Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Arata - o se 'aʻai i le vao o Isaraelu e lata i le Sami Mate

Pin
Send
Share
Send

Arad (Isaraelu) o se 'aʻai na tupu aʻe i le ogatotonu o le Toafa o Iutaia i luga o le tulaga o Arad anamua. Ona o le latalata mai o le Sami Mate, o le nofoaga e fiafia ai tagata tafafao maimoa: tagata eo mai iinei e togafitia maʻi paʻu, respiratory tract ma neura.

Faʻamatalaga lautele

O Arad o se taulaga i le Toafa o Iutaia, o loʻo tu i le itu i saute o Isaraelu. Sa nonofo tagata iinei e oʻo foi i le tatou vaitaimi, ma o le Old Arad o loʻo taʻua i le Tusi Paia. I le tusa o le 2,700 tausaga talu ai, na faʻaleagaina ai le nofoaga tuai, ma i le 1921 na aliaʻe mai ai se isi taulaga i lona tulaga. I aso nei tusa o le 25,000 tagata e nonofo iinei, o le tele o latou (80%) o tagata Iutaia.

I le tele o seneturi, ua faia ai e tagata le tele o taumafaiga e nonofo i le Toafa o Iutaia i Isaraelu, ae talu ai le leai o se vai fou ma le le gafatia o le tau na i ai ni nai na mananaʻo e nonofo iinei. O aso nei o Arad na avea ma aʻai atoatoa i le 1961, ma ina ua maeʻa le taunuʻu mai i le 1971 o tagata malaga mai le USSR (o loʻo avea pea ma vaega tele o tagata) ma isi atunuʻu ua faʻateleina le tele. I le amataga o le leai, e matua tele malo mai fafo mamao o lea o le solitulafono tulaga i le taulaga amata ona leaga vave. O lenei ua toʻafilemu mea uma i le teritori o le Toafa o Iutaia, talu ai o faiga na faia e le pulega i le taimi na mafai ai ona puipuia le le manaʻomia o taunuuga.

Talu ai o le taulaga o Arad o loʻo tu i le ogatotonu o le toafa, e iai laʻititi laʻau laʻau iinei, e le pei o le cosmopolitan Tel Aviv ma le laumua o Isaraelu, Ierusalema. Ae e latalata lava (25 km) le Sami Mate.

Mea e fai

Faigamalaga

E tele tagata malaga mai le USSR ma Lusia o loʻo nonofo i Isaraelu, o lea e mautinoa e leai ni faʻafitauli i le sailia o se taʻiala e tautala i le gagana Rusia. Talu ai o le taulaga e tu latalata i le Sami Mate, o tafaoga e masani ona tuʻufaʻatasia ma malologa i luga o le vaituloto vai. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e suʻea le taulaga na o oe, e tatau ona e uaʻi atu i mea taua nei:

Masada olo ma uaea taavale

O le uaea taʻavale e alu atu mai le taulaga o Arad i le Masada olo (900 mita). O auala savali faʻasolosolo lemu, o lea e i ai le avanoa e vaʻaia lelei ai mea uma e opeopea mai lalo.

Masada o le pito sili ona tele ma taʻutaʻua faʻailoga i le taulaga o Arad, tu i le tulaga maualuga o le Toafa o Iutaia. I luga o le lautele teritori o le 'olo, e mafai ona e vaʻai i le maota o Herota (poʻo le itu i matu o le maota), o le maota i Sisifo, faleʻupega ma se sunako, se mikvah (vaitaʻele) ma taʻele. O le tosina atu o loʻo aofia i le UNESCO Lisi o Measina a le Lalolagi. E mafai ona e alu i le 'olo e faʻaaoga ai le Masada cable car, o lona amataga e na o Arad.

O auiliiliga e uiga i le olo ua tusia i lenei tusitusiga.

