Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tekonolosi ma metotia o le totoina o le fofo i fanua matala. Tausiga muamua pe a maeʻa le taualumaga

Pin
Send
Share
Send

Faʻateleina, fai togalaʻau manaʻo e maua se seleselega lelei o fua i luga oa latou togafiti. Ae le o tagata uma iloa pe faʻafefea ona totoina i le eleele avanoa. Mo lenei mafuaʻaga, fai togalaʻau e tele fesili.

E mafaia ona tupu lenei aʻa tuber i Lusia? O le a le mea e manaʻomia mo lenei? Faʻafefea ona aloese mai le tele o mea sese ma maua se seleselega lelei? O tali i nei fesili o loʻo i lalo i le tusitusiga.

E mafai ona toto lenei mea manogi i fafo?

Laʻau o se vao ese laʻau o loʻo totoina tele i Initia ma Saute Asia, itulagi ma tropical ma subtropical climates. O tuutuuga o totonugalemu o Lusia poʻo lona itu i matu o latitu e mamao mai na uiga o le Initia laiti, o le mea lea tuputupu aʻe fafo i fafo e mafai na o itu i saute o le atunuʻu e mafai ai.

O le maualuga o le vevela ma le maualuga o le ea e faʻatumuina ai le fai togalaʻau e selesele ai le faʻapipiina o le tuber fua i totonu o moega:

  • i Crimea;
  • i le Teritori o Krasnodar;
  • i le Caucasus;
  • i le itu i saute o Iukureini;
  • i Moldova.

Taua! E fautuaina le totoina o Sina i tulaga o latitu i matu poʻo Lusia tutotonu i totonu o le greenhouse poʻo le fale i luga o le windowsill.

Taimi e ulufale ai

O le tuputupu ae vaitau o ginger o 8-10 masina (faʻalagolago i le eseesega). A totoina se aʻa i eleele tatala, o le tau foliga vaaia o le itulagi e tatau ona amanaʻia.

  • pe a oʻo mai le malulu muamua ia Setema-Oketopa, e sili atu le fuafuaina o le totoina i le faaiuga o Ianuari - amataga o Mati;
  • afai o se mailei malulu e faʻamoemoeina ia Oketopa - Novema, ona tatau lea ona totoina laʻau i Mati;
  • pe a tupu i totonu o se greenhouse poʻo luga o se windowsill, totoina mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga.

Muamua, e mafai ona totoina le aʻa i totonu o se fugalaʻau masani, ma le amataga o le vevela (amataga - faaiuga o Me), totoina i le eleele tatala e ala i le felaʻuaʻiga. E mafai ona e faia le mea lava lea e tasi i le faʻafuaseʻi o le malulu vave: eli aʻe le aʻa faʻatasi ma se paluga eleele ma toto i totonu o se fagu tele, lea e tatau ona ave i se potu mafanafana.

Laulau i fafo fafo

IgoaFaʻamatalagaleleiMinus
AusetaliaFaʻaaogaina i le taumafa pisinisi, aemaise i le confectionery pisinisiSuamalie lava ma se tofo lemoni susuluO le pulp e faʻamatalaina e se fiva fibrous
AferikaLautele faʻaaogaina i mea manogi ma mo le gaosiaina o mea taua gaʻoO le tofo e faʻateleina e pungent notaE i ai lona manogi sili ona manogi suamalie
InitiaFaʻaaogaina i kuka ma vailaʻauLemon fetaui leleiFausaga faufautua
SainaO loʻo iai se mea vaivai, faʻaaoga ile fale meaʻai ma vailaʻauManaia tofo oonaO loʻo iai le nitrogen dioxide
JamaicanFaʻaaogaina i kuka o se mea manogi poʻo se mea aoga i le tele o ipuMalie ma manogi fouMautu, fauina pulupulu fibrous

Faʻatonuga mai lea laʻasaga i lea laasaga: faʻafefea ona toto saʻo?

Suʻesuʻega manaʻomia

  • Mo galuega i le togalaau oe tatau ona saunia se suo, alavai, oneone ma se faʻainu vai vai i le vai.
  • Mo le luluina o fatu - se koneteina ma itu o 8-10 cm, o se fagu pasī, palapala, alavai, tioata po o ata tifaga.
  • Mo totogo fua o laʻau - se lautele ma papaʻu ulo, faʻainu mafai, naifi, palapala, faʻagaoioia le kaponi, alavai, oneone.

Ina ia mafai ona puipuia le faʻamaʻi o le lumanaʻi laʻau ma pathogens, mea faigaluega uma ma koneteina tatau ona togafitia i se omomi omomi i le 'ava malosi.

