Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le pepe orchid ma faʻafefea ona tupu i luga o le peduncle?

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei na manumalo ai le orchid i le alofa o le tele o tagata totoina fugalaʻau i lo tatou atunuʻu, e ui lava ona faigata. O le laʻau, ioe, e fiafia i tulaga e latalata i le natura e mafai. E i ai i se microclimate e mafai ai ona maua fanau. E iai foi le talitonuga o nisi tagata e mafai ona toe fanafanau, aʻo isi, e oʻo lava i taumafaiga uma a le ana, e leai. O le manatu e fai lava sina taua. Mafaufau pe faʻafefea ona maua se pepe mai le orchid peduncle. Igoa: o a tulaga e te manaʻomia e fausia ai se fugalaʻau, o a stimulants e faʻaaoga, pe faʻafefea ona vavaeʻese se peduncle ma se keke.

O le a lea

Tamaiti o ni mea fou faʻavae i luga o orchids e i ai laulaʻau, o se tasi aʻa aʻa. O le igoa lona lua o le tama. Laʻititi laʻau mafai mafai ona oso aʻe mai le moe fua i luga o le peduncle, aʻa, poʻo le poʻo. Afai o le orchid ua gaosia lona fausiaina kopi, o lona uiga o le a lelei ma tulaga lelei ma tulaga lelei. E tolu auala e mafai ai e le au vaʻavaʻa ona faʻafaileleina orchids:

  • fatu;
  • aʻa fanau;
  • keke na aumai mai le peduncle.

E manino lava e manaʻomia pepe mo le toe gaosia o fugalaʻau. Mo se taimi faʻapitoa, seʻia oʻo i le matua matua, o loʻo latou i luga o le tina toto. Ma mulimuli ane tuuʻeseʻe le pepe ma totoina i totonu o se ulo fou, o lea, tatou maua ai se fou talavou faʻataʻitaʻiga ma le uiga foliga vaaia o lau sili ona fiafia orchid ituaiga.

Se ata

I le ata ofo atu ia te oe, oe mafai ona vaʻaia foliga o se orchid pepe foliga.




Foliga Vaaia

O le mea moni, o le ki fanafānau auala e le faigata, ma E oʻo lava i le teu fugalaʻau e leai se poto masani e mafai ona tausia se pepe, ae i soʻo se mea lava e i ai mailei ma nisi nuances:

  • e fou lava ona tupu mai o fualaʻau 'aina i oketi matutua, pe a o le 2 tausaga le matua;
  • le i ai o le sili atu i le fa fausiaina maloloina lau;
  • atiina ae aʻa;
  • o le laʻau e sili atu e filifili faʻamago;
  • faʻaaoga se lanumeamata peduncle e aunoa ma vaʻaia faʻailoga o le faʻamagoina ma se malosi fuga;
  • le tuʻuʻeseina fugalaʻau mamaʻi poʻo mea ua afaina i iniseti leaga.

E mafai ona maua se laʻau fou mai se keke i luga o se fugalaʻau fana?

I luga o se tusi. O le faʻatupuina o orchids e pepe e fofoa i luga o le peduncle o se faigofie, saogalemu auala (faitau iinei pe faʻapefea ona tausia se orchid peʻa iai sona peduncle). I le taimi e tasi, o le tina laʻau tumau tumau atoatoa le saogalemu ma le faʻatuatuaina.

E i ai le avanoa e tutoʻatasi faʻaosofia ai le gaioiga o le foliga mai o se pepe mai se moe fatugaʻo, e i ai le maualuga avanoa o se manuia olaga o se faʻaopoopoga talavou. E le gata i lea, o le metotia e faigofie ona faʻatinoina ma o loʻo i totonu o le malosiaga o se tagata fai faʻatoʻaga e leai se poto masani.

E 2 auala e toto ai keke i le fale:

  • metotia masani, pe a suia le masani tapulaʻa o le ola;
  • o se metotia faʻafuaseʻi, pe a faʻaosofia fatugaʻo ma faʻapitoa auala.

