Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o spathiphyllum Domino ma foliga o lona galueaina

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum Domino o se teuteuga laʻau mai le ituaiga Aroid. E talafeagai mo le totoina o le fale. Faatasi ai ma tagata, na ia mauaina le igoa lona lua - fafine fiafia. E le faigata le totoina o se faʻatoaga, o lea e matua mafai e tagata uma e manaʻo e fiafia i le matagofie ma le manogi manaia o se laʻau i le taimi o lona fugalaʻau ona feagai ma lenei galuega. I se faʻaopopoga, spathiphyllum tumau lona foliga teuteuina e tusa lava pe a uma inflorescences uma ua mou atu. Lenei tusitusiga faʻamatalaina auiliiliga Domino's spathiphyllum ma talanoaina foliga ma vaega taua o lona galueina.

Faʻamatalaga

Spathiphyllum Domino o se hybrid na maua mai o se faʻaiuga o le faʻateleina o galuega. O lona igoa ua faʻaliliuina mai Latina o le "veli" ma le "lau".

O lenei ituaiga spathiphyllum e tupu e oʻo atu i le 17 cm.E i ai lona taliga i luga o le peduncle, lea o loʻo afifiina i se paʻu paepae.

Tusitusiga! O le taimi lava ua mou atu le laʻau, e le mou le folau, ae maua se lanumeamata lanu. Afai e tipi ese loa se fugala ua magumagu, ona iai lea o se fou o le a aliali mai i se taimi vave.

O le uiga eseʻese o lenei ituaiga o lona laupepa laulaʻau laupepa. O le lanu autu o le lanumeamata lanumeamata, ma papaʻe ma malamalama lanumeamata lanumeamata ma maʻila ua faʻataʻapeʻapeina luga. O foliga o laulaʻau e lapoʻai. Latou te aulelei tele o le togavao, tusa lava pe leai ni fugalaʻau, foliga ofoofogia ma matagofie.

Se ata

Le isi, vaʻai i le ata o Domino's spathiphyllum:



Talaʻaga o le amataga

O le atunuʻu o spathiphyllum tumau Amerika i Saute ma Asia. O le Domino variety na maua mai o se faʻaiuga o galuega filifilia, lea o ia ituaiga meaola pei o Waliss na faʻaaogaina o se mea. Ma e tutusa i latou i le tele ma le tausiga.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Spathiphyllum Domino o se fesuiaiga fomu. Ona o le faʻamaʻi pipisi o le fugalaʻau ma le siama variegation, o le lanu o laʻau e le tutusa.

Tusitusiga! Afai e te faia se faʻatusatusaga auiliiliga i le va o ituaiga e pei o Domino ma Gemini, oe mafai ona vaʻaia o le eseʻaga taʻoto i le bract, lea oval. O le tutusa i le va o latou o loʻo i nofoaga i luga o laulaʻau.

Oe mafai ona faitau e uiga i isi ituaiga o lenei matagofie fugalaau i se ese tusitusiga.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

Oe mafai ona vaʻaia muamua fugalaʻau luga o se togavao ia Me. O lenei vaitaimi e tumau ia Setema. I le taimi nei, ua atili ai ona teuteuina le laʻau, ona o fugalaʻau papaʻe foliga ofoofogia faʻasaga i le talaaga o laufanua lau. Afai e te fia iloa e uiga i isi ituaiga ma papaʻe fugalaʻau, ona matou fautua atu e faitau lenei tusitusiga.

Tausi muamua ma mulimuli ane

Ae le i faʻatupuina laʻau, faʻapipiʻi luga laʻei ma le faʻateleina o le filo o le phosphorous ma le potassium. Fai lenei i 2-3 vaiaso uma. I le taimi o fugalaʻau, tele ma masani ona faʻasusu e taua. E taua le aua nei mago le polo faʻalelalolagi. I le taimi o fugalaʻau, aveese uma fuga inflorescences i le taimi ina ia aua le faʻalavelaveina le teuteuina aafiaga o le togavao ma faʻaosofia ia e tiaʻi fou fuga. A maeʻa ona fuga, faʻaititia le faʻasūsū ma taofi le fafagaina, aʻo malolo le laʻau ile taumalulu.

Faʻafefea pe a le tupu lenei mea?

