Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

National Siamani taumafataga - o le a 'aina i Siamani

Pin
Send
Share
Send

O taumafataga Siamani masani e mamao mai meaʻai. O agaifanua kuka a le atunuu na amata amata i le vaitaimi o Anamua Roma, ae ui i lea, o le mataalia atinae o Siamani taumafataga tupu i le maeʻa taua tausaga, ina o le culinary tu masani na aafia i aganuu a tuaoi atunuu.

Tasi le tagata agavaʻa e faʻaosofia ai culinary tu ma aga

E pei ona manino mai le talafaʻasolopito, o tupu e mafai ona faʻamalosia e le gata i polokiki ma le aganuʻu a se atunuʻu, ae faʻapena foʻi ma meaʻai masani a latou tagata. Siamani o se faʻataʻitaʻiga faʻasolopito. O le Tupu o Kaiser Wilhelm II na iloga ona o lona le gaoia ma lona malo. I le taimi o lana nofoaiga, na ia faʻalauiloaina le matua tapu o le talanoa a o 'ai, faʻapea foi ma le talanoaina o meaʻai ma oloa i le sosaiete. O le talanoa e uiga i lenei mataupu sa manatu faʻasiasia. I se faʻaopopoga, o le tupu sa i ai uiga le lelei i meaʻai kuka, o lea o tagata - faigofie ma mamalu - e tatau ona 'aʻai i le faigofie ma le le gaoia. Pau lava le "vali" na faʻatagaina e tuʻuina atu o le sosi falaoamata.

Mea moni manaia! O tagata o itulagi e felataʻi ma Lusia ma Tenimaka na latou faʻamalieina i latou lava i meaʻai e seasea maua ma le faʻaeteete.

I le faaiuga o le Taua Muamua a le Lalolagi, na aveʻesea ai e le tupu ma tagata o Siamani, oe na le auai i le atinaeina o taumafa a le atunuu, amata ona fiaaai. Talu mai le 1948 na aliali mai ai faʻaaliga i luga o televise i le lotoifale, ma faʻaputuputuga o fua i faleoloa. I se faʻaopopoga, na amata ona femalagaaʻi tagata Siamani ma aumai ituaiga fua eseese. O le mea lea, o Siamani meaʻai na alu i se ala faigata, talatala aʻo leʻi avea ma mea ua lauiloa i le lalolagi i nei aso - maualuga-kalori, faʻafailele, e foliga mai, i lenei auala o loʻo taumafai ai Siamani e galo e uiga i le leai se aoga ma fiaaʻi tausaga i le tala faʻasolopito o le atunuʻu.

National Siamani taumafataga - tu ma aga ma mea e fiafia i ai

E ui lava i le mea moni e faapea, o aga masani i le kukaina i Siamani na amata amata ona fauina lata mai nei, o se ituaiga meaʻai aganuu ua uma ona atiaʻe i le atunuu, ma le tele o atunuʻu ipu o Siamani meaai e lauiloa ma alofagia i le tele o setete.

Lelei e iloa! I Siamani, o loʻo faʻaleleia pea fualaʻau a le atunuʻu, ma o loʻo manaʻomia le faʻatuputeleina o ni uaina i tausaga uma, ona e fiafia tagata e nonofo i latou i le ipu uaina a le atunuʻu.

Masalo o ipu e fiafia iai ma taʻatele i Siamani o puaa, sosisi, sosisi, pates e faia mai aano o manu. E tusa ma le tasi ma le afa afe sosisi naʻo le lisi a le atunuʻu, ma e le o se mea e ofo ai, aua e tofu lava le itulagi o le atunuʻu ma le fua a le tusitala.

O se faʻaopoopoga taua i meaʻai manogi o le falaoa ma pai. I Siamani, e le itiiti ifo i le tolu selau ituaiga o falaoa, ma e fia na taoina meaʻai suamalie e toetoe lava a le mafai ona faitauina.

Mea moni manaia! I le taulaga o Ulm, na fausia ai le Falemataaga o Areto, lea o loʻo faʻamatalaina auiliili ai ituaiga falaoa i Siamani.

O le ipu masani ma taʻutaʻua tele mo aano o manufasi o le sauerkraut, e fiafia foi tagata Siamani ma iloa fai kuka, o latou falai, vela, vela, tao, tao falai.

