Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese lise - aoga lelei fofo ma fesoasoani

Pin
Send
Share
Send

O utu o le tino, utu o le pubic poʻo utu i luga o le ulu e masani ona faʻapipiʻi le tino o le tagata. Aveesea o parasite o faafitauli. O le mea lea, o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona tiaʻi lise i le fale i se tamaititi ma tagata matutua.

Ulu ulu e ola i le lauulu, pei ona taʻu mai ile igoa. Tasi parasites, o le tele e le sili atu i le 3 milimita, e lanu efuefu-papaʻe i le lanu. O lo latou i ai e aumaia ai le le faʻamafanafanaina ma puipuia ai le fausiaina o se teuga foliga laulu.

O loʻo nonofo le utu i totonu ole laiga. Afai e te le taumafai e aveʻese, o le a latou vave faʻateleina ma "nofoia" isi vaega o le tino: eyelashes, beard, mustache, chest and armpits.

O 'utu o le tino e fiafia tele i ie moe ma lavalava. O lenei ituaiga o utu o le sili ona tele. Latou te utia le mea e fesoʻotaʻi ai le tino ma tagamea ma lavalava. Ma e ui lava o le tino e le o lo latou nofoaga, latou te o atu i ai mo le manuia o le toto, lea latou te 'aʻai. Ioe, o le mulimulitaʻi i tulafono o le tumamama e taofia ai le aliali mai o utu, ae o nisi taimi e oʻo lava i le mama e leai se malosiaga faʻasaga i "malo le manaʻomia."

O loʻo aliali mai isumu ina ua uma ona faʻataʻitaʻia se pulou, sa faʻataʻitaʻia muamua e se tagata na aʻafia ile siama. E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, o utu o ulu e pei o le ulu o le fafine, talu ai o le uumi ma le mafiafia o lauulu o se eleele lelei mo latou. E faʻaaoga foi e teine ​​le selu ma pulumu o latou uo, e faʻateleina ai le aʻafia i siama.

E mafai ona e pisia le tino i utu i isi auala. Nei ie moega ma solo. Parasites e maua i saunas, vai taele ma taʻele. Soʻo se fesoʻotaʻiga ma mea a se tagata i fafo e masani ona afaina.

O loʻo i totonu o Pubic loʻo feaveaʻi i taimi o feusuaʻiga, e ala i mea e moe ai ma mea a le aiga. O le mea lea, pe a alu i se asiasiga pe asiasi i se lautele faʻalapotopotoga, ia sauniuni mo soo se mea.

Sei o tatou talanoa e uiga i auga, o le autu tasi o le oona mago. Talu ai o le ulu o le ulu e ola luga o le ulu, o le mageso e tupu i taliga, i tua o le ulu ma luga o le pale.

O le itutinosa pubic eria o le muamua faʻailoga o le pubic utu, ma tino 'utu o loʻo faʻaoso ita i nofoaga e oʻo atu i laʻei. O le mea lea, afai o le avanoa o le pikiina i luga o ni parasites e laʻititi, ia tausia e le aunoa tagata fofo ma faʻapitoa vailaʻau i le lima.

Afai e te le tau i utu, o papala ma le papala o le a aliali mai luga o le tino, faʻapea foi ma fulufulu, ma matala manuʻa o se faitotoʻa i le tino lea e sosolo ai se faʻamaʻi, lea e mataʻutia i le soifua maloloina.

O le mageso ninii e faalavelave i le malologa, lelei le moe, ma le faasusu. E le gata i lea, a itaitagofie le tagata ma le toe fia ai. Afai na e asia le 'upega tafaʻilagi, ona iai lea o faʻafitauli ma utu. Aua e te popole, o lenei tusitusiga o loʻo iai taʻiala lelei ma fautuaga.

Faatonuga vitio

Faʻafefea ona tiaʻi lise i le fale

O aso nei sosaiete, e ui lava i mea ua ausia, e le mafai ona puipuia tagata mai lice infestation. E totoe pe saili se fesoasoani mai se fomaʻi, pe faʻatau se vailaʻau faʻapitoa mo lise i le fale talavai.

E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, o tagata o loʻo feagai ma se faʻafitauli e maasiasi e saili se fesoasoani. O le mea lea, latou te fiafia i le metotia o le aveʻeseina o utu i le fale.

