Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Becici taulaga - o se matagofie matagofie nofoaga o le Adriatic

Pin
Send
Share
Send

Becici o se tamaʻi tamaʻi taulaga matagofie i Montenegro i le talafatai Adriatic. E tu 2 km sautesasaʻe o le lauiloa turisi taulaga o Budva ma na o 13 km mai le malae vaʻalele faʻavaomalo i Tivat. O le taulaga tumau o tagata e naʻo le 900 (tusa ma le tusigaigoa a le 2010). O lenei nofoaga e filifilia e turisi mo le tele o mafuaʻaga. O loʻo iai ni atinaʻe lelei, lelei le tau, matafaga oneone, tau talafeagai ma le toʻafilemu. I le ata o Becici i Montenegro, o le ae vaʻaia ai e oʻo lava i le vaitau e lava avanoa avanoa i luga o le matafaga, ae o Budva tuaoi o loʻo tumu uma ai matafaga.

O ai e tatau ona fai mo le tafaoga i Becici?

O le Becici nofoaga e fiafia i ai ulugaliʻi faʻaipoipo e iai pe leai ni fanau, tagata matutua ma tagata uma e faʻafetaia le sami mama, leai se matafaga, filemu ma le toʻafilemu. E le ono aʻafia le taulaga i le autalavou o suʻe ni pisapisao ma ni musika seʻia oʻo i le taeao.

Tau i Becici

O taumafanafana i le nofoaga malolo e vevela, a o taumalulu e matagi ma timuga. O le vevela o le ea ia Iulai e mafanafana e oʻo atu i le + 28-31 ° i le ao.

I le masina malulu o le tausaga - Ianuari - i le averesi, o le ea mafanafana i le ao i le + 8-10 ° C, lea e le mafai ona taʻua o se maualalo vevela mo taumalulu.

O le vaitaimi sili ona timu i le taulaga o Oketopa-Novema ma Ianuari-Mati. Ile taimi nei, e iai le 113-155 mm o faʻasalaga ile masina.

O le vaitau aau i Becici tumau mai ia Me ia Oketopa, ma le maualuga vaitau mai ia Iuni i le amataga o Setema. O le tau sili ona lelei mo se malaga ma tamaiti laiti o Iulai-Aukuso: i nei masina e vevela ai le vai e latalata i le vevela o le ea (25-27 tikeri).

O afea e alu ai i tafaoga?

Ole tele o turisi e omai ile vaitau maualuga, a o le vai sami male tau ile Becici, pei ole Montenegro atoa, e sili ona mafanafana. O le tau mafanafana ma le la o aoga sili ia ia Iulai ma Aukuso i Montenegro. E i ai foi le lava le faʻaletonu: i le taimi nei, tau mo tautua ma fale faʻateleina matauina, ma e tele atu tagata i luga o matafaga.

O le mea lea, o nisi tagata faimalaga e aunoa ma ni tamaiti laiti o loʻo fuafuaina se tafaoga i le amataga o le tautoulu, pe a leai ni matafaga ma e le vevela tele le tau. Ile taimi nei, ua amata ona maalili le vai, ae ile sami e mafai ona e aau maulu ma faʻaseʻe i le matagi: ile masina o le tautoulu e matagi i luga o le sami ma galu e tatau ai mo lenei taʻaloga.

Faʻafefea ona alu i Becici

O le nuʻu o Becici e tu latalata i le Adriatic auala, lea e faʻaaogaina e pasi i le malae vaʻalele ma isi turisi taulaga. Mai le malae vaʻalele i Tivat, lea e tu i 28 km mai le nofoaga, pasi pasi pasi i lenei auala i Budva, Podgorica ma le taulaga taulaga o Montenegro Bar. E masani a turisi e o i le auala (5 minute savali mai le malae vaʻalele) ma taofi pasi pasi.

Tasi le malaga tau 3.5 - 4.5 EUR. Taʻavale pasi faʻasolosolo mai Budva i Becici. O pepa faʻatau mo latou e 1.5 EUR. O le va o le 'auʻaunaga pasi e 30 minute. E tatau ona manatuaina e leai ni malaga i le po, ma pasi mai Budva e le maua ai se avanoa mo ato tele.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e alu i se taxi mai le malae vaʻalele i Becici (25-50 €) poʻo se taʻavale totogi i Tivat (mai le 25 €).