O le a le mea e 'ai Siamani mo le' aiga o le taeao? Muamua lava, o lenei taumafataga e mafiafia ma faʻamalieina, o se tulafono, latou te 'aʻai areto ma le tele o ituaiga o ham, falaoa ma jam, meli, yogurt ma buns. Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona' ai e tagata Siamani supo, mo le lona lua - aano o manu ma se isi ipu, faʻauma le taumafataga ma le meaai suamalie, mo le 'aiga o le afiafi - salati ma meaai mama malulu. O se aga masani le 'ai i Siamani a itiiti mai e faʻalima i le aso.

Manatu moni e uiga i tu ma aga Siamani masani

  1. Tagata tafafao maimoa e mautinoa lava le lavea i le mea moni e faapea i totonu o Siamani taulaga uma tele o faleoloa faʻatau atu sosisi ma sosisi e le taugata ma faʻatosina mai mafaufau ma o latou manogi. O meaʻai e fai ai meaʻai e tuʻuina atu iai ma le salati pateta poʻo le pei o se maile vevela.
  2. I le olaga i aso uma, o tagata nonofo i Siamani seasea saunia Siamani atunuʻu ipu, lea e iloga mai i latou kalori mataupu ma gaʻo mea. Ae o turisi e fiafia e okaina ia meaʻai, o lea e tele mea faʻavae e maua ai i le lisi meaʻai masani a Siamani.
  3. I faaiuga o vaiaso i aoauli, e soona fai ai e tagata Siamani ni faʻaopoopoga suamalie, e pei o le kofe ma keke, ma e suia le meaai suamalie faʻamoemoe i le vaitau.
  4. I Siamani, e le masani ona valaʻaulia "mo le 'aiga aoauli", valaaulia "mo le kofe."
  5. O le taumafataga autu o le 'aiga o le taeao. E le masani ai tagata Siamani ona tuua le fale e aunoa ma le faia muamua o se taumafataga lelei.
  6. O faleʻaiga uma i Siamani e ofaina le tele o ituaiga o meaʻai i le taeao ma tautua i le taeao seʻia oʻo i le 15-00.
  7. Siamani meaai eseese mai lea itulagi i lea itulagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i itulagi i matu latou te fiafia i pateta, latou te 'aʻai tele, ma i le itu i saute ou te inu lauti ae le o le kofe, i atumauga latou te masani ai ona feinu susu ma' aʻai tele sisi.

Le mea e taumafai i Siamani mai meaai

E le o se mea faʻafuaseʻi le tele o turisi faʻafesoʻotaʻi Siamani ma sosisi ma pia, ioe, o nei oloa e lua o loʻo saunia lelei ma tuʻufaʻatasia ii. E ui i lea, e sese le iloiloina o fualaʻau a le atunuʻu o Siamani, e naʻo meaʻai lelei ma meainu inu, aua e tofu lava le itulagi ma ana mea totino, e faʻaaogaina ai tekonolosi eseese o ituaiga kuka. I sautesisifo, latou te tausisi i tu ma aga a Farani. O le pepa asiasi o Bavaria o sosisi, kapisi faʻapipiina, sinapi sinapi. I totonu o le Rhineland, latou te fiafia i pancakes pateta ma povi marino, ma i Hamburg, latou te lelei tele ma figota o le sami. Tasi i Cologne, ia e mautinoa taumafai le macaroons.

O tagata Siamani e manaʻo e 'ai meaʻai manaia ma manaia, o le faʻamaoniga lea ole lisi eseese a le atunuʻu ma le tele o filifiliga eseese o galuega fai meaʻai masani.

Ipu autu

Weisswurst papaʻe sosisi

O le igoa o le sosisi o lona uiga - sosolo vela vela. E tusa ai ma le fua, puaa ma lafoa povi, mea manogi, aniani, porotini e fefiloi i tutusa tutusa, lemon tipitipi maua piquant freshness.

E manaia na aliali mai le ipu o meaʻai masani ile 1857, o le fua mo sosisi e tumau pea le suia. Tagata 'aʻai' ai Weisswurst na o 12-00, latou te le okaina sosisi i le aoauli.

O meaʻai manogi e tuʻuina atu i totonu o se ulo e teu ai sosisi, teuteuina i le masima pretzel ma le sinapi.