Spathiphyllum Domino tele e le fuga ona o le i ai o le tele pe le lava le malamalama, meaʻai, poʻo o se faʻaiuga o le pala o aʻa. O le toe faʻatulagaina o le ulo, teuteuina o lau tuai, ma le suia o taimi e faʻainu ai o le a fesoasoani e foʻia le faʻafitauli.

Afai e saʻo le tausiga, ma e le fuga mai le laʻau, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le metotia faʻateʻia. O lona aano o totonu o le 3 vaiaso e faʻaititia ai le susu, ona 8-10 aso lea e taofi atoa ai. A maeʻa le taimi atofaina, ua faʻasusu ma faʻasusu pei o muamua.

Tausiga i le fale

Filifilia o se nofoaga tulaʻi

Spathiphyllum Domino manaʻomia moli susulu, ae o le malamalama i le susulu o le la e le taliaina, aua o le a mafua ai mu i luga o lau. Faʻatupu fualaʻau i faʻamalama i sauté sisifo.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

Mo le totoina o se laʻau, faʻapitoa tuʻufaʻatasiga e talafeagai, lea e mafai ona faʻatau i fale teuoloa. E i ai foi le filifiliga mo le faia o faʻaputuga eleele i ou lava lima. Ina ia faia lenei, tuʻufaʻatasia vaega ia i tutusa tutusa:

  • peat;
  • laufanua laufanua;
  • humus;
  • oneone;
  • tata fafie o laʻau;
  • malala ola

Totoina

O loʻo faʻatino galuega faʻatoʻaga i lalo:

  1. Faʻapipiʻi se vaega o le omea faʻalauteleina i lalo o le ulo. Faʻaopopo paluga paluga luga, faʻatumu le atigipusa 1/2 tumu.
  2. Faatu le laau i le salalau o ona aa. Faia ma le faʻaeteete lenei, aua e matua vaivai.
  3. Faʻatumu le ulo i mea o loʻo totoe, faʻasusu mama ma vai.

Vevela

Ole ituaiga Domino e manaʻomia ona teu ile vevela ile 18-24 tikeri ile tausaga atoa. Ia mautinoa o loʻo puipuia le fugalaʻau mai le faʻataʻitaʻiga ma le vevela o le vevela.

Faasusu

Taua! Faʻasusu le laʻau e masani ona le manaʻomia.

Afai e vevela tele i le taumafanafana, ona lava lea e faʻasusu tasi le fugalaʻi i le 2-3 aso. Fai le mea lea a o le lalolagi ua mago. I le taumalulu, faʻamaluluina e faʻatautaia tasi i le vaiaso, talu mai lenei vaitaimi o le aganuʻu e malolo. O le vai malu ma le mafanafana e talafeagai mo le faʻasusu.

Laʻei pito i luga

Mo nei mafuaʻaga, o se faʻalauteleina suavai fetilaisa faʻaaogaina e faʻaaoga mo fugalaʻau vevela. Faʻalauiloa ia fatuga i le vaitaimi o le ola ola ma fuga, pe a fai e le lava le sapalai mo se ato atoa.

Faʻaliliuga

Lenei taimi o se tasi o sili ona taua pe a vaʻai mo se laau. O le ulo fou e tatau ona 3-4 cm lapoʻa nai lo le aʻa. Fesuiai Dominoes i le faaiuga o le taumalulu. Faʻatafe alavai i le pito i lalo o le koneteina, ufiufi le aʻa faiga i le lalolagi ma tamp maeʻaeʻa. Faasusu tele le fugalaʻau, ma faʻapipiʻi ofu pito i luga mai le masina fou.

Toe gaosia

Tipiina

Taualumaga:

  1. Filifili malosi, susulu lanu meamata lala. 'Otiʻoti i latou i ni fasioti ma ni fatu taʻitasi e lua.
  2. Faʻaolaina carbon efuefu fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. Lulu i fasi fasi.
  3. Faʻapipiʻi tipi i luga ole peat na susū.
  4. Ufiufi ulo i mea totoina ma pipiʻi ata e fausia ai tulaga oona. Faatali 1 i le 2 vaiaso mo le tipi e mauaʻa.
  5. O le taimi lava na maua ai se aʻa mesh ua fausiaina i latou, tui i ni pusa eseese. Vavae lemu le spathiphyllum mai le tifaga ina ia le oti mai le popole.

