Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le Royal Palace o le numera numera turisi i Bangkok

Pin
Send
Share
Send

O le Grand Palace i Bangkok ei ai le isi, faigata ona faʻaigoaina mo se papalagi, igoa - Phrabarommaharadchawang - ma o le nofoaga tutotonu lea mo turisi e asiasi i Thailand. E mafai ona faʻapea o se vaega taua o le maimoaga i le laumua, e pei foi o soʻo se turisi maketi o loʻo i ai uma konetineta. Tagata uma e asia le maota o loʻo iai ni faʻamatalaga sili ona manino o le matagofie o le nofoaga. E moni mea uma e manaia iinei - talaʻaga, tusiata fale, mea faʻaeeina i le paia uiga, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia lelei o tu ma aga eseese i le maota lautele teritori.

E ui i le anoanoaʻi o vaega tafafao, o le Royal Palace i Bangkok o loʻo tatala talimalo lelei mo le asiasia i le ao ma le afiafi. A maeʻa le goto o le la, o le maota e foliga ese lava i le malamalama o le malamalama, o lea e fautuaina ai ia mautinoa saili se avanoa e faʻafiafia ai i lenei afiafi faʻaaliga.

Talafaʻasolopito o le Maota

O le Grand Royal Palace i Bangkok na muamua fausia ma fausia o se faʻailoga iloga. O lona talaaga na amata mai i le faʻaiuga o le 18th seneturi. (1782). Ona filifili lea o le pule o le atunuu e faaauupegaina le laumua i Bangkok, lea na tatau ai ona fausia le fale o le tupu ma i le taimi lava e tasi faatulagaina le nofoaga o le malo. Mo le toeititi tolu ma le afa seneturi o le maota o le maota, o le fausaga fausaga ua maeʻa faia le tele o toe fausiaina, faʻafouga ma modernisation.

O tagata e ana ia fale mautotogi a le tupu na latou faʻalauiloaina ni suiga fou i lea mea, saili e faʻaleleia atili, faʻafouina, ma faʻasaoina foʻi le silisili ese. O le nofoaga sa avea ma nofoa o tupu seʻia oʻo i le ogatotonu o le seneturi talu ai, ina ua filifili le isi aiga tupu e masiʻi. I aso nei, o le Grand Royal Palace i Taialani e le faʻaaogaina mo fale, e ui lava e masani ona faʻaaoga mo faʻapitoa sauniga ma faʻamanatuina setete.

O fale muamua o le maota na faia i laupapa, na mulimuli ane suia e maʻa. I luga o le teritori o se maota nei maota, lea nofoia toetoe lava 220 afe sikuea mita. m, e tele tasene mea - fale eseese ma faʻusaga, fale faʻafiafia, malumalu, faʻatagata, fale mataaga, faʻataʻitaʻiga ma isi fausaga mo faʻamoemoe eseese.

Le mea e vaʻai i le teritori o le maota

O ata o le maota tupu i le taulaga o Bangkok o loʻo faʻamatalaina mai ai ni itu taua o le lalelei na faʻaalia i luga o le teritori, peitaʻi e le mafai ona latou faʻaaluina atoa le aofaʻi o mea. O le maota tupu atoa o loʻo i ai se faʻatafafata foliga ma e faʻataʻamilomiloina e se puipui ma le aofaʻi atoa o le toeititi 2 km. Pe a suʻesuʻeina fale o se maota tele, o le tasi e tatau ona faʻataʻitaʻia e le nofoaga o mea e faʻatosina mai ma lo latou faʻaaogaina e asiasi ai.

Malumalu o le Emerald Buddha

O se vaega atoa o fale (12 o latou) luga o le teritori o le Grand Palace o Bangkok. E tusa ai ma iloiloga, o le sili lea ona manatuaina vaega o le maota, lea ua fautuaina e totoa faʻapitoa. Pa vali, ata o fugalaʻau lotus, vaaiga mai le olaga tautupu, auro teuteuina, teuteuga, vaneina, faʻapitoa auiliiliga tomai faʻamaeʻaina e tufuga - o nei mea uma e avea ma se lagona gaugofie. Ae maise lava, o mea taua a le Malumalu.

  • Faletusi a le Royal
  • Royal pantheon
  • Stupa auro
  • Jade Buddha Statue
  • Fanuatanu o tupu
  • O le Malumalu o le Emerald Buddha (Wat Phra Kaew).

Ona o lona matagofie, ua faʻamamaluina ai le Malumalu o le Emaramo Buddha e avea ma nofoaga faʻapitoa e faʻapitoa ai.