Lolomi povi

O le tu masani Siamani ipu e tautua i Aso Sa e le tele o aiga. Ae maise ile malulu ole tau, e sili ona lauiloa taʻavale. O aano o manufasi e faʻatumuina i fualaʻau aati, bacon, aniani falai ma le sinapi.

O lola povi e tuʻuina atu ma se sosi e faia mai i le supo o aano o manu, uaina mumu, fualaʻau. O le ipu pito sili ona lelei o dumplings ma stewed kapisi poʻo pateta.

Maultaschen

O le igoa o le ipu Siamani masani o lona uiga - dumplings, o le fua o loʻo taʻua i lalo - paluga le paluga, sauni isu mai aano o manu, pulu, puaa ma mea manogi. Ona afifi lea o le faʻatumu i tamaʻi teutusi, lea e vela i totonu o le supo.

Mea moni manaia! O le ipu na faia e monike mai le Maulbonne monastery, pe a le mafai ona faʻaumatia aano o manufasi, latou te saunia ni teutusi ma le soʻona faʻatumuina o greens.

Berlin shank style

Lenei meaʻai masani masani e masani ai i sasaʻe Siamani. Mo kuka, oe manaʻomia puaa shank, lea e vela i pia, ona tao. Mo se manogi faʻapitoa ma le tofo mauʻoa, faʻaopopo i ai ni fua o le juniper, kaliki, o se teuina o mea manogi. I totonu o faleʻaiga i totonu o le atunuʻu, e tuʻuina atu le tulilima ma pi pi, sauerkraut.

Mea moni manaia! O le shank o loʻo i ai se pupula manaia, iila, o le mafuaʻaga lea na faʻaliliu ai le igoa o le ipu Siamani "Eisbein" o le aisa vae.

Laubskaus

Soupa mai le fusi, aano o mea, pateta, beets, piko, aniani. O le aufaifaiva i le lotoifale e taʻu le ipu muamua a le atunuu - iʻa hodgepodge. I fafo atu, o le supo e foliga mai e le aulelei tele, ae o le tofo e fai lava si amataga. Mo le taimi muamua, na amata ai ona vela supo e seila mai le Baltic, ma tuʻufaʻatasia uma oloa o loʻo i ai.

Koenigsberg klops

O 'aʻano o aʻano o manu fasi na' aʻapa atu i Siamani talu mai le seneturi lona 19. E tusa ai ma le fua, o klops e gaosia mai i lugala kulimi, fuamoa, falaoa, anchovies, sua o le tipolo, sinapi ma le uaina paʻepaʻe.

Lelei e iloa! I faleʻoloa, o meaʻai e faʻatau atu e faʻatauina uma oloa, ae o se ipu moni saunia e tusa ai ma se fua masani e mafai ona tofoina i totonu o se faleʻaiga poʻo se cafe.

Leo pepelo

E ui lava i le lilo ma le faʻavae igoa, o le ipu masani o se aano o meaʻai ma aniani ma pateta. O fuamoa vela kuka atoa e faʻaopoopo i totonu.

O le ipu na aliali i luga o le lisi a le atunuu ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Ina ua maeʻa taua, sa i ai le oge o taumafa i le atunuʻu, toetoe lava a leai ni manu na totoe i le togavao, o lea na o mai ai fafine ma se togafiti e foliga mai o le lapoʻa tua.

Schnitzel

O le igoa o le ipu a le atunuʻu e le taumateina e masani ai tagata uma, ae e te iloa le tekinolosi mo le faia o schnitzel? I itulagi uma o Siamani, e falai le meaai e tusa ma le fua a le tusitala. I Hamburg, o se tamaʻi tamaʻi fuamoa ma fuamoa fuamoa, ma e iai foʻi Holsten-style schnitzel - aano o manu ma fuamoa fualaʻau, capers ma anchovies. O le ipu faigofie a Viennese ose tamaʻi 'otioti.

