Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻailoga ma togafitiga o le fulū fulū i tagata matutua ma tamaiti

Pin
Send
Share
Send

O le fulū fulū (gastroenteritis) o se faʻamaʻi pipisi tele na afaina ai le rotavirus i le ufi o gaʻo. O le siama e matua pipisi ma faigofie ona pipisi. O le a matou talanoaina faʻailoga, faʻailoga, togafitiga ma le puipuia o le fulū gūgū i tagata matutua ma tamaiti e iai fofo a tagata ma faʻafomaʻi.

E mafai ona faʻamaʻi e ala i le puaʻi, palapala, faua, aitema ma oloa tumama a le tagata lava ia, o se tagata maʻi. O le fulū fulū e faʻapea foi i le ea. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻatupuina ni tamaʻi faʻamaʻi matautia.

O le tino o le tagata, faʻafesagaʻi ma le fulū fulū, faʻasolosolo ona mauaina le puipuiga ma faʻaititia le aʻafiaga o le siama pathogenic.

I lo tatou atunuu, gastroenteritis, pei ona taʻua e fomai le siama, o se masani faamai o se vaitau masani. E faʻaalia lava e le amataga o le malulu o le tau ma aumai ai le tele o faʻalavelave i fanau.

Faailoga o le fulū fulū

  • Amata amataga. Ina ua mavae se puʻupuʻu vaitaimi incubation, tumau i luga i le 3 aso, o le tagata onosaʻi vevela tulaʻi ma fiva foliga mai. E o faatasi le fulū ma puaʻi ma manava tata. Tele o taimi, o le lafoa o fesuiaʻiga e suia lanu ma o loʻo iai le faʻafefiloi o le toto. O le umi o le vaitaimi ogaoga o gastroenteritis e masani lava o le vaiaso.
  • Paʻu tiga i le manava. O lagona tiga e iloga mai i le fesuisuiaʻi o le malosi.
  • O loʻo isu ma isu. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o gastroenteritis e muamua i le pepesi o faʻamaʻi flu. E le o se mea e ofo ai le faʻafitauli o loʻo omai ma faʻailoga iloga o se faʻamaʻi viral masani.
  • Vaivaiga ma le leai o se fiaai. A o tupu le fulū fulū, ua uma foi le tino. O mata e faʻamaai, o le mamafa e faʻaititia, o faʻailoga o le anemia e aliali mai - e paʻu ma niniva.

E masani ona nana e le fiva faʻailoga o le leai o se vai i le tino - mago le paʻu ma paʻu. O lona iʻuga, tagata ua maua i le gastroenteritis ua taliaina i le falemaʻi i se tulaga ogaoga. I le taimi nei, ua latou le maua le tomai e folau ai i le vanimonimo ma mafatia ai mai le faoa faamalosi.

I faʻailoga muamua o le faʻamaʻi, vaai lau fomaʻi.

O le i ai o le puaʻi ma feces i le toto o se faʻailoga mo se vave valaau mo se falemaʻi. Lenei ono faʻaalia ai se siama siama siama, lea e manaʻomia ai se eseʻese ese togafitiga e tau ai.

Soʻo se tagata, tusa lava poʻo le a le matua, mafai ona feagai gastroenteritis. E ui i lea, o tamaiti laiti e faigofie ona aʻafia i lenei faʻamaʻi, aua latou te tosoina i taimi uma ni mea eseese i o latou gutu, ma o latou sua o le gastric e maualalo le faʻatau. O le siama e masani ona faapopoleina ai tagata ma vaivai vaivaiga sisitema. Peitai, antiviral vailaʻau e le aoga faasaga i siama fulū flu.

Togafitiga o le fulū fulū i tagata matutua ma tamaiti

Gastroenteritis o le igoa faʻafomaʻi o le manava fulū. E feteʻenaʻi ma lona igoa, o le faʻamaʻi e leai se faiā ma le fulū masani. Lenei o se ese ese eseʻese ituaiga o siama e aafia ai le digestive system.

