Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fai pe a faʻamama samasama lau geranium, faʻafefea ona fafaga ma vai?

Pin
Send
Share
Send

O le geranium i totonu o le fale e le faʻamaoni. Geranium manogi sili, fuga matagofie ma le matagofie, e tele aoga maloloina.

Ae mo piki uma a lenei laʻau, e aliaʻe foʻi faʻafitauli a o vaʻaia e ia. O se tasi e sili ona taatele o le samasama samasama.

I lenei tusitusiga, o le a tatou iloa ai pe aisea e lanu samasama ai lau o le geranium, saili poʻo le a le mea e fai i lenei faʻafitauli, ma faʻafefea ona puipuia le laʻau mai le lanu samasama o ona teuteuga lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

Tuputupu ae foliga

Le tausiga o lenei laʻau e le faigata uma - e oʻo lava i se leai se poto masani faʻatoʻaga mafai totoina geraniums. Manatua, ae ui i lea, o le fugalaʻau manaʻomia, e ui lava e le o le maelega, ae ui i lea, masani ona uaʻi.

Faʻafefea ona tausi geraniums i le fale? O mea o loʻo sosoʻo atu e taua tulaga mo le manuia atinaʻe ma le tuputupu aʻe o geraniums:

  • tele o le ea, avanoa avanoa;
  • lava le susulu o le la;
  • tele ma masani ona faʻasusu.

O se substrate talafeagai e tatau ona aofia ai vaega nei, ave i tutusa tutusa.

  1. vaitafe palapala oneone;
  2. fanua faʻapala;
  3. peat substrate;
  4. humus

E manaʻomia, i se faʻaopopoga, o le eleele e faʻalu lelei, feololo faʻasaʻoloto, le mautonu pe laʻititi acid. O le alkaline substrate e le talafeagai mo geraniums. E manaʻomia e le laʻau le fafagaina, aua o lenei mea e taua tele mo le tausiaina o geraniums i le fale. Faʻafefea ona fafaga ma faʻavai neʻi maʻi le laʻau?

O elemeni mulimuli mai e taua tele mo le geranium:

  • phosphorus mo fugalaʻau;
  • potassium mo le tuputupu aʻe;
  • nitrogen mo tele ma lauolaola lanumeamata tele.

I se faʻaopopoga, masani ona teuteuina e taua mo geraniums. O lenei faiga o le a faʻatagaina ai le fugalaʻau e fugalaʻau matagofie ma fausia ai se lauolaola puʻupuʻu togavao i le taimi atoa o totoina vaitau. O laulaʻau matutu e tatau ona aveʻese vave ina ia aua nei tosoina i luga o mea aoga e faʻatulagaina mo fou greenery ma fugalaʻau.

Laʻau samasama

Tele faifaatoʻaga o loʻo feagai ma se faʻafitauli e pei o le samasama o laʻau o geraniums. Mai le mea lea e tupu ma le a le lamatiaga o le le talafeagai tausiga - o le a tatou suʻesuʻe atili.

I tafatafa o

O le a le mea e fai pe a samasama samasama geranium i pito o lau? O le samasama o le pito o lau e tupu i geraniums masani i le taumalulu., ma talanoa i le le talafeagai o le tausiga o le laʻau i lenei vaitaimi. E masani lava, o laulaʻau amata ona faʻaliu samasama i le taumalulu mai le pale o le fugalaʻau, ona faʻapa'ūina lea o le yellowness i lalo, pe a fai e le faia fuataga i le taimi. Faʻafefea ona sefe lau fale geranium?

O se tasi o mafuaʻaga potanium potu potumoe mafai ona i lalo samasama i lalo i le taumafanafana o le le lava o susu. Faʻatasi ai ma lenei faʻafitauli, e tatau ona faʻasūsū soo le geranium, ma o le a pasi le fafine.

E tele taimi, e lanu samasama foʻi lau i pito peʻa uma ona faʻamatuʻu le laʻau mai le auala i le potu i le tautoulu. A o le "tau" suia, e mafai ona tali atu le laʻau i lenei mea moni i lenei auala tonu. I lenei tulaga, e leai se mea e manaʻomia ona fai, ae e tatau ona e faʻatali: afai e faʻatatau i le faʻamautuina, ona lua vaiaso lea o le lanu o laʻau o le a toe maua na o ia lava.

E mafai foi ona tali mai le laau e ala i le samasamaina o laulaʻau i se ipu fufusi. I lenei tulaga, e manaʻomia le toe tipiina o le geranium i totonu o se koneteina lapoʻa.

O auiliiliga e uiga ile mafuaaga e liu samasama ai le lau geranium ma faʻamamago i autafa, faʻapena foʻi ma le faʻafefea ona feagai, e mafai ona maua ii.