Lelei e iloa! O schnitzels uma e tasi le mea e tutusa ai - ae le i falai, o le aano o loʻo faʻasolo i totonu o falaoa, ma ina ua maeʻa kuka, ae leʻi tuʻuina atu, e liligiina i le sua o le tipolo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Ipu ipu

Sauerkraut sauerkraut

Le sauerkraut taʻutaʻua, lea e manatu o se uluaʻi ipu Siamani. I Siamani e taʻua o Krauts. O kapeti ufiufi e faʻafefeteina ma le vineka ma le masima. I se tulaga lautele, o le tu masani masani e tutusa ma a tatou, ae tasi le eseesega - latou te le faʻaopopo karoti ma apu. O le sauerkraut kuka e kuka pe falai ma avea o se ipu mo aano o manu.

I le masani ai, o fafine Siamani fafine faʻafefete kapisi mo le ono vaiaso, e mafai ona faʻatau se fagu meaʻai i soʻo se faleoloa i Siamani.

Mea moni manaia! E fiafia tagata Siamani e 'aʻai sauerkraut o se pia meaʻai.

Pateta

E maitauina o le pateta i Siamani na muaʻi iloaina e aunoa ma le naunautaʻi, e le gata i lea, na mumusu le nuʻu e totoina ma 'aʻai. Aisea na tupu ai, o tala o faʻasolopito e leai se pisa, masalo e leʻi talitonu tagata e mafai ona lava au pateta. O le tulaga na suia i le lua seneturi mulimuli ane ma o le mafuaʻaga o lenei o le le lelei o le seleselega o fualaʻau ma fualaʻau, na mafua ai ona faʻalogo le faitau aofai o tagata i tubers. Talu mai lena taimi, ua malamalama lelei tagata Siamani e le gata i le galueaina o pateta, ae faʻapea foi ma le anoanoaʻi o fua mai ia.

Mea moni manaia! O tagata Siamani e suʻesuʻeina gagana e oʻo lava i le igoa "pateta" ma upu Siamani e lua - kraft - malosi ma faatauvaa - tiapolo.

O ipu masani a pateta e masani ai:

  • dumplings - popo pateta polo, tautua ma aano o manufasi ma sosi;
  • pateta salati - e le mafai ona faʻaigoaina se fua se tasi mo lenei ipu masani, talu ai na saunia eseese i itulagi taʻitasi;
  • pateta pizza, lauiloa i Swabian cuisine;
  • i Mecklenburg latou te fiafia i le supo pateta ma paluga tao ma ham;
  • sosisi pateta e faia mai i pateta, minced meat ma puaʻa oona ma le faʻaopopoina o le atoa vaega o mea manogi;
  • pancakes pateta - o loʻo i ai le tele numera o fua mo lenei togafiti i totonu o Siamani, ua latou saunia ma le falaoamata ma aunoa ma le falaoamata, ma le vine, susu, fefete pe aunoa ma latou;
  • palu pateta ma le faʻaopoopoga o apu, i le auala, i Mecklenburg, pear mashed pateta o loʻo faʻaaogaina nai lo o apu.

Meaai suamalie

Paʻu Black Forest poʻo Black Forest

O le fua mo lenei lauiloa suamalie a le atunuʻu na aliali mai i le 1915. Na faʻaaoga e le tagata fai meaʻai papala Bavarian sukalati brownies ma teuteuina i latou i pata kulimi ma sieri. Talu mai lena taimi, ua amata ona fiafia tagata uma i Siamani, ma i le maeʻa ai o le sefulu ma le afa tausaga, ua salalau le fua i le lalolagi atoa. O aso nei, o le keke fua o loʻo taʻua i lalo - o keke keke ua faʻasusu i le liqueur (cherry syrup), salu i le kulimi sasaina, cherry (cherry jelly) ua faʻataʻoto mai, ma luga latou teuteuina i le sukalati sukalati oona.

O le mea e malie ai, o le meaʻai masani masani na maua ai lona igoa ona o lona lanu - o se tuʻufaʻatasia o le uliuli, enaena ma le paʻepaʻe - o lanu ia o laʻei a le atunuʻu o tagata o le Black Forest.

Stollen Cupcake

O le keke o loʻo iai le tele o mea manogi ma mea manogi. Fuaisa, nati, candies fualaʻau. O le pito i luga o le meaai o loʻo sausauina ma le agalelei i le pauta suka ina ia avea ai le keke pei o se Iesu Keriso faatoa fanau mai o loʻo afifiina i se ie paʻe.

