Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai beet kvass - 7 laʻasaga i lea laasaga fua

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona fai beet kvass i le fale? E te manaʻomia ni vaega taua se lua - o fualaʻau fou ma masi mimiti. E i ai foi sili atu lavelave fua ma le faʻaopopoina o faʻaopoopoga vaega (sour cream, whey, fualaʻau fualaʻau, ma isi).

Beet kvass o se faʻamalologa vai inu ma le soifua maloloina lautele faʻaleleia uiga, o se puna o aoga microelement ma vailaʻau. O le faiga kuka e faigofie ma vave, lea e mafai ona faʻatautaia e soʻo se faletua. O le mea taua o le saili lelei mea lelei.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou talanoa maeʻaeʻa ai e uiga i le beetroot ituaiga o le foamy inu, togafiti o sauniuniga ma le aoga meatotino a le kvass. Manatua, pele kvassolyubi!

Se fua faigofie mo beet kvass

  • vai 2 l
  • feololo beets 3 pcs
  • suka 1 kulimi. l.

Kaloriia: 12 kcal

Polotini: 0.1 g

Gaʻo: 0 g

Karbohidates: 2.9 g

  • Ou te tago i fualaʻau, fufulu lelei, fufulu. Sa ou tipiina i ni fasi manifinifi.

  • O loʻo ou lafoina atu fatu faʻamago i le fagu. Ou te faʻatumuina le afa o le malosi i se aʻa faʻatoʻaga. Ou te faʻatumuina ile vai vela ile vevela ole potu.

  • Mo le faʻamamaina sili atu, ou te togiina i totonu le suka, faʻaalu faʻamalosi ma tuʻu mo le 5 aso. O le taimi e kuka ai e faʻamoemoe i le vevela i totonu o le potu, le nofoaga e faʻapipiʻi ai le fagu.

  • Ou te faʻamama ma sasaʻa le kvass ua uma ona saunia i fagu.


Sweet beet kvass. Faiga masani

Vaega:

  • Vai - 2 l,
  • Beets - 500 g
  • Suka - 4 sipuni
  • Falaoa falaoa enaena - 1 pc.

Sauniuniga:

  1. Ou olo le beets i totonu o se grater grar. Ou te tiaʻi i le faletupe. Ou te liligiina i le vai ma faʻapipiʻi muamua suka suka. Faʻafefe i totonu o le falaoa uliuli le tau.
  2. Ou te ufiufi le pito i luga o le fagu i fua. Ou te tuʻuina mafanafana mo le 3 aso. Faʻasasaʻo le faʻafefeteina faʻatasi i le aso. Ona ou faʻamamaina lea, sasaʻa i fagu poʻo tamaʻi apa.

Beet kvass fua e tusa ai ma Bolotov

E leai se mea faigata i le sauniaina o se vai inu. E pula ona o le faʻamalosi o le lactic acid, e aunoa ma se alofa i meaola niniʻi, ae lelei mo le faʻasaoina o siama aoga. Faʻafetai i le mulimuli, e tusa ai ma Bolotov, beet kvass ei ai sona sili lelei faʻamalologa aafiaga.

Vaega:

  • Milk whey (faleoloa) - 2 l,
  • Beets - 1 kg
  • Kulimi oʻona - 1 sipuni ti
  • Suka - 65 g.

Sauniuniga:

  1. Olo ia beets ma se meaʻai gaosi pe olo latou. Sa ou tuuina i totonu o se fagu 3-lita.
  2. Ou te faʻaopopo kulimi oona ma suka i le sua. Ou te faʻamafanafanaina le paluga faʻamalieina i le curd by-product i le 35-40 tikeri.
  3. Ou te sasaaina le vai ma le suka ma le kulimi oona i totonu o se fagu o loʻo saunia fualaʻau aina. Ufiufi i se solo ma tuʻu e faʻapipiʻi mo le 7 aso.
  4. A maeʻa le 24 itula, o le a aliali mai foliga o le foam, pe a maeʻa le 2-3 aso o le a fausia. Ou te aveʻese ma le faʻaeteete le kulimi unicellular na faia i le pito i luga o le fagu. Ou te toe faia le auala i le tele o taimi o le vaiaso.
  5. A maeʻa aso e 7, o le faʻafefeteina gaioiga o le a maitauina le faʻateleina. Na ou tuʻuina Bolotovsky beet kvass i totonu o le pusaaisa mo le 24 itula. Ona ou toe lafoina lea i le mafanafana. O loʻo ou faʻatali mo le isi 5 aso, e le galo ona aveʻese le faʻavaeina i se taimi talafeagai.
  6. Ou te aveina multilayer kasa, faʻamama le vai inu, sasaʻa i fagu.

