Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rügen Island i Siamani - o le penina o le Baltic Sea

Pin
Send
Share
Send

Rügen Island o le sili tele motu o loʻo tu i le setete o Mecklenburg-Western Pomerania (itu i matu o le atunuʻu). Lauiloa i ona laufanua matagofie, tau mafanafana ma matafaga mama, o se tasi o sili ona taʻutaʻua nofoaga i Siamani.

Faʻamatalaga lautele

O Rügen o se tasi o motu tele ma sili ona tele tagata i Siamani, ma lona faitau aofai e tusa ma le 80 afe tagata. O le taimi na avea ai ma fale o le Siamani ituaiga o Rugs, mulimuli ane, i le mea moni, na faaigoa lenei eria. Ona sau ai lea o le fitafita West Slavic Ruyans, o le na faia le motu o Rügen o se 'olo malosi o la latou aganuu. I tausaga na sosoʻo ai, sa a le au Suetena, sosoʻo ai ma le Danes, faʻasolosolo ai Farani, seʻia oʻo ina avea mulimuli ane ma vaega o le tuʻufaʻatasia o Siamani.

O le teritori atoa o le motu ua vaevaeina i le 4 itumalo, lea e aofia ai 45 nuu ma taulaga. O le tele o latou o le Harz, Bergen an der Rügen, Putbus ma Sassnitz. O foliga taua o Rügen o matafaga oneone oneone umi, fale teuteu ma le laufanua o le kapo, lea e afaina ai le eleele.

O le motu o loʻo i ai le tele o mataʻaga, e aofia ai le 2 National Parks - Jasmund, maua i luga o le tulaga o le char quarry, ma le Pomeranian aloalo, o le lona tolu sili ona tele i le atunuʻu. E leai se mea e tatau ona fai, o le Prorsky Colossus i le motu o Rügen, o se nofoaga sa faia ai muamua i tai, lea na manumalo ai i le 1937 i le World Exhibition i Pale. Muamua, o le umi atoa o le tumama na aapa i le 4.5 km, ae i le taimi o le taua ma mulimuli ane pa'ū, o le tele o fale na faaleagaina. O le toefuataiga o Proprah na faatoa uma lava ona talanoaina. O lea nofoaga ua iai nei faletalimalo, faleʻaiga, faleʻaiga ma faleoloa.

Mea moni manaia! O aso anamua na magoto i lalo o fale na maua i le taimi o le suʻesuʻega talu ai nei, na taʻu mai ai o le motu na nofoia se vaega tele atu i taimi ua tuanaʻi.

Faʻafanua, natura ma le tau

Rügen i Siamani o se atumotu atoa o 18 motu eseʻese. O le lautele o le talafatai i saute, lea e taamilo i le itu i Sisifo atoa Pomerania, e 41 km. O le umi mai matu i le saute o 53 km. O le eria e 926 km2.

E ui i lona itu i matu, o Rügen o se tasi o pitonuʻu sili ona la i le atunuʻu. O le tau ii e malu, ae e matua suia lava. I le tasi aso, e mafai ona e alu i le puao, fiafia i le la vevela ma susu i le timu. O le averesi o le ea i le tausaga o le 8 ° C. O le masina sili ona mafanafana o Aukuso (o le averesi o le vevela e tusa ma le + 20 ° C), o le sili ona malulu o Ianuari (+ 2 ° C). O le ea e iloga i le maualuga o le susū, lea e tumau i le tausaga atoa.

Faʻafetai i le mafanafana galu fufuluina le talafatai mai itu uma, oe mafai ona aau iinei i le taimi atoa o le taumafanafana. O le averesi o le vevela o le vai ia Aukuso e oʻo atu i le + 18 ° C, e ui o aso mafanafana e mafai ai ona mafanafana le vai latalata i le talafatai.

Mea moni manaia! E tele tagata suʻesuʻe talitonu o le motu o Rugen na faamatalaina i le "Tale of Tsar Saltan" na tusia e A.S. Maukeni Moni, o iina na taʻua ai o ia i lalo o le igoa Buyan.

Aisea e sau ai i le motu?

