Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie spathiphyllum Cupido - ata, fugalaʻau foliga, laʻasaga ma lea laasaga faʻatonuga tausiga

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum Cupido e sili ona amanaʻiaina e fugalaʻau mo ona chiseled kiona-papaʻe fugalaʻau ma susulu greenery. I le faʻaliliuga moni, spathiphyllum - "papaʻe papaʻe", e iloga i le silisili ese matagofie ma le agalelei.

E taʻua foi o le "fiafia fafine". O lenei fugalaau evergreen e le manaia tele i le tausiga, ae ina ia faʻamalie le laʻau i le matagofie o le togavao ma le tele o fugalaʻau, e tatau ona e iloa tulafono mo le vaʻaia.

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe ituaiga eseese ma o le a le latou eseʻesega. Le mea e fai e fai ai fuga foliga. Matou te faʻaali atu ia te oe pe faʻafefea ona faʻalauteleina le laʻau. Ma faʻapea foi, aʻoaʻo uma e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le exotic.

Faʻamatalaga puʻupuʻu

Spathiphyllum - o aso uma o le tele o le Aroid aiga. Amerika i Saute ua taʻua o le atunuʻu o le fugalaʻau. Nofoaga - Vaomatua vaomatua, matafaga o faatanoa. I le aotelega, e sili atu ma le 40 ituaiga o spathiphyllum. Ae naʻo nai vaega o mea faʻapitoa ole nei eseʻese ua suia i tulaga o aiga.

Faamatalaga auiliili

Tropical spathiphyllum e taʻua o le Fiafia a Tamaʻitaʻi. O le maualuga o se fugalaʻau matua e oʻo atu i le 50 cm. O petioles e lapoʻa, umi. Faʻatasia uaua ma le lautele lautele lanumeamata lanumeamata o laulaʻau.

Mo le vaitaimi atoa fugalaʻau, tusa 8-10 inflorescences aliali mai, o le tele o latou fuga i le taimi e tasi. O le fugalaʻau lava ia e lautele ma lona maʻai pito, e i ai se paʻepaʻe sinasina lanu. O le autu o le faʻaputuga o samasama samasama poʻo kulimi lanu.

Talaʻaga o le amataga

O le muamua taʻua o lenei fugalaʻau na aliali mai i le 19 seneturi. Spathiphyllum na maua e le saienitisi Siamani o Wallis. O ituaiga natura e ola i Colombia, Peru, Honduras ma Haiti. Fuafua hybrids faʻamoemoeina mo le ola i tulaga fale, na aliali mai i Europa ma Amerika talu ai nei - ile ogatotonu o le 20 seneturi. Spathiphyllum Cupido na fafagaina e tagata faʻapitoa i le falemaʻi Dutch o se aganuʻu fagu.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

I luga o se tusi. O au o le Cupido spathiphyllum e tupu saʻo mai le faʻavae.

O le ituaiga aiga Cupido e iloga i lona puʻupuʻu laʻau ma le tausi faʻalelei. Spathiphyllum Cupido o se evergreen fugalaʻau, e le faʻalulu laulu mo le taumalulu, e tumau pea o se susulu lanumeamata lanumeamata pupula i le tausaga atoa.

Faletupe ma a latou ata

Faʻapipiʻi

Spathiphyllum Compact eseʻese mai isi subspecies i le monochromatic lanu o laulaʻau. O le tutotonu tutotonu vein e le iloga e se mama moli o se susulu lanumeamata laulaʻau. O laulaʻau e lapoʻa, lautele, faʻasolosolo, susulu, feololo faʻapitoa, venis.

Fuga tele. I le aofaʻi, e oʻo atu i le 10 inflorescences ua fausiaina, 3 fugalaʻau fuga i le taimi e tasi. O le inflorescence pei o se spikelet i foliga, sesega samasama i le lanu. O le fugalaʻau lava e lapoʻa, paʻepaʻe papaʻe, teuteuina faʻafefiloi, ma lona faʻaiuga pito.