Ina ua maeʻa le fuga, e leai se manaʻoga faʻanatinati e tipi le peduncle, tamaiti e ono aliaʻe mai luga. Ae o lenei manaʻomia faʻapitoa faʻapitoa i totonu o le potu, e mafai lava ona faʻatulagaina se ituaiga o popole i luga o le laʻau.

  1. Uma auala e sili ona lelei faia i le tautotogo. I le tautoulu, ua fuga le laau, ma i le taumalulu na malolo (oe mafai ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausia se orchid pe a maeʻa iinei).
  2. Matou te amataina fatuga faʻatusa ia Fepuari. O le umi o itula o le ao e faʻateleina i le 10 itula. Matou te faʻanatinatiina le ulo i le faʻamalama i le itu i sisifo, o iina e pa ai le la i le fugalaʻau mo le 5-6 itula i le aso, o le a lava lea.
  3. Saunia matuitui mataua paʻu. I le ao, o le vevela o le a + 25-27 ° С, i le po, faʻatulagaina, + 15-17 ° С.
  4. Faʻasusu e laʻititi, tasi i le 7-10 aso.
  5. Seia le ala i luga o le fatugao, podkomki ma fetilaisa e le tatau ona faʻaaogaina.

Afai e le galue lenei i lenei auala, oe e tatau ona faʻaaoga i le faʻaosofia. I faleoloa faʻatoʻaga, e mafai ona e faʻatauina le meristem, o mea mo le fausiaina o ni vaega fou o le laʻau. Poʻo le hormonal cytokinin paste.

Faʻaosooso i le fale

Ina ia faʻatelevaveina le alualu i luma o keke, e aoga le faʻaaogaina o fualaʻau toto. O se vailaʻau faʻaonapo nei e aumai ai le faʻamoemoe o le cytokinin paste.

Faʻaaliga! E tusa ai ma faʻatonuga o le vailaʻau, e le sili atu i le 3 buds i luga o le tasi peduncle mafai ona faʻagasologa taimi e tasi.

A leai, o le laʻau o le a le lava lava niutereni ma le malosi, nai lo le leva ona faʻatali tamaiti, fugalaʻau pe mutants ono tupu mai. Tatou amataina le gaioiga o le faʻagasologa o le peduncle ma mea nei.

  1. Matou te saunia le faapipii i le aumaia i le potu vevela.
  2. Tatou filifili i se peduncle talafeagai.
  3. Matou te tilotilo i se fatugaʻo maloloina mai lalo.
  4. Vavaeʻese le paʻu paʻu ma le pito naifi naifi, i lalo ifo o le fatugaʻo o se lanumeamata lanumeamata lanumoana.
  5. Faʻasusu le nofoaga i le vai.
  6. Faʻatasi ma se nila manifinifi, ia faʻapipiʻi sina tamaʻi faʻapipiʻi i le vaega ua valu.
  7. Matou te faʻatumauina le vevela ma le susu ile vai ile potu.
  8. Matou te faʻamoemoe o le iʻuga e oʻo atu i le lua masina.

Matamata se vitio pe faʻafefea ona fagua moe moe i luga o le orchid peduncle e fausia ai se pepe:

Faʻafefea ona vavaeʻese mai le tina?

Mafaufau poʻo le a le mea e fai pe a oso se fana. O le tuueseeseina o le pepe mai le tina mea totino o se matua alualu i luma faiga. E taua le mafaufau i lena e vavaeʻese le pepe peʻa iai ni aʻa a itiiti mai 5 cm le umi ma 2-3 lau, o le umi o le faʻaopoopoga gaioiga e tusa ma le 6 masina. Tamaiti ma aʻa itiiti ifo i le 3 cm e le fautuaina e aveʻese, ae e le aoga foi le faʻatuai o le taotoga. I lenei tulaga, o aʻa umi e mafai ona faʻaleagaina.

Ae e te leʻi amataina le faʻagaioiga, sauni se tamaʻi ulo vai ma muai faʻasusu le paʻu paina.

