Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Khaosan Road i Bangkok - o se mecca mo talavou ma ato ato

Pin
Send
Share
Send

Thailand o se lauiloa aso malolo taunuuga. O tagata ua uma ona asia se atunuʻu mamao, o le a taʻu atu ia te oe e uiga i le Khaosan Road Bangkok. O le auala i le ogatotonu o le laumua e lauiloa mo feteʻenaʻiga faʻamatalaga. Ae tau le maua se tagata ese e toatasi na sau i le taulaga.

Khaosan Road o loʻo tu i le nofoaga o Banglampoo. O lenei aso ua lauiloa lenei sone savali mo le mea moni e tele ma le taugata fale o loʻo tu i lona teritori.

  • fale talimalo, fale talimalo, tamai faletalimalo tumaoti;
  • faleʻaiga, faleʻaiga;
  • faleoloa, faleoloa ma mea faʻamanatu (e mafai ona e faʻatauina mea uma - mai mama autu i lavalava ma faʻailoga o le atunuʻu);
  • potu malolo tatala-ea;
  • feaveaʻi tagata e faia i taimi uma tuʻuina meainu ma meaai i tagata pasi ane-e;
  • tuk-tuk (tolu-uili felauaiga) o le a ave lelava tagata savavali i soo se nofoaga.

O gaioiga uma o loʻo faia ile auala faʻaonapo nei o Khaosan Road Bangkok e pisa. I soo se taimi o le ao po o le po, e tele tagata o loʻo sailia ni mea e nonofo ai poʻo ni mea na tutupu. Faʻatasi ai ma faʻafiafiaga, o loʻo i ai le tele o faʻaaliga, polokalame faʻafiafiaga, e oʻo lava i faʻafiafiaga e le faʻatulafonoina i isi atunuʻu.

Faʻasolopito faʻamatalaga

E leʻo taimi uma le tulaga lea. I le fasefulu tausaga talu ai, o Khaosan Road i Bangkok o se nofoaga e nonofo ai, o se tulimanu filemu o le taulaga. O mea uma na suia e le faʻamanatuina o le 200 tausaga o le laumua, lea na faia i le 1982. O lenei mea na tupu na tosina mai ai le tele o turisi na mananaʻo e vaʻai i le faʻamanatuga i fafo atu o le Royal Palace.

E leai se tasi na faʻamoemoeina se faʻapea o le lolofi mai o tagata. Sa faigata ona toe nofoia le tele o tagata. O le lotoifale faitau aofai na faasaoina le tulaga. Tagata mate o Khaosan Auala na mateia e mautotogi latou lava fale mautotogi mo le po i tagata ese. Na iʻu ina avea ma se pisinisi sili ona lelei. Talu mai lena taimi, o le ogatotonu auala tetele i le laumua Thai ua tuputupu ae.

O le faʻaopopo faʻaopopo o le Khaosan Road na faʻaopopoina e le ata "The Beach", lea na puʻeina i lenei atunuʻu. I le matafaioi a le tagata autu - talavou Leonardo DiCaprio, o le e manaʻo e mauaina ia lava, aʻoaʻoina se lalolagi fou, iloa le faʻafiafiaina i Taialani. E tusa ai ma le ata, na taunuʻu mai o ia mai le mea mamao ma nofo ai i le Khaosan Road i Bangkok.

Avea le ata o se taʻiala i gaioiga, tele o talavou ma tagata saili fiailoa mulimuli i tulagavae a Leonardo. O le Khaosan Road ua avea ma amataga mo turisi o loʻo fia malamalama atili i Thailand. Ma mo tagata e faʻatapulaʻaina le aofaʻi o tupe mo tafaoga, o lenei nofoaga o le a ofoina atu tala faʻatatau mo fale ma meaʻai.

Auala uma e tau atu i auala backpackers

Talu ai ona o le maua o faʻafiafiaga ma mea e nonofo ai i le Khaosan Road o lea ua oʻo mai ai iinei le toʻatele o turisi e taʻua i latou o tagata tua. Nei o tagata e le faʻaaogaina le tautua a turisi faʻagaioia, sefe a latou mea uma e mafai. Latou te faimalaga malamalama ma le itiiti ifo o mea totino e mafai ona ofi i totonu o le ato faʻafafa e tasi.

Tele o tagata mai fafo taunuu i Suvarnabhumi malae vaalele, tu i le laumua o Thailand. A e sau mai iinei i Bangkok i le auala o Khaosan, e tele auala e te faʻaaogaina. Filifili se auala e sili ona talafeagai e faʻavae i taimi ma mea tautupe.

