Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka le pigi i tua i le ogaumu

Pin
Send
Share
Send

O le keke puaa e taoina ogaumu o se mea manogi, tonic mo alii moni. E faigofie lava ona kukaina, e oʻo lava i se tagata e le lava le poto masani i meaʻai o le kukaina o le a feagai. O le ipu e talafeagai lelei mo se feiloaʻi ma tamaloloa feiloaʻi, ae maise i le potu e lua ma le tele o fagu pia malulu. E talafeagai foi pe a feiloai i le tete-a-tete, ma afai o le faaupuga o le ala i le fatu o le tamaloa taoto i totonu o le manava, lona uiga oe i luga o le ala saʻo!

“Palapala magumagu, aano vaivai, ma le manogi e valea!
Ae o ai o loʻo 'ai i le taumafataga - Tatou tu i tafatafa, matauʻa i le le pisa ma lamu le salati! "

Ma o mea uma lava e uiga ia te ia - o se tolo na tao i le ogaumu. Talofa e, naʻo upu e mafai ona e tusi ai, ae le o le manogi ma le tofo, talofa - le faʻatomuaga o le olaga, tatou toe foʻi mai le lagi i le lalolagi ma alu ifo e kuka. E tele fua, ae o tekonolosi e toeititi lava tutusa.

Sauniuniga mo tao ma tekinolosi

  • E sili le faʻatau se shank i le faʻatauga, talu ai o loʻo iai le lautele lautele filifiliga, ma o aano o manufasi e sili atu le fou. Afai o le shank mai vae i luma e sili atu ona fetaui lelei mo le kukaina o aano o loʻo manogi, o lona uiga mo le taoina e tatau ona ave mai i autafa o vae, e lapoʻa ma e tele foʻi aano o manu iina. Faʻalogo i le paʻu, e tatau ona i ai o se tutusa kulimi lanu ma aunoa ma ni pogisa togi, ma le gaʻo vaega e tatau ona laʻititi, le aano o le moli piniki ma ofuvae pe a oomiina - o le mautinoa lea o le freshness ma "talavou".
  • I le fale, olo i lalo o le vai tafe i se naifi ma faʻamama lelei, faʻamago sina. Ona ki lea o le kesi ma le pulou (o se manogi sili ona faʻapitoa), susunuina le vae, fofoʻe le paʻu i se naifi, aua i le ipu maeʻa o le sili ona manaʻomia: matagofie teuina ma crispy.
  • Oe le tatau ona sili atu atamai, filifili i le va o eseese marinades ma seti o mea manogi. O le isi sitepu o le kuka. O ni fua e fautuaina ai le faʻamamāina ae e leʻi velaina, ae e leʻo utagia lenei mea, aua o mea uma e mitiia ai aano o manufasi o le a iʻu i le supo pe a maeʻa ona kuka. Afai e te manaʻo, ioe, e mafai ona e fesuiaʻi nei laʻasaga e 2, faʻatusatusa faʻaiuga ma filifili le mea sili.
  • O lenei e mafai ona e lafoina le shank faʻafuaseʻi ma kaliki i totonu o se marinade, o le tele o filifiliga e tele: pia, sinapi ma le kulimi oona poʻo le mayonnaise faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o soy sau, kaliki, caraway fatu, ginger ma isi mea manogi. Tuu ia e taoto iina mo 6-7 itula (oe mafai ona faia i le po atoa), ave i fafo, lafo i le ogaumu, tao seia tunu mo le tusa ma le 2 itula. O le isi paʻi o le faʻasafua taimi i luga o le sosi pe a taoina, pe a fai e le o kukaina i totonu o le pepa alumini poʻo se lima.

Faʻapa puaa shank - o se fua masani

O se tasi o filifiliga mo le vave kukaina vela shank i le fale - aunoa ma le muai kukaina ma faʻamamago mo le tele o itula.

