Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le ofoofogia echinocactus Gruzoni: faʻafefea ona tupu saʻo lenei fatu?

Pin
Send
Share
Send

O le tuputupu aʻe o le suamalie i le fale o se mea e fiafia tele i ai. Latou te le malamalama i le tausiga. Faʻafiafiaina o le mata ma foliga atoatoa ma lanu uiga ese.

O se tasi o sui malamalama o le cacti o le echinocactus gruzoni. I le ata faʻaalia i le tusitusiga, oe mafai ona vaʻaia le fuga o lenei ofoofogia laau ma ona sili ona lauiloa ituaiga.

Ma o le tusitusiga lava ia o le a taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona tausia lenei matagofie cactus, pe mafai ona totoina i le eleele matala ma faʻafefea ona faʻalauteleina, ma avatu foi ni fesoasoani aoga mo le tausiga o se suculent.

Igoa ma faʻamatalaga vaʻaia o le laʻau

Echinocactus gruson, poʻo Echinocactus gruson (Latina Echinocactus grusonii) o se laʻau e fai ma sui o le ituaiga Echinocactus, o le aiga cactaceae (Cactaceae). O lenei laau e masani ona taʻua o le hedgehog cactus. Talu ai i le faʻaliliuga mai le Greek Echinos o lona uiga hedgehog. E foliga tutusa lava le laʻau ma le faʻatusa o le hedgehog, e ufiufiina i taimi uma ma le malosi o tui. Echinocactus e taʻua foi o le Golden Ball. Ona o le tele o taimi pupula samasama titila.

Nofoaga ma foliga o lenei ituaiga o cacti

O le cactus ua faʻaigoaina i le faʻamanatuina o Herman Gruzon, o ia e ana le sili ona tele aoina o sukuleni i Europa.

O le nofoaga o lenei ituaiga o vao o Amerika ma Mekisiko, o loʻo i se tau faʻaletonu. I lona nofoaga masani, echinocactus ausia le maualuga o le 3 m, o le laʻau e tupu i le girth e oʻo atu i le 1.5 m. Moni umi-livers o le toafa, o latou tausaga e mafai ona oʻo atu i le 500 tausaga. Tagata aoina o loʻo totoina le echinocactus gruzoni i le fale e mafai ona faʻatupuina lelei se laʻau ma le lautele o le 0.4 m.

O le umi o le cactus spines o le 3 cm. O totonugofie tutotonu e oʻo atu i le 5 cm le umi.O le tumutumu o laʻau, pei ona masani ai, e ufiufiina i papaʻe papaʻe; e masaesae tele le laʻau. O le aofai o iulaau echinocactus o 35 - 45 pcs.

Faʻamatalaga o le foliga mai o ituaiga lauiloa ma ata faʻatasi ma latou

Tele ituaiga lauiloa o echinocactus gruzoni - gruzoni mumu ma gruzoni nuanua (faitau e uiga i ituaiga o echinocactus o loʻo i ai iinei).

Gruzoni mumu:

Nuanua Gruzoni:

  • O le mumu laʻau maua lona tulaga ese tuasivi lanu o se iʻuga o le teuina faʻatasi ma meaai valivali poʻo vaitusi vaitusi. O le lala o le cactus ei ai lona natura loloto lanumeamata lanumeamata, ma o lona togafiti ufiufi le mafuaʻaga ma le pupula mumu halo.
  • O tagata faʻatau atu o Echinocactus Gruzoni e le faʻatapulaʻaina i le valivali o le laau na o le mumu. Natura cactus samasama tamai tipolo e lanu i lanu eseese. Piniki, lanu viole, moli, lanu samasama mauoa. O le lafu o tele pepe lanu o le mamafa pei o le faʻasalalauina o monpasier. I le aluga o taimi, tuputupu aʻe, cacti faʻaloaloa atu ma maua se oblong foliga.

Faʻafefea ona tausi se cactus i le fale?

O le tausiga faʻasolosolo lelei i le fale e faigofie lava.... Mafaufau i le autu mataupu faʻavae o le manuia laʻau toto.

Vevela nofoaga

Ona o lona tuputupu aʻe i le subtropics, hedgehog cactus o se sili ona thermophilic laau. E tatau ona faʻamautinoa o le vevela i le potu tuputupu aʻe o le suculent e le pa'ū i lalo 8 tikeri. O se mataua mataua i le vevela o se popole moni mo le mamafa. I le taumafanafana, Echinocactus e le tetee i le alu i fafo.

Faasusu

I le vaitau mafanafana e tatau ona faʻasusuina le kakusi ina ua mago le vaega ole eleele ile 1/3... O le mamafa o le faʻasusu e mafai ona iʻu ai i le papala. O le le lava faʻasusu o le a faʻavaivaia le laʻau. I le amataga o le tautoulu, e tatau ona faʻaititia le faʻasusu. I le vaitau o le taumalulu, o le mamafa e toeititi lava le faʻasusu.

Moli

O le laau e matua malamalama-manaʻomia. O le a faʻafetai i lē e ana mo le nofo i le faʻamalama i saute o le potu.

Taua! A o fesuiaʻi mai le taumalulu i le tautotogo suamalie, oe manaʻomia le paolo laititi seʻia oʻo i le mamafa e sau mai le faʻamoega.

Faʻaola

Pei o soʻo se mea totino i totonu o le fale, o le echinocactus pot e tatau ona faʻaavanoaina ma pu ma le vaega o alavai. Ole mea lea e mautinoa ai le saʻo o le palapala microclimate. O le eleele e tatau ona le faaituau pe minerale. E ola lelei le laʻau i le eleele ua saunia. Tutoʻatasi, o le eleele mo le cactus e saunia e ala i le tuʻufaʻatasia o lau laʻau ma laumei palapala ma le oneone.

