Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taua mea moni e uiga i petunia fatu. Faʻafefea ona filifili mai se faleʻoloa pe maua i le fale?

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, ua avea petunia ma taʻutaʻua tele i tagata vaʻaia fanua ma naʻo tagata totō fugalaʻau.

O le fugalaʻau maʻaleʻale e i ai se sili ona mauoa lanu ma ituaiga fusi o laina.

E tusa ma le luasefululima ituaiga petunias, o nisi taimi e matua 'eseʻese lava mai le tasi.

I la matou tusitusiga o le a e vaʻai ai i le tele o ata o petunias, faʻapea foi ma le sailia o fea o loʻo i ai fatu i lenei fugalaʻau, faʻafefea ona latou vaʻaia ma faʻafefea ona faʻaaogaina e toto ai fatu.

O le a lenei fugalaʻau?

O Petunia o se vao faʻaletausaga poʻo le tumau o laʻau po o laʻau laʻau. Faʻaliliuina mai Potukale o lona uiga "tapaa" mo le tutusa ma lau tapaa. O lenei fugalaʻau na muamua mauaina ma faʻamatalaina e le Farani Farani Jean Baptiste Lamarck i le 1793 i le taimi o le malaga i Amerika i Saute.

O aʻafiaga o Petunia e papaʻu, e i ai le paipa-ituaiga ma o aʻa faigata. O pou e lapotopoto ma lanumeamata i le lanu. I le avea ai o se tulafono, o 'au e mimigi faʻapipiʻi. O le laʻau e mafai ona puʻupuʻu, tusa ma le 20-30 cm, pe maualuga, mai le 60 i le 70 cm. O au ma laulaʻau e ufiufi i pupuʻu lauulu.

O fugalaʻau o Petunia e iai lona lanu lautele, e afua mai i le paʻepaʻe paʻepaʻe e oʻo atu i le piniki sesega ma le lanu viole, mai le lavender i le toeititi uli. O fugalaʻau o Petunia e tai pei o se koni foliga, e mafai ona lapoʻa ma laʻititi, faigofie ma faʻalua. O le tele o taimi, e faʻaogaina e le au totō fugalaʻau lenei laʻau o se tausaga.ma e le tupu lava i totonu.

Se ata

I le ata oi lalo e mafai ona e vaʻaia matagofie petunias.





Metotia toe gaosia

  1. O se tasi auala e faʻafailele ai le tele o ituaiga petunia o fatu.
  2. O le lona lua auala o le toe gaosia o vegetative, e pei o tipiina... I le avea ai o se tulafono, ituaiga eseese ma faʻalua fugalaʻau ma ampelous petunias e faʻalauteleina i lenei auala. Ma o le auala sili lea ona lauiloa. E tamaoaiga, faigofie ma gafatia e oʻo lava i le sili atu le lava le poto masani totoina.
  3. O le lona tolu auala e toto petunias o fatu... Ole auala pito faigofie lea ona tupu, ae ole tau foʻi e sili ona taugata. Talu ai o le tau o le tasi togavao i le tatou atunuʻu e fai si maualuga, ma e le o tagata fai togalaʻau mafai gafatia e faʻatau ia i lava aofaʻi, o lenei auala e leʻi maua lauiloa ma matou.

Oe o le a mauaina uma auiliiliga e uiga i le toe gaosia o petunias i lenei mea.

E faʻafefea e le fatu o le laʻau?

A maeʻa le fugalaʻau, o se fualaʻau e aliali mai luga o le laʻau - o se atigipusa ma lua afuala ma le tele o le 10 * 8 mm, faʻatumuina i fatu. O fatu a Petunia e laʻititi lava. La latou lapoʻa e le sili atu ma le 0.6 mm. E masani a latou e enaena, e le masani ona oneone. Faʻatasi ai ma le teu lelei, fatu germination tumau 2 - 3 tausaga.

Faʻafefea ona maua i le fale?

A totoina oe lava fatu, oe manaʻomia le manatuaina o le leona o le fatu o loʻo tuʻuina mai i faleʻoloa o hybrids, ma e toetoe lava a le mafai ona mateina poʻo a fugalaʻau o le a i le isi augatupulaga. Lona lua, o le petunia o se koluse-pollination laau, o lona uiga, e faʻamaʻilaina i pollen mai isi laʻau. Ma, lona tolu, e le o fugalaʻau uma (tele o fugalaʻau terry) seti fatu.