O le sau i le motu o Rügen i Siamani e taua tele e le gata mo se tafaoga i le matafaga ma maimoaga - e tele isi mea faʻafiafia iinei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e tagata e fiafia i taʻaloga ola ona o atu i le matagiʻe, taʻalo tenisi poʻo tapolo, tiʻetiʻe solofanua i tafatafa o Rügen pe folau i se talafatai faʻapitoa, e 600 km le umi. O i latou e fiafia e savali pe tietie uila o le a fiafia i auala eseese e ui atu i pito sili ona matagofie o le motu.

Le aganuʻu olaga o Rügen tatau ona le itiiti le faʻatauaina. Ma, i Putbus e tele fale mataaga, fale tifaga, fale faʻafiafia fale, fale tifaga, greenhouse ma isi aganuʻu ma faʻafiafiaga faʻavae. I se faʻaopopoga, o le motu e masani ona faia faʻafiafiaga, faʻafiafiaga ma faʻafiafiaga a tagata, faʻapea foʻi ma malaga i nofoaga faʻaleaganuʻu, o tuʻugamau anamua ma nuʻu moni. O isi taʻutaʻua gaioiga aofia ai le tiʻetiʻei luga o le nofoaafi timuga Rasender Roland, lea e tafe atu i malologa uma i le talafatai sautesasae.

Mea moni manaia! I le tasi taimi, o le tele o tagata taʻutaʻua, e aofia ai Einstein ma Hitler, na i ai le taimi e asiasi ai i le motu o Rügen.


Mataaga ma faʻafiafiaga

O vaʻaiga o le motu o Rügen i Siamani o loʻo fai ma sui o mea masani ma faʻataʻitaʻi e faʻatosina mai ai turisi mai le lalolagi atoa. Sei o tatou mafaufau na o mea autu.

Papa papaʻe

O papaʻe papaʻe papaʻe o loʻo tu i le Jasmund National Park ma oʻo atu mo le 15 km e mafai ona valaauina ma le saogalemu o le faʻailoga lea o lenei itulagi. Faʻataʻamilomiloina e vai turquoise ma vaomatua lanumeamata vaomatua, latou fausiaina se ofoofogia panorama ma o loʻo faʻaalia i ata turisi uma o le motu o Rügen. E le gata i lea, o le tele o taimi, o loʻo tatou talanoa e uiga ile Royal Throne taʻutaʻua, o lona maualuga e oʻo atu i le 120 mita i luga aʻe o le sami. I lalo ifo o le upega tafailagi, e mafai ai ona e vaʻai atu i se tuʻugamau auala fausia i le Bronze Age, ma i lalo o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le multimedia turisi nofoaga autu o loʻo faʻamatalaina le paka i le tele o gagana.

O le aliaʻe mai o lenei taua taua faʻailoga e fesoʻotaʻi ma le aveʻese mai o penisina, lea na masani ona auai i ai tagata o le atunuʻu mo le tele o seneturi. Peitaʻi, o le pisinisi lea na toeititi faʻatamaʻiaina le laufanua o laufanua, o lea i le amataga o le 19 seneturi. na tapunia atoa, ma o le teritori o Kreidefelsen na muamua folafolaina o se natura faasao, ona sosoo ai lea ma le National Park.

Mea moni manaia! O papa papaʻe o le motu o Rügen o loʻo valiina i le ata o le igoa tutusa e K.Friedrich, o se tusiata Siamani taʻutaʻua.

O fea oi ai: Sassnitz, tusa. Rügen, Siamani.

Hunting Castle Tapulaʻa

O le maota tulimanu o Granitz, o se tasi o faʻailoga taua o le motu, o loʻo tu i luga o le Malumalu, le mauga maualuga i Rügen. O le Renaissance fale, fausia i le ogatotonu o le 19 seneturi, e asia e le 500 afe turisi i tausaga taʻitasi. Ma le toʻatele o i latou e mumusu e aʻea le 'olo autu, teuteuina i le apamemea papaʻe siʻusiʻu aeto ma siʻoina e 4 tulimanu tumutumu.

