Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le radish e totoina i Siberia? Lisi o ituaiga sili ona lelei

Pin
Send
Share
Send

O le Radish o se fualaʻau masani aʻa i Lusia, o lona atunuʻu ua taʻua o Central Asia. O le fualaʻau e tele ona aoga meatotino ma ua ola i le atunuʻu atoa.

I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ai auala o le totoina o faʻatoʻaga i le itulagi Siberian ma sili ona talafeagai mo lenei ituaiga. O le a matou taʻuina atu foʻi ia te oe i nisi auiliiliga e uiga i le aoga o le faʻatauina o fatu ma fatu i Moscow ma St.

Tau Siberia ma lona aafiaga i le totoina o faatoaga

I le itu i sasaʻe o Siberia, o matagi matagi e agi mai Asia i le tau mafanafana, lea ua suia e se matagi aisa mai le Vasa Pasefika ma le Atika. I le taumalulu, o matagi i saute e manumalo, lea e malulu ai le tau ma manino ai. Lenei vaega o le itulagi o loʻo faʻailoa mai e le tutusa le faʻasologa o timuga i le tausaga atoa - 250-800 mm.

O le itu i sisifo e faʻataʻamilomiloina e Ural Mountains, lea e puipuia mai le matagi Atalani. O le matagi matala mai Kazakhstan i le taimi o le tau malulu na mafua ai le malulu o le tau ma le la. I le tautotogo ma le taumafanafana, o nofoaga e aafia i matagi malulu mai le Arctic Ocean. O faʻasologa e paʻu i le averesi 300-600 mm ile tausaga, o le kiona e tusa ma le 100 mm, o le toʻatele o latou e paʻu ile taumafanafana ma le tautoulu.

I masina mafanafana, o le vevela i le itulagi mai le + 1 ° C i matu i le + 20 ° C i le itu i saute, ma -16 ° C i saute i le -30 ° C i matu i le taimi o masina o le taumalulu.

I le itu i saute, o le umi o le taumalulu e tusa ma le 5 masina, i matu - 9 masina, i le ogatotonu, tusa ma le 7 masina. O nei mea uma na faamalosia ai le totoina o radishes i Siberia mulimuli ane, ma ia faʻamaeʻaina muamua nai lo isi itulagi o Lusia.

Ituaiga talafeagai

O se ituaiga mo le totoina i itu i matu o itulagi e tatau muamua lava ona malulu-tetee. E le gata i lea, o le faʻaopopo e maualuga le teteʻe atu i le maualuga o le susū poo, i se isi itu, o le mago. E aoga le filifilia o ituaiga o vave amata, e selesele aʻo le faʻatoʻaga e le faʻaalia i iniseti.

Matutua vave mo le eleele matala

Aisa aisa

O le fualaʻau e faʻaumiumi, paʻepaʻe i le lanu, e i ai se maʻai aano, lelei mo salati. Faʻamamaina vaitaimi 25 - 35 aso. E fautuaina e toto i se vaitau mafanafana.

Vitio e uiga i le Ice Icicle radish ituaiga:

Rondar F1

O fualaʻau e lapoʻa, lanumoana pogisa i le lanu. Rondar F1 e teteʻe ile malepe, malulu ma taʻe, ma e iai sona aano suamalie. Ripens ile 18-20 aso.

Alba

O fualaʻau e papaʻe, lapoʻai i foliga, ma le le faʻatauaina pulp. O le a matua i le 23-32 aso.

Vevela

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa, o le malulu tetee. O le pulp o loʻo i ai se tofo lelei ma e mauoa i le vaitamini C. O le a matua i le 18-25 aso.

Vitio e uiga i le radish ituaiga Zhara:

Vera

Laʻititi fualaʻau e lapoʻa ma piniki i le lanu. Veins mafai ona maua i le pulp.

Mumu mumu

Fua mumu mumu o se lapotopoto foliga. Se ituaiga faigata tele, ae le mafai ona teuina mo se taimi umi. Ripens i le 24-31 aso.

Vitio e uiga i le amataga mumu radish ituaiga:

Helios

O se tasi o ituaiga sili ona le masani ai. Fua lapoʻa o lanu samasama ma pulupulu faʻaletino. E pula ile 20-30 aso.

Sachs

O fua lapisi e lanu piniki i le lanu, o le pulp e i ai se maʻai tofo. Vaitaimi vaitaimi - 31-35.

Mai ituaiga eseese o loʻo lisi atu i luga, e sili ona lelei le totoina o le Rondar F1, Heat ma le Early Red i Siberia, ona o le teteʻe maualuga ile malulu.

Malu mo le eleele matala

Siamupini

O fualaʻau e lanu mumu lanu mumu ma e lapotopoto foliga. Tetee atu i le vaivai. O le vaitaimi matua o le 40 aso.