Filifilia o se nofoaga i le atunuʻu poʻo luga o le 'upega tafaʻilagi

Ina ia maua se seleselega lelei, pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, tele mea e tatau ona amanaʻia:

  • E tatau ona puipuia i le mea e gata ai le mafai mai matagi, draft (latalata i le puipui o se fale faʻatoʻaga poʻo tafatafa o togavao).
  • O le nofoaga e tatau ona malamalama lelei, ae le o le susulu tuusaʻo o le la (a leai o le laʻau o le a manaʻomia le paolo). Paolo paolo e taliaina.
  • E lelei pe a fai o lanumeamata lanumeamata, faʻapea foi ma aniani ma kaliki, na luluina i luga o le 'upega tafaʻilagi aʻo leʻi oʻo i le toto.

Sauniuniga eleele

Mo le tuputupu aʻe atoa ma atinae, o le aʻa manaʻomia paleni, ea ma susū palapala permeable eleele: e tatau ona totoina i se palapala palu saunia mai lau laʻau, oneone, peat, vao i le fua faʻatatau o le 2: 1: 1: 1, faʻatulagaina. Fertilization mo le taumalulu (otaota, humus, urea) o le a faʻamanuiaina i le lumanaʻi laʻau.

Sauniuniga o mea toto

Faʻamoemoeina i le gaosia o auala, totoina mea mafai ona faʻatau:

  • Spine - i totonu o le togalaau 'aʻai poʻo luga ole laiga faleoloa. O le tau masani o sea faʻatau o le a ese mai 200 rubles (Moscow) i le 250 rubles (St. Petersburg).
  • Fatu lelei lelei e faigata tele ona maua, o lea e sili ai le faʻavasega sailiga i faleoloa faʻapitoa faʻatauina tusipasi oloa. Mo mea totō, e tatau ona e totogia e tusa ma le 150 rubles mo le 10 fatu mo Muscovites ma le 170 rubles mo le 10 fasi. Petersburgers.

Tusitusiga! A faʻatau se aʻa faʻamoemoeina mo le totoina, oe manaʻomia le faʻalogo i ona foliga vaaia: e tatau ona valivali auro enaena, i ai se lamolemole, susulu luga ma se ofuvae faʻalelei.

Faʻagasologa

Faʻafefea ona toto i fatu:

  1. Faʻasusu fatu mo le afa itula i le tali a le Fitosporin, mo le taimi lava e tasi, faʻapipiʻi le eleele i le ogaumu (+ 180-200C).
  2. Faʻatumu le pito i lalo o le atigipusa faʻamamaina i le centimita vaega o alavai, ona palapala.
  3. Faʻasusu le eleele ile fagu pasī.
  4. Faʻasalalau fatu i luga o le eleele, teu se mamao o 3-5 cm i le va oi latou.
  5. Fetaomi ia fatu ma sina laʻititi o le eleele poʻo le oneone (mafiafia - e le sili atu ma le 0.5 cm).
  6. Ufiufi le koneteina i le tioata poʻo le pepa alumini ma tuʻu i se nofoaga susulu ma le mafanafana (+ 23-25C).

Totoina tubers aʻa:

  1. Faʻasusu le tuber aʻa i le tali a le Fitosporin mo le 30 minute, ma faʻapipiʻi le eleele i le ogaumu (+ 180-200C) mo le afa itula.
  2. Ina ua maeʻa le faʻamaʻi, faʻatofu le aʻa i le vai mafanafana i le po e "ala mai" fatugaʻo.
  3. Tuʻu le aʻa i totonu o se taga palasitika manino ma tuʻu i le moli.
  4. Tipi le aʻa i ni nai vaega (5-8 cm), ia taʻitasi ma tatau ona aofia ai le le itiiti ifo i le lua germined mata.
  5. Olo le nofoaga na tipiina ma le nutimomoia o le karaponi.
  6. Faʻatumu le fagu faʻamamaina 1/3 i le alavai ma 2/3 i le palapala.
  7. Tanu le vaega tuber aʻa i totonu o le eleele afa, tuu i luga le laulaau, ona sausau atoa i se vaega o le eleele 2-3 cm mafiafia.
  8. Faapipiʻi le palapala i le tele o le vai vevela potu.

Totoina se aʻa sosolo:

  1. Eli se lua toto (tusa ma le 20 cm le loloto).
  2. Faʻatumu le pito i lalo o le pu i alavai (2 cm o 'iliili pe faʻateleina le kelei ma 2 cm o le oneone vaitafe matala).
  3. O leisi sosoʻo o le paluina eleele, lea e tatau ona masaʻa tele i le vai.
  4. Aveese le aʻa ua totogo faʻatasi ma le paluga eleele mai le ulo ma tuʻu faʻalelei i totonu o le pu ua saunia.
  5. Faʻatumu toega gaogao i toega eleele.
  6. Faʻapipiʻi le pito i luga o le eleele ma alofilima, faʻamau le laau i lalo.

