Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tupuola matagofie i le taumalulu: faʻapefea ona tipi rosa pe a malulu i fafo atu o le faʻamalama?

Pin
Send
Share
Send

O le toe gaosia o rosa e ala i tipi o se filifiliga mautinoa, talu ai o lenei metotia e faigofie ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma le poto mai le tagata fai faʻatoʻaga, ma e aoga tele foi: afai e faʻamalieina tulaga uma, o le pasene o aʻa tipiina o loʻo maualuga.

I se faʻaopopoga, o lenei metotia mafai ona faʻaaogaina e fanafana ai i soʻo se taimi o le tausaga, e oʻo lava i le taumalulu. O le mea lea o le a talanoaina e lenei tusitusiga.

O le a le faapipiiina?

O le tipiina o se auala e le mafai ona faʻatupuina laʻau o laʻau, o loʻo faʻaaoga ai vaega e tuʻu ese mai le tina tina - ooti. A tipiina, laʻau laʻau ma a latou lava aʻa faiga e maua, e taofia uma uiga ma meatotino a le matua faʻataʻitaʻiga.

faasinomaga... O ituaiga ia o rosa e mafai ona tupu aʻe atoatoa mai tipi: uma laiti ma polyanthus, tele semi-aʻeaʻe ma feʻaʻei, hybrid lauti ituaiga, excelsa rosa, Iceberg ma Rosalind ituaiga. Faʻaleleia ma paka paka rosa ma faigata tele.

Le taimi saʻo

E mafai ona tipiina rosa i soo se taimi o le tausaga. E masani ona tipi e tagata fugalaʻau 'otiʻoti i le taumafanafana. Ae o le sili ona manuia vaitau mo tipi o le tautoulu: tipi tipiina mai le rosa laʻau i le taimi o le teuina o le tautoulu e totoina i le eleele mo le rooting (faitau iinei e uiga i le tipiina ma le aʻa rosa i le tautoulu?).

Ae i ai tulaga pe a faʻapea o kopi kopi pauu atu i lima o se fiafia i nei fugalaʻau, o le mauaina o lea ua leva ona ia moemiti i ai. Ma ua maeʻa le taumalulu i fafo, ma e le mafai ona i ai se fesili o le atoatoa aʻafia rooting o le laʻau. O le mea lea, e aoga le sefeina o laʻau seleseleina seʻia oʻo i le tautotogo.

Tulaga iloga o tipi malulu

O le uiga o le gaosia o tipiina i luma o le taumalulu o le faʻasaoina o tipi seʻia oʻo i le tautotogo i se setete mafai goto ma maʻa. E tutusa lea ma le ola pea o rosa seʻia oʻo i le tautotogo. E tele filifiliga mo sefe:

  1. teuina o tipi i lalo o le fale;
  2. i totonu o le pusaaisa;
  3. luga o le poletito pupula;
  4. luga o se malulu windowsill.

Poʻo le, pei o le umi-taimi poto masani o fugalaʻau faʻaalia, oe mafai ona faia se ituaiga o teuina mo tipiina saʻo i le eleele i fafo avanoa. E mafai ona latou eliina i totonu o se pu faʻapitoa na eliina, ma e mafai foi ona e fausiaina se faʻapitoa - o se cuticle ("cold greenhouse").

O le aano o le metotia o le teuina o tipi i totonu o le pusaaisa o le tuʻuina o tipi tipi i totonu o le susulu vavae ie po o se pepa (o se filifiliga - sphagnum lumi), lea o loʻo afifi ai, ona teu lea i totonu o se taga palasitika. Teuina o nofoaga - o se vaega i totonu o le pusaaisa mo fualaʻau.

faasinomaga... E mafai foi ona tuʻu tipi i totonu o le peat susu ma le substrate oneone lea e sasaʻaina i totonu o se atigipusa ma teu i le potu i lalo.

Oe mafai ona teuina tipi tipiina luga o le poletito:

  1. tuu i totonu o le pakete;
  2. tuu se taga palasitika i luga;
  3. faʻamaʻa lelei i ie afu ma peleue;
  4. tuʻu afifi foam i lalo o le pakete, tuʻu i le taumalulu.

Mo nisi auiliiliga pe faʻafefea ona tausia maloloina tipiina i le taimi atoa o le taumalulu mo tautotogo totogo, vaʻai i se isi tusitusiga.

Faatonuga totoina

  1. Sauniuniga o lisi ma mea... Ina ia mafai ona tipiina, oe o le a manaʻomia se maai togalaʻu naifi poʻo le pruner faʻamamaina i le ava malosi, uʻamea faʻapipiʻi, ufiufi mea (agrofibre, lutrasil), palasitika ata.
  2. Sauniuniga eleele... Mo le cuticle, e manaʻomia le eliina o se lua poʻo le alavai 30 - 70 cm loloto.O le eleele na ave i fafo e tatau ona palu faʻatasi ma peat ma le oneone i tutusa tutusa. O le peat o le a maua ai le toʻafilemu o le eleele, lona ea permeability, oneone o le a faʻafaigofieina alavai (alu atu o sili atu vai).

    Humus, faapalaga mafai faapipiiina i lenei paluga. O le pito i lalo o le cuticle tatau ona ufiufi i se vaega o le oneone talatala (5 - 10 cm). I le avea ai o se filifiliga: o le pito i lalo e tumu i lala matutu, mutia (20 cm), ona oʻo lea i le vaega o peat (20 cm), ona sosoʻo ai lea ma le vaega o le eleele faʻalaʻoa (20 cm).