I taimi o le GDR, sa i ai se pou vaʻai i luga, lea na faʻatonutonu ai e leoleo o le tuaoi le feoaʻi o vaʻa ma vaʻa fagota. I lenei auala, na taumafai ai pulega i le lotoifale e taofi taumafaiga a tagata Siamani tagata afeleti e sosola i fafo. O lenei i le ogatotonu 'olo o Jagdschloss Granitz o loʻo i ai se maataua vaʻaia, lea o se openwork feʻaveʻaveaʻi sitepu, manatuaina o se serpentine lipine, taʻitaʻi. Ma le fia iloa, e leai sona lagolago - e 154 sitepu uma o le sitepu e tupu saʻo mai i puipui o le maota, pei o ni fugalaʻau. Latou fai mai o le sili atu vaʻai i le Rügen eria tatalaina mai iinei, ma i le lelei tau e mafai ona faigofie ona e vaʻai i le tuaoi Usomer.

Tuatusi taua: Pf 1101, 18609 Ostseebad Binz, Fr. Rügen, Mecklenburg-West Pomerania, Siamani.

O itula amata e faʻamoemoe i le vaitau:

  • Ianuari-Mati ma Novema-Tesema: mai le 10:00 i le 16:00 (Aso Lua - La);
  • Aperila ma Oketopa: 10:00 am i le 5:00 pm (aso uma);
  • Me-Setema: mai le 10:00 i le 18:00 (aso uma).

Matafaga matafaga

O se faatosina tutusa taua o le motu o Rügen o le tutotonu matafaga Binz, tu i le Prorer Wiek faga ma faaloaloa mo le toeititi 5.5 km. Lautele, lelei oneone, mamā, ma sina laʻititi, e mauaina le faʻailoga faavaomalo Blue Flag i tausaga uma, faʻavaeina e le International Beach Association.

Binzer Strand ofa mea uma mo se nofo lelei - i luga o lona teritori o loʻo i ai se fale spa, tele mini-faletalimalo, o se tolauapiga, o se folauga aoga, mautotogi ofisa mo faʻi, vai faaseʻe ma laupapa faaseʻe. O le matafaga o loʻo faʻaauupegaina faʻamalu, sun loungers ma suia potu, ma o se 'au o faʻataʻitaʻi leoleo e nafa ma le saogalemu o malo. Ma iinei uma taumafanafana latou faʻatulagaina eseese gaioiga gaioiga, konaseti ma e oʻo lava i sauniga faʻaipoipoga. Ole tele ole vaega mulimuli na faia ile nofoaga na iai muamua le olo laveaʻi, na fausia ile 1981 ma pei ole mea lele e leʻo mailoa.

Nofoaga: Strand, 18609 Ostseebad Binz, Fr. Rügen, Siamani.

Seebruecke uafu

O le Seebrucke Binz, e alu i le 600 mita i le sami, o loʻo tu i le taulaga e tasi e pei o matafaga sili ona lelei o le motu. O se tasi o vaʻaiga sili ona matagofie o Rügen na fausia i le 1902 ma na pagatia i le tele o mea na leiloa i le vaitaimi umi o lona olaga. I le taimi muamua, o se vaega taua o le uafu na faʻatamaiaina e se afā malosi na soʻa ai le motu i se taimi puʻupuʻu talu ona fausiaina, ma - i osofaʻiga a le ea na faia i le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi. Seebruecke ua maua lona foliga foliga nei. Ina ua maeʻa le toe fausiaina, o lona umi na toeitiiti vaeluaina - o lenei ua na o le 370 m.

Binz Pier o se nofoaga fiafia mo turisi ma tagata tafafao. O lenei mea e faʻafaigofieina e le gata i le matagofie vaaiga o loʻo tatala mai lenei nofoaga, ae faʻapea foi ma faʻafiafiaga o le vaneina o le oneone i tausaga taʻitasi e faʻaputuputu ai atisi mai le lalolagi atoa. Ma ina ia le matamata ma auai tagata le tau matamata i le tutusa ata mai lea tausaga i lea tausaga, o le au faʻatautaia o le tausamiga sau ma se fou autu mo fatufatuga i taimi uma.