O lenei pupuga e mafua mai i le tele o ituaiga siama, aofia ai norovirus, rotavirus, astrovirus ma isi. I lenei tulaga, pathogens mafai ona aumaia tiga ogaoga faigata i le onosai. Na ou faʻaaogaina le upu "atonu" mo se mafuaʻaga, aua o le tele o taimi o faʻailoga o le faʻamaʻi e le aliali mai i latou lava i soʻo se auala, ae o le tagata e tumau pea le sosolo o le faʻamaʻi.

Vaifofo mo le fulū fulū

Togafitiga gastroenteritis ma metotia masani faʻatulagaina i le faʻaititia intoxication ma normalizing vai-masima metabolism. Togafitiga faʻamalositino, o loʻo faʻaaoga ai vailaʻau mo le fulū fulū, faʻaititia ai le oona, taofi le faʻamagoina, toe faʻafouina le faʻagaioiga o tino autu tino ma poloka le atinaʻeina o siama siama.

  1. Faʻaleleia o vai-paleni paleni. Gastroenteritis e tau atu i le ova le lava ma le faʻavaivai o le tino. E fautuaina e faʻaaoga vailaʻau sauniuniga faʻatumuina i masima minerale, aofia ai Rehydron.
  2. Enzimme O le siama fulū ua faʻalavelaveina le gaosiaina o enzymes i le digestive system. I le taimi o togafitiga o gastroenteritis, Mezim po o Festal e faʻatonuina.
  3. Enterosorbents. Aveʻese toxins mai le tino. O le lisi o ia ituaiga fualaʻau o loʻo avea ma sui o le carbon activated, Smecta ma Enterosgel.
  4. Normalization o peristalsis ma le faʻaumatia o manava manava. Enterol poʻo le Immodium.
  5. Faʻataʻitaʻi. Faatelevaveina le gaioiga o le aveʻesea pathogenic microflora mai le gaʻo. O loʻo faʻatumuina ma siama aoga e aʻafia i le faʻaluina o meaai.
  6. Faʻaitiitia i le vevela. E le fautuaina e tuʻu i lalo le vevela i le 38 tikeri. O lenei vevela fesoasoani e faʻagaoioia ai le puipuia galuega o le tino. I le maualuga o le vevela, e fautuaina e faʻaaoga vailaʻau antipyretic. Mo tamaiti, ave naʻo Nurofen poʻo Panadol.

Antibiotics faasaga i le gastroenteritis e faʻatonuina naʻo le fomaʻi e alu i ai. O ia vailaʻau e le fesoasoani i taimi uma ile faʻaleagaina o siama ma e leaga le aʻafiaga o meaola ninii aoga.

Vitio mai le polokalama Ola malu e uiga i rotaviruses

Folk Folk mo fulū fulū

Gastroenteritis o loʻo i luga foi o le lisi o faʻamaʻi masani o le digestive system. O faʻamaʻi e masani lava ona tupu mai i le faʻafefeteina o susu oloa ma vai palapala. Sei o tatou vaʻavaʻai lelei i fofo a tagata mo lenei faʻamaʻi.

  • Paluga Fuafua Minerale... O se tutusa mineral faʻatasi ma le vailaʻau Regidron mafai ona faia i le fale. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi lua sipuni sipuni o suka ma se sipuni masima i le lita o le vai.
  • St. John's wort decoction... Ina ia saunia se sipuni o wort St. John's wort, faʻasusu i le ipu vai pupuna, uu i le faletaele mo le afa itula, faʻamama ma sasaʻa i totonu se isi ipu vai vevela. Ave le supa o le 0.33 ipu ae le i faia se taumafataga. O se pusaaisa e talafeagai mo le teuina. Aso faʻamutaina - 48 itula.
  • Fausiaina o susu mamago... Fesoasoani i le manava tata. Liligi se sipuni o susu mago faʻamamaina ma se ipu vai vela, tapuni mau, faʻatali mo le lua itula ma faʻamama. Ave le 'afa tioata i aso uma aʻo le i' ai seʻi paʻu le manava tata.
  • Cyanosis root decoction... Liligi se sipuni o aʻa o le cyanosis ua tuʻuina ma le vai pupuna i le aofaʻi o le 0.25 lita ma faʻapuna mo le afa itula ile vevela maualalo. Ave le sipuni pe a uma le 'aiga.

