Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Grindelwald - "Glacier Village" i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o nofoaga sili ona lelei i le lalolagi o loʻo tu i le taulaga laʻititi o Grindelwald, Suiselani. O se 'oa moni lea mo tagata fiafia i taʻaloga o le taumalulu: ua leva ona maua e tagata faaseʻe ma tagata faaseʻe aisa le tele o auala o le eria, ua fuafuaina e le gata mo polofesa, ae faapea foi mo tagata amata. E maua uma ai tulaga manaʻomia mo le faʻatulagaina o se muamua-vasega aso malolo uma i le taumalulu ma i le taumafanafana. Ia, o se savaliga i mea e faʻatosina mai i le lotoifale ma asiasiga i faʻafiafiaga o le a avea ma se ponesi sili i se tafaoga i nofoaga matagofie o Suiselani.

Faʻamatalaga lautele

O Grindelwald o se taulaga i le itumalo o Bern, i le itu i saute sisifo o le atunuu, i le ogatotonu o Suiselani. O le eria o le nuʻu e 171 sq. km, ma lona faitau aofai e le sili atu i le 4100 tagata. O loʻo siʻomia e le Bernese Alps, e taʻutaʻua le alalafaga mo tumutumuga mauga e tolu: Eiger (3970 mita), Mönch (4099 mita) ma Jungfrau (4158 mita). O le pulega lava ia o loʻo tu i le maualuga o le 1034 mita i luga atu o le sami. I tua i le faaiuga o le seneturi lona 18, na amata asiasi turisi i lenei eria, tele lava mai Egelani, oe, i le ala mai o le tuputupu ae lauiloa o le mauga, amata ona manumalo i le tumutumu mauga tumutumu. O iina na fausia ai le uluaʻi taʻavale faʻa Alpine i le 1908.

O le aso Grindelwald o se nofoaga sili ona lelei ski resort i Suiselani ma le sili ona faʻaonapo nei atinaʻe. E leai se mea e maualalo ai i ana tauvaga taʻutaʻua, taugata ma taʻutaʻua Zermatt ma St. Moritz ma le anoanoaʻi o auala eseese, ma, pei o latou, o se sui o le kalapu taʻutaʻua "Sili o le Alps". Grindelwald o loʻo iai uma aiaiga e le gata mo tagata fiafia i taʻaloga o le taumalulu, ae faʻapea foi ma turisi e le o faaseʻe. Ole anoanoaʻi o faletalimalo, tele o faleʻaiga ma faleoloa, spa ma faʻafiafiaga mo soʻo se tofo e faʻatosina mai ai tagata tafafao o soʻo se tausaga ma mea e fiafia iai.

Ae o le nofoaga o Suiselani o le a le lauiloa tele pe a leai mo ona matagofie laufanua. O mato maualuluga, o maʻa nusili, o atumauga tetele, o tamai fale e foliga mai na o mai le atavali a le tusiata ma faʻamalieina ai mafaufauga ma a latou foliga lelei. Ina ia mautinoa i lenei, na o le tilotilo i le ata o Grindelwald. E le o se mea e ofo ai le le manaʻomia o le mea faitino mo se faʻasalalauga mo se taimi umi ma i tausaga taʻitasi mauaina afe o turisi i ona avanoa avanoa. Aso malolo i Grindelwald e talafeagai mo uma ulugalii talavou ma nofofua, faapea foi ma aiga ma fanau ma litaea.

O le vaega sili ona matagofie o le nuʻu o le Jungfrau mauga: i le taumalulu latou te o faaseʻe ma faaseʻe aisa, ma i le taumafanafana latou te faʻatautaia savaliga i luga o mauga. O le isi tumutumu tutusa tutusa, le Eiger, ua leva na filifilia e tagata aʻea papa e o mai iinei mai lea tausaga i lea tausaga e manumalo i lona itu i matu. E sili mamao atu nai lo le tuaoi o Grindelwald, o loʻo i ai se ana aisa tulaga ese, e mulimuli atu i ona ala e mafai ona e mafaufau loloto ai i vaipuna ma maʻa papaʻa.

Ala savali ma siʻi i luga

O auala eseese o tulaga faigata e faʻatauaina i Grindelwald, o lea e mafai ai ona feoaʻi uma i latou e amataina ma polofesa iinei. Ole eseesega ile tulaga maualuga ile malae vaalele ile 1034 ile 2970 mita. I le aotelega, o le fale e 51 ala ma le aofaʻi atoa o sili atu nai lo 200 km.

O le aofaʻi o le faaseʻe e 50 hectares ma aofia ai:

  • kolosi faaseʻe (20 km)
  • auala sopo (80 km)
  • vaega e faaseʻe ai (60 km).

