Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faia o se lua moega i ou lava lima, o le autu vaega o le gaioiga

Pin
Send
Share
Send

Faʻateleina, o e anaina atunuʻu fale o loʻo taumafai e teuteu totonu totonu o potumoe ma meafale laupapa na faia e lima. O meaafale na te faia e oe lava e faʻatagaina ai oe e faʻaali le taleni a le tagata e faia se ata, faʻaali i isi ou lava lagona o le sitaili, sefe i luga o mea taugata i totonu. Afai e te manaʻo e faʻataʻamilomiloina oe lava i meaafale mananaia ma sili ona lelei, lona uiga o le faia-ia-oe lava moega lua e talafeagai mo lenei, e faigofie ona faia, faʻalogo i a matou fautuaga.

Ata tusia ma auiliiliga

Ole moega e tele sona sao ile soifuaga o soʻo se tagata, o lona uiga o lana filifiliga e tatau ona faʻalatalata iai ma tiute uma. O se moega lelei moe o le a avea o se faʻamaoniga o maloloina soifua maloloina, faʻatuatuaina lagolago o le tuasivi, ma lelei soifua maloloina. O le mafuaaga lena e mafai ai ona maua lenei fasi meaafale i fale uma.

I aso nei, e ofaina e tagata gaosi le tele o moega e eseese i le tele, foliga, mea e fai ai moega, o isi taimi e te le o vave malamalama pe o le fea e talafeagai, talu ai o le filifiliga e tele naua. O le mea lea, mo se amataga, tatou taumafai e malamalama i le masani masani lapoʻa mo moe ma malologa. I le tele, e mafai ona latou:

  • faia-oe-oe tasi moega faia i laupapa mautu (lautele 80-120 cm, umi 190-220 cm). O lenei faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei mo le tagata e toʻatasi;
  • tasi-ma-le-afa moega faia i fafie ma ou lava lima i le potumoe (lautele 120-160 cm, umi 190-220 cm). Tala feagai mo le tasi tagata e fiafia e moe saoloto, pe mo se pepe e malolo ma tina;
  • lua moega faia i laupapa ma faʻamalu (lautele 160-230 cm, umi 200-220 cm). O faʻataʻitaʻiga e faʻatulagaina mo ulugaliʻi, o ia ata e lelei ma aoga.

Na e filifili e faia se moega faʻalua ma se mea e tua ai oe lava? O le auiliiliga autu i le galuega o le:

  • moega masani mai se pa;
  • ata e fesoasoani i le sauniuniga, gaosiga o elemene fausaga o le oloa;
  • gaioiga fuafuaga ma vaevaega o gaioiga i laʻasaga.

E aoga le amataina o galuega i le fausiaina o se moega e ala i le faia o se ata, lea o auiliiliga uma o loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete ma se faʻailoga tonu o latou fua. E manaʻomia foi ona fuafua le aofaʻi tonu o mea ma totoga, faʻapea foʻi ma latou tau. O mea sese i lenei taimi o galuega e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave mataʻutia. I le tulaga sili ona lelei, oe o le a faʻaaluina tele taimi i faʻaopopo gaioiga, i le sili leaga tulaga, oe tatau ona faʻatau fou mea e sui ai le afaina vaega.

Afai e laititi le poto masani i nei mataupu, e mafai ona e faʻaaogaina ni ata ua maeʻa saunia ma ni ata. Mo se tufuga poto, o le fausiaina o se moega mo tagata e toʻalua o se le masani foliga e le faigata. Mo e amataina i lenei mataupu, matou te fautuaina le filifilia o se faigofie faatafafa foliga.

Sauniuniga o mea faigaluega ma vaega manaʻomia

I le faʻagasologa o galuega, e te manaʻomia le faʻatau o mea nei mai le fale lata ane o mea fale.

MeafaitinoFua, cmAotelega, pcsItuaiga laauLea vaega e faaaoga e fausia ai
laupapa2,5×20×2404Painafaavaa
laupapa5 × 10x2403Painalagolago utupoto
laupapa2,5×5×2403Painateuteuina teuteuina
pa10×10×2401paina / firvae
laupapa2,5×7,5×24019Painafata i lalo

Mea e faʻaulu i le ulu

O le aofaʻi o mea e fuafuaina faʻavae i luga o le ata o le lumanaʻi oloa, faʻailoa mai le fua o le tasi o le elemene manaʻomia. E sili atu le faʻatau mai laʻititi laʻau masani, ina ia mautinoa e lava mo le gaosia o le atoa fausaga.