O le mamao mai le malae vaalele i le laumua o Montenegro Podgorica i Becici o 65 km. E leai ni pasi tuʻusaʻo mai iinei: muamua e te manaʻomia le pasi pasi i le nofoaga pasi (3 Euro) poʻo se taxi (10-12 EUR), ona alu lea o le pasi i Budva (7 EUR), ma alu ai iina pasi pasi i Becici. Afai e te le o malaga toʻatasi, o le a sili atu ona aoga le alu i se taxi.

E masani ona pasi pasi mai Budva i Becici - toeititi taʻi 10 minute. E i ai foi le masani turisi taʻavale-nofoaafi e taofi i fafo atu o faletalimalo taʻitasi. O se tiketi mo ia e tau foi 1.5 EUR.

Tau i le tusitusiga e mo Me 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga

O se tasi aoga taua o lenei nofoaga i Montenegro o se lautele lautele afa-oneone oneone ma le umi o le 1900 mita. I le 1935, na lauiloa foi o ia o le sili i Europa i se tauvaga i Pale. I aso nei, o le taulaga matafaga i Becici ua faʻailogaina i se fuʻa lanumoana - o se faʻailoga iloga o le agalelei i le siʻosiʻomaga. O se vaega taua o le matafaga o loʻo ufitia i le oneone, o se mea seasea maua i Montenegro. O le mea masani, o matafaga i le atunuʻu e maʻamaʻa.

Toetoe lava o uma tapunia matafaga i le talafatai o meatotino a faletalimalo, ae o le ulufale atu ia i latou e leai se totogi. Tagata faʻaaoga faletalimalo faʻaaogaina potu malolo ma faamalu e aunoa ma se totogi. O isi o loʻo manaʻo e sunbathe ma aau ua ofoina atu e mautotogi pusa aso malolo. E mafai foi ona e fola lou oe solo i le oneone.

Faʻamolemole manatua e le mafai ona faʻataʻoto se solo i tafatafa o le vai, i luma o le laina muamua o le la malologa: atonu e fai atu le aufaigaluega o le matafaga ia te oe e te alu i se isi nofoaga ina neʻi faʻalavelaveina le mea o totoe i luga o le la malologa.

I Becici, o le averesi tau totogi mo sun loungers: lua sun loungers ma le faamalu e mafai ona mautotogi mo 8-12 EUR, ma se mesh moega ma se faleie - mo 20-25 EUR. I le ata o le matafaga i Becici, oe mafai ona vaʻaia foliga o ia seti foliga. E mafai ona e asiasi ile faleuila ma faʻaaoga le potu sui mo le 0.5 EUR.

O le isi lelei o le matafaga matafaga o le sao saogalemu i totonu o le vai. O le loloto e faʻateleina lemu, avea le matafaga lelei mo aiga ma tamaiti laiti. O le vaega o loʻo aau ai pa puipui o loʻo puipuia ai tagata malolo mai vaʻa faaseʻe.

E tele faleaiga ma faleʻaiga i luga o le matafaga, ae leai ni faleoloa i luga o le matafaga o le nofoaga. Ina ia e alu i le supamaketi, e tatau ona e savali i luga o le sami i se nuu lata ane - Rafailovichi. O isi faleoloa o loʻo tu i le taulaga o Becici lava ia: i tua atu o le auala, e tu ai fale o loʻo nonofo ai ma fale mautotogi.

Le mea e vaʻai

Tagata eo mai i Becici e fiafia i le sami, matafaga ma le malu tau. E leai ni mea taua tele i le taulaga. A o vaʻai turisi mo le mea e vaʻai i Becici i Montenegro, na o le pau lava le filifiliga o le Ekalesia a St. Thomas le Aposetolo, lea o loʻo galue pea. O lenei o se lotu faʻasao anamua, na fausia i le XIV seneturi. O loʻo tu i luga o le maupuepue, o loʻo i ai sitepu faʻasaga saʻo mai i le faʻailoga. E maitauina e tagata asiasi se siosiomaga manaia, o se laufanua lanumeamata matagofie i le malumalu ma le toʻatele o tagata, e maua ai le filemu.

