Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O ituaiga sili ona lauiloa o hybrid hibiscus ma uiga eseʻese o la latou faʻatoʻaga

Pin
Send
Share
Send

O foliga ofoofogia o fugalaʻauʻau pupula pupula tele e leai se tasi e le ano i ai.

Lenei tumau perenise o le matagofie Malvov aiga o loʻo maua i vao vao ma galueina flora.

Fugalaʻau o lenei laʻau e le fiu e faʻafiafiaina mata o fai togalaau mo se taimi umi. Ma le le malamalama i le vevela ogaoga mafua ai lenei ituaiga mea taʻutaʻua tele i lo tatou latitude.

O le tele o lanu ma lapoʻa e faʻatagaina ai oe ona ofuina faʻatasi lenei fugalaʻau i soʻo se laufanua ma faia se foliga matagofie i lau togalaʻau.

Lauiloa hybrids ma ituaiga

Apamemea Tupu

Hibiscus o laulaʻau tumau... O le hybrid na fafagaina e uso Fleming mai Lincoln, Nebraska, USA.

Mafai ona tatalia le vevela i lalo i -34 tikeri. Faʻamoega e aunoa ma se malutaga E mate mo le taumalulu, faʻamoeina ma fuga i le eleele.

O le togavao e maualuga - e oʻo i le 100-120 cm, puupuu, fai sina faʻataʻamilomilo. O laulaʻau e apamemea-mumu i le lanu, o fugalaʻau e lapoʻa, oʻo atu i le 30 cm le lautele, papaʻe-piniki i le lanu ma mumu uaua ma le mumu ogatotonu. Fugalaʻau taimi e mai ia Iulai ia Oketopa.

E sili le fiafia i vaega susulu pe paolo foi... Ina ia mafai e le togavao ona foliga faʻalelei ma mo lona soifua maloloina lautele, e fautuaina e pinini ona ua tuai ona fugalaʻau. A o le i malulu, tipi ese au i le 10-15 cm, faatasi ai ma le taunuʻu mai o le tautotogo o le a amata ona latou tutupu malosi.

Plum Crazy

"Crazy Plum". Hibiscus tumau. O le togavao e oʻo i le maualuga o 85-90 cm, malosi malosi. Tele fugalaʻau, ma faʻasolosolo ona pito, tusa ma le afa mita le lautele, e i ai le plum lanu ma pogisa papala uaua. E pogisa le ogatotonu o le fugalaʻau nai lo o petala.

E fiafia le laʻau i se nofoaga susulu, malutia mai le matagi., ae e ui i lea ma le lelei o le faʻasalalauina o le ea, lea e mautinoa ai le aliali mai o le tele o fugalaʻau e sili atu ona lelei.

Ole ituaiga e teteʻe ile faʻamaʻi. Malulu taumalulu - oʻo i -34 tikeri.

Fugalaʻau taimi e amata ia Iuni ia Oketopa.

Matua Yella

Fuafua mutia tumau.

Mafai ona tatalia le vevela i lalo i -34 tikeri, e le manaʻomia malutaga mo le taumalulu.

O le togavao e maualuga, e oʻo atu i le 100-120 cm, puʻupuʻu, malosi ma fai sina lapotopoto.

Fugalaʻau i fuga e kulimi, pe a faʻamamaina atoa latou avea kulimi kulimi-paʻepaʻe ma sina mata mumu. O se fugalaʻau ma le lautele o le 30 cm, o fusi laumei, na maua le tasi i luga o le isi.

O laulaʻau 3-5 e pei o tamailima, e pei o laupepa. O le lanu meamata o laʻau i le la e maua se lanu viole. Laʻau malosi, faʻamaʻi puipuia

Robert Fleming

O se taimi umi o le taumalulu-malo malosi laʻau oʻo atu i le maualuga o 1.5 - 1.7 m. O fugalaʻau e lapoʻa, 25-30 cm, mumu-burgundy i le lanu. E amata le fugalaʻau ia Iulai ma faʻaauau pea seʻia oʻoi le aisa. O le ituaiga e mafai ona totoina i le tautotogo ma le tautoulu, e aʻa lelei i lalo o soʻo se tuutuuga.

E le faʻalogogofie, taliaina faʻamalieina faʻalelei faʻalautelega... E mafai ona tupu i sina paolo, ae e maua ai le fuga sili ona matagofie pe a faʻapea e totoina i nofoaga malamalama.

Mo le taumalulu, e tatau ona e tipi ma faʻapipiʻi. E tatupu i le faaiuga o le tautotogo.

Cranberry Crush

O lona uiga o le "cranberry pulp". O le ituaiga o malulu faigata. O le togavao e 100-120 cm le maualuga, puupuu, malosi, laʻititi faʻataʻamilomilo.

O fualaʻau e malosi, o le ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi.

Fugalaʻau o se mauoa cranberry lanu. E felavasaʻi petals, e maua le tasi i luga o le isi. I le ogatotonu o se pogisa mumu nofoaga. O se fugalaʻau ma le lautele o le 30 cm. Fuga taimi - mai ia Iuni ia Oketopa.