  • Aeroexpress Citi Line faʻagaioia mai le 6 am i le vaeluapo. I luga o se laina televave, o lenei ituaiga o felauaiga o le a aveina atu ai oe i le ogatotonu o le laumua i le 30 minute. O le tau o le pepa pe a ma le US $ 1.50. E tatau ona e alu i le Phaya Thai. Ole vaega mulimuli lea o lenei auala. A e taunuʻu atu, e mafai ona faʻaauau lau malaga i le auala o Khaosan i le taxi (2.5-3 tala) poʻo pasi e numera 2 ma le 59 (maualuga le 50 sene i le tagata).
  • O le laina manino mai le malae vaʻalele o le auala sili ona vave lea o le tilivaina i le ogatotonu o Bangkok. O le a tipi le taimi malaga i le afa faʻatusatusa i le muamua auala ma o le a na o le 15 minute. E ui ina maualuga le tau o le pepa - $ 4.
  • E avanoa taʻavale lafoga mai soʻo se mea i Bangkok. O le tau e mafai ona feutanaʻi ma le avetaʻavale i luga o le tagata lava ia.
  • Taxi mai Suvarnabhumi tuusao i le Khaosan Road. O lenei filifiliga o le a sili atu le tamaoaiga pe afai o loʻo e faimalaga i se kulupu o 3-4 tagata. O le tietie atu i le Auala e $ 12 le tau.
  • E i ai le pasi sao S1 i le auala o Khaosan, e alu ese mai le 1st fogafale o le Suvarnabhumi Malae vaʻalele i le afa itula. Tatalaina itula mai le 6.00 i le 20.00. Tau tiketi $ 1.8
  • O le taunuʻuga e mafai ona oʻo i ai e ala i le Vaitafe o Chao Phraya. I le taunuʻu ai i le uafu Phra Arthit, faʻatau se pepa pasi mo le vaʻa, faʻataʻamilomilo i le auala ma le tu i le Khao San Road. O felauaiga i vaitafe i Bangkok ua leva ona atiaʻe, o lea e te le tau faʻatali umi ai. Tasi tala e lava e faʻatau ai mai le 1 i le 3 tiketi, faʻamoemoeina i le filifiliga auala o felauaiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Totogiina o meatotino

E le gata o le Khao San Road Bangkok lava ia, ae faʻapea foi le vaega atoa - o le teritori o potu talimalo, fale mautotogi, potu mautotogi ma isi potu e nonofo ai. O le vaega autu o le faʻaavanoaina mo soʻo se tagata asiasi.

Afai e naʻo le moega e te manaʻomia, o lona uiga i le fale talimalo e aunoa ma ni faʻaopopoga faʻaopoopo e tau e $ 3 i le tagata. Sili atu toʻafilemu tulaga o lona uiga o se faletaele, ea malulu, taʻele. Mo lenei filifiliga, o le a latou fesili mo le $ 10.

Oe le tatau ona vaʻavaʻai faʻapitoa i tulaga faʻamalieina i lenei itu. O le faʻamamafaina i luga o le numera o tagata asiasi na mauaina ma luga o le le faʻatauvaʻa aofia, nai lo le lelei o fale. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e leai se faʻamoemoe e mafai e tagata faimalaga ona momoe i se siʻosiʻomaga filemu i le po. I le po, o le auala pisi e liua i le ogatotonu o le laumua faʻafiafiaga. O musika leotetele ma faʻamaliega e le gata i le Khaosan Road e oʻo i le taeao.

Tusa lava pe i ai ni faigata, o le manaʻoga mo fale mautotogi i le eria e maualuga. O le nofoaga tutotonu o le auala e faʻafaigofie ai mo turisi ona mulimuli mai iinei i soʻo se itu: o se malumalu, o se matafaga, nofoaga faʻatau, kalapu poʻo ni paka. E sili la le tusi o mea e nonofo ai a o le i amataina le faigamalaga, ina ia aua neʻi pisapisao pe a taunuʻu mai, ae aua le popole i le avanoa o nofoa.

E tele faletalimalo lelei ma sili atu tau e le mamao mai le auala o Khao San:

  • Chillax Resort - 1-potu lua potu faʻatau e $ 70;
  • Dang Derm Hotel - o se potu tutusa o le a sili atu le tau nai lo le muamua lomiga, e masani ona paʻu i mea e nonofo ai;
  • Nouvo City Hotel - iinei e tatau ona e totogiina le $ 80 mo le potu lua;
  • Rambuttri Village Plaza - $ 40 mo le potu e tasi ma le 'aiga o le taeao.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga, faleoloa ma faʻatau

E tele na faʻavae, e ui i le laʻititi o le Khaosan. Tau e averesi, fuafuaina mo le anoanoaʻi aofia, e pei o menus o nei faʻavae. E mafai e se turisi ona tofoina le atunuʻu taumafataga pe saili se faʻalapotopotoga ma se lisi Europa.