E eseese

O lenei seasea ituaiga o spathiphyllum i totonu e taʻua o le Adorable. O le maualuga o le fugalaʻau o le 40 - 60 cm. O laulaʻau e lapoʻa, lautele, lanumeamata malamalama, o loʻo i ai se malamalama uʻumi faʻamau - o se uaua i le ogatotonu o le lau. E i ai lona manogi faʻapitoa e aliali mai i le vaveao o itula.

Dominoes

E le gata i lea, o le ituaiga Domino e faʻasino i spegiphyllums 'eseʻese - i luga o le pogisa lanumeamata o le lau, o fasi ma faʻasasaʻo o loʻo tu i luga o le laualuga atoa o le laupepa laupepa, lea e maua ai le fugalaʻau eseese fugalaʻau aafiaga.

Picasso

O le ituaiga Picasso e iloga i laulaʻau lanumeamata ma le faʻasalalauina o papaʻe lapopoʻa. O le fugalaʻau lava ia e foliga i le folauga, e paʻepaʻe sesega, o le taliga e samasama samasama

Fuga

Afea ma faʻafefea?

Spathiphyllum Cupido fuga ia Aperila - Me. Ma le tausiga lelei, fugalaʻau e umi le tumau. 2 - 3 fugalaʻau fuga i le taimi e tasi, fugalaau umi i le vaiaso. Ona toe fuga mai lea o nai isi fugalaʻau. Mo taimi uma, e oʻo atu i le 8 - 10 fuata e pula.

Features o le tausiga i lenei vaitaimi

A maeʻa le fugalaʻau, ona tupu ai lea lanumoli lanumeamata. E le fautuaina e toe toto le fugalaʻau i luma ma le taimi o fugalaʻau, fugalaʻau ma le tuputupu aʻe ono faifai lemu.

O le totoina ma le toe gaosiga o gaioiga e fautuaina i le ogatotonu o Iuni, pe a maeʻa le fuga o le Cupido spathiphyllum. I le taimi o fugalaau, o le ea vevela e manaʻomia e oʻo atu i le 18 ° C.

O le a le mea e fai pe a le oʻo mai ni fuga?

  1. Afai o le spathiphyllum Cupido e le fuga, ma o le inflorescences avea sesega, o lona uiga e leai se susu, e manaʻomia e faʻateleina faʻasusu. O le eleele e tatau lava ona susu, ae aua le mageso, faʻasusu.
  2. Afai o le ulo o loʻo i totonu o le paolo, o inflorescences atonu e le fausiaina, o le fugalaʻau tatau ona toe faʻafouina i se mama nofoaga.
  3. E mafai ona lapoʻa tele le ulo pe, i se isi itu, ua tupu tele le togavao ma ua avea le ulo ma tamaʻi mea mo aʻa, o le a manaʻomia ona e tuiina le fugalaʻau.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le tausiga ile fale

Filifiliga nofoa

O ulo e sili ona tuu i luga o sasaʻe poʻo sisifo faʻamalama. O le susulu o le la e faʻafitauli mo le Cupido's spathiphyllum.

Taua! Aloʻese mai faataʻitaʻiga ma āu malulu o le ea mai le ea malulu.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

Spathiphyllum Cupido manaʻomia se avanoa, sina acidic eleele. E sili le faʻatau o se substrate i totonu o se faleʻoloa, mo lenei 'eseʻese o se paluga lautele mo fafatala poʻo fugalaʻau fugalaʻau e talafeagai.

Oe mafai ona saunia le paluga oe lava:

  • Fanua o Sosa - 2 itula
  • Eleele palapala - 1 tsp
  • Pepe solofanua - 1 tsp
  • Oneone oneone vaitafe - 1 tsp
  • Malala - 0.5 tsp
  • Chips chips - 0.5 tsp

E manaʻomia le faʻaopopoina o fasi mea paʻu, superphosphate i le mea o loʻo sosolo i lalo. O le faʻaopoopoga e le tatau ona sili atu i le 10-15% o le aofaʻi atoa o le substrate.

