Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻateleina fugalaʻau ituaiga o faʻatoʻaga tulaʻi Geisha: galueaina foliga, faʻamatalaga ma le ata o le fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O Rose Geisha o se ituaiga pupula o le rosa. O le fugalaʻau e fetuʻunaʻi lelei mo le totoina i tulaga tau o tulaga o totonugalemu o Lusia.

E faʻapalepale uma vevela vevela ma malulu feololo. O le mea lea, o le fugalaʻau o le a faʻafiafiaina oe i fugalaʻau mo se taimi umi.

I le tusitusiga, o le a tatou suʻesuʻeina ai le faʻamatalaga ma uiga lautele o le fugalaʻau, saili poʻo fea o laʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia i laufanua mamanu, ma mafaufau foʻi pe faʻafefea ona tausia lelei le Geisha rose.

Faʻamatalaga ma uiga lautele

Rose Geisha e auai i le Floribunda kulupu o roses togalaau. Na fafagaina e le aufaifaʻatoʻaga o le kamupani a Tantau i le 2007. Lenei kulupu e iloga e togalaʻau mo umi ma tele fugalaʻau, susulu lanu ma se manogi maaleale manogi (oe mafai ona iloa poʻo le a le paolo o loʻo i ai rosa, ma vaʻai foʻi i a latou ata iinei). O le togavao e tupu e oʻo atu i le 1 m, ae o lona lautele e le sili atu i le 0.6 m. O laulaula lanumeamata laulaʻau, e i ai sina ilaila, e le mou atu, e seasea afaina i faʻamaʻi.

O fugalaʻau o le rosa e faʻalua-faʻalua, aperoti-moli i le lanu. O petals i le ogatotonu o le rosa e le matala atoa, e laʻititi ma saʻo. O lapisi i fafo e lapoʻa, e loloʻu i lalo.

Vaega:

Faamanuiaga o le tuputupu ae Geisha rosa:

  1. Fetaui lelei uma mo le fausiaina o se tele fugalaau togalaau ma mo le fausiaina laiti fugalaau kulupu.
  2. E i ai le agavaʻa e fuga faʻatolu taimi i vaitau.
  3. Talia le tele o tulaga leaga o le tau: malulu (lalo i le -23 ° C), mugala, maualuga le susū.
  4. E tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  5. Otiina fugalaʻaina e oʻo atu i le 10 aso.

O le le faʻamanuiaina o lenei ituaiga rosa aofia ai:

  1. Manogi vaivai. E naʻo le tau toafilemu e maua ai le lagona.
  2. I le le lava o le malamalama, o fugalaʻau amata amata ona faʻaloaloa malosi, ma fugalaʻau suia i le paʻepaʻe.

Rose Geisha sa fanafanaina e le aufaifaatoaga o le kamupani Tantau i le 2007.

Togalaau togafiti

O le rosa o lenei ituaiga e alu lelei ma teuteuina conifers (spruce, thuja, juniper), lilac lalo, cotoneaster bushes, sami buckthorn ma acacia. O se tasi o manumalo manumalo o le tuʻufaʻatasia o le rosa ma le mahonia poʻo le pyrocanthe.

I moega fugalaʻau, e mafai ona totoina ma laʻau o loʻo olaola ma laulaʻau poʻo fugalaʻau i lanumoana, lanumoana, siliva poʻo lilac tone.

Se ata

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o le Geisha rose:




Tuputupu ae

Tolu tausaga talu ona toto, e aulia le rosa matua. Ile taimi nei, ua taofi le toe atiaʻe ole aʻa.