  • puaa knuckle 1 pc
  • aniani 2 pcs
  • pateta 1 kg
  • kaliki 4 nifo.
  • mago Rosemary 1 tsp
  • masima 1 tsp
  • lau bay 3 lau

Kaloriia: 231 kcal

Polotini: 17.7 g

Gaʻo: 18 g

Karbohidates: 8 g

  • Ua sauni fualaʻau ma mea manogi, ua faʻamama le shank, ma ua amata ona kuka. Grate kaliki pe nutimomoia i se masini lomitusi. Tuʻu le rosemary i se sima, faʻaopopo ni peppercorn, gagau faga laʻau i ni fasi, olo lelei mea uma, faʻaopopo kaliki, palu.

  • Ma sina taumafaiga, olo le paluga i le shank, tuu tu mo sina taimi.

  • Oti le matauila i le afa (e faigofie ma vave ona fufulu), aveʻese le paʻu, tipi i totonu o le afa tele mama, sasaʻa luga o le pito i lalo o le suia.

  • Tuʻu le shank grated ma masima masima i luga o le aniani.

  • Tuʻu i totonu o le ogaumu faʻamafanafanaina i le 230-250 tikeri pe a ma le afa itula, ona faʻaititia lea o le faʻavevela i le 190, tao pe tusa ma le itula ma le afa (faʻatatau i le tele o aano o manufasi ma le ogaumu), sasaʻa i luga le sua o le a aliali mai i le taimi o le taoina.

  • Fufulu feololo tubers, peel (talavou mafai ona tuua i le paʻu), tipi i totonu o kuata. Gagau i totonu o se pesini, faʻaopopo sina masima, pepa, e mafai ona e faʻaopopoina au mea manogi e te fiafia iai, palu, faʻataʻamilo ile shank mo le 20-25 minute ae leʻi sauni.


Faʻafefea ona taoina se tuʻu lima i se pepa lautele poʻo se lima

O se ipu saunia e tusa ma lenei fua o le a suamalie uma malulu ma vevela. O lona tamaoaiga, manogi faʻasuaʻi ma fualaʻau fua o le a faʻatumuina le umukuka i se mataupu o minute. Ma a ua sauni, e te le tau valaʻau lou aiga faʻalua! Fualaʻau o le a faʻatumuina lelei lona tofo, ae o se itu ipu o pateta, aemaise lava i mea laiti, o le a galue foi.

Vaega (mo le shank tasi le mamafa 1.5 kilokalama):

  • 30-35 g o le meli suavai;
  • 4 pulupulu pulupulu;
  • 40 ml soy sosi;
  • afa o le tipolo ma le moli;
  • 25-30 g adjika;
  • masima ma mea manogi (e tofo).

Faʻafefea ona kuka:

  1. Saunia le shank, fufulu lelei ma olo i lalo o le vai tafe, faʻamago i se solo-faʻaputuga solo solo.
  2. Oomi ese le moli ma le sua o le tipolo. Faʻafefiloi adjika ma le meli, faʻaopopo mea manogi, sosi, sasaʻa i totonu o se paluga o sua, palu, pe a tatau ai, ona masima. Faʻasalalau faʻalelei le shank ma le paluga faʻatumuina, tuʻu i totonu o se pesini loloto, ufiufi i le pepa alumini, tu i totonu o le pusaaisa poʻo se nofoaga malulu mo 2-4 itula.
  3. Oti le kaliki paʻe i ni fasi, tuu le afa i totonu o se lima na nonoa i le tasi itu, ona lafo lea o le shank ma le vaega o totoe o le kalapu i ai, sasaa le marinade, nonoa lelei le isi itu o le lima.
  4. Tuʻu le lima i le suia, tui le pito i luga i le tele o nofoaga ma le nifo, tuʻu i totonu o le ogaumu mo 2-3 itula, kuka i le 180 tikeri.
  5. Faʻaeteete aua neʻi susunuina le ausa, fai se tipi umi atoa i le ofu. Faʻaaoga mo le 15 minute sili atu. O le iʻuga, e tatau ona aliali mai se papa enaena, e mafua ai le fia 'ai ma le manaʻo e' ai vave.