Nofoaga

Afai e lanu samasama le lau ma ila, i le tele o tulaga o lenei faʻailoaina se geranium faʻamaʻi.... I lenei tulaga, o siama uma ma fungi ma siama e mafai ona avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi. E masani ona lanu enaena lanu samasama, ona mago uma ai lea o le lau ma paʻu ese.

Afai e le faʻatautaia ni faʻamaʻi, e ono oti le geranium atoa. A faʻapea e faʻateleina ni togi i se faʻataʻitaʻiga faigata e pei o le mosaic, o lona uiga ua maua e le geranium le siama o le igoa tutusa. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaleagaina le laʻau aʻo leʻi pisia isi fugalaʻau i le potu e tasi.

O le tele o taimi, peitaʻi, o lanu samasama i luga o laʻau faʻailoa mai se siama siama. O ia faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laʻau, o lona uiga la, e tatau ona vave faia se faʻaiuga e teteʻe ai.

I se faʻaopopoga i faʻamaʻi, o iniseti iniseti faalafua e mafai foi ona taitai atu ai i le lanu samasama o laulaʻau i geraniums. O le taʻatele masani i le faʻafitauli o tamaʻi nematodes - parasite e 'aʻai i sua o laʻau. I le faʻaopopoga i nematodes, geraniums mafai foi ona aʻafia:

  • whitefly;
  • aphid;
  • apogaleveleve mite;
  • anufe.

E manaʻomia le faʻatonutonuina o mea faʻalafua e ala i le fesoasoani a iniseti talafeagai, o le mea lelei, e sili ona lelei le puipuia o latou foliga mai i le faʻavae e ala i le faia o puipuiga puipuia e puipuia ai latou.

Mo auiliiliga pe aisea e aliaʻe ai ni laupepa i luga o laulaʻau geranium, faitau a matou mea.

Se ata

Siaki le ata o le samasama samasama ma pe faʻafefea ona liliu samasama samasama:




Mafuaʻaga

O mafuaʻaga masani mo le lanu samasama o laʻau lava ia ma ona fesoasoani ile geraniums e mafai ona faʻamatalaina ile tele o itu, ona tatou iloiloina lea o nei manatu i se auiliiliga.

Faasusu

O se tasi o mafuaʻaga autu mo lenei faʻafitauli e seasea maua pe, i se isi itu, o le matua tele lava faʻasusu. E tali atu le laʻau i le le lava poʻo le tele o le susu e ala i le samasamaina o ona lau.

Le lava alavai

E le fiafia Geranium i le tafe vai... O le mea lea, o le i ai o le maualuga alavai alavai e faamalosia mo ia. Afai e te le tausia le taimi lenei pe a totoina se laʻau, atonu i le lumanaʻi o le lau o le laʻau o le a amata ona liu samasama.

Manatua o le faʻaopopoina i le samasama i lenei tulaga, o le geranium o le a le fuga matagofie.

Avanoa laitiiti

Afai o le ulo mo le laʻau e laʻititi, o le fugalaʻau o le a tali atu i lenei mea moni e ala i le samasamaina o laulaʻau. I tulaga vaapiapi, e le mafai e aʻa geranium ona mauaina uma mea e manaʻomia.

Lelei le tausiga o le taumalulu

Pe a tausia geraniums i le taumalulu, e taua tele le puipuia o le laʻau mai le tusitusi, aua le soona faia ma le faʻasūsūina o le palapala, e puipuia ai mai le maualuga o le vevela - aua le tuʻuina le ulo i tafatafa o maa. Afai e le mulimulitaʻia nei manatu, o le a tali atu le geranium i le paʻu, samasama ma le piʻoina o laulaʻau.

Ova nitrogen

E ui lava o lenei suʻesuʻe minerale e taua mo le fausiaina o se laʻau lanumeamata laʻau, ae ma le sili atu o le nitrogen, samasama o laulaʻau amata.

Mamae

O se faʻamaʻi viral e pei o le verticellous wilting e masani ona taʻitaʻia ai o le geranium lau e faʻaliu samasama. I lenei tulaga, o le yellowness o le a muamua aliali mai luga o le pito i lalo o laulaʻau, ona salalau atu lea i le laulaʻau atoa, ona latou oʻo ai lea o le a mou atu, ma o le yellowness o le a alu i le 'au, pe a maeʻa ona faʻatamaia atoa le laau.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i mea e fai pe a faʻamamago geraniums i totonu o se ulo ma pe aisea e tupu ai ii.

O le a le mea e fai?

O a ni metotia e faia e aveʻese ai geraniums o le yellowness i luga o laulaʻau - o le a tatou suʻesuʻeina atili.

A lanu samasama le lau, o le laʻasaga muamua o le siakiina lea o le laʻau o loʻo i totonu o se ipu talafeagai, ma o loʻo lelei le faʻaaluina. A faʻapea e laʻititi le ulo, e tatau ona e tipiina le manulele i totonu o se fagu e sili ona lelei.... Ma pe a tuiina, ia mautinoa ia tuu se vaega o le maualuga alualu alavai i luga o le pito i lalo o le ulo.