Ma o fatu na e foliga mai e le mafai ona aveina le terry gene. Ma, o le mea lea, o le ono mafai ona tausia le fualaʻau eseese e te alofa i ai e matua maualalo ma e masani ona oʻo i le zero.

Petunia, e ui lava o se unpretentious laau, manaʻomia nisi tuutuuga.... Igoa:

  • O le koneteina e toto ai fatu petunia e tatau ona ufiufi i se mea e leʻo lalagaina. O lenei fesoasoani i le fausiaina o se sili atu alualu i luma microclimate mo laʻau tuputupu ae ma atinae.
  • O le malamalama tumau e manaʻomia e toto ai se ola ola fugalaʻau.
  • Usitaʻi i le vevela pulega.
  • Pulea tumau o le eleele, aloese mai le fausiaina o se malo malo malo.
  • Afai o le laʻau ua malosi faʻaloaloa, e tatau ona sausau ia.

O fualaʻau a Petunia e matua matua i le 60-90 aso talu ona amata le fuga. O se pusa aliali mai i le tulaga o le fugalaʻau. O le aofaʻi o fatu i totonu o se atigipusa mafai ona oʻo i le 10,000 (matua seasea lava), o se tulafono, e mai le 100 i le 300, ae o le tele o taimi o le numera e le sili atu i le 100. Talu ai o le matua matua e puipuia ai le laʻau mai le fuga atili, pe a maeʻa le fuga muamua na faʻamamaina, ua tatau ona veleina.

Faʻafefea ona ave saʻo fatu, e tatau foʻi ona e iloa. Faʻaputuputu naʻo lima ma mai atigipusa o loʻo i lalo ifo o mea uma. O iina e faʻatulaga muamua ai fatu, o lona uiga ua matua latou. A faʻafoaina fatu, e taua le aoina i le taimi. E tatau ona mautinoa le matua o le pusa lava ia. E tatau ona tau mago ma maua ai se enaena enaena. Le isi, tatou tatalaina pusa potopoto uma i luga o se malamalama luga ina ia o le uliuli pi - o fatu e manino vaʻaia.

Taua! A maeʻa le tatalaina o le capsule, e tatau ona faʻamamago fatu i se nofoaga mafanafana mo ni isi aso.

Matou te fautua atu e aʻoaʻo pe faʻafefea ona selesele saʻo fatu petunia i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona totoina fatu?

O le totoina o fatu mo totō e tatau ona amata i le afa lona lua o Mati, i totonu o le greenhouse ia Aperila, ma i fanua tatala e tatau ona totoina ia Me. Ae ia maua se vave fuga o le laʻau, e aoga le amata totoina o fatu ia Fepuari... Petunia o se mafanafana ma malamalama-alofa alofa. O le mea lea, tuʻu ulo i se nofoaga susulu ma mafanafana.

E maaleale Petunia i fesuiaiga o le susu ma e fiafia tele i le eleele e leai se suavai. O le paluga o le palapala lauʻele, oneone lapopoʻa ma peat o le a avea ma sili lelei palapala. Humus poʻo faʻapalaga o le a avea ma se ofu lelei sili i luga mo se fugalaʻau i le taimi o le eleele sauniuni.

O le tagata totoina, ulo poʻo le atigipusa e te filifili ai e faʻatupu le laʻau e nonofo tele, tusa o le 65-70 laʻau i le 1 sikuea mita. Mo le tuputupu aʻe lelei ma tele fugalaʻau, petunia tatau ona le gata faʻasūsū soo, ae faʻapipiʻi foʻi. Fertilizers tatau ona faʻapipiʻi i le palapala e le sili atu ma le faʻatasi i le vaiaso, ma fesuiaʻi aʻa ma foliar fafagaina.

O se faʻataʻitaʻiga o le paluga mo le totoina o petunia fatu:

  • 2 vaega o humus pala;
  • 2 ni vaega o le fanua faʻasusu pe laufanua;
  • 2 vaega maualalo-folau, lelei-decomposed peat;
  • 1 vaega oneone.