Knuckle fua i le Czech Republic ma Siamani

O a atunuu lauiloa o le "pia"? E saʻo - Siamani ma le Czech Republic! O le mea masani lava, o loʻo sauni foʻi le maʻi toloʻi ma lenei mea inu tele a le atunuʻu. E muamua gaosia i le pia ma apu (pe leai foi), ona tao ai lea e tusa ma le tu masani a le atunuʻu ma le sauerkraut. E kuka i le ogaumu i pia faigofie, e le vave i le taimi, ae leai se manaʻoga e "tu i luga o le apa".

Vaega (tasi ma le afa i le lua kilokalama o shank):

  • pia (sili atu le malamalama) - 1.5 lita;
  • kāloti - 2 pcs.;
  • aniani - 2 pcs.;
  • apu CF. lapoʻa - 2 pcs.;
  • sauerkraut - 1.5 kg;
  • kaliki 4-5 pulupulu;
  • meli 2-3 kulimi. l.;
  • greens, masima ma mea manogi e tofo ai.

Sauniuniga:

  1. O loʻo tataina fualaʻau 'aina ma fualaʻau' aina, o apu e sili atu le lelei pe a oʻona ile oona. Liligi mea uma i totonu o se tanu, faʻaopopo mea manogi, palu, tuʻu le shank. Liligi mea uma i le pia (tuʻu le tusa o le kuata o le ipu malamalama mo le marinade), faʻaopopo masima, kuka mo ni nai itula (faʻamoemoe i le tele), ae aua le soʻona kuka ina neʻi faʻatamala le aano i tua o le ponaivi.
  2. Saunia se vailaʻau marinade mai le pia na totoe ma le faʻaopopoina o le pepa, meli, kaliki ma pia.
  3. Laina se 'ie tao i ni itu ma ni pepa alumini, sasaa sina supa mai se tanu, tuu se vaega o kapisi, ma se shank luga ia, tipi le paʻu ma rhombuses, gaʻo ma se paluga meli. A taoina, toe fai ile 10-15 minute uma ina ia aua le mago.
  4. Tuʻu sina tamai supa pe a vevela le ipu, ona liligi laʻititi lea i luga o se apa tao, ona taofi ai lea e le aano le sua ma le tofo o le vela fou.

Vitio fua

Shank tao i le paluga - o se ipu faigofie mo se laulau fiafia

Se ipu e le masani ai mai le "paie" faasologa, ae matua suamalie. Appetizing crispy crust crust e 'aina e aunoa ma se faʻailoga. E faʻamatalaina ile naʻo le 3 upu puʻupuʻu: faigofie, vave ma suamalie!

Vaega:

  • shank - 1 pc.;
  • masima - 2 tsp (1 tsp mo aano o manu ma le 1 tsp mo paluga);
  • peppercorn - 10 pcs.;
  • vai - 1 ipu malamalama;
  • falaoamata - tusa o le 550 g;
  • kaliki - 4 pulupulu;

Sauniuniga:

  1. Faʻafefeteina ia peppercorn ma kaliki kulimi ma se sipuni ti o le masima, gaʻo le shank i itu uma, tu mo ni nai itula ma faʻasusu.
  2. Knead se paluga pei o se dumplings mai se ipu vai masima ma le falaoamata, tuu ia "matua" mo 40 minute.
  3. Faasolo le paluga falaoa i totonu o se vaega (1 cm mafiafia), tuu le shank i le ogatotonu o ia, pinch ma le faaeteete ma le faaeteete, tuu i luga o se taoina tao ma itu, tuu i totonu o se ogaumu preheated i 180 tikeri mo 30 minute.
  4. Ave i fafo, "faʻaopoopo" ma le faʻaeteete ma pepa iila, faʻaititia le vevela i le 150 tikeri, kuka mo le 2 itula pe sili atu foʻi, faʻamoemoe i le tele.
  5. Aveese le ipu maeʻa, tuʻu ia malu teisi, tautua. Ma afai e mafai ona tumau pea aano o manufasi, o lona uiga o le paʻu o le paluga faʻasusu i totonu o se manogi ooa lelei e le toe tumau. I lenei auala, e mafai ai foi ona tao le puaa.