Maliega, utu maua i luga o le tino o malo le fiafia. Ae e oʻo lava i lo latou i ai e le o se mafuaʻaga mo le popolevale. Tumau toʻafilemu ma faia gaioiga e faʻafetauia ai le parasites.

E i ai le tele o ituaiga o utu, i latou taʻitasi ei ai se nofoaga fiafia i ai. E eseese le tasi mai le tasi i le tele, lanu ma le soifuaga. Ae o loʻo i ai le vaega e masani ai ituaiga uma - latou te feaveaʻia faʻamaʻi eseese, e aofia ai ma le typhus.

O vailaʻau iniseti o vailaʻau sili ia mo le tauina o utu, ae e le faʻatauaina mo tamaiti, fafine maʻitaga, tagata e iai faʻamaʻi, maʻi sela ma mama. E mafai ona tafi le pepe. O le a le mea e tatau ona faia e tagata matutua? E faigofie. Mo le fusuʻaga, e fautuaina le faʻaaoga o ni vailaʻau mo tagata.

  • Vai Cranberry... Massage cranberry juice i lou lauulu i aso uma mo le sefulu aso, ma selu i fafo ma se selu i le faaiuga.
  • Suauʻu fualaʻau... Lubricate le vaega o le ulu ufiufi i lauulu ma fualaʻau suauʻu. A maeʻa lena, afifi lou ulu i le pepa alumini mo le lua itula. Aveese ia utu i se selu pe a uma le taimi.
  • Tansy decoction... Faʻatau tansy fugalaʻau i le fale talavai. Liligi fa sipuni o le oloa ma le lita o le vai pupuna ma kuka mo le kuata o le itula. Fufulu ou lauulu i le paluga faʻaiʻu.
  • Ledum ma hellebore... I totonu o se tamai pesini, palu 50 kalama o meli puaʻa gaʻo faʻatasi ma vao vao ma hellebore. Ave ni sipuni tetele se lua o mea e fai. Tuʻu le paluga faʻaiʻu mo le aso, ona olo lea o le paluga i lou lauulu faʻalua i le aso mo le 10 aso. Talu ai o laʻau o loʻo lisiina e oona, mulimuli ma le totoʻa le fua.
  • Polani mo lauulu... Faia le auala ae e te leʻi moe i le ea fou. Ufiufi lou lauulu ma le ulu i le varnish, afifi lou ulu i se solo ma alu e moe. Ufiufi ou foliga ma taofi lau manava i le taimi o le gaioiga. I le taeao, fufulu lou lauulu ma aveese utu i se selu. I lenei taimi, o le parasites o le a feoti.

O le a ou faʻaopopo atu o le puipuia o lice e faʻaititia i le tausia o tulafono o le tumamama ma le suia o ie lino i aso uma. A uma ona fufulu, auli maeʻa ofu. Taumafai ia ola mama. Fufulu masani lou fale. Taʻitaʻi se soifua maloloina soifua maloloina ma taofi le faʻaaogaina o isi mea a isi tagata.

Faʻafefea ona aveese 'utu mai se tamaititi

A faʻafesoʻotaʻi e tamaiti ma a latou uo i le oneone pe i le aʻoga aʻoga, e popole tina e uiga i se isu isu po o se malulu. Ae, o le utu e puʻeina matua faʻalogo i le teʻi. Ma afai e tupu lena mea, ua latou matua sailiili mo faʻamatalaga i le aveʻeseina o utu mai se tamaititi.

Masani tamaiti maua parasite i le aoga faataʻitaʻi. O tina popole e agasala i tamaiti e fai o latou ofu talafeagai. Latou te le malamalama o loʻo aliali lava ni isumu i se tamaititi e mama lona ulu.

E maitauina o lise e le masani ona aliali mai pe a maeʻa ona fesoʻotaʻi saʻo, e aofia ai le tago i le taulaʻiga o faʻamaʻi. E mafai ona mauaina i le faʻaaogaina o le selu a seisi, solo poʻo se pulou. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai tina ina ia faia i lea taimi ma lea taimi le puipuia o utu i tamaiti.

  1. Sulu lauulu o lau tama pe a maeʻa fasimoli uma. Iloilo ma le totoʻa vaega taʻitasi.
  2. Fufulu mea e momoe ai i le vai vevela ma le ausa faʻaofuofu, ma le vaʻavaʻai totoʻa.
  3. Faʻamatala i lau tama le mafuaʻaga e le tatau ai ona tufatufaina au mea totino ma uo. O loʻo matou talanoa e uiga i pulou, faʻamau, selu, pulou ma fusi o fusi.