Tulaueleele

O le faiga mo le totoina spathiphyllum Cupido e faigofie lava:

  1. I le pito i lalo o le ulo, 2 cm o le alavai faavae ua sasaʻaina - faʻalautele 'ele, maʻamaʻa, fasi paʻu.
  2. O se paluga faʻapitoa e liligiina i le afa.
  3. O le totoina o le vao e tu saʻo i le ogatotonu o le ulo.
  4. E sosolo tutusa aʻa.
  5. O le vaega totoe o loʻo liligiina, mama faʻapipiʻiina ma le spatula.
  6. O le vae e faʻalauteleina, o le substrate e oomiina faʻataʻaliʻoliʻu le ogalaau.
  7. Suavai tele.
  8. A oʻo loa ona mau le eleele, ona liligiina lea o se vaega laʻititi o le mea ua faʻavae i totonu o le ulo.
  9. Ua sausau lau.
  10. Mo le 4 - 5 aso, o le fatu e tatau ona taofia i lalo o le cellophane ufiufi.

Vevela

Spathiphyllum Cupido o se vevela-alofa fugalaʻau, o le optimum vevela o mea i totonu o le 19-25 ° C.

Tusitusiga. O le vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 16 - 15 ° С

Faasusu

Ole tuutuuga autu mo le tausiga o Cupido spathiphyllum o le lelei faʻasusu. Faʻapea foi, i le taumafanafana, sausau e manaʻomia i aso uma, o le fugalaʻau e matua hygrophilous. E soloiesea laulaʻau ma le omomi omomi mo le susū faʻaopopo.

O le vai mo le faʻasusu e ave naʻo le faʻamamaina i le vevela o le potu. I le taumalulu, faʻasusu e faʻaititia e 2 taimi. O le vai i totonu o le apa e le tatau ona tuʻu; pe a uma ona faʻasusu, o le tele o vai e tatau ona faʻateʻaina.

Laʻei pito i luga

Spathiphyllum Cupido e faʻafouina i le tautotogo ma soʻo se mineral fetilaisa i le fua faʻatatau o le 1 - 2 g i le 1 lita o vai. O fugalaʻau talavou e fafagaina taʻitasi ile 3 vaiaso. E lava lea e faʻafou ai le fugalaʻau a le tagata matua i le 30 aso. I le taumalulu, o le aofaʻi o fetilaisa e faʻaititia.

A faʻasusu, e mafai ona faʻaopopo faʻalaʻila suavai i le vai O se sili sui mo aʻa ofu.

Nitrogen fertilizing e aoga mo le fausiaina o le lanumeamata o le togavao. Potash - phosphorus fertilizers i le fua faatatau 1: 1 e sili mo le fuga. E mafai ona faʻasusu le eleele i faʻalaʻau toto. E masani lava, fafagaina alternates mo le sili ona lelei aʻafiaga.

Teuteuina

A maeʻa fuga, e tatau ona vavae ese le peduncles pe a uma ona liu pogisa le spikelet.

E le gata o le fugalaʻau e vavaeʻese, ae faʻapea foi le ogalaau i le pito i lalo - o lenei mea e mafai ai ona matua se fatu fou.

Taua! Ina ia lapoʻa laulaʻau ma maua le lanu tele, e tatau ona tipi ese faʻagaioiga i tua pe a tuiina.

Faʻaliliuga

O le totoina e masani ona faia pe a maeʻa fugalaʻau, ia Iuni. O le talavou spathiphyllum Cupido e totoina i tausaga taʻitasi 3-4 taimi. O le vaʻaia auala e faʻaaogaina, o lona metotia:

  1. O le ulo tatau ona ave tasi lapoʻa lapoʻa nai lo le muamua tasi.
  2. O le alavai ua faataatia i lalo o le pito i lalo ma le vaega o le 2 cm.
  3. O le eleele i totonu o le ulo ua faʻasusu lelei.
  4. E aveese ma le faʻaeteete le fugalaʻau faʻatasi ma le 'ele ele.
  5. O le togavao toe totoina i totonu o se ulo fou, o le gaogao ua tumu i se faʻapitoa substrate.
  6. E manaʻomia tele le faʻasūsū, i le isi 2 - 3 aso e le tatau ona faʻasusu, naʻo le faʻasusu o laulaʻau.