Ein Gedi natura faasao

Ein Gedi o se sili matagofie matagofie oasis faʻamau i le ogatotonu o le toafa naumati. Savalivali faataamilo i lenei nofoaga, e mafai ona e vaʻai atu i le tele o afu, maualuga papa, ma sili atu ma le 900 ituaiga o laʻau o loʻo tutupu i luga o mutia manicured. I nisi vaega o le faʻasao, ola manu feʻai: 'oti vao, alope, hyenas. O le Dead Lake (Ein Gedi resort) e 3 km le mamao.

O faʻamatalaga auiliili e uiga i le faʻasao e aoina mai i luga o lenei itulau.

Fale mataaga i tioata

Afai e te le manaʻo e nofo i le faletalimalo, ma o le vevela le mafuatiaina e masani ai mo Isaraelu, ua oʻo i le taimi e te alu ai i le falemataaga mataaga, lea e te vaʻaia ai galuega a le taʻutaʻua Isaraelu taʻutaʻua Gideon Friedman. E faʻatautaia e le potu faʻapitoa vasega vasega (i Aso Toʻonaʻi uma) ma tafaoga (faʻatele i le vaiaso).

Tel Arad National Park

O le paka o loʻo tu i fafo atu o le taulaga, ma e lauiloa, muamua lava, mo mea taua na maua iinei. I Tel Arad, o le a aʻoaʻo e tagata tafafao maimoa pe faʻafefea ona nonofo o latou tuaa mamao: faʻafefea ona fausia fale, mea na latou 'aʻai, le mea na latou maua ai le vai. O le mea taua o le paka o le faʻasao lelei o faʻatanoa. O se asiasiga i lenei faatosinaina o le a sili ona manaia mo tamaiti ma talavou.

Togafitiga ma toe faʻaleleia i le Sami Mate

E matua faigata lava ona e alu na o oe i le Sami Mate mai Arad, aua e 25 kilomita lo latou va. Tele turisi e fiafia e nonofo i Arad (fale e taugofie iinei), ma alu i le vaituloto e malolo ai i aso uma. Uma tuutuuga na faia mo lenei: pasi ma pasi tiʻetiʻe le taulaga o Arad itula uma. Ole taimi ole faimalaga e le atoa ile afa itula. A o e agaʻi atu i le nofoaga faʻapitoa, e mafai ona e feiloaʻi i kamela, oti ma mamoe, faʻapea foʻi ma le fiafia i vaaiga ofoofogia mai le faʻamalama o le taʻavale.

Peitai, e mafai ona e filifilia se filifiliga sili ona talafeagai - nofo latalata i le sami. Nofoaga taʻutaʻua lauiloa: Ein Bokek (mamao mai Arad 31 km), Ein Gedi (62 km), Neve Zohar (26 km).

Ein Bokek o se nofoaga mo se toʻafilemu ma fuaina malologa. E 11 faletalimalo, 2 hypermarkets, 6 leai ni matafaga ma 2 nofoaga tumama - le Dead Sea Clinic ma le Paula Clinic. Latou faʻapitoa i le togafitiga o paʻu, gynecological, urological ma respiratory faʻamaʻi, cerebral palsy. Faʻaleleia auala e faʻatinoina.

Ein Gendi o loʻo tu i tafatafa o le faʻasao o le igoa tutusa. O lenei nofoaga e naʻo le 3 faletalimalo, 2 matafaga ma faleoloa e tele. O le mamao i le Sami Mate o 4 km, o lea i taeao uma turisi e tutotonu aveina i le matafaga.

Neve Zohar o se tamai ae mama ma mafanafana nofoaga i luga o le matafaga o le Mate Sami. E 6 faletalimalo, 4 matafaga ma ni faleoloa se lua. E le mafai ona maua se malologa taugofie i totonu o lenei nuʻu, talu ai o fale talimalo uma e faʻatinoina uma.