O le teritori o Grindelwald o loʻo faʻaauupegaina i le fausiaina o fesoʻotaʻiga o uaea taʻavale, lea e 47 e siʻi ai galuega. 30% o malifa e faʻamoemoeina mo tagata faimalaga faasee, 50% e iloga mai i le averesi o le maualuga o faigata, ma le toega o le 20% o uli uli ua fuafua mo polofesa. Faatasi ai ma le sili ona lauiloa auala i lenei nofoaga o Suiselani o:

Slope Slope. O auala na e fuafuaina mo le tuai o lona gafa, o lona saoasaoa e le tatau ona sili atu i le 30 km / h. O nei auala o loʻo i le Grindelwald-First sone ma o loʻo makaina i faʻailoga talafeagai.

Inferno O se ala matagofie ma le umi e toeititi 15 km, lea e faia ai tuʻuga i tausaga taʻitasi, lea e mafai ai e tagata uma ona auai. O le amataga iinei o le Schilthorn mauga, ma le tini laina o le vanu ma le nuʻu o Lauterbrunnen.

Lauberhorn. O le ala e sili ona umi i le lalolagi (4455 mita) na faʻaaoga mo faaseʻe i lalo. O i tonu lava e faia ai laʻasaga o le Alpine Ski World Cup. Avanoa mo tagata taaalo uma.

O Aso Tofi uma ma Aso Faraile i Grindelwald, e tofu tagata uma ma avanoa e o ai i le po i le aʻoga mo faasee mo le amataga (mai le 19:00 i le 22:00). I le taimi e tasi, e le gata i faʻaseʻe ma snowboard o loʻo faʻaaogaina, ae faʻapea foi ma cheesecakes e mafai ona faʻafefeteina. E i ai le aʻoga faaseʻe i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi ma le paka aisa a tamaiti ma se aʻoga aʻoga.

Ina ia mafai ona maua fua le faʻamanuiaina i penefiti uma, e tatau ona e mauaina se pasese faaseʻe. O lona tau o le a faʻamoemoe i le tausaga o lē ana ma i le vaitaimi na faʻatau ai.

Ski pasi tau i Grindelwald mo le vaitau 2018/2019 (₣) i le Grindelwald-Wengen itulagi

Aofai o asoTagata matutuaAutalavou (16-19 tausaga)Tamaiti (6-15 tausaga)
1655233
21189559
317514088
4226180113
5271217135
6300240150
7329263164

Mo nisi faʻamatalaga i tau mo pasese faasee i Grindelwald ma isi itulagi o le Jungfrau, asiasi i le www.jungfrau.ch

Mea e fai i Grindelwald

Grindelwald i Suiselani, o le ata e toʻaitiiti tagata e mafai ona tuʻua le le fiafia i ai, ofa atu i ana tagata tafafao le tele o ituaiga o faʻafiafiaga, e aofia ai e le gata i faʻamalositino olaola, ae faʻapea foʻi aʻoga ma faʻafiafiaga. O le vaitau faaseʻe i le nofoaga malolo tumau mai ia Novema ia Aperila, o le taimi lea e o ai tagata i lalo o le malifa i luga o faaseʻe i lalo, faaseʻe, savali i luga o le tele o auala o mauga ma fiafia i le matagofie foliga masani, afifi i se afifi o le kiona.

Ile iʻuga ole tau malulu ile Suiselani, ua oʻo ile taimi ole malie ole taumafanafana. O tagata faaseʻe i Alpine o loʻo tuʻuina atu i tagata aʻea papa ma tagata feʻaʻei. I le tau mafanafana, auala auala avea atili eseese: o lo latou aofaʻi umi e sili atu i le 300 km. Ae maise lava le taʻutaʻua i turisi o le apu pancake auala, lea e ofoina atu se matagofie vaaiga o le fugalaʻau Swiss laufanua, laufanua ma lanumeamata togavao. Ma i le iʻuga o lenei faigamalaga, o tagata femalagaaʻi uma o le a tauia i le tulaga o se faleʻaiga mafanafana mauga, lea e mafai ai ona latou tofoina le lauiloa Swiss apple pancakes.

