Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso malolo i le motu o Pulau Pinang i Malaysia - mea e tatau ona e iloa

Pin
Send
Share
Send

Pulau Pulau Pinang (Meleisia) o loʻo tu lata i le talafatai o le Malac Peninsula, ma lona iʻuga, o le pito i saute o le Indochina Peninsula. O le tau malulu o le equatorial climate uiga o nei latitude na fesoasoani i le fausiaina o le tele o ituaiga o laʻau ma manu vaʻaia, e le iloa le iai o tagata seʻi oʻo i le iʻuga o le 18th seneturi.

Faafefiloi malo, gagana, aganuu

I le taimi nei, e ui lava i le mea moni o le motu o se vaega o le setete Pulau Pinang o le setete o Malaysia, o tagata o le lotoifale o le motu e tele Saina. Malae ma Initia aofia ai se toʻatele o le faitau aofaʻi o tagata. E tusa ai, latou te tautatala ii i gagana eseʻese, aofia ai ma le Igilisi (o se faʻamanatuga o le taimi ua tuanaʻi pulega), ae o le aloaʻia o le Malay.

E i ai ni nai tapuaiga lotu: faʻatasi ai ma le aloaʻia faʻamaonia, e pei o Malaysia uma, isalama, tagata faʻapea Hinduism, Katoliko, Protestantism, Buddhism ma Taoism. O le mafuaaga lena, i se vaega laʻititi, oe mafai ona vaʻaia se tuʻufaʻatasiga tulaga ese o sitaʻiga sitaili, lotu faʻalelotu ma aso malolo. O nei mea uma, faʻapea foʻi ma le natura, o aso anamua ma ona po nei vaʻaiga, e foliga mai e matua matagofie lava mo se turisi tafaoga.

Penina Matagofie o Sasaʻe

Turisi na amata ona atiaʻe iinei i ni nai tausaga talu ona faʻaalia le uluaʻi taulaga (Georgetown) i le faʻaiuga o le 18th seneturi. E le masalomia, i le taimi muamua, o le natura ma le tau o mea taua ia o le matagofie o lenei motu, lea na faʻaigoaina o le Penina o Sasaʻe. E leai ni maai suiga o le vevela, ma, faʻamoemoe i le vaitau, o le ea e faʻamafanafanaina i luga o se mafanafana va mai le + 23⁰C i le + 32⁰C, lea e tuʻufaʻatasia ma le vai mafanafana (+ 26⁰C ... + 28⁰C) fausiaina sili sili ona lelei tulaga mo malologa.

O le maualuga vaitau amata ia Tesema ma faaiuina i le faaiuga o le taumalulu, sili atu maoti i le faaiuga o le Saina Tausaga Fou faamanatuina. O le taimi tonu lava lea na faʻatele ai le atinaʻeina o turisi i luga o le motu: o matala uma e matala mo asiasiga, faia o disco, pa ma faleʻaiga, fale faʻatau, kiosks, ma faleoloa. O le tau o le olaga i le maualuga vaitau o le sili ona maualuga.

O fea e nofo ai, e i ai lava filifiliga i taimi uma

Nofoaga mafai ona filifilia mo soʻo se tofo ma paketi. Mafaufau o le motu o Pulau Pinang sa masani ona lauiloa i tagata tafafao maimoa mai le taimi o le Igilisi kolone, e faigofie ona sailia se nofoaga e nofo ai ma nofo iinei. Oe mafai ona tusi muamua, le aso muamua pe o le taunuu i luga o le motu.

E tusa ma le 120 5 * faletalimalo i Pulau Pinang, ma o le numera o filifiliga mo fale faigofie ma gafatia e tele taimi e sili atu ai. E iai fale talimalo, fale talimalo ma fale talimalo.

Nofoaga taugata sili atu ona taugata i le ogatotonu o Georgetown ma le talafatai o Batu Ferringhi. O se tafaoga mafanafana ma tamaoaiga e mafai ona faʻatulagaina e ala i le nofo i faletalimalo 3-fetu, lea o le averesi tau i le po i nei lauiloa eria e $ 50-60. Faletalimalo mai 4 fetu e ofa ai mea e nonofo ai i le itumalo e $ 80-90 i le aso.

  • I Georgetown, e mafai ona e mauaina se potu faʻalua mo le $ 15 i le po, ae faʻatasi ma le faleuila faʻatasi ma le taʻele,
  • Mo se potu ma se faletaele, e tatau ona e totogia sili atu - sili atu $ 27.
  • Faletalimalo e lata i le matafaga o Batu Ferringhi, e mafai ona e alu ai i le sami i ni nai minute, e manaʻomia tele ile taimi maualuga. O le tau maualalo o se potu mo 2 moega ma fale tumaoti e $ 45 i le po.