Ua fautuaina e le au atamamai i le faiga o meaafale mo fale nofo le filifilia o ni laupapa maualuluga e aunoa ma ni nonoa pe a fai se moega e faʻalua. O le i ai o le tele numera o nonoa o le a manaʻomia ai le tele o oloina taimi. Ma oe mafai ona sefe tupe e ala i le faʻatauina o mea mo lagolago ma lamellas o le lattice. O mea mo lagolago e mafai ona avea ma vasega lua, e fai si taugofie. Ma mo le slats, filifili le taugofie filifiliga.

Afai o se filifiliga e faia e faia se moega ma se siʻiina faia i uamea, ona e manaʻomia le faʻatau sili atu mea, aua i le faʻaopopoina i le autu faʻavae, e tatau ona e faia se siʻi siʻi mo le moega moe. Ia mautinoa e aofia ai i le tusiaina uma le ituaiga o fale mea ma le ituaiga o siʻitia auala.

Ae mo mea faigaluega e talafeagai mo galuega, ona e manaʻomia lea:

  • fua faʻapipiʻi mo le faia o fuataga o avanoa, auiliiliga fausiaina;
  • lapotopoto;
  • faʻapitoa Kreg Jig seti e faʻatagaina oe e vili pu i se tulimanu;
  • vili eletise mo le faʻavasegaina o pu;
  • pipiʻi mo le fusiaina o laupapa luga;
  • sikuea faʻafetauina;
  • fao tipiina e le tagata ia o ia lava (30,50,60 mm);
  • vai-faʻavae acrylic varnish;
  • pisia laupapa, e faʻatagaina ai oe e faʻamamafaina le matagofie faʻanatura o le laʻau, ia faʻaleleia lona faʻatinoga;
  • pulumu mo le valiina o laupapa laupapa;
  • sandboard poʻo sander mo olo vaega o se lumanaʻi tisaini;
  • putty mo luga laupapa.

O le faʻagasologa o iliina o vaega mo le moega e tatau ona faʻatinoina maeʻa mulimuli i le tele o le ata. Le isi, o le a matou faʻamatalaina i laʻasaga pe faʻafefea ona fai se moega faʻalua i ou lava lima.

Meafaigaluega

Fono Faʻagasologa o elemeni

Tele tagata e tau mafaufau pe faʻafefea ona fai se moega faʻalua ma o latou lava lima, o fea e amata ai? O le potopotoga o le lumanaʻi fausaga mafai ona tuʻuina tuʻituʻi vaevaeina i ni tulaga, lea o le a faʻatagaina ai se sili auiliili faʻamatalaga o taʻotoga taʻitasi.

Faavaa

Latou amata le gaioiga o le faia o se lua moega ma o latou lava lima mai fafie mai le autu faʻavae. E tatau ona matua anagata, i ai uiga maualuga malosi ina ia mafai ona auauna atu i e ona mo se taimi umi.

Faʻaaogaina o se vili, faia ni pu i vaega ua sauniuni mo faʻamau ma le lautele o le 30 mm. Faʻamaeʻa maeʻaeʻa laupapa i le sanipepa, pe sili atu ile olo, ina ia aua neʻi tipiina luga. Tatala ma kelu fafie i ni faaputuga se lua, tuʻu uma ia mago uma. I le faʻaiuga o le faʻamagoina o le varnish, faʻapipiʻi le sikuea o le tagata lava ia e tipiina i totonu o pu na viliina, faʻapipiʻi ia laupapa e faʻaaoga ai le faovilivili poʻo le faovili.