Phra Maha Montien Vaega o Fale

O le sefulu ma le lua o lenei artsy, ae i le taimi lava e tasi e fealofani ma sili ona matagofie fale na avea ma nofoaga o le pule seia oo i le 1946. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potu matagofie mo faʻamanatuina gala mo malo faʻapitoa, faʻapea foi ma le potu nofoalii, faʻapaologa mo le sauniunia o tupu mo le sauniga, o se nofoaga e faʻamanuia ai e monike meaʻai a le tupu, ma sili atu, e tatau ona mataala i ai tagata asiasi mai iinei.

Chakri maha pasat hall

O se fale ma ona lava susulu uiga e le manaʻomia se suʻesuʻega faʻapitoa, o ia lava e tu i fafo mo le muamua o lona fausaga ma tosina mai le mata. O le pito i fafo o le fale e pei o papalagi faʻataʻitaʻi fofo, ma naʻo le taualuga i se atoatoa Asia faiga e faʻailoa mai ai tu ma aga faʻaleaganuʻu.

Lenei matagofie tuʻufaʻatasia i atinaʻe e mafua mai i tupu tupuʻaga eseesega i le taimi o fausiaina. Na to le tupu i le maota o Europa e talia ai ni ana malo, ae na tausisi lava lona aiga i uiga faa-Thai o le fale. Ole ala lea na faia ai le "Europa ile pulou Thai". I le poletito ma sitepu o loʻo avanoa ai se leoleo faʻaaloalo mo ata, o le sauniga o le suia, pe a e laki, e mafai foi ona vaʻaia. O se faʻaaliga o meatau a le monarchs o loʻo tatala foi.

Dusit Maha Prasat Hall

Lenei o le nofo tupu - o le muamua na aliaʻe luga o le teritori o le Grand Royal Palace i Bangkok. O ia fale faʻafiafia e faʻaaoga mo tagata maimoa, ma o le nofoalii o se mea faʻaeeina i se faʻapitoa uiga ma taua, matua teuina i le tina-o-penina ma teuteuina i vaneina.

I se faʻaopopoga i vaʻaiga ua taua, i totonu o maota o le maota o loʻo fautuaina ai e vaʻai i fale mataaga: meatau, tupe siliva (mint), Emerald Buddha, ie, ma isi. O le savaliga e masani ona liua i se malaga umi, e ui e le o fale nofo uma ma malo o loʻo faʻaalia e avanoa mo le suʻeina o totonu o fale.

Faʻafefea ona e alu i le maota

O le Grand Royal Palace i Bangkok o loʻo iai le fiaselau afe o sikuea mita i auvai o le vaitafe, i se taulaga tuai i le ogatotonu o le laumua. E leai se metro iinei, o lea pe a e filifili pe faʻafefea ona e alu i le Royal Palace i Bangkok, e tatau ona e filifilia se tasi o ituaiga o laufanua o le laueleele poʻo vaitafe. I le taimi e tasi, o le auala o le a tele ai taimi, ae o le a mafai ai foʻi ona faʻatagaina oe i le taimi e tasi e faʻamasani ai i le siʻosiʻomaga o le maota ma fale lata ane o le taulaga.

Pei ona e iloa, o le sili ona talafeagai ituaiga o femalagaaʻiga mo le toe faʻatumuina o le piggy bank of impression is on foot. Afai o le mamao e puʻupuʻu - mai Chinatown poʻo Riverside, ona faʻapea o se mamao i le maota e mafai ona manumalo e aunoa ma le faigata, aua e le sili atu i le 2 km pe tusa o le afa itula, faʻamoemoe i le amataga amataga. I le tulaga o le nofo ai i itu mamao ese o Bangkok, e sili atu le alu i femalagaaʻiga lautele poʻo taxi.

O le filifiliga sili ona paketi o se taulaga pasi pasi. O le pasese o loʻo i le tulaga o 0.2-0.7 US tala, ae o feʻaveaʻiga e le tuʻusaunoaina. Ole auala sili lea ona taugofie e oʻo atu ai ile Grand Palace i Bangkok. O le faigamalaga e ono oʻo atu i le itula pe sili atu i le taimi, ae mo tagata femalagaaʻi o se avanoa lenei e faʻamasani ai i le tofo o auala Thai, i aso uma foliga o le olaga o tagata o le taulaga ma lagona le latalata i Asia tuʻaiga.

