Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E tele auala e faʻalautele ai se laʻau tupe

Pin
Send
Share
Send

O le fafine puta, e iloa e le toʻatele o le "laau tupe" poʻo crassula, o se laʻau le faʻamalieina e ola aʻa i le tele o taimi. O le toe gaosia o se fafine puta e mafai ona faia i se tasi o nai auala faigofie. E oʻo lava i se tagata fugalaʻau fou e mafai ona feagai ma le toe totoina ma le toe gaosia o lenei laʻau. I lenei tusitusiga, o le a tatou aʻoaʻo ai pe faʻafefea ma pe o le a le faʻafaileleina o se fafine puta, e uiga i le tolu metotia o laʻau faʻalauteleina ma e uiga i le mauaa Crassula.

Faʻafefea ma faʻafefea ona fanafanau se fafine puta?

E i ai 3 mafai auala e faʻalauteleina ai se fafine puta, taʻitasi ma ana lava lelei ma leaga.:

  • tipiina o au;
  • laulaau laulaau;
  • toe gaosia e fatu.

Laau tipi

O lenei metotia o le a manaʻomia ai le filifilia o se atiaʻe fana mai le laʻau, lona tuʻu eseʻesega ma rooting. A filifilia se vaega o se laʻau o le a mauaa, e sili atu le taulaʻi i luga o se atiaʻe fana (lona sili lelei o le 10-12 cm). O le au e tipi ese ma se teuteu poʻo se seleulu maʻai i le gaioiga e tasi.

E mafai ona e faʻaogaina se naifi faʻatoʻaga faʻapitoa. O le 'upega tafaʻilagi e leʻo faʻagaioia, ma o le au lava ia e sili atu ona tuʻua e mamae mo le 24 itula... O le aʻa mulimuli ane o le tipi e mafai ona faia i le vai poʻo le tanuina o palapala. Mo nisi auiliiliga pe faʻafefea ona faʻalauteleina se tupe laau e ala i laʻau, faitau i se isi mea, ma o le ae iloa ai poʻo fea le eleele e talafeagai mo lenei iinei.

Laau tipi

O lenei metotia o le faʻatupuina o se laʻau fou eseʻese mai laʻau tipiina e le umi faʻatupulaia gaioiga ma le faigata o le mauaa. Mo le toe gaosia o le fafine puta ma laulaʻau, e tatau ona filifilia se tutusa ma matagofie laulaʻau o loʻo tu i le pito i lalo o le laʻau, tipi faʻalelei ma tuʻu e faʻamago mo le 2-3 aso. O le nofoaga e teu ai le laupepa e tatau ona mago ma mafanafana.

Tusitusiga! E mafai ona e malamalama e mafai ona e amata rooting i le vaʻaia o le lau: e avea ma sina lethargic. E iai foʻi le aʻa o le lau i le vai poʻo le eleele (o le mea mulimuli e mafai ona suia i le lumanaʻi sphagnum lumo).

Faʻalauteleina fugalaʻau e fatu

O le faʻalauteleina o fatu e lauiloa i le aufaifaatoaga e mananaʻo e atiaʻe ni ituaiga fou, ae seasea faʻaaogaina i le fale: o lenei faiga e umi ma e manaʻomia le tele o le faʻalogo mai le tagata toto. E mafai ona faʻatau fatu leaga i soʻo se faleoloa e faʻatau atu fatu o laʻau eseese.

Lalo o se laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga pe faʻafefea ona tupu lelei se fafine puta mai fatu:

  1. Faʻafefiloi le paluga eleele mai lau lauʻeleʻele ma le oneone i le 2: 1 faʻatusatusa i se pesini poʻo se isi lautele pusa.
  2. E lava lea e tufatufa lelei ai fatu i luga o le eleele ma faʻapipiʻi le oneone.
  3. O le eleele e faʻasusu malie: e mafai ona faʻaaogaina se fagu pasī mo lenei faʻamoemoe.
  4. E manaʻomia le tuʻuina atu o fatu ma tulaga oona i luga ole vevela ma le maualuga o le susū: mo lenei mea, o le tanoa e ufiufi mai luga luga ile tioata poʻo isi mea malamalama e le faʻatagaina le ea e ui atu i totonu.
  5. Oe manaʻomia le eaina o pesini i aso uma. E ui lava i le manaʻoga mo le susu, o fatu manaʻomia oxygen. E manaʻomia foʻi le mataʻituina ole susū o le palapala, ma avane le susu pe a faʻamago.