Vitio e uiga i le Champion radish ituaiga:

Dungan

O se ituaiga-alofa-ituaiga, e tetee i le vevela. Fualaʻau lanu-raspberry ma pulupulu lapisi. Ripens pe a ma le 48 aso.

Sau’ai mumu

Oblong fua o le lanu mumu lanu mumu. E totoina ile taumafanafana, pula ile 36-40 aso.

Vitio e uiga i le Red Giant radish ituaiga:

Lelei mo fale vevela

Mumu vave mumu

Fua o tulaga masani foliga ma lanu, enaena i le 20 aso.

Vaioleti

O fualaʻau e le masani ai ona foliga mai e lanu viole, pula pe a ma le 25 aso, e mautu le pulupulu.

Vitio e uiga i le Violetta radish ituaiga:

18 aso

O fualaʻau e faʻatafafa, i ai se tofo malie ma enaena i le 18 aso.

Vitio e uiga i le ituaiga radish ituaiga 18 aso:

Vaeluaga-tau

Tautoʻuga tautoulu

O se matua lapoʻa aʻa fualaʻau mamafa 140-170 kalama, e iloga i le paʻepaʻe lanu o le paʻu ma le pulp.

Vitio e uiga i le radish variety Autumn giant:

Würzburg 59

E i ai sona lanu mumu ma se lapotopoto foliga. Mafai ona teuina mo se taimi umi, matua vaitaimi 25-35 aso.

Taunuʻu matua

Cherriet F1

Cherriet F1 e iloga i lona laʻititi tele ma teteʻe atu i siama. E le magalo mo se taimi umi, e pula ile 45-50 aso.

Zlata

Se ituaiga filifilia e maua ai se seleselega lelei. Faʻatasi ma le tele sūsū, mauaina malamalama malamalama. O le vaitaimi matua o le 45 aso.

Vitio e uiga i le Zlata radish ituaiga:

O ituaiga uma o loʻo lisiina atu mo le totoina o le greenhouse e maualuga le teteʻe i le malulu ma e fautuaina mo le totoina i Siberian greenhouse.

A filifilia se tele mo le totoina i Siberia, e tatau ona amanaʻia uma foliga vaaia o le tau, faʻalagolago pe e te manaʻo e toto se faʻatoʻaga i saute pe matu. Mo le totoina o le tautotogo, faʻaaoga vave aamu matua.

Aiga tutupu tuputupu lapisi

O le totoina o lenei aganuʻu i le fale e mafai ma e le manaʻomia ai ni tau ma ni taumafaiga faʻapitoa. E fautuaina e faia lenei mea i se le nofomau, ae le o le 'aisa foʻi potu, talu ai o le potu vevela e le fesoasoani i le sao o le tuputupu aʻe o le aganuʻu.

E tatau ona lava moli e tatau ona tuʻuina atu, a le o le tuʻuina o laʻau i tafatafa o le faʻamalama poʻo le faʻaaogaina o molī uila. Ae le i tulaʻi mai, o le vevela e tatau ona teu i le + 12… + 16 ° C, mulimuli ane lagona lelei le laʻau i le + 6… + 8 ° C.

Mai ituaiga eseese talafeagai mo le totoina i le fale, e tatau ona iloga.

Farani meaai

Farani taeao o se tasi o sili ona taatele ituaiga o le aʻa fualaʻaina ei ai se oblong foliga ma se malamalama piniki lanu. E le tofo tiga, enaena ile 20-25 aso.

Faailoga

O le vave pula o ituaiga Dabel e laʻititi i le lapoʻa, pula pe a ma le 25 aso.

Laupapa leo

E amata i se lanu mumu lanu mumu. E i ai le maualuga ripening fua faatatau, na o le 20 aso.

Faʻatauina o fatu ma fualaʻau i Moscow ma St. Petersburg

E mafai ona e faʻatauina ni fualaʻau mata i faleoloa i luga ole laiga, fale teu fugalaʻau, faleoloa faʻapitoa i le maketi, i faleoloa tetele. Tau i St. Petersburg ma Moscow e i le tulaga tutusa, o le averesi tau o teuina fatu o 13-15 rubles, fuafua i le eseese ma le mamafa o fatu.

Matou te ofa atu foi ia te oe e faamasani ia oe lava i tulafono ma uiga eseese o le galueaina o ia ituaiga o radish pei o Diego, Saksa RS, Zarya, Duro ma Sora.

Ua leva ona faamaonia e saienitisi mai itu uma o le lalolagi le aoga o le radish, lea na mafai ai ona faʻaaoga e le gata i le kukaina, ae faʻapea foi i vailaʻau ma teuteuga a tagata. O le mea lea, e oʻo lava i taumafaiga o le a faʻaaluina i le totoina o lenei faʻatoʻaga i se tau faigata o le itulagi e pei o Siberia e talafeagai ma o le taunuʻuga o le a aoga le taumafaiga na e tuʻuina i le gaioiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Salvo La Rosa e Toti e Totino - Il commissario Macrì e lagente Piricò 01062011 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com