O le ipu na muamua saunia i le 1329, o le fua na mafua ai le tele o faitioga, talu ai o le le faigata o le tofo o le paluga faia i oats, vai ma le falaoamata e leʻi faʻafiafiaina ai le manaʻoga o tagata Siamani. Ona filifili ai lea e faʻaopopo le pata i le paluga.

Mea moni manaia! E tusa ai ma se tasi o talatuu, o le tusitala o le meaʻai suamalie o le fale falaoa o Heinrich Drazdo mai le taulaga o Torgau.

I aso nei i Siamani, o muffins ua saunia ma le anoanoaʻi o faʻatumuina, ae o le sili ona lauiloa ma masani ai o le Dresden stollen - o lenei igoa ua pateni mo le keke Kerisimasi. O le Stollen sa faʻaigoaina o le Striezel, o le mafuaʻaga lea ua faʻaigoa ai le maketi o le Kerisimasi i Dresden o le Striezelmarkt - o se maketi e faʻatau atu ai Striezels. O le autu auga o le togafiti o le keke mauaina lona sili lelei tofo lua vaiaso pe a maeʻa le taoina.

Bretzel poʻo Bretzel

Tiute Siamani pretzel, taatele i itulagi i saute o Siamani. O le togafiti na saunia talu mai le 13th seneturi ma e masani ona faʻalatalata mai ma le faʻatauaina faʻapitoa ma le saʻo. I lenei tulaga, o le fua ma foliga o le pretzel e matua faʻatulafonoina. O foliga o le pretzel e pei o lima gaugau i luga o le fatafata i le taimi o tatalo. O se aga masani le sausau o le pretzel ma tioata masima tetele. E tele fua tao - ma sosisi, sesame ma maukeni, sisi ufiufi.

Mea moni manaia! I le taimi lava e le i taoina le vela, o le pretzel ua fufui i se sodium hydroxide solution, lea i le Siamani foliga mai o le laugen, o le mafuaʻaga foʻi lea e taʻua ai le pretzel laugenbrezel.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le a le mea e faʻataʻitaʻi i Siamani mai meaʻai i auala

Siamani e le faʻatuai ona vave, mama meaai mama, auala auala o loʻo faʻaalia i tamaʻi van o loʻo i totonu uma Siamani taulaga.

O a mea latou te 'aʻai i Siamani mai auala meaai:

  • bratwurst - sosisi i totonu o le bun, o se mea lilo lilo e faʻaaoga mo kuka;
  • curryvost - sosisi tipi faʻafefiloi ma curry sosi, tautua ma falai falai;
  • leberkese - aano o manogi i totonu o le falaoamata saito;
  • fusi i totonu o le bun - falaoa saito ma pusi fusi, piko, aniani ma letisi.

Mea inu

Ioe, Siamani e fesoʻotaʻi lava ma pia e sili ona lelei. Mo le tele o seneturi, na mulimulitaʻia ai e le au faʻataʻavavale se fua na faʻamaonia i le 1871. E tusa ai ma le tulafono, pia masani e mafai ona naʻo le: hop, malt, vai ma le fefete.

Mea moni manaia! I Siamani, e ova atu ma le 1200 fale gaosi pia, e le o faitaulia fale gaosi pia tumaoti.

Pia e masani ona tautua ma le mafiafia foam - o le faʻailoga lea o le lelei. I le faʻaopopoga i le vai inu, uaina o loʻo olaola i Siamani; ua saunia foʻi le schnapps, mulled uaina ma le cider. Faʻatasi ai ma ituaiga eseese o meainu 'ava malosi, e fiafia le au Siamani i le lauti ma le kofe.

Lelei e iloa! Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi le Bionad, o se meainu gaosia i le kaponi e faʻaaogaina ai tekinolosi faʻasologa ma o se tipolo e eseʻese tofo.

Ma, i Siamani latou te fiafia e 'ai lelei ma manaia, o lea o vaega i faleʻaiga ma faleʻaiga e tele. I le tepa muamua lava, o le atunuʻu Siamani taumafataga ono foliga mai o sina valea, ae na o le faʻataʻitaʻia latou ma o le a e malamalama ai o le kukaina mea e fiafia i ai o Siamani e tele auala e tutusa ma tatou.

Vitio: meaai i auala i Siamani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Brian McGinty Karatbars Gold Review Brian McGinty June 2017 Brian McGinty (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com