E leai ni isi mea faʻamalieina i lenei nofoaga. Ae i Budva tuaoi e mafai ona e vaʻaia le tele o maʻa faʻamanatu. O le atoa ogatotonu ogatotonu o le taulaga o loʻo aofia i totonu UNESCO. I se faʻaopopoga, e tele faleoloa, faleʻaiga ma faʻafiafiaga filifiliga. E masani ona faia tausamiga eseese i le taulaga.

E pei ona uma ona matou taua, e mafai ona e oʻo atu i Budva mai Becici i le pasi. Afai e te le o faʻatopetope, savali i luga o le matagofie boulevard laina i faʻamau, faleʻoloa ma faleoloa faʻamanatu.

Atinaʻe ma faʻafiafiaga i Becici

Ole faʻafiafiaga autu ile malae taʻalo o taʻaloga (pasiketipolo, volipolo, beach soccer, ma isi), faʻapea foʻi ma le paka vai i totonu ole Mediteran Hotel - naʻo le tasi ile talafatai. O le tau e 15 € / aso mo tagata matutua ma le 10 € mo tamaiti. I luga o le teritori o le vai paka o loʻo i ai ni ata faasolo matutua e 7 ma ni ata faʻasee mo tamaiti.

O faʻafiafiaga i le nofoaga malolo e le gata i le vai paka. I Becici mafai ona e alu i le faaseʻe vai. O loʻo iai se nofoaga faʻapitoa e tiʻetiʻe ai i le talafatai. Mo turisi, tagata fiafia i taʻaloga, e i ai auala uila, se malae tenisi, ma fale taʻalo. O tagata e fiafia tele i faʻafiafiaga ogaoga e ofa i le paralela pe alu i rafting Laʻititi malae taʻalo o loʻo saunia mo tamaiti.

Ina ia maua se masani le masani ai, e mafai ona e alu i soʻo se tele o tafaoga: mo se faʻataʻitaʻiga, i le atu Continental Montenegro (atunuʻu paka ma vaituloto vaʻa, vanu o le Tara ma Moraca vaitafe, ma isi), i le matagofie Albania poʻo Italia foi e ala i vaʻa. Tagata faʻafiafia fagotaga e ofaina se faʻapitoa malaga "Fish Picnic".

Kafe, faleʻaiga ma faleoloa

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i le taulaga e matala i le vaitau o le matafaga. O loʻo faʻatutuina Gastronomic faʻavae i le talafatai. I le ata o le taulaga o Becici, o le a e vaʻaia ai e tele lava faʻatuatuaga i tafatafa o le faʻamalama. O se tasi o fale talimalo e sili ona asiasi iai ma e lelei ona iloiloina o le Atalani. E taʻutaʻua i le manaia o lana kuka Montenegrin. Nofoaga i totonu o se mafanafana lotoa 150 mita mai le matafaga.

O tau i totonu o le faleʻaiga e averesi mo le nofoaga o Becici, e mafai ona e fuafuaina pe fia le tau o le taumafataga e fuafua i mea e te fiafia iai.

Talu ai o le amataga nuu o Becici o se fagotaga nuu, fou iʻa e sili ona lelei saunia iinei. I le taimi lava e tasi, o ipu aano o manufasi i Montenegro e manaia foi, aua e fiafia tagata o le nuʻu i aano o manu nai lo iʻa. Pork ma povi steak, lalaga tamaʻi mamoe ma sosisi, sisi fale, sisi suamalie - o nei mea uma e ofoina i le toetoe lava o faleaiga uma i le nofoaga malolo.

I tua atu o le auala, luga o se maupuepue, latalata i fale e nonofo ai o loʻo iai le faleoloa o Mega, ma i le pitonuu o Rafailovici o loʻo iai leisi fale - Manatu.

Apitaga i Becici

E tele fale filifiliga i le nofoaga faʻapitoa. Nei o ni tele faletalimalo tele ma faletalimalo laʻasaga, faʻapea foi tumaoti fale ma villas. Fale tau e feololo, ae faʻatupulaia iloga i le taimi o le maualuga vaitau.