Kalori anotusi o puaa shank

E le mafai ona faʻatupuina le Knuckle i meaʻai o meaʻai, ae o isi taimi e te faʻamalieina oe, tusa lava pe e te pipii i le PP, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso malolo. E sili ona lelei le kukaina i le ese-vaitau ma i le taumalulu. E fai si maualuga i kalori - 294-332 kcal ile 100 kalama. O le tau e fesuisuiaʻi ma faʻamoemoe i luga o le tele o mafuaʻaga: o le tele o le gaʻoa vaega, o le auala o sauniuniga, o le tuʻufaʻatasiga o le marinade, mo se faʻataʻitaʻiga, mama pia e itiiti kalori nai lo pia pogisa, ma isi.

FAUTUAGA! O se teuteuina lelei filifilia o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le leaga aʻafiaga o le tino. Tele o taimi e fou pe sauerkraut.

Filifilia o le sili atu shank marinade

Oe mafai ona filifilia se marinade mai mea o loʻo i lalo, soʻo se tasi o latou e i ai le aia i le ola, e lelei uma taʻitasi i lana ia lava ala. Mo toe faʻauiga upu lauiloa: "o fua uma e lelei - filifili le tofo"! O le gaioiga e fatufatu: i soʻo se tasi o latou, e mafai ona e faʻaopopoina se mea ma aveʻese se mea.

"Soy":

  • kaliki - 4 pulupulu;
  • suauʻu olive - 50 ml;
  • soy sau - 50 ml;
  • se paluga o pepa e tofo i ai;
  • mago Rosemary - ia tofo.

"Mustard":

  • vineka cider apu - 2 kulimi l.;
  • soy sau - 2 kulimi l.;
  • suauʻu - 3-4 kulimi. l.;
  • masima - 1-2 tsp;
  • sinapi pi ma manogi - 2 kulimi. l.;
  • kaliki - 6-7 cloves (tuʻimomomoina ma le masini lomitusi);
  • marjoram, basil, rosemary, paprika, coriander - ia tofo.

"Mayonnaise":

  • soy sau - 2 kulimi l.;
  • mayonnaise - 2 tsp;
  • nutmeg ma pepa uliuli - 0.5 tsp taʻitasi;
  • manogi mo aano o manu - ia tofo;
  • masima (pe a fai e leʻo iai i le faʻamago o aano o manu) - e tofo.

"Pia":

  • pia māmā - 1 lita;
  • koriander - 1 tsp;
  • oregano - 0.5 tsp;
  • kumina - 1 tsp;
  • peppercorn - 1 tsp;
  • sinapi - 1 kulimi l.;
  • masima - 2 tsp;
  • meli - 2 kulimi. l.;
  • kaliki - 5 cloves.

Fautuaga Aoga

Tipi le kaliki, saunia mo le tuʻimomomoina, i le afa umi, alu i totonu o le paluga o le pepa ma isi mea manogi, ona tuʻuina lea i fasi. Afai o le knuckle o le a gafa i le pia, aua neʻi galo e kiina o le pulou pe tapuni le faitotoʻa o le umukuka ma tatala le faʻamalama, a leai o le fale o le a faʻatumuina i se manogi 'ava malosi.

O le taoina o se pusu i totonu o le ogaumu e le faigata uma, o loʻo i ai fua o eseese "tau o galuega". I le tekonolosi filifili, faʻapuna-pickle-tao, o le muamua soʻoga lua mafai ona faʻaliliuina, pe mafai ona matua aveʻesea. Ae e tatau lava ona e onosaʻi, talu ai e tusa ma le 3 itula le umi mai le amataga o le kuka i le tofoina o le ipu. Afai e te le teuina i le marinade mo se taimi umi. Manuia suʻega i le umukuka ma amanaʻia au taleni kuka i totonu o le aiga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mercedes A-Class Production line (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com