Tau i fale talimalo e sili atu le maualuga nai lo Arad, ae o le nofo latalata i le sami e manino mai e sili atu ona talafeagai.

Faletalimalo Arad

E tusa ma le 40 faletalimalo ma faletalimalo i le taulaga o Arad i Isaraelu. E faigata ona maua ni fale mautotogi iinei, ae e mautinoa lava o le a maua se fale lelei ma le taugofie. Le sili atu 3 * faletalimalo o:

Oti o le Toafa o le Sami Mate

O se faletalimalo ma potu e iloa atu ai le toafa. O potu e i ai mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei nofo ai: taʻele, ea malulu, tamaʻi umukuka ma terraces. E le pei o isi faletalimalo lauiloa, e leai ni chic furnishedings poʻo se lauiloa chef. O le matagofie o lenei nofoaga e mafai ona e tuʻua na o oe ma le natura ii. O le tau o le tasi po mo le lua i le vaitau e $ 128. Nisi faʻamatalaga e mafai ona maua ii.

Fale Fancy a Tavita

David Fancy Apartment o se faletalimalo mafanafana faletalimalo tu i le taulaga ogatotonu. O lenei nofoaga e sili ona lelei mo tagata talavou ma aiga. O potu uma o loʻo faʻatumuina i tekonolosi fou - ea malulu, TV, umukuka lapoʻa ma masini fou. O mea le lelei aofia ai le le lava o terraces ma se lanumeamata eria mo tafaoga i luga o le teritori o le faletalimalo. O le tau o le tasi po mo le lua i le vaitau e $ 155.

Yehelim Boutique Hotel

Pei o le faletalimalo muamua i luga o le lisi, o le Yehelim Boutique Hotel o loʻo tu i fafo o le taulaga o Arad, e iloa atu ai le toafa. Tagata tafafao maimoa oe na iinei matauina o lenei o se sili ona lelei filifiliga mo i latou e fiafia i le natura, ae le mananao e tuua le taulaga. O tosoga o potu e aofia ai poloka tetele o loʻo i potu taʻitasi. O le tau o le tasi po mo le lua e $ 177.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau - o afea le taimi sili e sau ai

A o le taulaga o Arada o loʻo tu i le toafa, o le vevela e le pa'ū i lalo 7 ° C (Ianuari). Ia Iulai e oʻo atu i le 37.1 ° C. O le tau i le Toafa o Iutaia e vevela, ma mafanafana mafanafana ma taumafanafana vevela. O le ea e matutu mauga, o lea o nofoaga tumama e sili ona lelei mo le togafitia o faʻamaʻi manava.

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai o le tautotogo ma le tuai o le tautoulu. Ia Iuni, Iulai, Aukuso ma Setema, e le tatau ona e sau iinei, ona o le vevela e oʻo i ona maualuga togi. Ia Aperila, Oketopa ma Novema, o le vevela e amata mai le 21 i le 27 ° C, ma o le taimi sili lea ona lelei e asiasi ai e le gata i Arad, ae o Isaraelu lautele.

Talu ai o Arad e tu i le toafa, e seasea lava timuga iinei. O masina matutu o Iulai, Aukuso ma Setema. O le aofaʻiga sili ona tele o timuga e paʻu ia Ianuari - 31 mm.

Faʻafefea ona e alu i Arad mai Tel Aviv

Tel Aviv ma Arad e vavaeeseina e 140 km. O le alu mai le tasi taulaga i le isi e le faigata.

I le pasi (filifiliga 1)

Pasi 389 pasi mai Tel Aviv i Arad 4 taimi i le aso (i le 10.10, 13.00, 18.20, 20.30) na o aso o le vaiaso. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 2 itula. O le pasi alu ese mai le New Central Bus Station taofi. Taunuu i le Arad Central Station. O le tau e 15 euro. E mafai ona faʻatau tiketi ile Tel Aviv Central Bus Station.