Afai e te manaʻomia, oe mafai ona maua potu taugofie (aofia ai i le 3 * faletalimalo) mo le $ 11 i le po. Lenei e le i sili atu lauiloa nofoaga ma, tusa ai, ma le laʻititi lelei tautua ma laʻititi ifo mea lelei.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai masani McDonald's i oriental exotic

I se tulaga le faʻamaonia, o le Pulau Pulauʻa e taʻua o le laumua o faleoloa a Malaysia. Lenei, o le lisi o faʻapotopotoga e atagia mai ai le eseesega o atunuʻu ma agaifanua. Lenei e mafai ona 'ai i taimi uma meaai suamalie i faleaiga pe faʻaalu le aʻafiaga o le taumafai i fafo o auala auala.

Masani lava, o nofoaga uma latou te ofaina ai meaʻai e mafai ona vaevaeina i ni kulupu:

  • faleʻaiga faʻaonapo;
  • taugofie faleʻaiga ma faleʻaiga a le aiga;
  • "Makashnitsy" - faleoloa ma meaʻai i luga o le auala.

Tau o meaʻai

  • Ole averesi o pili mo tagata taʻitasi i se fale taugofie e 12 RM ($ 3).
  • Taumafataga o le afiafi mo le lua (3-vasega taumafataga) i le ogatotonu tulaga - 60 RM ($ 15).
  • Combo seti i McDonalds -13 RM.
  • Se fagu pia pia ile 0.5 l - 15 RM.
  • Vai minerale (0.33) - 1.25 RM.

I malae o meaʻai, o tau e maualalo ifo, ma o ipu e sili atu ona manaia.

  • E $ 2 le tau o le moa manogi
  • Rice ma fualaʻau mata, faʻafefiloi ma mea manogi - $ 1
  • Se ipu vai - tusa ma le $ 1
  • E mafai ona faʻatau le araisa falai i meaʻai ile $ 2.

O le a le pasese?

O totogi o femalagaaiga lautele e taugofie: o le pasi pasi e tasi le tau e $ 0.45. O se pasi fua e alu i nofoaga e fiafia i ai.

Afai e te le ola i se tulaga tele, ae le faʻasaoina foi se tele, a averesi a tafaoga i Pulau Pinang o le a tau ai le $ 50-60 i le tagata i le aso.

Faʻatauga ma tagata fiafia i le po e tatau ona sauni e faʻaalu atili. I Georgetown, e masani ona e faʻaaluina taimi i pa po ma faʻasalalauga. I Batu Ferringhi, o le nofoaga sili ona matagofie i le po o le maketi malamalama i luga ole auala Street, lea e mafai ona e faʻatau ai ma faʻatau se mea manaia.

O tau ile itulau e mo Fepuari 2018.

Matafaga o Pulau Pinang

O matafaga sili ona lelei i Pulau Pinang o loʻo tu i le itu i matu o le nofoaga, lea e teuteuina ai ma fetuutuunai mo le aau. I isi nofoaga, o le talafatai, e ui lava e foliga manaia mai se mea mamao, ufiufi i le matagofie oneone, e le talafeagai mo tafaoga matafaga ma aau. O loʻo i ai le palapala palapala ma le tele o jellyfish.

Batu Ferringhi

O le matafaga sili ona lauiloa ma se atinae atinae tetele. Lautele lava, tu 10 km mai Georgetown i le taulaga o Batu Ferringhi.

Fua papaʻe oneone, i luga o le matafaga ma pe a ulu atu i le sami. I tafatafa ane e tele faleʻaiga, faleʻaiga ma Europa meaʻai, Saina, Malaysia - i se upu, mo soʻo se tofo. O ituaiga uma o faʻafiafiaga e ofoina atu: vaʻa, paʻupaʻu, matagiʻe. Jellyfish mafai ona maua i le sami, ma matagofie goto o le la mo tagata fiafia i le natura matagofie. I le ata, e sili ona lelei Pulau i ave o le goto ifo o le la.

Tanjung Bungah

O lenei matafaga oneone oneone samasama e fola i le itu i matu o le motu. Faia tiʻetiʻega ma parasailing i tua o se vaʻa faʻaopoopo masani aau. E i ai le mea e fai ai sau meaʻai mama, faʻatau mea mananaia i faleoloa.

O le latalata i le taulaga ogatotonu (lima kilomita i Georgetown) na faʻailoaina e le i ai o le filogia ma jellyfish, tosina, foliga mai, e le manogi o otaota. Vaitaele i faletalimalo e ofoina atu o se sui i tagata tafafao. Ae o iinei o loʻo tu ai le nofoaga mo taʻaloga vai, e mafai ai ona e faʻaaluina le taimi e te faia ai taʻaloga.

Kerakut

O lenei matafaga o se vaega o le Penang National Park. E naʻo vae lava e te taunuʻu ai pe, i se isi itu, faʻafaigaluega se vaʻa. O se tasi o vaega o le matafaga e fiafia i ai laumei lanumeamata, e sau mai ia Setema e oʻo ia Fepuari e tuʻu ai a latou fuamoa.