Fatu

Taualumaga:

  1. Saunia le ulo ma le ata mo le faia o se tamai fale vevela.
  2. Saunia se paluga oneone-peat i le 1: 1 faʻatusatusa. Liligi i totonu o se ulo ma alavai, ona lulu lea o fatu i le loloto o le 3-3.5 cm.
  3. E mafai ona e vaʻaia muamua laʻau tasi masina talu ona lulu. I lenei taimi atoa, tatala le ata i aso uma ma faʻasusu le eleele pe a mago.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Rooting pala tumau pea le sili ona taatele faamai. O le mafuaʻaga autu o le faʻalavelaveina o le vai. Faatasi ai ma se toʻilalo malosi, o le laʻau e le mafai ona toe sefe ma o le a tatau ona tiaʻi ese. Ae o meaola faalafua e fiafia e 'aʻai i sua ma vaega lanumeamata o le laʻau. O mea taatele e:

  1. Apogaleveleve mite. E faigofie ona maitauina le faʻamaʻi, peʻa o loʻo teu ai laupepa taʻitasi ma se 'upega tafaʻilagi manifinifi. E faʻaaoga se fasimoli e faʻafetauia ai. I tulaga o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ni iniseti iniseti.
  2. Talita O lenei parasite e pito sili ona inosia, aua e mafai ona faʻaleagaina le fugalaʻau. A faʻapea e maua ni faʻamatalaga felavasaʻi i le itu pito i totonu o le lau, ona faʻasolo atu lea o le laʻau i le quarantine, tuʻu ese mai isi mea toto. Fufulu laulaʻau i le fasimoli vai ma togafitia ma sikaleti faʻamaʻa. Aveese uma elemeni aʻafia i le faʻamaʻi.
  3. Aphid. Ina ia faʻafetauia le faʻatama, faʻatino le toe faʻagaoioiga o laulaʻau e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa.
  4. Mealybug. E tu i le va o lau ma luga o le suʻesuʻega vavalalata e mafai ona faigofie ona iloa. Ina ia aveʻesea parasites tasi, faʻaaoga vavae alava, ma i le tulaga o le ogaoga faʻaleagaina, vailaʻau vailaʻau e talafeagai.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

Ma e ui lava o Domino's spathiphyllum e le fiafia i le tausiga, o faʻafitauli nei e ono tulaʻi mai ma ia:

  1. Lanuina samasama O le mafuaʻaga autu o le leai o se susu. O vai faigata foi e masani ona afaina ai. O lenei e mafai ona puipuia e ala i le faʻaaogaina o vai vai mo le faʻasusu ma le faʻatulagaina o le faʻamasaina auala.
  2. Lea e lanu uliuli. Ole faʻailoga lea ole leai o se vai poʻo le tele o vai. O le le lava o le nitrogen i le palapala mafai foi ona afaina ai lenei.
  3. E mago pito o lau. Ina ia le faʻalavelave lenei faʻafitauli, e tatau ona e faʻasusu le ea. Ma o le sausau faifai pea o le fugalaʻau o le a puipuia ai le laupepa lau mai le mago.
  4. Leai o fugalaʻau i se matua laau. Atonu e tele mafuaʻaga: leai se malamalama, vai, minerale. Ina ia mafai e le laʻau ona olaola ma masani ona fuga mai, e tatau ona e fausiaina atoatoa-taimi tulaga mo ia. Ma aveʻese uma laupepa inflorescences, tipi le mafuaʻaga i aʻa tonu.

O aso nei spathiphyllum ua ola ola i le fale. Tele o ituaiga na gaosia e lagona lelei i potu mautotogi. Mo i latou e mananaʻo e totō sea fugalaʻau luga o le windowsill, o le a matou tuʻuina atu fautuaga ma fesoasoani mo lona tausiga. Faitau e uiga i nei ituaiga: Strauss, Cupido, Picasso, Alana, Sweet, Chopin, Sensation. O le a matou taʻuina atu foi ia te oe e uiga i ituaiga eseese ma fugalaau papaʻe ma mumu.

Spathiphyllum Domino o se masani teuteuina aganuʻu o le a teuteuina soʻo se potu. O le tausiga o ia e laʻititi, e seasea ona aʻafia i faʻamaʻi, ma o le usitaʻia o tulaga tuputupu aʻe uma o le a mafai ai ona e fiafia i le manogi manaia o fugalaʻau papaʻe mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Peace Lily - Spathiphyllum - Houseplant Update! 27th September 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com