - Santikiri (lea, peitaʻi, naʻo tusitusiga aloaia na faʻaaogaina). I le taimi nei toeititi 80% o le nuʻu o loʻo auai i le galueaina ma le aoina o ti.

O aso nei o se sili ona matagofie ma matagofie nofoaga. O le tau iinei e le masani ai mo Taialani: talu ai o le nuʻu e tu maualuga i luga o mauga, e mafai ona malulu i taimi. E aoga le sau i Mae Salong e faʻatau ni ti manaia ma faʻafiafia i atumauga e le masani ai mo Thailand.

Nofoaga: Doi Mae Salong, Taialani

Singha Park

Singha Park e ona le kamupani Thai pia. I ni tausaga ua tuanaʻi, na amata galue ai le kamupani i se galuega tele, o le autu o le faʻatutuina o se paka faʻafiafia mo tagata uma o le atunuʻu ma malo o Thailand.

I aso nei o se teritori tele ma le eria o 13 km ², o loʻo iai nisi o faʻatosina autu a Thai Chiang Rai: o le pa manu, vaʻa, faʻatoʻaga ma togalaau. O le faʻailoga o lenei nofoaga o le faʻatagata o se leona auro tele, e faʻafaigofie ai ona faʻatautaia. Tagata tafafao maitau e ui lava i le tele, o le teritori o le paka e masani ona teuteuina lelei: teuteuina laʻau, leai ni otaota ma matagofie fugalaʻau moega.

E mafai ona e femalagaaʻi i le paka e le gata i vae, ae faʻapea foʻi le faʻaaogaina o minibus matala. E mafai foi ona e totogi se uila. Singha Park o le a apili foi i le ogaoga o taʻaloga: o loʻo i ai le aʻea o le puipui ma le pupuni lotoa. O numera o faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ona maua i le teritori.

Nofoaga: 99, Moo 1 | Mae Kon, Chiang Rai 57000, Thailand

Itula faigaluega: 09.00 - 17.00

Chiang Rai Po Baar

E lauiloa Thailand i ana maketi, aua e mafai ona latou mauaina soʻo se mea e te manaʻo ai, ma e mafai foi ona avea ma taeao, afiafi ma po foi. O le maketi sili ona lauiloa Chiang Rai e tatalaina i le 18.00-19.00 ma e oʻo lava i le vaeluaga o le po. Uma turisi taumafai e o mai iinei, aua o loʻo i ai le sili ona tele filifiliga o faʻamanatuga (maneta, fasimoli faia mai fugalaʻau, Buddha faʻatusa, ma isi), lavalava, teuteuga ma fualaʻau. E tele foʻi faleʻaiga ma faleʻaiga e lata ane ile maketi, ma o vaʻaiga masani a Chiang Rai - tagata faʻafiafia i auala - e faʻafiafia i taimi uma ile malae tele.

E aoga le sau i inei e maua ai se lagona mo le olaga i le po i Taialani, ma faʻataʻitaʻi foʻi meaʻai Thai i le fale taumafa.

Nofoaga: Chiang Rai Po Baar

Itula faigaluega: 18.00 - 00.00

Fale Uliuli - Baan Si Dum - Fale Mataaga i Baandum

O le Fale Mataʻaga Uliuli e masani ona faʻaseseina mo se malumalu, e ui o le mea moni o se ata faʻaonapo nei o loʻo iai ata faʻapitoa. I le tele o fale i luga o le teritori o le faigata, gata mago, pala manu o manu, auivi o mamoe poʻa, fatuga o fulufulu ma manulele gutu o faʻaalia. I tafatafa o le fale autu o loʻo i ai se fanuatanu fanuatanu ma nisi sili ona amata ata. E pei ona taʻua e le tusiata na faia lenei fale mataaga, na ia manaʻo e faʻaali le Hell on Earth.

E ui lava e leʻo sili ona matagofie faʻaaliga, ae ua maitauina e turisi, o nofoaga o le fale mataaga ua teuteuina lelei, ma o le malumalu uliuli i Chiang Rai o le a manaia tele mo tagata fai mea uma.