O se mea masani faʻagaeelea o se meromictic vaituloto, aofia ai o le le mafai ola e lua vaega o le vai, o na vai taʻitasi e vevela i se isi auala. O le vaega pito i lalo e fafagaina e le suasami o lo o sao atu iinei, ae o le pito i luga e fou ma, o se mea e ofo ai, ona o le malulu.

Teluk Bahang

O le igoa o le nuu fagota o le igoa lava lea e tasi i le talafatai i matu o le motu o lona uiga o le "vevela galu faga", atonu ona o le agi pea vevela mafanafana mai le sami. E o mai tagata iinei e le mo le aau, ae e asiasi i se butterfly farm, vaʻai se fale gaosi batik ma vaʻai pe faʻafefea ona totoina oketi i faʻatoʻaga faʻapitoa.

O nisi turisi e omai faʻapitoa i lenei matafaga i Penang mai isi taulaga o Meleisia mo ni ata mananaia.

Monkey Beach

Monkey Beach i le Penang National Park e sili ona filemu ma pito mamao. E naʻo vaʻa pe savali i totonu ole vaomatua e mafai ona e taunuʻu ai. I le tulaga lona lua, a o e savali atu i totonu o laʻau o le teropika, e mafai ona e vaʻaia lele lele, macaques, lemurs, faʻapea foʻi ma crab-eat macaques o loʻo nonofo i le motu.

I luga o mauga, teisi mamao atu mai le matafaga, e mafai ona e asiasi i le moli o le kolone-vaitaimi moli.

O afea e sau ai i Penang?

Mo se tafaoga malologa i le matafaga, e sili ai le sau i le motu ia Tesema - Ianuari. E leʻo vevela tele ile taimi nei, ma e susulu mai pea i taimi uma. Fepuari ma Mati o sili sili ona mafanafana masina. E matua faʻatiga lava le fealualuaʻi solo i le aʻai i lenei taimi. Ae afai oi latou e taunuʻu mai i Meleisia e fiafia i se tafaoga i le matafaga, o lona uiga o Pulau Pinang i lenei taimi e talafeagai lelei mo latou.

O i latou e sili ona fiafia i tafaoga poʻo faʻatauga ma manaʻo e sefe tupe i mea e nonofo ai e mafai ona faʻaaogaina le tau maualalo i faletalimalo sili ona lelei i masina timuga, Me ma Oketopa. E le tau manaʻomia le timu i aso uma, ae a faʻapea, e tatau ona e mauaina se timu timu moni.

Faʻafefea ona e alu i Penang mai le laumua o Malaysia?

I le vaalele

Ole auala pito sili ona vave ma faigofie lea pe a e filifili pe faʻafefea ona e alu atu mai Kuala Lumpur i Pulau Pinang. I lenei itu, vaʻalele o AirAsia, Malaysian Airlines (mai le malae vaʻalele KLIA) ma FireFly, MalindoAir (tuʻua mai Sultan Abdul Aziz Shah) felelei. E tusa ma le 20 vaalele i le aso, o le taimi lele e tusa ma le 1 itula.

A e vaʻai muamua i tiketi, e mafai ona e lele lele faʻatau, i le $ 13 pe lalo ifo. I le vaitau maualuga, i ni nai aso a o le i tuʻua le malaga, e mafai ai ona faʻatau se ticket i le $ 22 - e leai se ato, e naʻo ato lima e oʻo i le 7 kg e leai se tau. Ma ato, o le a faʻaopopoina le tau.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

Auala pasi Kuala Lumpur - Pulau Pinang faʻagaioiga mai Terminal Bersepadu Selatan, One Utama, KLIA, KLIA2, Sultan Abdul Aziz Shah nofoaga mai le 7 i le taeao i le 1 i le taeao. E fai lava si faigata o le faʻatulagaina o auala: o itula uma ma le afa, o le taimi o malaga e 5 itula.

Tau faʻalagolago i le feaveaʻiga, mafanafana, manatu o le taunuʻu mai i le motu ma mai $ 10 i le $ 50.

I le nofoaafi

E le o se vave saʻo auala e alu ai i matafaga o Pulau Pinang. E le gata i lea, e leai se nofoaafi nofoaga i luga o le motu lava ia.

  • Muamua e tatau ona e uia le auala i le taulaga o Butterworth, o loʻo tu i luga o le atunuʻu.
  • Ona tatau lea ona e alu i le vaʻa ma i le 20 minute o le ae taunuʻu i le uafu latalata i le ogatotonu o Georgetown, le laumua o Pulau Pinang, Malaysia.

E tatau ona manatuaina i le mafaufau: e le gata e tatau ona tamoʻe nofoaafi mo 6 itula i le taimi atofaina, ae e masani ona tuai i le ala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAMOAN RENDITION- A Whole New World. Mafuaaga O Sou Faatauvaa 2020 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com