Laʻei pito i luga

E tatau ona fafagaina le suamalie i le taimi o le tuputupu aʻe... Mai ia Aperila ia Setema, e taʻilua vaiaso taʻitasi, e talia ma le faʻafetaia e le cactus le fafagaina o meaola.

Potu ma tuiina

Echinocactus grub tatau ona totoina aʻo tupu le lala i totonu o se ulo o le manaia tele. Masani lava, o laʻau talavou e toe totō tasi i le 2 tausaga. Sili atu matutua fualaʻau mafai ona totoina tasi i le 3-4 tausaga. O le taotoga e faia e tusa ai ma manatu nei.

  1. E manaʻomia ona fai ou totini lima puipuia, puipuia ou lima mai vao tuitui ma uumi. Teu i luga o se ie e mafai ai ona e aveʻese lemu le laʻau.
  2. A uma ona prying le eleele i totonu o le ulo, aveese ma le faaeteete le cactus mai le ulo ma se paluga eleele.
  3. Tuʻu le suamalie e ufiufi mo le 2-3 aso. O aʻa mago o le a mago, puipuia le gaioiga o le pala.
  4. Tuʻu alavai i totonu o se fagu fou ma se vaega o le 3-4 cm.
  5. E lelei le tufatufaina o le eleele faʻataʻamilo le laʻau e faʻamautu ai.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile tausiga o echinocactus ii.

Mafai ona ou totoina i le eleele tatala?

I nisi tulaga, pe a faʻatagaina e tau tau, echinocactus gruzoni mafai ona totoina i fanua matala i le tautotogo ma le taumafanafana.

Toe gaosia

Fatu

  1. Aʻo leʻi luluina, o fatu cactus e faʻasusu faʻasusu i le vai.
  2. O fatu o loʻo totoe i luga o le vai ua aveʻese. O le magoto i lalo o le koneteina ma le vai, o fatu e ave mo le lulu.
  3. O fatu e faataatia i luga o le pepa solo e aveese sili atu susu.
  4. Laʻititi ulo ma le tele o 200 ml o loʻo sauniuni. O loʻo faʻaauupegaina i latou i alavai ma minerale poʻo eleele le faʻapito mo succulents.
  5. Ua sasaaina le vai i le ulo saunia. E tusa ma le 100 ml.
  6. E lulu fatu i luga o le eleele.

Tamaiti

  1. O le gaioiga e faia i le tautotogo. O gaioiga faʻasolosolo, o mea e taʻua o pepe, e vavae ese ma le faʻaeteete mai le tina tina.
  2. O se ulo ma se alavai ma le eleele o loʻo sauni.
  3. E totoina le fanau i le eleele susu i le loloto papaʻu.

E mafai ona toe gaosia ni suamalie i le fanua avanoa... I lenei tulaga, oe manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa tulaga tuputupu aʻe. Tuʻuina atu i le laʻau le faʻatonutonuina o le vevela, faʻamalamalamaina ma faʻasusu. Echinocactus e totoina i le sili ona malamalama nofoaga o le laufanua.

Taua! Mo laʻau i fafo, e tatau ona faʻaopopo ni alavai.

Fuga

Echinocactus e fuga mai ina ua oʻo i le 20 tausaga le matua. O fugalaau ei ai le lanu samasama-enaena lanu. Latou te oʻo atu i le 7 cm le uumi ma le 5 cm le lautele. Laʻau e tu i luga o le pulou ma se pale. O le vaitaimi o fuga o le tautotogo - taumafanafana.

Afai e faʻaalia e le laau le faʻamaʻaʻa ma e le avatua fugalaʻau, e tatau ona e "aʻoaʻoina" laititi. Manatua o le cactus o se unpretentious laau. Masalo na e "faaleagaina" ia. E talafeagai le faʻatapulaʻaina le le manaʻomia le tausiga o le laʻau, aumaia le tuputupu aʻe tulaga latalata ile faʻanatura.

Faamai

O meaola sili ona leaga mo le echinocactus o ticks, fua iniseti ma anufe... Faiga faʻatonutonu o iniseti.

  1. Afai e maua faʻailoga o maʻi, e tatau ona fufulu maeʻa ma le faʻaeteete le cactus i le vai mafanafana.
  2. Ia mautinoa ia aua nei maua se vai i totonu o le ulo.
  3. Afai e le lava lenei fua, ua oʻo i le taimi e faʻaaoga ai iniseti iniseti.
  4. Faapipiʻi le laau i le chamomile poʻo le faʻauluina o le tapaa.
  5. Vai le cactus ma le 0.15% Actellik solution i le tele o taimi ma le malologa o le 2 vaiaso.
  6. O le anufe e aveʻese mai le laʻau ma se sulu malu e fufui i le vai mafanafana.

Lima laau faapena

E tutusa i latou ile tausiga ma le toe gafa ma le echinocactus:

  • Aporocactus (Rat o le iʻu).
  • Ackerman's tusitusi.
  • Aporocactus e sasa ile pei ole sasa.
  • Coryphant.
  • Mammillaria.

Faʻaaogaina o metotia o le tausiaina o le maoaʻe echinocactus o le gruzoni, oe mafai ona tausia se uo mo tausaga a sau. E fetaui lelei i soʻo se totonu ma laufanua. Ma le tausiga lelei mo se taimi umi, e faʻafetaia ma le faʻafetai ma fugalaʻau matagofie fafo.

Matou te valaʻaulia oe e maimoa i se vitio e uiga i le vaʻaia o le Gruzoni cactus:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Let us Repot My Golden Barrel Cactus (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com