Bolotovsky kvass o se mea faigaluega sili ona lelei mo normalizing le tulaga o le microflora usus ma le gaioiga lautele o le digestive tract. Sili ave i laiti vaega (50 g), i luga o se manava gaogao, le sili atu nai lo 3 taimi i le aso. Sili - le itula ma le afa aʻo leʻi 'ai.

Fuafua mo Bolotovsky kvass mai beets luga o le vai

E mafai ona e suia le susu susu ile vai masani masani. O le faʻaopopoina o mea manogi o laʻau o le a avatua i le kvass se tofo faʻapitoa.

Vaega:

  • Vai - 2 l,
  • Fou beets - 800-1100 g,
  • Sour cream 15% gaʻo - 1 tamaʻi sipuni.
  • Mint - 10 g.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Uʻu faʻamama lelei ma faʻamamaina beets i luga o le grater. Ou te ave se kuka kuka ma le tele o le 3 lita, ou te faʻatumuina i le 2/3.
  2. Ou te tuʻuina le kulimi oona i totonu o se pesini, faʻaopopo vai. Ou te matua faalavelave lava. Ua sauni le faʻavae mo le faʻamamaina o le enzymatic.
  3. Ou te sasaaina i totonu o se fagu beets. Ou te tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo faʻafefeteina, ae le galo e tapuni i se solo. Ou te tuua ni nai centimita o avanoa avanoa e oʻo i le ua.
  4. O aso 2 uma ou te aveʻese mai le tumutumu o le faʻatupuina o le fungus.
  5. A maeʻa aso 4-5, ou te faʻamamaina le kvass, aveʻese le palapala i lalo. Faʻafetai i se faigofie taualumaga, o le vai inu o le a tofo sili atu le manaia.
  6. O loʻo ou faʻatali mo le 10-12 aso. Liligi i fagu, faʻaopopo le mint. Ou te teuina i le pusaaisa.

Faʻafefea ona fai se faʻamama beet kvass

O le faʻaaogaina faʻavaitaimi o se oloa gaosi mai se aʻa fualaʻau o se sili ona lelei le faʻamamaina o le tino mai vailaʻau oona ma o se sili lelei mea faigaluega mo le toe faʻaleleia lautele i se tau talafeagai. Tatou taumafai e kuka?

Vaega:

  • Vai - 3 l,
  • Beets - 0.5 kg
  • Rye falaoa - 50 g,
  • Fefete - 20 g
  • Suka - 100 g.

Laʻasaga-i-laʻega kuka:

  1. Puka kuka Laʻu, fofo ma 'otiʻoti i fasi. Sa ou tuuina i totonu o se apa ma kuka. Afai e manaʻomia, e mafai ona mago fasi fualaʻau aʻa i le ogaumu.
  2. Ou te sasaa ese le mea na tupu mai ai le supo, vavaeʻese mai le lotoa nofoaga, faʻaopopo vai pupuna, togi i suka, fasi falaoa falaoa, fefete.
  3. Ou te tuua e feoaʻi solo mo le 2 aso. Ou te faʻamama le kvass, lafo i le pusaaisa e faʻalili. Faia!

Kavass kuka e faʻamama ai le ate

O se fua faigofie mo se soifua maloloina beetroot inu ma le faʻaopopoina o le falaoa e tau ai ma maʻi ate. Faʻamolemole ia manatua o le beet kvass mo le togafitiga o le ate e le talafeagai mo le faʻamalieina o le fiainu ona o le tele o suka mea. E manaʻomia i tamai tui mo togafitiga.