Toetoe lava o felauaiga i pasi i le atunuu e pulea e Egged. Oe mafai ona tusi se tiketi mo soʻo se taunuʻuga muamua i luga o la latou 'upega tafaʻilagi aloaia: www.egged.co.il/ru.

I le pasi (filifiliga 2)

Tulau i Tel Aviv i le nofoaga o Arlozorov Terminal luga pasi numera 161 (faʻapea foi ma le Egged kamupani). Suia i le pasi # 558 i Bnei Brak (Chason Ish nofoaga). Taimi o malaga i luga ole auala Tel Aviv - Bnei Brak e 15 minute. Bnei Brak - Arad - i lalo ole 2 itula. O le tau e 16 euro. E mafai ona e faʻatau se tiketi i le Tel Aviv Central Bus Station poʻo luga o le upega tafailagi a le kamupani.

Pasi numera 161 tamoʻe itula uma mai 8.00 i le 21.00. Pasi numera 558 tamoʻe 3 taimi i le aso: i 10.00, 14.15, 17.00.

I le nofoaafi

O nofoaafi nofoaafi numera 41 i le Hashalom nofoaafi nofoaga i Tel Aviv. Ole taimi ole malaga e 2 itula. O le tau e 13 euro. Oe mafai ona faʻatau se tiketi i le taulaga nofoaafi nofoaga poʻo se soʻo se nofoaga i le auala. E tuua e le nofoaafi Tel Aviv i aso uma i le 10.00 ma le 16.00.

E mafai ona e mataituina suiga i le faʻasologa ma vaʻa fou i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a Isaraelu Railway - www.rail.co.il/ru.

I luga o se tusi! E mafai ona e iloaina e uiga i tafaoga i le matafaga ma tau i Tel Aviv i luga o lenei itulau.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. O tagata masani o le aʻai o le taulaga o Arad i Isaraelu, e faʻasesēina turisi i le faapea mai o Arad e tu tonu i le apitaogalu o le Sami Mate. Ae a, e leʻo le tulaga uma ia.
  2. O le tele o taimi, o le nofo i Arad ma aveina se taʻavale totogi i le sami i aso uma e sili atu le taugofie nai lo le totogiina o se tamaʻi potu i se tasi o nofoaga maliliu o le Sea.
  3. Arad tulaʻi i le ogatotonu o le toafa, o lea ia sauniuni mo le tumutumu o le vevela ma teu i luga o ituaiga o lavalava (e tutusa lava mo le tele o isi taulaga i saute o Isaraelu).
  4. Tusi lau mea e nonofo ai i Arad muamua. E le tele naua faletalimalo ma fale tumaoti, ma e le gaogao lava i le vaitau.
  5. E tatau ona manatuaina o auala o loʻo agaʻi atu i Arad o ni auala sili ona mataʻutia i Isaraelu. Latou te fai ma sui o le gata o le mauga, ma o le tietie ia latou o se pisinisi sili ona faigata. Ae e iai vaʻaiga matagofie mai le auala tele.
  6. Mo se malaga i le 'olo o Masada, filifili se aso malulu, aua o le tosina tu i le ogatotonu o le toafa, ma e leai se mea e lafi ai mai le vevela o le la.
  7. Faʻamolemole manatua o le tele o pasi ma nofoaafi i Isaraelu na o aso vaiaso e tamoʻe ai.

O Arad (Isalaelu) o se 'aʻai mafanafana e latalata i le vaituloto masima taʻutaʻua ma lona tulaga faʻamalologa. E aoga le nofo ai iinei mo i latou oe mananao e vaʻaia vaaiga anamua ma sefe ni tupe i tafaoga.

O le olo o Masada, mai le talafatai i sautesisifo o le Sami Mate, i Isaraelu

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: परम करव क लगन करव मरठ लकगत PREM KARAV KA LAGIN KARAV OFFICIAL AUDIO MARATHI LOKGEET (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com