Afai e lanu samasama le lau ona o le leai o se malamalama poʻo le susulu o le la, ave le fugalaʻau i se nofoaga talafeagai. E taua foʻi le faʻamautinoa e le faʻaalia le fugalaʻau i ni togitogi.

I le taumalulu, e tatau ona mautinoa o geraniums e le latalata i le faʻamafanafanaina o masini. Maa, radiator, ili ma faamafanafana mago le ea ma taitai atu i le vave samasama ma le magumagu o geranium lau.

Faamaumau le vevela i totonu o le potu i le taumalulu ma le taumafanafana... E sili ona taua ile taumalulu le teuina o le fugalaʻau ile potu malulu - e le maualuga atu ile +15 tikeri. E leai ni faʻatonuga faigata o le vevela mo le taumafanafana.

O le a le mea e faʻasūsū ai?

O le tele o taimi e faʻasusu ai geraniums e faʻatatau faʻatatau i le vaitau o loʻo iai nei. I le tau mafanafana, tatau ona faʻasūsū soo ma sili atu tele nai lo le taumalulu: faʻalua.

E taua le tausia lelei o le tulaga lelei o le suavai faʻasūsū.... Afai e faigata, o lenei mea moni o le a taʻitaʻia ai i le sili atu o kalisiu i le palapala, lea e mafai ona mafua tuusaʻo ai samasama o laulaʻau. O le mea lea, e fautuaina le faʻamautuina o le vai aʻo leʻi faʻasusu, ona faʻaopopo lea o sina sua o le tipolo e faʻamalulu ai.

Tausiga i le fale

E ui lava o le geranium e fai si faigata, ae ui i lea, o le tausiaina o loʻo manaʻomia pea. Ma le tausiga lelei, o le laʻau o le a aloese mai le samasama o laulaʻau, o le a le afaina, ma o le a faʻafiafiaina oe i le sili atu fugalaʻau fugalaʻau. O a foliga o le tausiga e tatau ona manatuaina ina ia le lanu samasama lau o le fugalaau?

Maualuga-lelei moli e sili ona taua. E le faapalepale le laʻau i nofoaga pogisa, o nofoaga paolo.

Ae, ina ia aloese mai le samasama, e taua le ufiufi o le fugalaʻau mai le susulu o le lae mafai ona mumu ai laʻau maʻaleʻale.

E manaʻomia foi le mataituina o le susū o le ea i totonu o le fale: o laupepa e mafai ona liua samasama uma mai le vevela matutu ma mai le vevela tele ea. Sili ona lelei e 50-60%.

E tatau ona manatuaina o lenei laʻau e le fiafia i le faʻasusu, ma matua le manaʻomia lenei auala. Ae talu ai e le taliaina le ea matutu, e tatau ai ona faʻasusu le avanoa i tafatafa o le ulo, ae leʻo le fugalaʻau lava.

Puipuiga

Nei o ni fesoasoani e puipuia ai samasama o laulaʻau geraniums:

  1. E taua le mautinoa o le lapoʻa o laʻau e fetaui ma le tele o le ulo. O le taimi lava e "tupu tele" ai le ipu o le geranium, e fautuaina e toe toto le laau.
  2. E taua foi le saunia o se nofoaga talafeagai mo le laʻau ma lava moli (diffuse) ma leai ni draft.
  3. Faʻasusu e tatau ona faia e le aunoa, ae faʻapea pe a fai o le pito i luga o le eleele ua mago.
  4. E taua le fafagaina o le teuteuina fugalaʻau ma talafeagai fetilaisa i le taimi.
  5. I le taumalulu, teu le laau i se potu malulu.
  6. Oe tatau ona masani ona asiasia le fugalaʻau mo le mauaina o iniseti, o le amataga laʻasaga o faʻamaʻi. Ma afai e i ai ni faʻafitauli mataʻutia, faia vave taga talafeagai.

Vitio fesoʻotaʻi

E mafai foi ona e iloa le mafuaʻaga ua faʻamama samasama lau o le geranium i lenei vitio:

Faaiuga

Ma, matou iloa ai mo mafuaʻaga mafuaʻaga lau geranium lau mafai ona liua samasama. E pei ona e vaʻaia, o le mafuaʻaga o lenei mea moni mafai ona le lelei le tausiga ma faʻamaʻi, faʻamaʻi. Peitaʻi, afai e vaʻaia lelei le laʻau, o auala e puipuia ai e puipuia lau mai le lanu samasama, e mafai ona faʻamalieina e le geranium ona foliga matagofie ma fugalaʻau matagofie mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Замена термопасты Xbox 360 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com