Nofoaga: Ostseebad Binz, tusa. Rügen

Jasmund Königsstool National Park

O le Jasmund Königsstuhl natura faʻasao, tu i luga o le motu o le igoa e tasi, o se tasi o sili ona matagofie nofoaga i Rügen. Faʻavaeina i le 1990 i luga o se laʻititi eria (tusa ma le 3 afe hectares), na mafai ona aofia ai le tele o mea matagofie. I se faʻaopopoga i papa papaʻe o loʻo ufiufi i vao mafiafia, ma le Mauga o Piki, o le pito maualuga lea o le motu, e mafai ona e vaʻai atu i le tele o senituri vaomatua vaomatua, laufanua vaomago ma vaituloto manino iinei.

O le teritori atoa o le Nationalpark Jasmund Konigsstuhl o loʻo faʻaosoina e ala savali ma uila vilivae, e iai asiasiga i aso uma. I taimi o savaliga faapena, e mafai ona e fiafia i laufanua matagofie, tiʻetiʻe i se nofoaafi vaʻaai ma vaʻai le olaga o tagata o loʻo nonofo i le lotoifale. Ma e i ai se mea e vaʻai ai iinei, aua o le fugalaʻau ma manu vaʻaia o le faʻalavelave aofia ai le tele o manulele, manu, laʻau ma butterflies o loʻo latalata i le oti.

I le 2011, le Jasmund Königsstul National Park, o se tasi o mataaga sili ona lelei i le motu o Rügen i le Baltic Sea, na aofia ai i le lisi o measina a le UNESCO. O lenei o se puipuia vaega, lea e faʻatoa mafai ona faʻaulufaleina o se vaega o se vaega malaga.

Mea moni manaia! Jasmund Konigsstuhl ua taʻua o le pito sili ona laitiiti paka a le malo i Siamani.

O fea oi ai: Sassnitz, tusa. Rügen, Siamani.

Tatalaina itula:

  • Eseta - 31.10: mai le 09:00 i le 19:00;
  • 01.11 - Eseta: mai le 10:00 i le 17:00;
  • 24.12 - aso malolo.

Asiasi tau:

  • Matua - 9.50 €;
  • Tamaiti (6-14 tausaga) - 4.50 €;
  • Aiga (2 tagata matutua ma tamaiti e oʻo atu i le 14 tausaga le matutua) - 20 €;
  • Tausaga faaletausaga aiga - 35 €;
  • Tausaga taʻitasi card - 20 €;
  • Tamaiti i lalo ole 5 tausaga - leai se totogi.

Paka autu a Karls

Karls Theme Park o se tele faʻafiafiaga faigata e faʻataʻitaʻia se masani Siamani nuʻu. Avea o se tasi o le sili nofoaga mo aiga ma fanau, le paka ofoina faʻafiafiaga mo uma tofo. E i ai ituaiga uma o faaseʻe, taupega, labyrinths ma carousels, faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa ma malae taʻalo. I se faʻaopopoga, tagata asiasi i le paka o le a mafai ona fanaina i le fanaina laina ma tietie i se moni tractor.

O le faʻailoga o le nuʻu o strawberries, o loʻo iai uma i le fausiaina o sone faʻavae ma totonu o menus o faʻapotopotoga. I se faʻaopopoga, o le faʻatoʻaga o loʻo iai se fale gaosi faʻaonapo nei, i ni faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e vaʻai pe faʻafefea ona faia le strawberry jam, faia le fasimoli strawberry, Strawberry with Cream sweets, fai ai falaoa ma falaoa.

Tuatusi: Binzer Str. 32, 18528, o. Rügen, Mecklenburg-West Pomerania, Siamani.

Tatalaina itula:

  • Setema - Iuni: 08:00 i le 19:00 (Sun - Sat)
  • Iulai - Aukuso: 08:00 i le 20:00 (Sun - Sat)

Ulufale fua O le tau o tiʻetiʻega e amata ile 3 €, ae e tele faʻatau fua e iai. Afai e te faʻamoemoe e asiasi i vaega faʻatulagaina uma ma tiʻetiʻe uma i mataaga, faʻatau se tiketi faʻaletausaga, e tau ai le 33 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

E mafai ona e alu i le motu o Rügen i Siamani i ni auala eseese.