  1. Vavaeese le pepe i se naifi maai, ae tuʻu se vaega o le peduncle i autafa i le 1 cm.
  2. Matou te faʻagaioia ia vaega i le carbon activated poʻo le kanamoni eleele.
  3. A uma ona mago vaega ua tipi, tuu i totonu o le ulo.
  4. Faapipiʻi i luga le paʻu.
  5. E le fautuaina le limu. E taofia le susū, ma e i ai le avanoa o le pala atinae.
  6. Matou te tuʻuina le laʻau i totonu o le greenhouse.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona vavaeʻese le pepe mai le orchid:

Lautele tulafono o le tausiga i le taimi o le faʻaosofia vaitaimi

Mo iʻuga lelei i lenei vaitaimi ae e le i tu mai le pepe, e taua le faʻatumauina o le sili atu microclimate tapulaʻa:

  • susulu o le la - susulu;
  • aveese le lavea a le susulu o ave o le la;
  • vevela o le potu + 20-23 ° С;
  • vai e le aunoa, pe a uma ona faʻamago ese fafo o le substrate;
  • e le mafai e le vai 'ona tu i totonu o le ulo;
  • o le faʻaaogaina o minerale eletise oona faʻalauteleina i le tulaga o le faʻasuina o lanumeamata tele;
  • aua le soona fafagaina, faʻaopopo fualaʻau e tusa ma faʻatonuga.

O le a le mea e fai pe a gaosia e le laau le keke?

O se sili lelei filifiliga o se greenhouse siosiomaga. Fausia se tamaʻi fale vevela mo se laʻau talavou, e mafai ona e ufiufi le ulo i se taga palasitika, e faʻatumau ai le vevela o le + 25-27 ° C, ma le susū o le itiiti ifo i le 70%. Oe manaʻomia faʻasusu le fugalaʻau 4 aso peʻa maeʻa totoina. Sili le mafanafana vai.

Fautuaga. O le nofoaga e tu ai le orchid e tatau ona sao atu i ai le susulu o le la. Ma i le lumanaʻi, tausiga tatau ona faia tutusa tutusa ma mo se tagata matua. O le taimi faʻaalu i le greenhouse o le 1 tausaga.

Faafitauli ono ma fofo

Tele taimi, o le tuputupu ae o aʻa lemu i lalo i tamaiti, o latou foliga foliga mafai ona faʻamoemoeina oʻo i le 6 masina. O le mea moni, i lenei tulaga, o le tina laʻau e le lava le atiaʻe, o le amataga o le fuga faʻasolosolo i lalo. I lenei tulaga, o loʻo i ai se auala i fafo - e tipi ese pepe ma faʻaosofia a latou aʻa i le susū limulimu poʻo totonu o se koneteina ma vai. I le taimi e tasi, togafiti le pito i lalo o le pepe ma sauniuniga mo le aʻa.

E tupu o le orchid e matagofie ona laulaʻau gaʻoa, lelei aʻa, ae e te leʻi fuga mai lava. Matou te fautuaina oe e te tilotilo ia matou mea i le faʻafefea ona tupu mai ai lenei fugalaʻau fugalaʻau, faʻapea foi ma le faʻailogaina o se aʻa mai se fugalaʻau fanafana, mo a mafuaʻaga e mafai ai ona mago ma le mea e fai ai.

O le tausiaina o se pepe mo le taimi muamua o se matua fiafia ma umi se taimi. E taua le mafaufauina uma subtleties o le gaioiga, o tuutuuga mo le fetuʻunaʻiga o le laʻau. Ma afai e iai se mea ua tupu, e leai se manaʻoga e fiu ai. A uma mea uma, i le lumanaʻi o mea uma o le a sili atu ona faigofie ma faigofie. Faʻaopopo sina onosaʻi, tausi, ma ia mautinoa ia maua se pepe ua leva ona faʻatali. Aua la e te fefe - faʻataʻitaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: De ce n-am făcut această rețetă mai înainte?NU VEI MAI PRĂJI VINETELE! preferata mea OleseaSlavinski (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com