Nofoaga: 414 Moo 13, Chiang Rai 57100, Thailand

Itula faigaluega: 9.00 - 17.00

Malumalu o Wat Huai Pla Kung

Wat Huai Pla Kung o se malumalu e le masani ai tele-faleoloa mo Taialani, tu latalata i le taulaga o Chiang Rai. O le pagoda e fausia i le faiga a Saina, ma i le faitotoʻa o loʻo iai gata tetele e tele lanu. O lenei faʻailoga o Chiang Rai e le taʻutaʻua tele i turisi, talu ai e leai sona tamaoaiga faʻasolopito ma se ata e le masani ai, ae e aoga lava le asiasi i le malumalu ina ia vaʻaia ai le faʻatagata tele o Buddha o loʻo tu i lalo o le nofoaga.

Nofoaga: 553 Moo 3 | Rimkok Subdistrict, Chiang Rai 57100, Thailand

Itula faigaluega: 9.00 - 16.00

Nofoaga

Chang Rai i Taialani e le o se lauiloa nofoaga, o lea pe a faʻatusatusa i isi taulaga e le tele naua faletalimalo ma faletalimalo (na o le 200). Ae o tau foi e matua maualalo iinei.

O le filifiliga sili ona taugofie o le nofo i se fale tumaoti poʻo se maota. O le tau e tutusa ma 4-5 tala i le aso. O lenei mea e nonofo ai e fetaui lelei mo na turisi e fia iloa le aganuu a le atunuʻu pe nonofo latalata i mea faʻalelei.

O le potu faletalimalo sili ona paketi mo le lua o le a tau ai le $ 8 i le aso. Ua uma ona aofia ai le malu taeao, Wi-Fi ma le ea malulu. O le potu e tasi e $ 10 i le tau maualuga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Bangkok

Bangkok ma Chiang Rai e valavala e 580 km, o lea e tusa e 7-8 itula e alu ai mai le itu A i le B. E mafai ona faia i auala nei:

I le vaalele

Ole filifiliga pito sili ona vave ma taugata lea. O lona faigofie e taʻoto i le mea moni e mafai ona e alu i Chiang Rai i le taimi lava e taunuʻu ai i le malae vaʻalele i Thailand. O tiketi e mafai ona maua i luga o lauiloa Initaneti search engine. O le taimi o le faigamalaga e sili atu ma le itula. E faʻatele ona faʻagaioia vaalele ile aso. Tasi le auala tau e tusa ma le $ 35. E tatau ona manatuaina o masani tiketi Moscow - Bangkok tau tutusa ma Moscow - Bangkok - Chiang Rai, o lea e tatau ai ona e vaʻai vave i le auala ma fesiitaiga.

I le pasi

O le pasi o se auala sili ona taugofie ma taʻutaʻua e faimalaga ai mai le tasi taulaga i le isi. Toetoe o pasi uma o ese mai Bangkok o ese mai MoChit Bus Station i le afa itula. O le tau o le pepa e ese mai le 400 i le 800 baht, fuafua i le vasega o le taʻavale. O le pasi pasi sili ona tele o le Goverment bus, o loʻo faigaluega i le vasega lua i femalagaiga. Peitai, e le o lona uiga e sili atu le leaga o lenei ofisa: pasi uma i Taialani e fai lava si fou ma e iai ea malulu. Oe mafai foi faʻatau VIP poʻo le 1st vasega tiketi. E tatau ona faʻatauina ia le ititi ifo i le tasi le itula ae le i oʻo le malaga (faʻamoemoe i le taimi o le aso) i ofisa o tiketi o le nofoaga. I Chiang Rai, e alu le pasi i le Arcade Bus Terminal. Ole taimi ole malaga e 8-10 itula.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le nofoaafi

Ma o le filifiliga mulimuli o le auala nofoaafi. O tiketi nofoaafi e sili atu le taugata nai lo pasi ma e tatau ona muai tusi (aemaise mo nofoa e nonofo ai). Afai e te manaʻomia le alu mo Chiang Rai i le aso muamua o le taunuʻu mai i Thailand, o le filifiliga sili ona lelei o le tusi se tiketi e ala i le 12Go.asia 'upega tafaʻilagi. E mafai ona totogi i le credit card poʻo Paypal. E te le tau lolomiina lau pepa ulufale: naʻo lou manaʻomia e piki i se tasi o ofisa o le kamupani i Thailand. O le tau o se nofoa faʻasao nofoa e tusa ma le 800-900 baht. Ole taimi ole malaga e 10 itula.

E taua le asia o Chiang Rai mo ona atumauga, togalaau lauti tele ma paka tetele.

E iai foʻi nisi faʻamatalaga aoga e uiga ia Chiang Rai, le Black House ma le White Temple o loʻo iai i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Chiang Rai Food Market (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com