Mai Hamburg

E mafai e turisi Lusia ona ave saʻo malaga a AirBerlin e ala atu i Hamburg. E tusa ma le 3.5 itula le faigamalaga. IC nofoaafi televavave tamoe mai le tutusa Siamani taulaga i Binz. E 4 itula le faigamalaga. O le tau o le tiketi e 44 €.

E mafai foʻi ona e alu i Rügen mai Stralsund, o se taulaga tele i le sami e tu i le setete o le malo tele. Mai iina i faletalimalo o Binz ma Zassinets, o loʻo i ai nofoaafi eletise o le a aveina oe i le mea e te taunuʻu i ai pe a ma le 60 minute ma le € 9. O lenei metotia e tumau lona talafeagai mo Putbus, ae i lenei tulaga e tatau ona e suia nofoaafi i Bergen i luga o le RegioExpress nofoaafi faʻaitulagi.

Mai isi taulaga i Siamani

Ae mo isi taulaga i Rügen, e naʻo Furious Roland, o se nofoaafi tuai na faʻalauiloa i le ogatotonu o le 19 seneturi. I se faʻaopopoga, o auala auala e lua e taʻitaʻi atu mai le laueleele tele o Siamani i le motu i le taimi e tasi: o le auala tuai - Ruendamm ma le auala fou - Ruegenbrücke, e latalata i le Karl Marx Street i Stralsund.

E tatau foi ona maitauina o le tele o vaʻa e anaina e Siamani ma faʻavaomalo vaʻalele feaveaʻi i Rügen. O le mea lea, o le kamupani vaʻa Weisse Flotte faʻatulagaina se folauga sopoia mai Stralsund i Altefer, tu i le itu i sautesisifo o le motu. E 15 minute le faigamalaga. O le tau o le tiketi e 1.30 €. E naʻo le aso e faʻatino ai vaʻa, ma e 1 itula le umi.

Mai le Suetena taulaga o Trelleborg i le taulaga o Sassnitz-Mukran, lea e 7 km mai le nofoaga o le igoa lava e tasi, vaʻa o le Stenaline vaʻa feaveaʻi alu. O loʻo faʻagaioia e le kamupani 50 vaalele i le aso i le vaitau maualuga ma le 5 i le taimi o totoe o le taimi.

  • Se tiketi mo tagata matutua - 16 €, mo tamaiti - 7 €, taavale solofanua - 100 €.
  • I le ala - 4 itula.

O le kamupani lava e tasi o loʻo faʻagaioia vaʻa mai Sassnitz i Rønne mai ia Aperila ia Novema.

  • E tusa ma le 4 itula le umi o le auala.
  • Tau o pepa: tagata matutua - 21 €, tamaiti - 10 €. Felauaiga taavale - 115 €.

Fautuaga Aoga

A o e filifili e asiasi i le motu o Rügen i Siamani, usitaʻi i fesoasoani aoga nei:

  1. Savalivali i papa papa, ia e faʻaeteete lava - ona o le tafia pea o le eleele, o taimi e tele ai le solo o eleele.
  2. E tele faletalimalo tele i luga o le motu e ofaina se tautua lelei. Afai o loʻo e malaga ma sau oe poʻo mautotogi felauaiga, faʻaaoga le nofoaga tolauapiga.
  3. O le vaitaimi sili ona lelei e asiasi ai i lenei nofoaga ua manatu ia Aperila-Oketopa;
  4. O le pito sili ona toatele tagata tafafao maimoa na tupu ia Iulai, Aukuso ma Tesema (Katoliko Kerisimasi).
  5. O faʻafanua auala e faʻatau atu i nofoaga autu o faʻamatalaga. E mafai ona e mauaina i latou i soʻo se taulaga i le motu.
  6. E tatau i tagata e fiafia i le matafaga ona filifili i le itu o le tino. O le vevela o le vai i totonu o latou e sili atu le maualuga nai lo le isi vaega o le talafatai o le motu, o lea e mafai ai ona e taʻeleele tamaiti laiti.

Rugen Island Resorts:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A winter journey from Stralsund to Rügen. DW English (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com