O taʻavale laʻupasese ma tuk-tuk e masani foʻi i Bangkok, ma o auala i le Grand Royal Palace e taʻutaʻua tele ma manaʻomia tele. Talu ai o nei ituaiga o felauaʻiga e maua ai e tagata uma le mafanafana i gaioiga, o le tau o femalagaaiga e tatau ona malilie muamua i ai i tulaga taʻitasi. E i ai auala lautele i tau:

  • O le TV taxi e masani lava ona amanaʻia le tau o le muamua 2 km i le aofaiga o le $ 1, aua o le mileage mulimuli ane ua faʻaopoopoina le isi $ 0.14 / km. Ae o loʻo i ai ni fetuʻunaʻiga iinei ona o le tele o auala;
  • ma tuk-tuk mea uma e taʻitasi - pei ona e malie.

I soo se tulaga, e mafai ona e fesili muamua i le taimi e talia ai lau faletalimalo i Bangkok, o le a le auala sili e alu ai i le maota ma pe fia le tau.

E mafai ona fesoasoani le metro, mo se faʻataʻitaʻiga, e te alu ai i le vaitafe o le vaitafe, lea e faigofie ai ona ave se vaʻa e oʻo atu i le vaega pito lata mai o le matafaga i le maota. O tau o vaʻa taxi e amata ile afa tala pe a folau mai le taulaga lata ane o Siam.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga:

  • Le tuatusi: Thanon Na Phra Lan, Phra Nakhon District, Bangkok
  • Tatalaina itula: 8:30 30:30, taliaina tagata asiasi ma le faʻatauina o pasese e taofi le itula ae le i tapunia.
  • Tau tiketi: $ 15 + $ 6 taʻiala faʻalogo pe a manaʻomia.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.palaces.thai.net
  • Laʻei ofu: O ofuvae ma ofu e teuteuina, o mitiafu, pito i luga, ma isi mea e faasa i fafo atu o puipui o le maota mataaga i Taialani. - supavaisa mulimuli lava i lenei. Afai e te le vaʻaia foliga vaaia e tatau ai mo le maota muamua, i le faitotoʻa o le fale faʻapitoa ua fuafuaina e faʻaaoga tapunia ofu mo le mautotogi. E leai se totogi, $ 6 o loʻo totoe o ni tupe teu. Ae o lenei filifiliga, e tusa ai ma iloiloga, e le o se sili lea. Tagata tafafao maimoa masani ona mananao e puʻeina se ata i le maota tupu, o tagata uma o le a mananao e tuʻua le sili atu matagofie lagona e uiga i lenei asiasiga ma foliga matagofie i le taimi e tasi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Ma o nisi o foliga vaaia o le maota taamilo taamilo e le aumaia ni mea e ofo ai, e sili atu le usitaʻia o le aoga fautuaga a turisi na asia.

  1. Ina ia asiasi i le maota, e fautuaina ia taunuu muamua, talu ai o le numera o turisi kulupu e matua faigata lava, ma i le tulaga o le tuuina atu o ufiufi lavalava, o le taimi faatalitali i le vevela faateleina.
  2. Mo le asiasi atu i malumalu i le teritori o le faʻafitauli, e ese le totogi e aveina, e mafai ona matua faʻateleina ai le tau o le taʻamilosaga lautele, ae o le vaʻaiga i fafo e fai lava sina malamalama ma mauoa i manatu.
  3. O le maota o le fale e matala mai le 8:30, o lea e mafai ai ona e faʻataʻamilo i ai mai le taeao lava, e aunoa ma le faʻalogo i tagata e ana ia tuk-tuk, e mafai ona kopi i mea latou te fiafia i ai ma ofo e tiʻetiʻe i tuaoi seʻi vagana ua tatala le maota i le tolu i le aoauli - e le saʻo lea.
  4. O le lagona atoatoa o le asia o le maota e mafai ona faia i le faʻaaogaina o le leo, o le a fesoasoani e lalaga faʻatasi ai le fausaga ma tala faʻasolopito o le Grand Royal Palace i Bangkok.

O le Grand Palace i Bangkok o se fale mataaga tele o loʻo iai ma faʻamaumauga iloga o le aganuʻu Thai. Ina ia faamasani i le autu taua o le tulaga Thai o lona uiga ia auai i le tamaoaiga o le atunuu measina faaleaganuu. O le maota o le maota o loʻo puipuia lelei ana mea totoʻa ma faʻaauau pea ona tautua i aiga tupu o Thailand.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Thai police arrest 21 at pro-democracy rally, drawing chants against royal motorcade (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com