O lea la ua i ai i fanau le utu. E masani lava, a maeʻa ona mauaina, e o tina i le fale talavai e faʻatau ai le kemisi: shampoos, uu ma vailaʻau. Latou te talitonu o le faʻateʻaina o parasite e mafaia i le aso. O le mea moni, e le o le tulaga lea. Ae, mulimuli i tulafono faigofie, e mafai ona e vave faʻasaoina lau pepe mai utu.

  • O vailaʻau faʻatau atu i fale talavai e oona. Ou te fautuaina e faia le togafitiga pe a uma ona faitau faatonuga. A leai, o le tamaititi o le a tupu i le mageso poʻo le faʻamaʻi.
  • Faʻataunuʻu le taua faasaga i utu pe a uma ona fufuluina ma le seluina o iniseti. Aveese fuamoa i ou lima.
  • Aua le amanaʻiaina ofuvae o tamaiti. Faʻapuna ma uʻamea duvet ufiufi, aluga ma solo. I le noatia ma le fai fuafua i lavalava uma.
  • Nisi ofu taugata lalaga, e aofia ai sitaili faʻaaoga ma ofutino, e le mafai ona mulumulu i le vai vevela. Tautau i le poletito mo le vaiaso. I lenei taimi, o le a papala papala ona o le leai o ni meaai.
  • Afai o le a e aofia ai vailaʻau masani i le fusuʻaga, faʻaeteete. E i ai ituaiga tagata fofo e sili atu le aoga nai lo faleoloa faleoloa, ae aua neʻi galo e mafai ona latou faʻaleagaina le lauulu o se tamaititi.
  • O le kerosene o le vaifofo sili ona taatele. E fesoasoani e aveʻese 'utu, ae e matua faʻaleagaina le lauulu, e faigata ona selu. Aua neʻi e faʻaaogaina karasini i lauulu o lau tama. O le oloa e oona ma oona.
  • O le vineka apu e mago ai lauulu ma susunu ai le ulu ma e leai se aoga e faʻaaoga i le nits.
  • O fofo sili ona saogalemu o suauʻu taua. Faʻaopopo ia latou i le shampoo, faʻapipiʻi luga o le ulu o le pepe, e aunoa ma le fefe i le soifua maloloina.

E leai se avanoa mo faʻafiafiaga a le au faʻateva i lenei mataupu. Afai e te le o mautinoa e uiga i ou malosiaga ma agavaʻa, vaai lau fomaʻi. O lenei auala o le a e faʻasaoina ai le soifua maloloina o le pepe, tausi le laulu ma ulu o le ulu.

Vitio fesoasoani

Faʻafefea ona aveese 'utu ma fofo a tagata

Ua faʻalogo tagata uma i le i ai o iniseti faʻasusu i le toto e taʻua o utu. O nisi na faifai pea ona fiafia i le mataupu o le aveʻeseina o utu ma togafitiga masani a tagata, aemaise lava pe a fai o faʻatau fualaʻau e le aoga.

Tusa lava pe mataʻituina e se tagata tulafono o le tumama, e le o mautinoa ai o le a 'alo' ese ni tamaʻi papala. Ae, pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, o utu o loʻo sili atu le afaina i tagata e maualalo tupe maua ma le faitau aofaʻi e le fiafia i fasimoli ma fufulu pauta.

O le a ou faʻasoaina taimi-tofotofoina auala e feagai ai ma utu. Ou te faamoemoe o le a latou fesoasoani ia te oe i fafo, faasaoina oe i le faafitauli ma le faalavelave.

  • Masima ma le vineta... O le lagona o le i ai o parasite i le lauulu e le manaia. O le mea e lelei ai, o se tali e aofia ai se ipu vineka, 40 kalama o le masima ma le sipuni o le 'ava malosi e faʻatagaina ai oe ona lafoa ese ia latou. Faʻasusu gaʻomi faʻasusu i le oloa i vaega na aʻafia. Taofi le kulimi i luga o lou ulu mo le aso. I lenei tulaga, suia le faʻamau i le tele o taimi.
  • Kerosene.