O le taimi lava na maeʻa ai le faʻatau, o le fanua i totonu o le container faʻatau e tatau ona faʻaaoga mo le toe tanuina.

Pogai o le ea - o tamaʻi pamu i le pito i lalo pe a le manaʻomia ona loloto tele le totoina. Mulimuli ane, o le a latou mauaʻa, ma o le a avea ma se lagolago faʻaopoopo mo le fugalaʻau.

Faʻafefea ona toe gaosia: algorithm o gaioiga

O le sili ona faigofie ma sili ona le tiga auala e toe gaosia ai o le vaevaeina o le cupido spathiphyllum togavao.

    O le taualumaga e faia i le tautotogo. Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Faasusu lelei le substrate.
  2. Ua aveese le fugalaʻau.
  3. O aʻa e faʻamama mai aʻa mamago ma maʻi.
  4. O nofoaga o tipi e sausau ile malala.
  5. Vaelua saʻo le togavao. O vaega taʻitasi o le seedling vavaeina e tatau ona i ai 2 - 3 rosette ma se vaega o aʻa.
  6. O le ulo e ave 2 cm lapoʻa i le lapoa aʻa.
  7. O le alavai ua faataatia i lalo.
  8. O le fatu e tuu papaʻu, o aʻa e faʻasaʻo.
  9. Pau moe ma paluga palapala.
  10. Suavai tele.

I luga o se tusi. O le fugalaau vave ona fausia talavou rosettes, o lea la o le vaevaega o le togavao e tatau ona faia i tausaga taʻitasi.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi masani a Cupid's spathiphyllum o aphids ma iniseti fua. O le fufuluina o laulaʻau ma le fasimoli o le a fesoasoani. I le taimi lava e tasi, o le eleele e ufiufi i se ato, o lau e fufulu ese i le vai mama. Mo prophylaxis, e manaʻomia le toe faia o togafitiga i le tele o taimi i 3 i le 4 aso.

O le togafitia o laupepa ma se fasimoli faʻasusu ma le faʻaopopoina o le nikotini sulfate o le a fesoasoani e aveʻesea le apogaleveleve tele. E tatau foi ona e ufiufi le palapala i se ata, tuʻu ia lau na faʻamamaina mo le 12 itula, ona faʻamama lea ma le vai taʻele. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia 2 - 3 taimi.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

  • I le taumalulu, e tatau ona faʻaititia tui o laʻei, mai lo latou tele, e ufiufi laulaʻau i ila enaena.
  • Ina ua maeʻa fugalaʻau, ua liu samasama laulaʻau - e manaʻomia le faʻateleina faʻasusu, faʻaopopo faʻalautele fetilaisa, tipi ese le faʻamago peduncle.
  • I le le lava o le susū o le ea, e ono mago ai lau - e manaʻomia le faʻasuina. Tuʻu koneteina vai i autafa o ulo e toe faʻaleleia le susu.
  • I le tele o le faʻasusu, o le le lava o le lafulemu o le substrate, o laulaʻu ono liu uli.
  • I totonu o se potu magalo, o laulaʻau o le a avea lethargic ma leai se ola, masani ea ea o le potu e manaʻomia.

O le tuputupu aʻe i le matagofie Cupido spathiphyllum e faigofie e oʻo lava i se tagata e fiafia i le fugalaʻau. O le mea taua o le mulimulitaʻi i tulafono uma o le tausiga, e tuiina, faʻapala ma tausi lelei i le taimi saʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Before You Buy a Peace Lily, WATCH THIS! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com