Afai e sili atu le kelu e aliali mai i soʻoga o laupapa, e tatau ona aveʻese i latou i se ie susu. I le faaiuga o le galuega, siaki le sao o tulimanu o le oloa ma se sikuea fausia. A mago le fausaga, vali i le pisia laupapa. O aso nei faʻataʻitaʻiga o moega faʻalua e mafai ona faʻaauupegaina i lalo ma maʻa poʻo lalo. O le filifiliga muamua e faia mai i le tasi laupepa laupapa lapisi. Mo le fausiaina o slats mo se moega faʻalua, o le plywood e tipiina i poloka o le lautele lautele.

O laupapa uma e tatau ona muai faʻamauina

O laupapa e faʻamau i faʻamau oomi e le tagata lava ia

Faʻauma faʻavaʻa

Laupapa i tua

O le ulu ulu e tatau ona faia mo ni mafuaʻaga:

  • o lenei teuteuina elemeni faʻalauteleina le matagofie o le atoa fausaga, faʻatagaina oe e fausia se mafanafana siosiomaga i totonu o le potu, maua ai totonu o le atoa, foliga laconic;
  • e avea o se puipuiga faʻatuatuaina mo puipui mai le palapala, olo;
  • faalagolago i luga o le ulu ulu e masani ona manaia.

O le tele o taimi, o se laupapa taʻitasi moega e iai lona mamafa mataʻina, o lea o le ulu ulu e tatau ona aveʻesea. Afai i le lumanaʻi o le fausaga e manaʻomia le siitia i se isi nofoaga, o le tua e mafai ona faigofie ona talepeina. Mo le pito i tua, faʻaaoga se laupapa meaafale e faia i le lua 6 m laupapa umi. E tipiina i latou i ni fasi, lea e milo e avea o se talipupuni faʻaaogaina dowels ma kelu. Ina ia mafai uma ona fetaui lelei pu, e tatau ona tuʻu faʻailoga i le pito o le laupapa ma tuʻi tamaʻi fao e aunoa ma se pulou e faʻaogaina ai ni palama.

Ina ia maua le mea e moe ai se foliga sili ona matagofie, o le ulu ulu mafai ona teuteuina i auala eseese, ufiufi i foam foam ma faʻapulupuluina i ie. Afai e te le fuafuaina e ufiufi le laupapa pito i tua i le ufiufi, ia mautinoa ia olo ma le faʻaeteete ina neʻi i ai se tipi e toe i luga. O le laualuga e faʻafefeteina e manaia i le paʻi atu i ai, ma o le le lelei ona maeʻa o laʻau e mafai ona tutupu ai ni masei. E le gata i lea, o le pito i luga e togafitia i se muamua, varnished pe valivali ma vali e faʻateleina ai le puipuia meatotino o fafie.

Headboard

Oti ese le uluulu

Tua i tua

Faʻapipiʻiina o lamela

Le isi, e tatau ona e faia slats mo le pito i lalo o le moega. Ina ia faʻavave ona alu le gaioiga, fausia se nofoaafi faʻasino, tusa ma le faʻataʻitaʻiga e te faia ai le toega o lamela. Faʻasaʻo pito o fasimea i le suʻeina o le laina i le mea e te manaʻo e tipi. A lava le aofai o lamela faia, e faʻalelei lelei. E le gata i lea, o latou taʻitasi o loʻo faʻatulagaina i totonu o le faʻavaʻa o le lumanaʻi oloa e faʻaaogaina ai le faʻapipiʻiina o sikulini.

E taua le malamalama pe o le a le maualuga o le avega o le a paʻu i luga o lamela. O le tele o le aofaʻi mamafa o tagata e faʻaaogaina le moega mo ni tagata se toʻalua ma le faamalu lava ia, o le sili atu foʻi o slats tatau ona i ai. Faʻalautele ma faʻapipiʻi luga o le faʻavaʻa ma laʻasaga laiti. Afai o le avega i luga o le faʻavaʻa e laʻititi, ona mafai lea ona faia le lamela ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi mai le tasi i le isi.

O se faamalu orthopedic e tuu i luga o lamela, lea e filifilia e amanaia ai uiga o le fausaga o le tino, le matua o ona tagata. O sea oloa mo ni tagata se toʻalua o le a faʻatagaina ai oe ia lava le moe i le taimi o le moe, e toe faʻaleleia ai le malosi.