Oe mafai ona 'ai i taimi uma lena. O faleʻaiga e taofia ai, umukuka i luga o uili e galue i le uati. O le tele o ipu i ia kamupani faʻatau atu e faʻatau atu i se tau maualalo ina ia faʻamalieina ai le au valaaulia o le laumua ma tatalia le tele o tauvaga i le latou vaega.

E pei ona fai mai turisi e uiga ia Khao San, o se auala e mafai ai ona e faʻatauina mea uma. E fai lava si fetaui. Faʻatasi ai ma le tumutumu o tagata faimalaga, e manaʻomia le tuʻuina atu ia i latou o mea faʻamanatu, lavalava taugofie, togiga i le matafaga ma, ioe, lelei lagona.

Mo lenei mea, na faʻamaopoopoina e tagata o le atunuʻu e le gata o faleoloa ma faleoloa ma oloa eseese, ae na tatalaina foʻi le tele o fale masimasi. Latou te faʻaavanoaina a latou tautua i soʻo se taimi o le aso ma ofa mai ai ituaiga eseese o malologa.

Aoga aoga mo tagata asiasi

Ou te manaʻo e faʻatosina mai mafaufau o tagata asiasi i le auala o Khao San i nisi o vaega ma itu taua.

  1. Mo se tau maualalo, o loʻo faia i Bangkok se auaunaga fofō na faia e se matai tauaso. Fai mai le au Thais, o tagata e leai se vaʻai a mata e sili atu le malamalama i o latou tamailima ma faʻatino le faʻamalosi tino i auala. Tagata ese na taumafai lenei metotia talanoa e uiga i le agalelei o le aufaigaluega ma le mafanafana siosiomaga i ia faleoloa.
  2. O nai upu e uiga i uiga eseʻese o se taʻavale laʻupasese i le lotoifale. Afai o nei mea e le o ni faʻavae fuafuaina e maua ai pasese femalagaaiga tautua, ae tumaoti taʻavale, e tatau ona vave feutanaʻi le tau. E fautuaina e filifili se taʻavale ma se laulau maila. Ona mafai lea ona e fuafuaina au tupe faʻaalu. Aua foi, o se avetaavale laʻupasese i soo se atunuu e le tetee i le faia o ni tupe i turisi. O le mea lea, e oʻo lava iinei e masani ona latou faʻateleina tau pe a fai e leai se maliega muamua ma le tagata maʻi.
  3. Tele o tagata na asia Bangkok e talanoa e uiga i le manaʻoga ia mataala i tagata pepelo o loʻo i ai nei. Ona o le faʻateleina o feoaʻiga i luga o le auala i le Khaosan Road, ua aliaʻe ai tulaga o le gaoia o meatotino. Tele o tupe e gaoia.
  4. Afai, a o e sailia se mea e te nofo ai, o loʻo e sailia se nofoaga filemu e moe ai, e sili atu le filifilia o nofoaga e tu teisi atu mai le Khao San Road. O se nofoaga femalagaaʻi mo le tele o tagata mai itu eseese o le lalolagi, o lona uiga o le Auala e le "moe". O auala tuaoi o Samsen, Rambutri ma laina lata ane ua sauni foi e ofi i fafo tagata asiasi mo le po.
  5. O se taimi sili ona lelei e sau ai i le ogatotonu o Bangkok o le Tausaga Fou Thai. O le ofoofogia faʻamanatuina o le a faateʻia ai se tasi. O tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu e tuʻufaʻatasia ni mea malie masani i luga o auala ma le liligiina o vai ma vali. O se savali le masani ai mo turisi papalagi e sili ona lalelei i le tau mafanafana. I le uma, o lenei vaitaimi pa'ū i le ogatotonu o Aperila. I le tele o setete i le taimi nei o loʻo iai lava le kiona ma le malulu o le tau.

Khaosan Road Bangkok o se mecca mo backpackers, tagata talavou mai atunuʻu eseʻese. Ua taʻua o le "faitotoʻa i Asia". O le toe faʻatumuina o tulaga o tagata femalagaaʻi i aso uma, ua suia e le latou gaioi i taimi uma o Thailand. O ia gaioiga e le fiafia i ai tagata uma, ae ui i lea, e matua aoga lava le vaʻai i le Auala ma ou lava mata a itiiti mai e tasi i lou olaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: THAI STREET FOOD with BangkokAndMore - Khaosan Road road, Bangkok, Thailand (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com