Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faigofie tausiga ma le mafaatusalia teuteuga - sedum "Matrona" mo le fale ma le togalaau

Pin
Send
Share
Send

O le telefium mama "Matrona" o se vaega o le aiga feololo. Sedum telephium "Matrona" o se igoa tutusa mo le tutusa ituaiga.

O le "Matrona" telephium cleaner e sili ona teuteuina. Laʻau mumu ma au foliga foliga ola i fugalaʻau moega tusa lava pe leai se fugalaʻau, fausiaina se faʻatusatusaga ma isi evergreen perennials.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ai uiga o le laʻau, faʻafefea ona tausia, ma iloa foi? E faigata ona toe gaosia le Sedum "Matrona" ma o le a le umi e ola ai?

Laʻau uiga

Igoa

I le vaitau o le 70. I le seneturi lona 20, na iloga ai se ituaiga eseʻese o le sedum, Hylotelephium telephium, e aofia ai ma le 30 ituaiga (faitau e uiga i ituaiga uma o le sedum i se isi tusitusiga.). Faatasi ai ma i latou o le "Matrona" faamamaina telefium. O le saienitisi igoa tonu o le laʻau o Hylotelephium triphyllum "Matrona".

Sedum telephium e aofia ai vaega taua:

  • Tapulaʻa maualuga Atropurpureum.
  • Sili lapoʻa Gooseberry valea.
  • Matrona.

I fugalaʻau i totonu o le atunuʻu, o lenei ituaiga e taʻua o le sedum poʻo le masani masani. E i ai foi le fesuiaʻiga o le sedum Matrona, i se faʻaopopoga i lenei, o le laʻau na taʻua o squeak, lapisi lapisi, sa talavou.

Botanical foliga, lauʻeleʻele ma le faʻateleina

Telefium mama "Matrona" e aofia ai le ituaiga o mafiafia-faʻafefe maa o le aiga Tolstyankov... Ua faʻavasegaina le laʻau o se laʻau faʻasolosolo tumau. Faʻasino i ituaiga laʻau teuteu teuteu o togalaau.

I le natura, e ola i Europa, Mongolia, Caucasus, Saina, Iapani. Maua i Sasaʻe Mamao ma Siberia.

Nofoaga faʻanatura - fefiloi ma paina vaomatua, togavao, laufanua. Lenei ituaiga e mafai ona maua i luga o auala, i tafatafa o nofoaafi.

O le ituaiga e le faʻamatalaina, e mafai ona tupu i luga o papaʻeleʻele eleele, maʻa malifa, peat bogs. O le aʻa o le tuberous, cone-foliga, tupu faʻasolosolo.

Faʻamata o le a - faʻamatalaga ma le ata

Mauaina sedum "Matrona" tupu i totonu o se tele togavao, maualuga - oʻo i le 40 - 60 cm... O le togavao e puupuu, mafiafia.

Pogai e saʻo, cylindrical, mamana. O laʻau e laʻititi, tele naʻo taimi tuʻua, pogisa, lanu viole i le lanu. E mate le au i le faaiuga o le tautoulu.

O laulaau e lapoʻa, ola feauauai, sessile. O le fausaga o laulaʻau e mafiafia, lapoʻa, susua, faʻaloloa agai i le 6 cm le umi. O le ipu lau ei ai lona lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

Taua! I lalo o le aafiaga o le susulu saʻo o le la, o laulaʻau i le pito mauaina se mumu lanu samasama. O fugalaʻau e lapoʻa nai lo fugalaʻau masani. O fualaʻau e lapoʻa, mafiafia, e i ai se corymbose panicle. O fugalaʻau e vaivai piniki, aua le magalo i lalo o le la. O petals e faʻasino i pito, e oʻo atu i le 1 cm le umi.O fugalaʻau e faia i le tumutumu o faʻavae, tupu i le lautele i le 12-15 cm.

O le ituaiga ei ai se mafanafana paolo paolo paolo o fugalaau.... O le fugalaʻau tumau e amata i le faaiuga o Iulai. E le fefefe fugalaʻau i le malulu o le tau, e faʻaauau pea ona fugalaʻau seʻia oʻo ia Setema.

Sei o tatou vaʻavaʻai lava i le foliga mai o le Sedum "Matrona":



O isi ituaiga sui o le ituaiga

  • O le "Xenox" ochitnik o se ituaiga hybrid o se masani telephium. Tupu i totonu o se togavao puʻupuʻu. E fuga mo se taimi umi, o inflorescences e mafiafia, sesega piniki.
  • O le tolu-leaf ochitnik e tupu i le auala lava e tasi ma le Matrona variety, o se puʻupuʻu umi umi, e oʻo atu i le 60 cm. O fugalaʻau lava latou e pei o fetu, pupula lanu piniki.
  • O le telephium "Herbstrfroyde" e tutusa ma le "Matron" telephium i le tulaga o corymbose mafiafia piniki fugalaʻau.
  • O le ochiner lauiloa "Karl" o loʻo i ai foʻi ona faʻavae mai i luga le 45 - 50 cm le maualuga. Inflorescences oo atu i le 12 cm le lautele, sesega piniki.
  • O le lauiloa "Rosenteller" ochitnik, pei o le "Matrona" telephium, ola i totonu o se puʻupuʻu vaomatua. O fugalaʻau e piniki, o fugalaʻau e corymbose.