I le va o gaioiga i fafo, e toʻatele e feoaʻi i le nofoaga o Grindelwald. E ui lava e le mafai e le pulega ona mitamita i le faʻamanatuina o talafaʻasolopito ma aganuu, e tele mea e vaʻaia. Nofoaga faʻapitonuʻu aoga e asiasi iai

  • O le ekalesia tuai o Grindelwald, na fausia i le seneturi lona 12
  • O le maualuga nofoaafi nofoaga i Europa, Jungfraujoch, lea o loo tu i le maualuga o le sili atu 3400 mita
  • O le itu i matu o le Eiger, e taʻua o se tasi e sili ona mataʻina i le atumauga
  • O le Pfingstegg vaʻaia matata, o loʻo tu i le maualuga tusa ma le 1400 mita ma ofoina atu ni vaaiga matagofie o le vanu
  • O le aisa 'autafa ma le tele o vaeluaina ma maʻa maamora taʻalo ma lanu piniki ma lanumeamata

Faʻatasi ai ma isi mea, o Grindelwald o le faʻailoga foi o le tele o tausamiga faia uma i le taumalulu ma i le taumafanafana:

Ianuari. Le Faʻafiafiaga aisa i le lalolagi, lea e vaneina ai e tufuga mai i itu uma o le lalolagi ni ata mai poloka o le kiona.

Fepuari. O le Velogemel Snowbike World Championship, lea e faia i tausaga taʻitasi i Grindelwald, o se vaʻaiga fiafia i tagata asiasi uma i le nuʻu.

Mati. O le Snowpenair Music Festival, e faia i tausaga uma, e faʻailogaina ai le iʻuga o le taumalulu vaitau.

Iuni. Festival Landart, lea e fausia ai e tufuga galuega ata mai mea masani mai Grindelwald.

Iuli. Spring Mountain Festival, o se faʻamanatuina ma siva a le atunuʻu ma mea fai pese a tagata, e mafai ai ona e tofoina le tofo Suiselani moni.

Tau ma le tau

Grindelwald o se malologa i Suiselani ma tulaga tulaga ese tau, lea o le malulu o le a ufitia oe i se malosi malulu malulu, ma le taumafanafana o le a faʻamafanafanaina oe i le mafanafana ave o le la. E malosi le matagi ia Ianuari, ae o Fepuari e tumau pea i le malulu o le masina. O le maualuga o le vevela e masani ai ia Iuni ma Iulai, ae o le vaitaimi lea o le tele o timuga e paʻu. O le masina sili ona mafanafana ma mafanafana iinei o Aukuso. O le tau i Grindelwald e matua suia lava, ma ina ia mafai ona suʻesuʻe auiliili le averesi o le vevela i le itulagi i lea masina, matou te fautua atu e faasino i faamatalaga i le laulau i lalo.

MasinaTau averesi ole asoOle averesi ole vevela ile poAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timugaAso kiona
Ianuari-3.9 ° C-10.7 ° C809
Fepuari-2.9 ° C-11.5 ° C507
Mati1.5 ° C-8.6 ° C825
Apelila4.5 ° C-4.9 ° C874
Mae8.7 ° C-1.4 ° C9131
Iuni14.3 ° C2.7 ° C11170
Iuli16.5 ° C4.6 ° C13160
Aukuso17.1 ° C4.9 ° C18110
Setema12.8 ° C2 ° C1290
Okitopa7.8 ° C-1.4 ° C1451
Novema1.8 ° C-5.4 ° C1134
Tesema-3.2 ° C-10.1 ° C1307

O le mea lea, o le sili ona lelei masina e asiasi ai i Grindelwald i Suiselani i le taumalulu o Novema ma Tesema, i le taumafanafana - Aukuso.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i le nofoaga faʻapitoa a le latou Zurich

O le mamao i le va Grindelwald ma le malae vaʻalele o le sili ona tele Suiselani taulaga o Zurich o 150 km. I le fausiaina o le uafu ea o loʻo i ai se nofoaafi nofoaga e mafai ona e alu ai i le nofoaga malolo. O le nofoaafi e mulimuli i le auala mo le 3-3.5 itula ma aofia ai suiga e lua i taulaga o Bern ma Interlaken Ost.

Tasi le auala pasese i le nofoaafi vasega lua o 44.7 ₣, i le 1st vasega taavale solofanua - 77.5 ₣. I le taunuʻuga i le aʻai, e mafai ona e faʻaaogaina le taulaga pasi poʻo se taxi e alu ai i le faletalimalo e te manaʻo ai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Afai o loʻo e sailia se agavaa tafaoga tafaoga poʻo miti o le asiasi atu i atumauga Alpine ma fiafia io latou laufanua tulaga ese, ia lagona le saoloto e alu i Grindelwald, Suiselani. I tua atu i na mea uma, o se tafaoga i lenei itulagi tatalaina se sili sili ona lelei avanoa e tuʻufaʻatasia ai faʻamalositino gaioiga ma aulelei savali i le matagofie siʻosiʻomaga i soʻo se taimi o le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DDLJ Location Tours In Switzerland. Gstaad, Saanen. Switzerland Tourist AttractionsHindi Vlog (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com