    O le oloa e oona, faʻaaoga faʻaeteete lava

    ! Sauni se paluga o le tasi vaega karasini ma le sefulu vaega suauʻu fualaʻau. Taulima le lauulu i le tali faʻaiʻu, ona afifi lea o le ulu i le pepa ma faʻamautu i se solo. A maeʻa le 8 itula, fufulu lou lauulu ma aveese utu i le selu.

  • Cranberry... Fai sua mai sua pula ma palu ma le sipuniti tii o le meli. Uʻu le mea i luga o le ulu. Aveese le mea faigaluega nits.
  • Burdock... Liligi vai faʻapuna i luga o laʻau o laʻau faʻatasi ma au ma faʻatali tolusefulu minute. Faʻapipiʻi le supo ma faʻaaoga mo shampooing. Afai e leai se avega, ave elecampane aʻa ma sauni se decoction faʻaaogaina le faʻamatalaga tekonolosi.
  • Suauʻu Geranium... Faʻaopopo sina suauʻu geranium i lau shampoo. Ulu lou ulu i le kulimi faʻaiʻu ma faʻatali mo le itula. Selu lauulu i se selu ma fufulu i le vai. Sosoo ai, fufulu ma le fofo e manaʻomia ai ni nai mataua o le suauʻu, o le lita o le vai ma le tasi ma le afa sipuni o vineka e saunia.
  • Kumina uliuli... Olo le tasi ipu o le kumina fatu kumina ma tuʻufaʻatasia ma le ipu o le apple cider vineka. A maeʻa ona faʻamama i le vaifofo, faʻatumu le lauulu i lou ulu ma nofo i le la pe a ma le 20 minute. Fufulu lou ulu pe a uma le 5 itula. O le kosi o togafitiga o le vaiaso ma se faʻagasologa i aso uma.
  • Rimoni ma le sua o le mint... Faʻafefiloi ni tamaʻi sipuni o launiu mint ma le ipu vai o le rimoni ma faʻapuna mo le 10 minute. Ona faʻasusu lea o vaega o le ulu i le oloa. Faʻafefea ona toto ni rimoni i le fale, faitau luga o le 'upega tafaʻilagi.
  • Suauʻu Mercury... E fesoasoani le vaifofo faasaga i utu na toʻa i le itutinosa. Lulu le vaega lea ma mulumulu i le fasimoli. Ona faʻasusu lea o vaega na aʻafia i le kulimi suauʻu.
  • Angelica... Faʻafefiloi se sipuni o aʻa o le angelica ua tipiina ma le aofaʻi tutusa o paepae hellebore. Tuʻu faʻatasi le paluga faʻamamago ma le gaʻo puaʻa. Mo se vaega o le paluga, ave 4 vaega o gaʻo. Togafiti vaega ua afaina ile oloa.

Afai o le auala luga fesoasoani fesoasoani faʻateʻa le parasite, ia mautinoa latou te le toe foʻi mai. Ina ia faia lenei mea, fufulu ou lavalava ma mea e momoe ai, ona uʻamea lea.

I le iuga, o le a ou faʻaopopoina o utu o ectoparasites e faʻapipiʻi luga o isi vaega ola, fafaga ma ola ese mai ia latou.

I le tulaga o tagata, latou parasitize luga o vaega o le tino ufiufi i lauulu. E masani ona maua ile ulu. E manifinifi le ulu, e faigofie ai ona maua meaai - toto. O isi taimi latou te faʻasusu i isi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le itutinosa.

A u le meaola i le paʻu, ona faʻasaʻoloto loa lea o le faua, e puipuia ai le toto mai le pala. I le tulaga o le utia, lagona le tagata mageso ona o le itaitagofie.

E matautia le utu mo le soifua maloloina o tagata. I le uina o le paʻu, e mafai ai ona latou faʻalauiloa se faʻamaʻi i totonu o le alatoto, faʻatupuina se faʻamaʻi. Lice faʻateleina ma atiaʻe vave i taimi o faʻalavelave faʻanatura. Ma e le o se mea e ofo ai, aua i le taimi nei tagata le amanaʻiaina tulafono o le tumamā.

O se tamaʻitaʻi louse fafine moe e oʻo i le selau o fuamoa i le taimi, lea o tamaʻi parasite faʻaali mai i le sefulu aso. Afai e te le tau ma latou i le fale, o loʻo amata ona ola lelei maʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Mock Neck Dress. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com