  3. Tipiina tipi... O fualaʻau o le a tipiina ai le tatau e tatau ona saʻo, malosi, aunoa ma le vaʻaia faʻaleagaina ma faʻamaʻi pipisi.

    O lo latou mafiafia e tusa ma le lapoʻa o se penitala (4-5 mm le lautele). E tofu 'au ma fasi i le 20 - 25 cm le umi.

    O se taua tulaga: i luga o nei vaega uma tatau ona i ai 3-5 atiina ae fatugaʻo. E sili le aua le ave le pito i luga ole ata, aua atonu e le matua.

    O le tipi i luga - saʻo - e faia 2 - 3 cm i luga o le tumutumu fatugaʻo, ma le pito i lalo tasi - i le tulimanu o 45 tikeri - taumatau i lalo o le pito i lalo fatugaʻo. E tatau ona aveʻese uma laʻau ma laʻau tuitui.

    Faalogo! O le laʻau mafai ona leiloa susu e ala i laʻau ma vao tuitui, lea e lamatia ai le manuia rooting faʻagasologa.

  4. Faʻagasologa o tipi... E manaʻomia pe a fai o tipiina e togafitia ma aʻa faʻatupuina stimulants (Kornevin, Ukorenit, Heteroauxin) ae leʻi totoina. O nisi tagata totō latou te fautuaina le muai tuʻuina o lala o rosa mo le aso i totonu o le vai ma le stimulant ua faʻamamaina i totonu.
  5. Rooting... O le substrate i le tipi e tatau ona faʻamamaina muamua ae leʻi totoina tipi. O pou taʻitasi e tanuina 2/3 i totonu o le eleele, 1/3 o le laualuga e tumau i luga aʻe o le laualuga. O le loloto o loʻo faia i le tulimanu o le 45 tikeri e faʻatele ai le fesoʻotaʻiga o le tipiina ma le eleele. O le substrate faataamilomiloina fatu ua nutimomoia lelei ina ia mafai ona le aofia ai le tafe o le ea i le tipi. O le mamao i le va o laʻau totoina o 10-15 cm.
  6. Tulaueleele... I le tau e totogo ai mea (Me), e tatau ona toe tipi ese le aʻa aʻa i se nofoaga tumau. O le nofoaga sili ona lelei mo se rosa o se avanoa, malamalama avanoa, aunoa ma ni togitogi ma eleele eleele latalata i luga o le lalolagi. O fatu e tatau ona aveʻese ma le faʻaeteete mai tipi faʻatasi ai ma se faʻaputuga eleele na faia faʻataʻamilomilo i aʻa, ma totoina i totonu o se lua saunia toto.
  7. Isi tausiga

    Lala poʻo lala laʻau e tuʻu i luga o laʻau, o loʻo faʻatulagaina arcs i luga, e oso ai le mea e ufiufi ai, ona avea lea o se palasitika ata ma lala ma faʻaputuputu lala i luga. Fuafua insulated i lenei auala o le a mafai ona malulu toʻafilemu, ma i le tautotogo ua uma ona latou fausia aʻa tubercles.

    I le tautotogo, o ia tipi e tatau ona matala lemu: muamua, aveese le kiona, ona, a o mafanafana, aveʻese lala ma spruce lala, ma mulimuli ane tatalaina le ufiufi mea. O le taimi lava e ola ai tamaʻi laʻau i le siosiomaga fou, e mafai ona totoina i nofoaga tumau..

    Faʻafitauli ma auala e foia ai

    O le a leai ni faʻafitauli ma faigata ma tipi pe a fai e faʻamalieina uma tulaga. Ma o le sili ona taua o latou o maualuga-lelei faʻamaʻaina mo le taumalulu. A faʻapea e paie tele le teu fugalaʻau e ufiufi 'au tipiina a le o se mea e ufiufi ai, poʻo le polyethylene, poʻo lala, ona oti ai lea o tamaʻi laʻititi ma vaivai.

    O le isi mea taua o le faʻatumuina o tipi ma se substrate. Rose o se finicky laau, e manaʻomia niuterene mo le mauaa. O le a latou mauaina le humus, faapalaga. Ae faʻaopopo le mafanafana o le a tuʻuina atu e le mutia, lala lafo i lalo o le tipi. E iai le talitonuga a faʻasolosolo lemu ona faʻamamaina, o meaola o le a maua ai sina vevela.

    Ma, mulimuli ane, ina ia o le lumanaʻi laʻau e malosi, ola, aunoa ma faʻamaʻi pipisi, e tatau ona filifilia laʻau maloloina mo le faapipiina, ma le mea faigaluega o loʻo latou tipiina i tipi e tatau ona togafitia i se vailaʻau.

    E ui lava i le mea moni o le taumalulu tele o laʻau alu i totonu o se vaitaimi o le moe, ola ita i lalo o le mafanafana malutaga o le cuticle, o lona iʻuga e mafai faʻamalieina le grower i le tautotogo ma sili atu foi i le taumafanafana, i le taimi o le fugalaʻau ma le manogi o le leva ona faʻatalia pele - rosa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black NFL Fanatic Reacts To Rugby Beast Jason Taumalolo Incredible Plays (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com