O fua mulimuli e lua e aofia ai le taumamafa o meaʻai ma le teena o aano o manu. Sisi-maualalo sisi, fualaʻau ma fualaʻau e talafeagai nai lo.

Ou te manaʻo e maitau atu o vailaʻau faʻaleaganuʻu e leʻi mafai ona faia ni fua mo gastroenteritis e mautinoa ai le atoa leiloa o le faʻamaʻi. O le mea lea, afai e aliaʻe faʻailoga, faʻafesoʻotai se fomaʻi o le a filifilia le saʻo togafitiga.

Afai e te galue na o oe, o le avanoa e filifili ai le sese togafitiga togafitiga e matua tele, lea e mafai ona taitai atu ai i le falemaʻi. I se faʻaopopoga, sa i ai mataupu pe a fai o oe lava vailaʻau o gastroenteritis ua avea ma mafuaʻaga o le oti. Aua le tuulafoaʻia le fesoasoani a fomaʻi.

Puipuia o le fulū fulū

E iloa o le puipuia o le faʻafitauli e sili atu ona faigofie nai lo le faʻasaʻoina. O le mea lea, o le a ou mafaufau ai i le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

I le tulaga o gastroenteritis, puipuia vailaʻau e matua leai se malosi. E talafeagai le inuina o vailaʻau pe a maeʻa le faʻamaʻi.

  1. O le faʻamaʻi pipisi e ala i meaai. Fufulu lima masani pe a maeʻa fafo, ao le i 'ai ma pe a maeʻa faʻaaoga le faleuila.
  2. Aua le faʻaogaina ipu a se tagata maʻi i le fulū fulū.
  3. Le mea lelei, faʻamavae le onosaʻi mo sina taimi. Ina ia faia lenei, ua lava e avatu ai ia te ia sina avanoa eseese i le fale mautotogi. Lenei metotia ua manatu o le sili auala o puipuiga.

Meaʻai mo gastroenteritis

I le lisi o faʻamaʻi le mautinoa ma le faʻamaonia, o le gastroenteritis e mitamita i le nofoaga. Talu ai ona o le siama o le fulū fulū o loʻo tulimataʻia ai le digestive system, o le taumafaina o meaʻai e sili ona taua mo le vave ona toe faʻaleleia.

  • Faʻaaogaina suamalie. O le manava tatā ma le puaʻi ma le fiva e 'aveʻesea ai le suavai mai le tino, e toe faʻaleleia le vai masima.
  • Filemu ma agamalu meaai paleni. Faʻatasi ai ma le gastroenteritis, ua faʻaititia le gaosiaina o enzymes taua mo le digestive process. Muamua, o vailaʻau pei o Mezim o le a faʻatumuina ai le le lava o le enzyme.
  • O le taumafataga aofia ai le faʻaaogaina o probiotics. O ia sauniuniga e faʻatumuina i siama aoga mo microflora tagata. Probiotics e maua i lava aofaʻiga i maualalo-gaʻo faʻamalie susu susu.
  • O menus e aofia ai omelets, suavai porridge ma fualaʻau fualaʻau. O ia meaʻai e tumu i elemene taua mo le tino.
  • E le fautuaina e faʻaumatia meaʻai ma le faʻamaʻi. Figs, apricots, apricots mago ma plum.
  • Tetee i meaʻai ma vai inu e faʻatelevaveina ai le faʻamamaina o le suavai. E aofia ai lauti, kofe, kāloti, ma beets. E le fautuaina e 'ai meaʻai e ono mafua ai faʻafefeteina - susu o povi, aano o manu, legume, soda, marinades, nati ma piko.

E tusa ai ma tagata atamamai, e taua tele le mulimuli i se taumafataga i le taimi lava e uma ai le amataga o le gastroenteritis. I le lumanaʻi, o le taumafataga mafai ona faʻateleina faʻalauteleina e ala i le faʻaopopoina o susu oloa, broths ma aano o manu. O mea suamalie ma falaoa fou e faʻatagaina ona 'aina e le sili atu i le 20 aso talu ona leiloa le faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: English Tagalog Dictionary Advanced Essential Words # 108 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com