E faigofie ona tupu le palapala ma o le a le umi e ola ai?

O le Matrona telephium cleaner o se laʻau suamalie e faʻatali lelei i le lāmala. E ola e oʻo lava i luga o faʻatumuina substrates. E ola i soʻo se tuutuuga, i totonu o maʻa, maʻa, faʻapipiʻiina uma faʻaletonu o le 'upega tafaʻilagi. Ma le lava o le susulu o le la, o le fuga e sili atu le olaola ma maua ai pupula pupula.

O le galueaina e faigofie ona tupu ma e le manaʻomia tele taumafaiga. E mafai ona tupu mo le sili atu i le 4 - 5 tausaga e aunoa ma se taotoga. Pulu matua e manaʻomia e teuteu ma vaevaeina. O laau maualuluga e foliga lelei i faʻatoʻaga totoga ma laʻau maualalo o laupepa o le purpurea, Stone Rose, ma isi mea. O loʻo totoina i luga o mauga maualuluga, togalaʻau toʻafilemu Vaʻaia lelei ma isi teuteuga fugalaʻau ma laʻau - felanulanuaʻi, phlox, toefaʻafouina. O le ituaiga e taʻua o le meli toto, e faʻatosina mai lagomeli, pipiʻi, pepe.

O laulaʻau o le telephium "Matrona" e lautele faʻaaogaina i tagata vailaʻau. Infusions o fou laulaʻau e faʻaogaina e vailaʻau oona o se tonic ma tonic. E le gata i lea, o le laʻau e faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi ate, gallbladder, faaletonu o le manava, toto. Mai fugalaʻau o lenei 'eseʻese, e faia ai se aano, lea e faʻaaogaina mo le gaosia o vailaʻau homeopathic.

Tausiga

moliMo le tuputupu aʻe atoa ma lelei fugalaʻau pupula, e manaʻomia le susulu o le la.

Laʻau laʻau e tatau ona puipuia mai le la saʻo, faʻasolosolo ona masani latou i malamalama susulu.

vevelaO le ituaiga faʻatagaina lava faʻamalologa taumafanafana, o le faʻatagaina vevela taumafanafana e oʻo atu i le 25 ° C.

I le taumalulu i le vevela ma agaʻi i saute o latitu, e mafai ai e le laʻau ona tatalia fulu e aunoa ma se malutaga I le tautoulu na te taliaina moli malamalama e oʻo atu i le 3 - 5 ° C.

I nofoaga mautotogi, o pusa mo le taumalulu e faʻapipiʻiina i se nofoaga malulu - e oʻo atu i le 10 - 12 ° C. E le moe le laau.

se nofoaga

Mo le totoina, naʻo saute, sautesasaʻe, malamalama lelei eria e manaʻomia.

I loggias ma balconies, o pusa e faʻaalia i le la i le tautotogo. E le ola le vao i le paolo, o le fugalaʻau e faʻafitauli.

faʻasūsūTele-teteʻe eseese. Tele taimi, e lava le susu mai timuga. I le vevela tele, afai e foliga paʻu le lau, e tatau ona faʻasūsū aʻa.

Faʻaauau le susū o le palapala. Faʻasusu e tatau ona faia faʻatasi i le 2 vaiaso. O le vai mo le faʻasusuina e tatau ona faʻaaoga mama, faʻalelei.

Faʻasusu e faʻaititia i le tautoulu. I le taumalulu, oe le manaʻomia faʻasusu le vao. I le fale, ua lava e faʻasusu laʻitiiti i luga o le eleele i le tasi i le masina.

sūsū o le eaE le manaʻomia le sausau o togavao. E manaʻo le tagata faʻamama Matrona i le ea mago.

I le tautotogo, a maeʻa le tau malulu, e mafai ona e fufulu ese le efuefu i le taele faʻataʻapeʻapeina e fufulu ai laulaʻau ma laʻau talavou.

fafagainaE le tatau ona faʻateleina le faʻalaʻau o le substrate. E masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ni faʻalaʻau toto i le mea o loʻo toto i le taimi e toto ai. E mafai ona e faʻaogaina fualaʻau, fasifaʻila minerale fetilaisa. E masani ona faʻaopopo e le au toto le faʻapopo pala ile palu fefiloi.
le palapala

O le eleele e tatau ona permeable, lelei faʻalu. Piliki momomo, tamaʻi fasi polystyrene, nutimomoʻa maʻa e faʻaaogaina e pei o se alavai. Luga mulching o le eleele ma iliili mo le taumalulu puipuia ai aʻa mai le aisa.