Reiki mo faʻavae

Faʻamau faʻamau

Vae

Mo le gaosiaina o lagolago, faʻaaoga se pa ma se vaega o le 10x10 cm. Mai ia mea e te manaʻomia le faia o 6 faʻamau 10.5 cm le umi, lea e faʻalelei faʻalelei. Ina ia fuafua le faʻatulagaina o nofoaga tutotonu o lagolago lagolago, fua le afa mita mai pito o le lagolago lagolago. Tusi laina saʻo i lalo o le ogatotonu ma faʻasolosolo le taamilosaga o lagolago e vili vave ma aunoa ma ni mea sese. O le faʻapipiʻiina o vae lagolago i luga o le faʻavaʻa e faia i le faʻaaogaina o le sikulipi ma sikulipi tipi e ia lava.

Afai e leai sau taimi e faia ai oe lava oe lagolago, pe afai e te manaʻo e tuʻuina atu i le fausaga ni gaioi, e mafai ona e filifilia uili lagolago mo ia. O ia auiliiliga o le a faʻatagaina ai oe e faʻagaoioi faigofie le moega mo le lua i se isi nofoaga i totonu o le potu. E mafai foi ona e pikiina lagolago uʻamea o foliga piʻo, lanu muamua. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e faʻalauteleina le mamanu o se tulaga masani moega faia e oe lava.

Avanoa vae

Teuteuga ulu

O fafo fafo matagofie o le moega tele faʻamoemoe i luga o le foliga o le uluulu. E mafai ona lapoʻa, sikuea, faʻatafafā, ma e iai foʻi le lē faʻatusa foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia i ai le faʻatusa o le fetu, se pu. Ina ia faia se tu masani i tua, oe manaʻomia se pepa foliga ma se uila jigsaw.

Manatua o le foliga o le backrest o le a fuafua tele le nofoaga o lona faʻapipiʻiina i le fausaga faʻavaa. E sili le aua le faʻapipiʻi i luga ole moega moe le faʻataʻitaʻi, ae tautau ile puipui. O lona iʻuga, o le ulu ulu ma le moega o le a i ai eseese, ae afai e te faʻaseʻeina le fausaga latalata i le uluulu, oe maua se atoa ata.

E le itiiti le taua o mea e gaosi mai ai le ulu ulu ma teuteuina ai. Fetaui lelei mo taugata totonu:

  • paʻu moni, suede - mea taugata tele, o lea e talafeagai ai mo le fausiaina lelei, matagofie o totonu totonu o le potumoe;
  • faasao-paʻu - o lenei sui i le natura paʻu faʻaalia lelei sili faʻatinoina tapulaʻa. Eco-leather e le taugata, aoga, matagofie, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i meaafale gaosia;
  • velor, veloveta e matagofie, manaia filifiliga, ae ui i lea, taimi e mafai ai ona latou faaputuputu efuefu. O le mea lea, e tatau ona e vaʻaia soʻo se mea faʻapipiʻi i taimi uma.

O le mea e faʻamamaina i le laupapa laupapa o le ulu o le moega, faʻamau le fesoʻotaʻiga ma se faʻavae fausiaina i luga o se laupapa laupapa. Afai o le pito i tua o se mataʻina tele, oe mafai ona lipea le meafaʻafaila mea i le tele o nofoaga i le pito i luma. Ina ia i le iuga le ulu o le moega foliga mama, o le auketele meaʻai e ufiufi i teuteu teuteu.

O le faʻaaogaina o rhinestones, Swarovski tioata faʻatagaina oe e teuteuina le ulu ulu o se lua moega, na e faia oe lava. Mai nei tamaʻi teuteuga elemeni, e mafai ona e tuʻufaʻatasia mosaics, mea teuteu, laina piʻo ma faʻataʻitaʻi. O isi filifiliga lelei mo le teuteuina o le ulu ulu o le moega mo fale e lua mo le lua o uʻamea pepelo elemene, laupapa vaneina. Ae e taua le manatuaina pe a teuteuina se moega mo le lua i lenei auala, o lona tau e matua faateleina. Ae o le maeʻa oloa o le a tulaga ese ma le toe faʻamatalaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EASY Crochet Long Sleeve Turtleneck Sweater. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com