E i ai contraindications. Ou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻapitoa ae leʻi faʻaaogaina.

Vaega:

  • Vai - 2 l,
  • Beets - 1 kg
  • Suka - 6 tioata
  • Falaoamata - 2 sipuni
  • Fuaisa - 600 g.

Sauniuniga:

  1. Na ou tipiina fualaʻau aina i tamaʻi cubes, pe a uma ona fufulu ma fufulu lelei. Sa ou tuuina i le fagu.
  2. Ou te tuuina suka ma falaoamata. Ou te ufiufiina i se solo, tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana (ae le o le la) mo faʻafefeteina.
  3. Taimi kuka - 2 aso. Ou te fautuaina le faʻagaeʻeina o mea i totonu o le fagu faʻalua pe faʻatolu i le aso.
  4. A maeʻa aso e lua, ou te faʻaopopo fualaʻau mago i le fagu ma inu, faʻatumu i le 4 ipu suka. Ou te faʻalavelave, tuʻu i le vevela mo le vaiaso. Ina ia faʻaleleia le faʻafefeteina o le tino, e le galo ia te aʻu le faʻaoso. Faʻatasi i le aso ua lava.
  5. A maeʻa aso e 7, ou te faʻamamaina le vai inu, sasaa i totonu o se fagu. Ou te aveina le 1 sipuni o le vailaʻau beetroot oloa ae le i 'ai.

Beet kvass ma wort mo le paʻu pauna

O le meainu faʻavae vaiinu e le o le sili maualuga-kalori oloa i le aiga kvass (le sili atu nai lo 70 kcal i le 0.1 l; 350 kcal i se mug tele). O le tuʻufaʻatasiga o loʻo iai mea aoga ma vailaʻau e faʻatelevaveina metabolic faiga i le tino. Le manaia ma māmā le beet kvass e fautuaina e faʻaumatia ile anapogi aso. Ou te ofaina se fua o meaʻai mo fualaʻau ma wort.

Vaega:

  • Vai - 2 l,
  • Beets - 600 g
  • Wort (faleoloa, mo se vai inu) - 2 sipuni.

Sauniuniga:

  1. Faʻamaeʻa lelei aʻu peleti, olo latou.
  2. Ou te faʻaopopo wort i le fualaʻau gruel, sasaʻa i le vai mafanafana.
  3. Na ou tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo le 2-3 aso. O le maeʻa o le sauniuniga gaioiga o le a faʻailoaina e le tagata lava ia-faʻamaʻimauina o le puaoa ao, le lautele faʻamalamalamaina o le vai inu.

Mo manogi ma faʻailoga le masani ai ile tele o tofo, ou te fautuaina ia faʻaopopoina le mint fou.

O penefiti ma afaina o beet kvass

Sei o tatou alu puupuu i le autu lelei ma le lelei o beet kvass.

Foliga aoga

  1. Normalization o le toto maualuga, faʻalauteleina ma le faʻamalosia o le puipui o toto toto.
  2. Maualuga kalama mataupu (faʻasaga i le talaaga o isi ituaiga o kvass), o se fesoasoani ola i le faʻamamaina o le tino.
  3. Aoga aoga i metabolic faiga.
  4. Faʻaleleia lautele o le digestive tract.

Faʻaleaga ma faʻafitauli

  1. Faʻagata faʻaoga (e oʻo i le faʻatumuina le teenaina) mo tagata e tele ituaiga o gastritis, papala ma isi manava faafitauli.
  2. Le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata i urinary ma cholelithiasis.

Beet kvass o se mea aoga faʻafouina vai inu ma fesoasoani i le taua faasaga i faʻamaʻi eseese. E tele fualaʻau mo kuka, ma le 'eseʻese seti o mea ma latou pasene ile aofaʻi o mea e fai. Faʻataʻitaʻi, faʻataʻitaʻi ma ausia faʻaiuga lelei. Fiafia fermentation, pele culinary faʻapitoa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Make Beet Kvass (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com