Tausiga Peraimeri

Toto fatu

O fatu ua totogo e manaʻomia le ea i aso uma. (siʻi i luga le ipu malamalama poʻo le ata tifaga mo le 20-30 minute) ma faʻasusu i le vai mafanafana mai se fagu pasī. A maeʻa le 2 - 4 vaiaso, e tatau ona aveʻese uma le ipu malamalama. E manaʻomia le faʻasusu o fatu ile 1-2 aso.

Taua! A maeʻa le vaʻaiga muamua o laulaʻau moni, ona totō lea o fatu ma totō i totonu o ulo.

O le a le mea e fai pe a totogo aʻa i totonu o se ulo?

Talu ai o le laʻau ua uma ona totogo gaioiga, o le koneteina ma aʻa ua totogo ua tuu i totonu o se mafanafana (e uiga i + 20-23C) ma susulu nofoaga, ae aunoa ma le susulu o le la. E manaʻomia e le laʻau faʻasusu masani: o le laualuga o le eleele e tatau ona taimi uma susu, ae stagnation o susu i le aʻa e le tatau ona faʻatagaina, a leai o le letrefactive faʻagaioiga mafai ona amata. E masani lava, o le aʻa i totonu e faʻasusu i aso 3-4 uma.

E lei leva ona totoina i eleele matala, pe a fai e fuafuaina faapena, o le ulo ma le fatu e tatau ona ave i fafo i le ea fou mo le 1.5 - 2 itula, a maeʻa le taimi e mafai ona faʻateleina i le 5-6 itula o le "faʻamaʻaʻaina".

E leai se eseʻesega o le faʻalautelega ma isi mea toto: i le taimi o le tuputupu aʻe o le tele deciduous, o le laʻau manaʻomia ni nitrogen-o loʻo iai ni teuteuga, i le taimi o fugalaʻau ma fualaʻau fualaʻau - i le potassium ma le phosphore.

Faʻafefea ona tausi se laʻau i fafo?

Faʻasusu i le taimi lava e maeʻa ai le totoina o loʻo faʻatinoina masani - tasi i le 2-3 aso, pe a leai se natura faʻafuaseʻi. A maeʻa ona talia le laʻau, e tatau ona faʻaititia le aofaʻiga o le faʻasusu (i aso 4-5 uma). O le fofo lelei o se faʻasusu sisina sisitema i luga o se eria ma ginger.

Faʻatulagaina, o le eleele faʻataʻamilomilo le tatupu e tatau ona tatalaina (tasi i le 7-10 aso, ae 24 itula pe a uma le faʻasusu), ma a oʻo i le maualuga o le 20 cm, e tatau ona sosolo le laʻau (taʻitasi i le 10 aso).

E manaʻomia le fafagaina o Sina. Fautuaina e le au atamamai le faʻaopopoina o se laʻau talavou i aso uma e 10-15 ma le mullein (1:10), ma, amata ia Iulai, ma le superphosphate poʻo le fafie laʻau.

O a ni mea sese e mafai ona i ai?

  • Sprouts e le aliali mai mo se taimi umi, e leai ni faʻailoga o le atiaʻe... Sa le lelei le totoina o mea toto na faʻatauina pe na tanu loloto le tuber i le taimi o le totoina.
  • E le ola lelei le mea toto, e le ola... O tuutuuga o loʻo tu ai le tatupu e le faʻamalieina manaʻoga: leai se malamalama, o le i ai o se ata faataitai.
  • Tuua matutu... O se mafuaʻaga talafeagai o le susulu malamalama o le la i luga o laʻau mo le tele o itula i aso uma pe le lava faʻasusu.
  • Lea e lanu samasama... O le tele o le susu e faʻatiʻetiʻeina i le aʻa e mafai ona mafua ai le pala, lea e tali ai laulaʻa e ala i le suia o latou lanu.
  • Le faʻatoʻilaloina o le fatu e ala eseese pathogenic meaola ma faʻamaʻi... O se foliga tutusa foliga mafai ona mafua mai i le toesea o so o se ituaiga o disinfection o masini, palapala ma le tuber lava ia.

Ole togafiti ose laʻau e le faʻamaoni: ile faʻatinoina ole laʻititi o tausiga laʻititi, o le a e tuʻuina ia oe lava ma se seleselega o le aoga o tubers aʻa o loʻo totoina ile fanua lautele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O Le Taualuga - Pacific SoulMarina lyrics (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com