Luluina o gaioiga:

  1. Afai o le pH o le paluga o loʻo i lalo o le 5.5, ona tatau lea ona faʻaopopo i ai le lime.
  2. O vaega uma ua maeʻa fefiloi, vaʻavaʻaia i le sieve (mesh size 3-5 cm) ma faʻamama e le fumigation, steaming, ma isi.
  3. Ona toe faʻamamaina lea e ala i sieves mama (mesh size 0.5 cm).
  4. O le pito sili ona tele (suʻesuʻega) sasaa i le pito i lalo o le atigipusa ma laʻititi faʻapipiʻiina, o le lona tolu o luga o le eleele vaega ua faʻatumuina i se lelei vaega, ua maeʻa faʻalelei ma toe faʻapipiʻi.

O se laau toto mai le fatu o le a fuga i le tusa ma le 70 aso. I se auiliiliga atili, na matou tusia ai pe faʻafefea ona totoina fatu o nei fugalaʻau matagofie i lenei tusitusiga, ma faitau e uiga i foliga vaaia o le tutupu aʻe petunias mai fatu iinei.

O fea ma e fia mafai ona e faʻatau?

A filifilia ni fatu i totonu o se faleʻoloa, e tatau ona e faʻamoemoe i le faʻamaoni o le kamupani gaosi, ma amata mai le mea o loʻo faʻailoa mai i luga o le taga fatu. Tagata fai mai fafo, Amerika ma Dutch, mautinoa 100% fatu germination. Ae naʻo le tau o ia fatu faʻapolofesa o le a matua lavea ai lau taga. O fatu i totonu o aiga e taugofie, ae o le iuga e le fuafuaina. Ma o le fesili e le gata i germination, ae faʻapea foi i le lanu, ituaiga o laʻau. O faʻamoemoe e le masani ona faʻamalieina.

Tusitusiga! E i ai fatu fatu. E toeititi lava o ni laʻau toto. E sili atu le toʻafilemu e totō, ae talu ai o le koko-kolo, ua atili ai ona latou totogo.

E mafai ona faʻatau petunia fatu i soʻo se faleoloa faʻapitoa mo togalaau.... Faleoloa i luga ole laiga (semena-tut.ru, onsad.ru ma isi) o loʻo ofaina mai foʻi le tele o fatu. I faleoloa i luga ole laiga, o le aofaʻi o tau mo le taga o fatu e matua tele lava, e amata ile 16 rubles. ma faʻaiʻu 160 rubles. O le faleoloa i luga ole laiga mo le togalaʻau ma fualaʻau fualaʻau Onsad.ru e maua ai fatu e le gata mai tagata fai fale, ae faʻapea foi mai fafo, pei o Amerika, Czech Republic, Iapani. Tau mo oloa faaulufale mai amata mai 50 rubles.

I Moscow, petunia fatu mafai ona faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le "Rusia Faatoaga" faleoloa. O le tau maualalo mo le taga o fatu o 16 rubles, o le tau maualuga o le 100. Ae naʻo fale gaosi oloa o loʻo fai ma sui iinei.

O le nofoaga taʻutaʻua e faʻatau ai fatu i St. Petersburg o le faleoloa o le "House of Seeds". O lenei faleoloa e ofaina atu le tele o fatu mai i gaosi eseese. Tau amata i 6 rubles. mo se ato.

O le totoina poʻo le tuiina o se taimi taua tele lea e faʻamoemoe i ai le faʻatupulaia atili o le totoina o lau laʻau. Ina ia mafai ona tupu se petunia o le a faʻafiafiaina oe i lona soifua maloloina ma fuga foliga, matou te fuafuaina e suʻesuʻe uma taua taua nuances o lenei faiga.

Faaiuga

O Petunia o se laʻau matagofie tele, felanulanuaʻi, e le faʻapitoa, ae manaʻomia le faʻalogo. Afai e filifilia e se fai togalaau lenei fugalaʻau e teuteuina lona moega fugalaʻau, faʻaali mai sina siʻitia ma le onosaʻi, o le a ia tauia i ni fugalaʻau fugalaʻau mananaia e faʻatosina mai ma le naunautai mai tagata feoaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kalofiama: Sione u0026 Eseta Tuipulotu: Wedding Reception #2 - Thu 16072020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com