Afipolo

O se laau tumau e mafai ona tatalia le aisa o le tolusefulu tikeri... O le ogalaau e tu saʻo, malosi, ma e mafai ona oʻo i le maualuga o le 2.5 mita. O laulaʻau ma fugalaʻau e lapoʻa, tusa ma le 30cm le lautele, o lea laʻau e le foliga lapopoʻa lau.

O laulaʻau o lenei ituaiga hibiscus e tai tutusa lava ma laʻau o le sunflower. O le fugalaʻau e masani ona i ai ni petala se lima o loʻo feʻaveaʻi. A maeʻa fuga, o fatu e tumau i totonu o capsules.

Satelite

Maualalo nai lo isi ituaiga hybrid - o lona maualuga e le sili atu i le 75 cm. O le laʻau laʻau e laulaʻau lanumeamata lanumeamata laulaʻau ma papala uaua. I le aluga o taimi, i lalo o le malosi o le la, o le atoa lau liliu lanumeamata-lanu viole.

Fugalaau 25 cm le lautele - lanu raspberry-lilac, o petala e i luga o le tasi.

Kui Nuku

Laʻau 90 cm le maualuga O laʻau e lanumeamata lanumeamata, mulimuli ane faʻapogisa lanu viole. O le lautele o le fugalaʻau e 25 cm. O petals e lanu piniki-lilac i le lanu, e lima latou i luga o le tasi fugalaʻau ma latou mauaina le tasi i luga o le isi.

O le fatu o le fugalaʻau o se lanu pogisa, latalata i le ulaula.

E tau malulu i le eleele palu i le vevela o le -30 tikeri.

Laʻititi o Vavega

O se togavao o le maualuga maualuga - 75-90cm, faʻapipiʻi ma lanumeamata lanumeamata laulaʻau, latalata i pito o loʻo iai se burgundy hue. O fugalaʻau e lapoʻa, 25 cm le lautele, susu paʻepaʻe ma le raspberry autu.

Ole ituaiga e teteʻe ile maualalo ole vevela.

Aloalii

O se puupuu puʻu, o lona maualuga e le sili atu i le 60 cm... O le laʻau o loʻo i ai se laʻau lanumeamata mauoa, ma o le fugalaau lautele le tusa o le 30 cm. O le fugalaʻau e tele ma umi.

O se tamai togavao e ufiufi moni i fugalaʻau, lea e maua ai e le laʻau se foliga foliga ese. Fugalaʻau amata i le tautotogo ma tumau seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

Tausiga vaʻaiga

  • E fiafia le Hibiscus e faʻapipiʻi masani i le vai. O le auala e sili ona lelei e fai i le taeao po o le afiafi.
  • Faʻasusu e faʻatinoina i aso uma, tasi i le masani tau ma faalua i le matutu tau.
  • O le fafagaina e le aunoa i le vaitau o totoina o le a faʻalauiloaina le ola maloloina o le togavao ma ola tele i le fuga. Potash fertilizers e taua tele i le afa lona lua o le taumafanafana.
  • E tatau le teuteuina o vao mo tagata matutua. O lenei e faia e fausia le togavao ma ia faʻalauteleina lala.
  • Afai e manaʻomia se taotoga hibiscus, ona tatau lea ona faia i le tautotogo, pe a tupu olaola le maualuga e le sili atu i le 10 cm. Afai e te totoina se maualuga laau, o le a aʻa mo se taimi umi.
  • I le afa lona lua o le taumafanafana, e manaʻomia le vao le vao ma tuu le oneone i lalo.
  • Ae le i faʻamaluluina, e tipi ese le hibiscus, ae tuʻu ai sina vaega i luga atu o le eleele, ufiufiina i le tolu faaputuga o lala o le spruce, nonoa ma afifi lala ma ie afitusi.

Tulafono taulaʻi

O le hybrid hibiscus e fai ma malulu tele, o lea e mafai ai ona tupu aʻe i totonu o le sone feololo o le itu a Europa o Lusia. E sili ona lelei le totoina i se avanoa matala puipuia mai matagi, lea e tele foʻi ona faʻaalia e ave o le la. O le eleele e tatau ona lafulemu ma faʻalu lelei..

O le sili totoina auala e ala i tipi.

Mo lenei, mea e faʻaaoga mai i le pito i luga o fou fana ma 2-3 totonu. O le totoina mea e tuʻuina i totonu o le vai poʻo lalo ma a mavae le tusa o le masina, le vaʻaia o aʻa e mafai ona maitauina. O le faʻailoga lea e mafai ona totoina se laʻau talavou i le eleele.

Hibiscus foliga ofoofogia i uma nofofua ma kulupu totoina.

Mo uma ana teuteuga teuteuga, hibiscus e iloga e faigofie faʻatoʻaga tekonolosi ma le mafai ona ola e oʻo lava i matua maualalo le vevela. O le mea lea, e oʻo lava i se tagata faʻatoʻaga togalaʻau o le a feagai ma lona galueaina i luga o le upega tafailagi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Different Types of Hibiscus Flowers in My GardenHibiscus colour Varieties (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com