E i ai faletalimalo luga i luga o le muamua talafatai. O le tele o fale e nonofo ai ma fale mautotogi o loʻo tu i fafo o le auala tele, mai le mea e oʻo i le sami pe a ma le 10 minute savali. I le itu i sisifo o le nofoaga, o loʻo iai se maʻa pupula ma fale taugata o Dukley Gardens (4 fetu) i tafatafa o le sami.

O fea e nofo ai

O le filifiliga o mea e nonofo ai i le nofoaga malolo e matua mauʻoa. O le sili ona matagofie o nei o le lima-fetu Splendid Resort. Ole faletalimalo sili lea ile talafatai. Potu o potu amata i le 130 € i le po, tau faʻaalu i maualuga vaitau. O lenei faletalimalo e masani ona faʻaalia i tusi folau turisi i ata o Becici.

Ma le isi, o loʻo iai ni faletalimalo lelei e 4-fetu i lea nofoaga.

  • lelei mo aiga ma tamaiti Iberostar Bellevue: vaʻavaʻai atu i le matafaga, e 7 faʻamau ma faleʻaiga, vaitaʻele mo tamaiti ma tagata matutua;
  • O le Queen Of Montenegro ma lana lava spa, kasino, gym ma le tele o vai i fafo i luga o le terraces;
  • Mediteran ma se paka vai ma se vai taele a tamaiti;
  • Sentido Tara Hotel - o se aiga faletalimalo ma se tamaʻi kalapu-laititi ma eseese ituaiga o meaai;
  • Montenegro - e i ai lona lanumeamata eria, aofia uma-meaʻai, tamaiti lisi i le faleʻaiga, vaitaʻele ma e oʻo lava i le fale kalapu;
  • Stella Di Mare o se faletalimalo fou i le ogatotonu o le nofoaga, 300 mita mai le matafaga, ma isi.

O faletalimalo uma i lenei vaega o loʻo tu i luga o le matafaga e ofaina e tagata asiasi fua leai ni mea faigaluega. O le tau o le tasi po i potu amata mai 40 € i le po, i le maualuga vaitau e sili atu le taugata.

O se sili atu tau tamaoaiga ae aoga aoga filifiliga o le Alet-moc faletalimalo, lea e aofia ai le vaega 2-fetu. O loʻo tu 250 mita mai le sami i se matagofie matagofie paka ma e lautele lona lanumeamata eria.

Fale mautotogi

Becici e tele lona filifilia o fale mautotogi mo paketi uma: mai le 25 i le 200 € i le po ma sili atu. O filifiliga sili ona taugofie e mafai ona mautotogi ese mai le ala, luga o le maupuepue. O potu sili ona tele ma 2-3 potumoe ua fuafuaina mo 4-6 tagata. O filifiliga sili ona mafanafana ma taugata o loʻo tu i tafatafa o le matafaga, e tau mai ile 60 € ile po (e sili atu le taugata ile vaitau maualuga).

A filifilia se mea e te nofo ai, tatala se faʻafanua o le taulaga ma vaʻai muamua i mea e leai se tau mo ou aso ma le mea o loʻo tu ai. Afai e te tusi lau mea e nofo ai i ni nai aso ae e te leʻi taunuʻu atu, o nisi potu mautotogi ma faletalimalo potu e ono paʻu. Ae i le vaitau maualuga, o filifiliga uma e faʻavasega muamua.


Le lelei ma le leaga o Becici

Mai le ata o Becici i Montenegro, e maitauina o le aoga sili o le nofoaga o le lautele ma mama matafaga, faʻatulagaina ma mea uma e te manaʻomia mo tafaoga, vai manino, atinae atinaʻe ma le tele o ituaiga o fale filifiliga. O tafaoga i Becici, o se tulafono, e sili atu le taugofie nai lo Budigh tuaoi. Ae afai e te manaʻo e mautotogi i se fale taugofie, e tatau ona e filifili mai filifiliga i tua atu o le auala tele, e le latalata i le talafatai. O loʻo iai foʻi supamaketi iina.

O le nofoaga o mea faitino uma o loʻo taʻua ile tusitusiga e mafai ona vaʻaia ile faʻafanua i lalo.

Mo se faʻamatalaga auiliili o Becici ma le matafaga matafaga, vaʻai i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TANOA AVA Show, 17 OCT 2020 - Radio Samoa (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com