Afai e matauina le tekonolosi o le totoina o lenei ituaiga o fugalaʻau, e i ai le maualuga avanoa o le mauaina lelei maualuga bushes ma tele tele fugalaʻau:

  1. E sili ona lelei le totoina ile tautotogo.
  2. O le eria na totoina ai le Geisha rose e tatau ona lautele ma matala, malamalama lelei ma puipuia mai matagi malulu.
  3. O le sauniuniga o le eleele e amata ia le sili atu i le 2 vaiaso ae le i amataina le totoina.
  4. O le tele o le pu mo le fatu: 0.4 m i uma itu.
  5. Avanoa laina: 60 cm ma bushes vaeluaina: 40 cm.
  6. E mafai ona e totoina se rosa i pusa laupapa poʻo ni ulo tetele.
  7. E le tatau ona mauaʻaina vao i eleele maulalo, ina ia aloese ai mai le faʻateleina o le susu.
  8. O le muamua e tatau ona maualuga manava. Ina ia faia lenei mea, ae le i totoina, e tatau ona matua faʻamalolo, ma a maeʻa ona alu ifo i lalo mo sina taimi, faʻamalu e le aunoa.
  9. O le eleele o le eleele faʻamoemoeina mo le totoina e fefiloi ma oneone ma humus i le fua faʻatatau o le 1: 4.
  10. Aua le totoina le Geisha Rose i luga o pa poʻo isi mafuaʻaga o le paolo.
  11. I le taimi lava ae le i totoina, o aʻa o le laʻau e tuʻuina i totonu o se tuputupu aʻe-faʻamalosia fofo mo se manuia ma ogaoga mulimuli ane mauaa.
  12. Vave ina ua uma ona totoina, oe manaʻomia faʻasusu ma mulch le eleele. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le laʻau mai faʻamaʻi ma tausia le eleele susu.
  13. O le tele fugalaʻau o lenei rosa ituaiga manaʻomia maualuga malosi taumafaina ma manaʻomia galue malosi.

Laʻau tausiga aofia ai vaega nei:

  • Faʻasusu pe a faʻapea e matua mago le eleele.
  • Mo se togavao feololo, o le tele o le vai mo le tasi faʻasusu e tusa ma le 5-7 lita.
  • O le faʻasusu e faia i lalo ole aʻa o le laʻau, talu ai e sili le puipuia o lau ma fugalaʻau o le rosa mai le susū.
  • A maeʻa le faʻasusu, e tatau ona faʻamalolo le eleele.
  • Aveese uma vao i taimi uma.
  • E iai taimi e manaʻomia ai le faʻaopopoina o le otaota ma vao i le palapala i totonu o le togavao. Ole mea lea e fesoasoani e mailei le susu.
  • Mo le saʻo teuteuina faʻavae o le togavao, i le tausaga muamua ina ua maeʻa totoina, oe manaʻomia e tipiina lala ma aveʻese ia fuga, faʻatagaina le rosa fuga i le na o le faaiuga o le taumafanafana.
  • O le gaosiga o le togavao e aofia ai le teuteuina o le togavao e oʻo atu i le 50 cm.O le teuteuina e faia pe a maeʻa ona oso mai muamua. Mo se faʻaletausaga laau, teuteuina o le tasi vaetolu o le atoa togavao, i tausaga mulimuli ane o le rosa e teuteuina i le lona lima fuga.
  • Fertilizing ma fetilaisa pe a uma le taumalulu o loʻo faʻatinoina ma se vaifofo o le urea, ma i le faʻaiuga o le taumafanafana ma le phosphorus, potash fertilizers ma le lefulefu.

Mai le vitio o le a tatou vaʻai manino ai pe faʻafefea ona selesele lelei se rosa:

Tosoina tekonolosi

O le laʻau e totoina e tusa ma tulaga nei:

  1. Fesuiaʻiina se Geisha rose amata i le filifilia o se fou nofoaga. E tusa ai ma tuutuuga, e le tatau ona ese mai le muamua: o le i ai o le tutusa tikeri o le malamalama ma le puipuiga mai matagi e faamalosia.
  2. Le isi mea, e tatau ona e saunia le eleele ma pu, e pei o le sauniuniga aʻo leʻi totoina se fualaʻau, ma aveʻese uma vao ma a latou aʻa.
  3. Ina ia faʻamaeʻaina le sauniuniga o se nofoaga fou, e manaʻomia e ia ona tu mo sina taimi, ia tuʻu le lalolagi.
  4. Ona mafai lea ona eli le togavao ma toe tiaʻi. Taumafai e eli se laʻau o loʻo tele le eleele, ma toe toto.