O laʻau muamua e tatau ona aliali mai i totonu o le 2-3 vaiaso talu ona lulu. A maeʻa ona tulaʻi mai, latou feoso i totonu o le eleele palu. E tatau ona aofia ai le palapala ma lau lauʻeleʻele ma oneone, i le fua faʻatatau o le 1: 2: 1 (faitau e uiga i le eleele mo le fafine puta iinei). O le eleele e tatau ona faʻasūlūina, ona tatau lea ona totōina iai fatu. O le tanoa e tuʻuina ina ia le paʻu ifo i luga ave o le la, ae o le a lava le aofaʻi o le malamalama e sau i totonu (faʻafefea ona filifilia se nofoaga e totoina Crassula?).

A oʻo le fatulaʻau i le 5-7 cm le maualuga, e mafai ona e amata totoina i latou i ulo ma le eleele mama. (aoao e uiga i ipu crassula iinei). O le sili ona maualuga potu vevela mo engraftment o 15-18 ° C.

Lenei vevela mafai ona tausia luga o le poletito i le tautotogo - o le mea lea o lenei taimi ua manatu sili ona lelei mo le faʻatupuina o le fafine gaʻo.

Rooting Crassula

A faʻasalalauina le laʻau tupe e ala i laʻau poʻo laʻau, e manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻagasologa ma tuutuuga e mauaa ai. I le fale, e faigofie ona liaʻii le lapisi i le vai poʻo le palapala.

Pogai

Ina ia mafai ona sosolo aʻa i le vai, o le mea lea e manaʻomia:

  1. piki i luga se koneteina vai e pei o le tele o 'au;
  2. faʻaopopo se vailaʻau i le vai e faʻalauiloa ai le vave atinaʻe o aʻa;
  3. tipi ese laulaʻau laʻau o le 'otiʻoti ina ia iai uma lau i luga o le vai;
  4. mautinoa le tulaga mautu o le au: e le tatau ona magoto;
  5. tuu le au i se mea susulu, ae puipui mai le susulu o le la.

Afai na faia le tonu e aʻa le tipiina i le vai, e tatau ona piki se ulo, i lalo o le vai sasaʻa oneone, ma luga o le afa o le ulo - lalolagi. Fai se faʻanoanoaga, tuʻu se tipi iina ma ufiufi le toega avanoa ma le lalolagi ina ia lona pito i luga vaega o 2 cm i lalo o le pito.

E tatau foʻi ona tuʻu le ulo i se nofoaga malamalama, vai ma le faʻaeteete - i le pito ina ia le lolovaia le laʻau... Faitau e uiga i le faʻainuina o le tupe laau ma le nofoaga saʻo e toto ai.

Leaf

O se lau ua mago mo le 2-3 aso e tatau ona tuʻuina i totonu o le vai, faʻalolotoina ma le tipi i lalo. O le agavaʻa e tatau ona laʻititi, ae a aliaʻe aʻa muamua, e tatau ona e suia. A maeʻa le isi masina, e faʻatagaina le toe tipiina o se laulaʻau ma aʻa i totonu o se ulo.

Mo le mauaa i le eleele, e tatau ona saunia se paluga o peat ma oneone, faʻasusu lelei ma faʻatofu se laʻau i totonu e le tasi vaetolu o lona tele. E fautuaina le ufiufi o le laulaʻau ma le ipu malamalama i luga, ae e masani ona manaʻomia le lumanaʻi laʻau.

Taua! Vaʻai mo le eleele: e le tatau ona tumau matutu. E mafai ona faʻasusu ia oe ile fagu pasī.

Mo se laulaʻau e aʻa i le eleele, oe mafai ona avatua le lagolago (mo se faʻataʻitaʻiga, mai se laʻau). O le filifiliga o se sili atu talafeagai auala e taʻitasi mo taʻitasi grower. Ae ui i lea, e talitonuina o le sili faigofie auala o tipiina laʻau: e mafai ai ona tupu vave le laʻau. I se faʻaopopoga, pe a filifilia lenei metotia, o le ai ai le sili atu avanoa o le oti o le tipi nai lo le rooting le lau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ETHIOPIA: የወረደ ጡትን ለማስተካከል የሚረዱ ቀላል የቤት ውስጥ ዘዴዎች Home Remedies To Prevent Breast Sagging (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com