E manaʻomia le vele vao i lea taimi ma lea taimi, faʻamalolo le palapala.

teuteuinaI vaega malulu, e tatau ona sauniuni le togavao mo le taumalulu. O fualaʻau tuai e tatau ona vavae ese, ma tuʻu ai le 2 - 3 cm i luga aʻe o le palapala. Mai luga, o le vao ua tapunia ma se malamalama faʻaopoopo fale - coniferous spruce lala.

I le tautotogo e manaʻomia le fufulu maeʻaeʻa o laʻau mai laulaau tuai, laʻau, otaota. O le teuteuina o au o le taumalulu e puipuia ai le eseesega mai le paʻu. E mafai ona e teuina i seleulu masani. Mo le puipuia, e sili atu le sausauina o nofoaga o tipiina ma malala malala poʻo carbon faʻagaoioia.

Faʻapea foi, pe a tuiina, faʻaleagaina, tuai ma mago vaega o le aʻa ma poʻo ua tipi ese. Ina ia faʻasaoina le teuteuina o le togavao, o fualaʻau mamago e tipi ese.

Toe gaosia

O lenei ituaiga hybrid e le masani ona faʻasalalauina e fatu i le fale.

Uma le 5 tausaga, pe a teuteuina, e faʻafouina le togavao. Tipiina o se talafeagai ma faʻatuatuaina auala. Mo isi faʻatoʻaga, o loʻo faʻaaogaina laʻau faʻapipiʻi. O au e tipiina i ni tamaʻi fasi 5 - 7 cm. Naʻo tipi matutu i totonu o se oneone oneone e tatau ona mauaʻa. O tipi e totoina i vao matua.

Tele o taimi, fai togalaʻau faʻaaogaina vaeluaina o se tagata matua togavao mo toe fana. E eliina le togavao, vaevaeina i le 3 - 4 vaega, tausia aʻa o laʻau ma talavou tuputupu aʻe i totonu taʻitasi.

O le toe gaosia ma le faʻafouina o laʻau e sili ona lelei ona faia i le tautotogo.

Tulaueleele

O le taimi sili ona lelei totoina o le amataga o Me. Pusa mo totoina tatau ona lautele ma papaʻu, sili atu keramika.

Substrate tuufaatasiga:

  • Eleele laufanua.
  • Laumei.
  • Fanua masani.
  • Oneone oneonea.
  • Pito.

Fuafuaina: 1: 1: 2: 1: 1. E manaʻomia alavai.

Laʻasaga faʻavae:

  1. Ua eliina se fasi fanua, aveese vao.
  2. O vaega manaʻomia e faʻalauiloa mai, o le substrate e fefiloi.
  3. O lua na eliina i le mamao 15 - 20 cm.
  4. O sina humus e tuʻu i pu taʻitasi i lalo.
  5. O tanu e tanu ma ufiufi i se substrate.
  6. E masani ona faʻasusu.

Taua! Fugalaʻau tupu i le 1 tausaga o le totoina.

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga o isi ituaiga o sedum, mo se faʻataʻitaʻiga: Burrito, White, Bent, Kamchatka, Voodoo, Diamond, Blue Pearl, Corrosive, Morgana ma Lizard, i ni tusitusiga eseese. O iina foi na matou talanoa ai e uiga i tulafono mo le tausiga ma le toe gaosia o nei laʻau matagofie ma le masani ai.

Faigata o mataupu

  • Mai le le lava o le susulu o le la, e ola leaga le togavao, e leaga foliga o laulaʻau, e faaloloa foi au. E manaʻomia se taotoga.
  • Mai le susū o le vai substrate ma vai stagnant, slugs foliga mai, efuefu palapalā, fungal siama foliga mai. Ua eliina pupu ua afaina, ua faafouina le substrate.
  • Mai le leai o le susu, o laulaʻau maualalo mago, oti ese.
  • Aphids, weevils, anufe, ma isi meaola faalafua e manaʻomia e togafitia ai le substrate i se fungicide po o actellic.

E le tau manaʻomia se taimi tele ma se taumafaiga e faʻamama ai le telefium "Matrona". O le ituaiga e faigofie ona tausi, e le fefe i le ea filogia i le taulaga, e le afaina i faʻamaʻi ma iniseti faʻaleagaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua Taitaiina Nifae e le Agaga e Aumai Papatusi Apamemea 1 Nifae 35 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com