Toe gaosia

O le totoina o laʻau e masani ona faʻataunuʻuina e tipiina. Faʻamavaeina o tipiina e faia pe a fai o laʻau ua maeʻa malo.

  1. O tipi e tipiina ma le umi o 8 cm, ae o le pito i luga e faia saʻo, ma le pito i lalo - 45 °.
  2. O le 'au e tuu i le eleele mo le toeititi afa.
  3. O le faʻatutuina pu na faia 15 cm loloto.
  4. O le mamao i le va o tipi e faʻatagaina le sili atu i le 30 cm.
  5. O se tasi itu o le lua totoina faia saʻo faʻatutu, i lenei tulaga o le rosa o le a tupu saʻo ma paee.
  6. A maeʻa ona totoina, o tipi e ufiufi i se ata, latou te maua i le faʻasusu masani ma le tatalaina o le palapala latalata ia latou.
  7. O fualaʻau muamua e tatau ona aveʻese ina ia aua neʻi taofia le atinaʻeina o aʻa.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le rosa e aafia i faʻamaʻi ma le tele o le suavai o se vaega o le laʻauluga o le eleele, pe afai e le lava le sapalai ea i aʻa. Latou te faʻatupuina faʻamaʻi ma vao matua.

O faʻamaʻi sili e aʻafia ai laʻau, o aphids ma apogaleveleve. O maʻi e masani ona tupu ai ni maʻi e mafua mai i aʻa ma pala.

I le avea ai o se puipuiga, e manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le palapala o le eleele ma faʻatino le tatalaina.

Atonu e sese

Atonu e i ai ni mea sese i le faʻatupuina o Geisha rosae ono afaina ai le laʻau:

  1. Sese filifiliga o le tulaueleele nofoaga... O le tulaga e mafai ona faʻasaʻo e ala i le vave saunia o le laʻau mo le fesiʻi i se sili talafeagai nofoaga.
  2. Sese teuina o rosa... E manaʻomia le teuina o fugalaʻau malaia i le taumafanafana. A leai, o le laʻau o le a amata sauniuni mo le taumalulu, o lona ola faʻasolosolo o le a faʻalavelaveina.
  3. Le amanaʻia o laʻau e aunoa ma fugalaʻau... Ina ia atili lauolaola ma fuga mai le togavao, o laʻau e leai ni fugalaʻau e faʻagaoioia i le tipiina.
  4. Faasusu luga (o le laau totoe le faʻasusu)... Ina ia foia le tulaga, ae le i faʻasusu, 'eli se tamai pu i aʻa (12-15 cm), faʻatumu i vai faʻamautu, tanu le pu ina ua uma ona faʻasusu atoa le vai.
  5. Filifilia o se taimi sese e faʻasusu... A faʻapea e faʻasusuina fugalaʻau i le ao, ae maise le vevela o le la, e mafua ai le mu o laulaʻau ma petals. E mafai ona saeia petala ma laulaʻau e ala ile faʻasusu ile afiafi.
  6. Ova tele le naunautai mo fetilaisa... O se laʻau e soona faʻasuavaia i faʻalaʻau e mafai ona sefe i le tele o faʻasusu.

O le le faʻaaloalo Geisha rose mafai ona ola mo le sili atu i le sefulu tausaga, pe a fai e iai sona lelei-atiaʻa aʻa. O loʻo iai le mea mataʻutia mo se laʻau faʻapipiʻi e leʻi mauaʻa lelei. Roses ma le leaga aʻa polokalama ola i le maualuga o le 5-10 tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GEISHA MAKEUP (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com